Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
toliko je zamrla tehnologija jos 2014te da cuveni ultra mega giga i presveti samsung uradi ovo

https://www.benchmark.rs/vesti/samsung_predstavio_prvi_15.6-incni_4k_oled_displej-78913

Kolega :) Ne znam kako si se ti stvorio u diskusiji, samo vidim da se gubiš u multitask reply okruženju, pa si konstantno ignorisan.

Smatraj ovaj post, gestom pažnje :) Jer sam bio u dilemi da tvoju provokaciju izignorišem. Tj ubedjen sam da je u pitanju čist fud i namerno pozivanje na raspravu, iako je sve detaljno razjašnjeno u prethodnim postovima.

Ako imaš problem sa samsungom, obrati se njihovoj tech podršci. Ili poslušaj jaksu, pa piši u oled vs qled temi... Furaj slobodno oled sa IR i BI i na tvu. Meni je svakako sony daily driver i master tv. Samsung i philips su pomoćni..

Da se vratimo u temu, ekrani za laptopove i tvove ne trpe isto opterećenje, pa je porediti tv uredjaj koji većini porodica (ne likova koji singl) drnda barem 8-10h i "potroši" plavi pigment za par godina i ekran od laptopa ili moba na kome se često menja sadržaj i veći deo vremena je isključen je suludo. Svakako, čim se microled omasovi, oled ide u penziju na svim poljima. To što je neko buthurt što je samsung izmislio next big thing u svetu tv, a ne lg je drugi problem. Uostalom, ako se ne varam sony je prvi izbacio oled tv, ne lg. Tako da možda sutra neki drugi proizvodjač (možda baš opet lg) forsira microled panele... Ali to opet ne menja činjenivu da LG ima najgoru tehničku podršku u premium segmentu

Poslednja izmena:
Ti ignorises moje postove jer nemas nijedan konkretan argument da das. Ja ne napadam samsung niti dizem LG u nebesa vec diskutujem o tehnologiji, boli me x za proizvodjača u koje spada i lg. To sto ti mrzis LG, a hvalis Samsung je drugo. Nasedas na samsung provokacije i pravdas ono sto imas, pljujes ono sto nemas. Dok ja ne hvalim ni jedan brend ali mogu argumentovano da tvrdim da je oled najbolja sadasnja tehnologija (sta ce biti za 20g ko zna). Ja bih uvek izabrao SONY OLED pre LG ali taj veoma mali boljitak u slici ne opravdava dosta vecu razliku u ceni. Te tvrdis kako oled crkava za mesec dana, propada proizvodnja sledece godine, pa sad tvrdis kako je dobar za laptopove (veci deo vremena iskljucen u vremenu kada se laptopovi koriste vise od PC i TV-a???), ali nije za pc i igre, mrtva tehnologija iako krece tek da se koristi... daj odluci se. Nismo mi nikakve kolege niti si ti "poznavalac" materije o onome sto pises. Da li je oled izumreo 2014te, da li ce microled da uopste zazivi kao komercijalni tv 2030te vreme ce pokazati. Koji TV je najbolji TV na CES 2019? Svako sadasnje predvidjanje je licna zelja dok se oled omasovljava. Niko ovde nije buthurt(pismeno) kako kazes niti je samsung izmislio microled (da si upucen u tv tehnologije znao bi). A to sto tebe boli jer samsung ne proizvodi oled tv je samo tvoj (i takvih nalik tebi) problem. Ne gubim se ja nego ti i svakako nije za dalju diskusiju. Srecno ti bilo sa zamenom tog x85 (posto si poznavalac verovatno znas sa kojim ces ga zameniti) za "man cave" i nadam se da nece biti iskljucivo "men only" ;)

Lep pozdrav.

Poslednja izmena:
Ako ste završili, ja bih od sutra počistio i prebacio u drugu temu "hajlajts"

Pozdrav, veceras uzimam tv, i u velikoj sam dilemi. Nasao sam dve 43, jedan je LG43uh6950 a drugi samsung 43nu7400. Ista je cena, 450e u ovlascenoj prodavnici, pa.me interesuje vase misljenje, koji je bolji?
Tv se najvise koristi za igranje ps4(fifa 19), gledanje kablovske (pretezno fudbal) i jos za poneki film/seriju sa neta.

Malo poredjenja bivši daily driver 55" X850c, a tu je i guestroom philips 50" 6162 i opet sonika xf659005. Na zadnjoj slici se vidi iza 50" philips na zidu for comparison.daljina oko 3.8m.

Imam osećaj da bi 75 bila idealna za ovu daljinu.

Razlika izmedju 55 i 65 je ogromna.

Crna je odlična i fald je fantastičan. Netflix premium i ps4 hdr su progledali :)

Gaming odziv mi se čini dosta boljim od 850ice.

Dok sam bio siguran da je emiratski 55EG910V bio svetliji od 850ice, ovaj xf je sigurno, makar subjektivno minimum 40% svetliji i ima bolji kontrast. Doduše 910 je 2015/16 model ako se ne varam...

