Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

^tako je.
Zovi 0800/100100, trazi podrsku ili prodaju za Box4 (bolje podrsku, samo nemoj za mobilnu, ona se naplacuje), sa nekog od brojeva koji su vec u Box4 (fixni ili osnovni mobilni broj).
Samo Morava/Omorika/Soko paketi mogu da se dodaju u Box4. Ako si nekako sada u firmi dobio te pakete (ranije je mogao i obican paket, sada mislim da ne daju, ali pitao sam u obicnoj poslovnici, nisam Biz ofis pitao, moguce da ovi vise ne znaju, jer obicne poslovnice vise ne rade firme), mozes da ih prikljucis.
Ne moze paket koji nije u tim tarifama samo.

Poslednja izmena:
Hvala, nista, onda cu se snaci nekako. :d

P.S posle restarta, STB mi trazi login, u ugovoru pise samo pin 1234 ali ne pise mi nista za username? Jel koristim ono sa mts sajta kao username ili njihov mail [email protected]?

Ako nekome treba broj zbog 100GB samo, javice se vec ljudi da se ubace :)

Evo, ja imam jos jedan slobodan ako nekome treba, dok i ja ne moram svoj Box4 da ubacim (a to nece biti skoro, neisplativo je bez 10m po dinar).

Интересује ме може ли неко да потврди/демантује ову информацију или да ми можда да прецизније информације ако је упознат са овим? Има ли шансе да ће СББ и Телеком ( два љута непријатеља :-devil-: ) успети да постигну неки договор у скоријој будућности (Арена пакет СББ-у а СК пакет Телекому)?
Сад ће да се јави макарена да објасни. ;)
Nije mi jasno koji sve nestrucni ljudi rade u ovom telekomu podnesem zahtev za vdsl (dobijem odgovor da bi mogao da radi sa 2 tv-a znaci do 20 mb )podnese agent zahtev,2 dana posle toga zove me neki lik iz telekoma i krece prica ispitivali smo liniju ovo ono i na kraju niste u mogucnosti da ostvarite tu brzinu ja mu na to kazem da mi je tehnicar iz telekoma rekao da mogu ,a on mi na to odgovara da on ima mnogo preciznije podatke i da bolje vidi sta moze sta ne moze ,covek da poludi od toga koliko su ljudi nestrucni .
Вероватно си прво разговарао са неким из маркетинга а мени делује сасвим ОК што су испитивали и што су поштено рекли да то не може. Могли су да ти понуде и скупљи пакет па да се после правдају да си ти крив ако не ради, они су ипак унапред рекли да не може и крај.
Ја сам ваздушном линијом на ~300м од централе а по неким њиховим (сигурно најпрецизнијим) мерењима преко 500 па ни за 20 нису некад давно били сигурни. А ти са три пута веће раздаљине очекујеш добар вдсл уз два СТБ.

LOL, Maka je i dalje na forumu? :D

Posle update mi traži login i password i samo mi izlazi greška "Login failed because you don't have enough logice device". U uputstvu nema ništa, na internetu isto tako. Šta da radim?

Pitam se da li je popust zaista vredan ovoga...

Kod Mts-a se ponovo pokazuje da usluga još i radi dok nema izmena, ali onog momenta kada treba nešto promeniti počinje pakao.

Za Box4 sam aplicirao još na promociji u Immo centru oko 20. Decembra. S obzirom da već plaćam telefon i internet zahtev je prihvaćen i rečeno mi je da će implementacija biti u januaru. U međuvremenu će neko zvati jer treba da ženin broj koji ulazi u Box prebacim na sebe.

Krajem januara kontaktiram Mts mailom i dobijam odgovor:

Obaveštavamo Vas da smo pristupili dodatnim proverama Vaših navoda. Molimo Vas za strpljenje kako bismo izvršili sve neophodne provere i nakon toga Vam dostavili relevantne informacije.

Tri dana kasnije šaljem još jedan mail, i dobijam sličan generički mail kao odgovor.

U petak prvog februara supruga dobija poziv od nekoga iz telekoma, vezano za prebacivanje broja na moje ime. Službenik napominje da je pokušavao da mene dobije na mobilni (Telenor broj) ali da mu stalno "izbacuje" kao da broj ne postoji.

Istog dana završavamo prenos broja i obaveštavam čoveka da je to obavljeno. Čovek mi još jednom potvrđuje da nije mogao da me dobije i još jednom pribeležava moj broj radi provere.

Juče u toku popodneva primećujem da je Vdsl konekcija resetovana i prebacena sa 50/8 fast/fast na 54/8 interleaved/interleaved.

S obzirom da sam zatrazio dodatna DVA STB-a (ukupno TRI) , već sada vidim da će ovo morati da se menja...

Jutros mi ukućani javljaju da Internet ne radi od 9.30.
Daljom proverom ustanovljavam da je ruter restartovan i _resetovan_ oko 9.30, pri čemu su i podešavanja za WiFi resetovana, tako da je Wifi ostao širom otvoren bez šifre i sa default Ssid-om. Naravno da me niko nije pozvao...

Zovem lika čiji broj imam. Objašnjavam da me još niko nije kontaktirao. Objašnjavam šta je urađeno. On kao razume i izvinjava se. Kaže - pozovite 0800100100 da vam pomognu da podesite Wifi!

Wifi je naravno već bio podešen, ali ovde se postavlja pitanje stručnosti i svesnosti zaposlenih u Telekomu.

Uz ovakvog provajdera antivirusi, redovni apdejti i ostale sigurnosne mere su potpuno besmislene ukoliko prethodno ne onemogućite remote pristup vašoj opremi i promenite default passworde i mrežu.

Ili je možda bolje odmah promeniti provajdera dok se ne saberu...

Kod mene u kraju razvucena optika jos letos inace je SBB uzeo taj deo teritorije pre 15-tak godina, da napomenem da u ovom kraju nema nikakvih problema sa njima, isporucuju deklarisane brzine, nema prekida ...

Svaka 2-3 meseca Telekomovi akviziteri dolaze na vrata.
Ocigledno da su uzeli beznacajni deo korisnika, tj ne mogu da obore SBB sa svojom ponudom.

Bas mi je simpaticno da razgovaram sa tim ljudima, zabavni su u svom ubedjivanju :D

Msm da ne bude da branim neke, ni jedni ni drugi mi nisu simpaticni.

Dok ne puste net bez fiksnog nikad ih necu razmatrati.

Pozdrav ljudi imam nekoliko pitanja oko Box paketa koji devojka hoće da uzme:

Trenutno koristi Kopernikus televiziju i Orion internet od 3 mbps (?!?! već godinama).

Naime, ona ima staru centralu koja kažu ne može da podrži internet preko 10 mbps.
U Mts-u su pre koju godinu rekli da je centrala stara i da ne može da podrži njihove Box pakete i jači internet.

Pre par dana svratim ja da ih pitam da li se nešto promenilo možda u međuvremenu i da li je moguće uzeti Box 4 Crveni paket.

Devojka koja radi za salterom je rekla da će proveriti i da će javiti.

Malopre zove i kaže u fazonu zvala sam da proverim mogli biste da uzmete Box 4 Crevni paket, do 10mbps! A taj paket ima internet od 20/4. Naravno ja pretpostavim da je centrala i dalje stari krš koji podržava samo 10mbps. A negde sam čitao ako se uvede jači net ili televizija na staru centralu da često dolazi do pucanja veze?

I sad oni hoće da joj uvale taj Box paket uz duplo sporiji internet (10 umesto 20 mbps) po istoj ceni od 3700 din, plus sto je mogućnost da će da puca signal jer je stara centrala?!

Takodje me zanima na koliko TV uređaja može? Tamo piše dodatna 2 stb uređaja, jel to znaci 1 + ta dodatna 2 stb uređaja = 3 televizora?

Da li je moguće da u 2019. god i dalje postoje te stare centrale? Radi se od Novoj Pazovi inače. SBB nije moguće uvesti.

Šta raditi? Hvala na pomoći.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Poslednja izmena:

Trenutno koristi Kopernikus televiziju i Orion internet od 3 mbps (?!?! već godinama).

Naime, ona ima staru centralu koja kažu ne može da podrži internet preko 10 mbps.
U Mts-u su pre koju godinu rekli da je centrala stara i da ne može da podrži njihove Box pakete i jači internet.

Pre par dana svratim ja da ih pitam da li se nešto promenilo možda u međuvremenu i da li je moguće uzeti Box 4 Crveni paket.

Malopre zove i kaže u fazonu zvala sam da proverim mogli biste da uzmete Box 4 Crevni paket, do 10mbps! A taj paket ima internet od 20/4. Naravno ja pretpostavim da je centrala i dalje stari krš koji podržava samo 10mbps. A negde sam čitao ako se uvede jači net ili televizija na staru centralu da često dolazi do pucanja veze?

I sad oni hoće da joj uvale taj Box paket uz duplo sporiji internet (10 umesto 20 mbps) po istoj ceni od 3700 din, plus sto je mogućnost da će da puca signal jer je stara centrala?!

Takodje me zanima na koliko TV uređaja može? Tamo piše dodatna 2 stb uređaja, jel to znaci 1 + ta dodatna 2 stb uređaja = 3 televizora?

Da li je moguće da u 2019. god i dalje postoje te stare centrale? Radi se od Novoj Pazovi inače. SBB nije moguće uvesti.

Meni su isto to nudili isto mi ne podrzava preko 10, rekli su mi da nece raditi vise od 1 iptv uredjaj...
Ja sam onda poceo da se smejem i pitao zasto bih placao isto kao neko sto dobija punu uslugu za te novce? Lopovi, namerno nude to , zato sto znaju da vecina ljudi ne ispunjava uslov kvalitetne linije... Zvali su me nekoliko puta moj odgovor je bio NE!
A ti kako zelis, ako zelis da placas nesto sto ne mozes da imas, to je tvoj izbor... :)

Posle update mi traži login i password i samo mi izlazi greška "Login failed because you don't have enough logice device". U uputstvu nema ništa, na internetu isto tako. Šta da radim?
Glavni user name dobijaš sa uređajem, sem ako ga nisi obrisao, šifra je ta 1234 ako je nisi menjao

Послато са уз помоћ Тапатока

Prvog februara odem sa kevom da potpiše ugovr za box 2+ mob, zbog promene brzine interneta rekli su da sačekamo da provere da li to može i ako svi to većina u zgradi ima.
Danas odem ponovo sa njom da poptpše ugovr i tek sad na sajtu vidim, da su cene na sasvim drugom nivou. Uzmu još jedno 90 do 100 din za indetifikaciju poziva, i onda stiže poruka još 100 din net limit. Pilićari najgore vrste.

Izgleda da im ne cveteaju ruže sa novim korisnicima koje su "kupili". Kad ovako naprasno duvaju balon.

Lično ih ja napuštam, dva box paketa i sve prebacujem kod konkurencije. Znam ni da konkurencija nije ništa bolja, ali....
Utisak je da se Telekom polako raspada, pošto se sa njima zadnjih dana preganjam oko svega i svačega.

Poslednja izmena:
Glavni user name dobijaš sa uređajem, sem ako ga nisi obrisao, šifra je ta 1234 ako je nisi menjao

Послато са уз помоћ Тапатока
Jel postoji neka mogućnost da se vidi taj username? Nisam ga dobio uopšte. Ne piše ni na ugovoru ništa.

Prvog februara odem sa kevom da potpiše ugovr za box 2+ mob, zbog promene brzine interneta rekli su da sačekamo da provere da li to može i ako svi to većina u zgradi ima.
Danas odem ponovo sa njom da poptpše ugovr i tek sad na sajtu vidim, da su cene na sasvim drugom nivou. Uzmu još jedno 90 do 100 din za indetifikaciju poziva, i onda stiže poruka još 100 din net limit. Pilićari najgore vrste.

Izgleda da im ne cveteaju ruže sa novim korisnicima koje su "kupili". Kad ovako naprasno duvaju balon.

Lično ih ja napuštam, dva box paketa i sve prebacujem kod konkurencije. Znam ni da konkurencija nije ništa bolja, ali....
Utisak je da se Telekom polako raspada, pošto se sa njima zadnjih dana preganjam oko svega i svačega.

Ja mislim da mi cvetaju ruze, imam optiku kao i ceo moj kraj.
Mislim da generalizujes i da zato sto kod tebe trenutno ne rade na unapredjenju mreze, mislis da je svima tako-nije bas tako.
Istina je tamo negde, doduse ja sam i do juce mogao bez problema 100+ Mbit ali sam imao box4 50/8 sa podesenim ruterom na 76/10 Mbit.
Dali mi umesto redovnih 6 meseci po 1, 10 meseca po 1 a da im to nisam ni trazio, takoreci pola pretplate placam pola free, ja zadovoljan.
Tako da je sve relativno.

Isključi resetuj stb dok sam nepovuče user/pass to ide direktno sa tog njihovog servera na kraju u podešavanjima ti uvek ostaje da ga vratiš na fabrički reset pa da ponovo povuče update sa mts podešavanjima.

Nemam pristup meniju da izvrsim fabricki reset. Da li ima neki nacin za hard reset ili neki divljacki reset?

Čekaj ako sam dobro razumeo ako npr nemam fiksni a hoću novi broj to košta 1 dinar?
To bi mi skratilo razdvajanje od dvojnika stari broj bi jednostavno odjavio....

A kako da proverim da li imam mogućnosti da mi rade 3 tv-a jer ako uzmem box samo za 1 tv nemam računicu....

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Saznao sam kombinaciju ali i dalje mi izlazi greska "Login failed because you don't have enough logice device"

To sto neko ima optiku je ok ,ali pricati da su linije dobre i da rade unapredjenje mreze neznam sta da kazem imam box 4 od 2011 godine jednom su radili povecanje neta 2014 i to je bilo to sta rade ove 5 godine ja neznam ali sigurno ne rade na unapredjenju mreze jos nude pakete i usluge koje ljudi ne mogu da imaju samo da bi uzeli sto vise korisnika ,imam mogucnost da predjem na total ali mi se to ne uzima ,takodje i orion mi je nudio brzine do 20 preko telekoma ali pitanje kako bi to radilo .Nerazumem da u 2019 godini jos imamo pakete 10/1 to je ponizavanje najgore vrste ,a tek sta reci o zaposlenima kakve sam sve *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stine slusam dolazilo mi je da placem a ne da se smejem.I jos nesto odgovara im da uredno im se placaju racuni svakog meseca a da rade nesto da unaprede mrezu to je bas tezi slucaj .

Čekaj ako sam dobro razumeo ako npr nemam fiksni a hoću novi broj to košta 1 dinar?
To bi mi skratilo razdvajanje od dvojnika stari broj bi jednostavno odjavio....

A kako da proverim da li imam mogućnosti da mi rade 3 tv-a jer ako uzmem box samo za 1 tv nemam računicu....

Trenutno je akcija uvodjenja fiksnog po dinar inace je 6k rsd.

Kako se dodaju telefoni u box 4 za deljenje 100GB? Ima li negde na sajtu uopste ili samo preko cc?
Ne koristim, nisam upoznat, ali sam zamoljen da pomognem rodjaku ...
Generalno, ima li tu neka fora na koju treba paziti? Dodati brojevi ne produzavaju trajanje svog ugovornog perioda i ne podlezu novom cenovniku?

Jel mi se čini ili u box paketu nema Fox kanala ?

Meni su isto to nudili isto mi ne podrzava preko 10, rekli su mi da nece raditi vise od 1 iptv uredjaj...
Ja sam onda poceo da se smejem i pitao zasto bih placao isto kao neko sto dobija punu uslugu za te novce? Lopovi, namerno nude to , zato sto znaju da vecina ljudi ne ispunjava uslov kvalitetne linije... Zvali su me nekoliko puta moj odgovor je bio NE!
A ti kako zelis, ako zelis da placas nesto sto ne mozes da imas, to je tvoj izbor... :)

Jeftiniji je 100 rsd box 4 crveni sa 10 mbit netom sto vam nude.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako mi je rečeno, od 1. marta svi Fox kanali ulaze u osnovnu tv ponudu

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Sa više mesta ima potvrda za FOX, ali si ti prvi ovo najavio još možda i pre mesec dana čini mi se na temi RV. Bio si u pravu za poskupljenje paketa u MTS, očigledno imaš relevantan izvor informacija, tada kada si prvi put rekao za FOX onda si i pomenuo dolazak HD kanala u osnovni paket, takođe u martu. Ima li šta novo oko toga i kako to misle uopšte da izvedu zbog različite infrastrukture korisnika, mislim na na one koji ne koriste optiku a velika većina ne koristi, nego smo na ADSL.

Nazad
Vrh Dno