Prilozi

• Screenshot_2019-01-30-23-23-57.jpg
    Screenshot_2019-01-30-23-23-57.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 280
  • Screenshot_2019-01-30-23-25-22.jpg
    Screenshot_2019-01-30-23-25-22.jpg
    114.5 KB · Pregleda: 276
  • Screenshot_2019-01-30-23-26-47.jpg
    Screenshot_2019-01-30-23-26-47.jpg
    72.1 KB · Pregleda: 277
  • Screenshot_2019-01-30-23-23-35.jpg
    Screenshot_2019-01-30-23-23-35.jpg
    135.8 KB · Pregleda: 291
Poslednja izmena:
Pozdrav, veceras uzimam tv, i u velikoj sam dilemi. Nasao sam dve 43, jedan je LG43uh6950 a drugi samsung 43nu7400. Ista je cena, 450e u ovlascenoj prodavnici, pa.me interesuje vase misljenje, koji je bolji?
Tv se najvise koristi za igranje ps4(fifa 19), gledanje kablovske (pretezno fudbal) i jos za poneki film/seriju sa neta.

Samsung je, naravno, uvek bolji izbor naspram LG u klasi do 100 k rsd.

Obzirom da Villy hvali 65cu mozda da uzmes 55XF9005 , veci je tv ali i skuplji .

Trenutno kod sebe koristim 43 inca na nekih pa oko 3.5-4m razdaljine tv-oko, skoro uzeh nisku tv komodu i kad sam na nju stavio tv on ispade majusan :( pa sad razmisljam o kupovini 55ice misleci da je tv ogorman za razdaljinu do 4m kad ono Villy kaze moze i 75 inca na tu distancu...

Ja sam uzeo 55xf9005. Gleda se na 3m. Na tu daljinu čučnula bi 65ica super, ali 45% veća cena za 10" je bilo trenutno previše. Ovako sam ostavio prostora za upgrade za 3 do 4 godine [emoji3] Ili projektor sa platnom od 80-100" [emoji3]
Tv je za preporuku, odlično skaliranje, FALD je baš crn. Ima bloominga ali to mi ne smeta. Uglavnom je to na nekim uvodnim scenama, naslovnim, sa velikim delom crnog ekrana. Na titlovima ne smeta.
Uslovi gledanja su za mene ok.
Tv je baš lep. Metalni okvir, čak i leđa od neravne plastike, ceo dizajn mi se baš sviđa.
Prošli tv mi je bio 40" plasma i verovatno bi mi OLED bolje legao, ali je ovaj tv sweetspot za mene i po tehničkim mogućnostima i po ceni.
Android za sad radi ok, mada još nisam stigao da ga pročačkam skroz.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Pazite na upgrade 8.0, ljudi se žale da im yt i netflix brljave.

Elem, ako se ne varam (već me neko ispraviti :D ) daljina se od tv po dobly digital asocijaci (ili kako se već zovu) određuje tako što se daljina u inčima podeli sa 1.6 za maks veličinu ili sa 2.6 za minimalnu veličinu ekrana. Sve veće od toga zahteva pomeranje glave, tj manje "buši" rupu u oku i izaziva oštećenje vida bla bla

Jok, 55 je taman sa metar, ali upadnem u bedak kada legnem da gledam sa 4m film.

20b1583f935903302396e088666d1b0c.jpg

Poslednja izmena:
Interesuje me da li neko ima iskustva sa modelom LG OLED 55B8PLA i da li je TV za preporuku s obzirom da se nov na oglasima može naći za oko 1200 evra? Koristio bi se za kompjuter, PS4 i gledanje televizijskog programa.

Ne moraš da brineš u tom slučaju. Oled je klasa za sebe a da li ce tebi prijati najbolje da odeš i uveris se u kvalitet slike. Ja bih svakome preporučio oled.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Interesuje me da li neko ima iskustva sa modelom LG OLED 55B8PLA i da li je TV za preporuku s obzirom da se nov na oglasima može naći za oko 1200 evra? Koristio bi se za kompjuter, PS4 i gledanje televizijskog programa.
Ja ga za to koristim, a i kao monitor, vec mesec dana.
Dobra stvar je sto backlight mozes bas mnogo da smanjis, jer za razliku od LCDa, kontrast ne zavisi od jacine pozadinskog osvetljenja, vec je uvek neogranicen i koristim na 30/100 oled light/backlight.
Em cuva oci, za razliku od sljasteceg lcda, em je slika neuporedivo bolja, drugar sa Samsung Qledom se odusevio kada je video.
Rizik je burn-in nazalost, ali u tvom slucaju nema frke. Ja sam se potrudio da maksimalno smanjim mogucnost burn ina, pa neka potraje 3, 4 godine i da ga menjam za hdmi 2.1 4k/120Hz :)
Dobra stvar je sto imas 120Hz kada hoces da igras neke competitive fps na 1080p, ja sam se odusevio kako se CS igra na njemu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da li je dužina HDMI kabla važna i da li utiče na performanste kod povezivanja sa kompom? Da li je bitan 1.4 ili 2.0 standard? Ja sam mislio uzeti kabal od desetak metara
Utice duzina, ali ne znam tacno u kojoj meri. 2.0 ti je valjda bitan za 4k. Na desetak metara vec i treba dobar kvalitet, mada ce neko sa vise iskustva to detaljnije da ti objasni.

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno