[emoji3]nisam uopste,bitno je da tel fercera kako treba,evo ovako u vecini segmenata m20 je bolji osim mozda u displejui to samo mozda(onaj sto sam ja ranije video kod druga je izgleda nesto u slusu) , jedina prava prednost n9 je olovka koja mi inace fali,u svemu ostalom mate je bolji,mislio sam da smo sa sd845 ili u nasem slucaju ex 8910 dostigli nesto od cega realno nema potrebe za boljim medjutim videvsi kako kirin radi ostao sam iskreno zatecen,sve radi po meni primetno brze (pogotovo renderovanje video materijala,tu je bolji tj brzi od n9 sigurno 30-40% ), brzina se primeti odmah cim krenete da se malo igrate sa aplikacijama,ram menadzment mu je otprilike identican tj tu nema greske,jos jedna stvar gde je neuporedivo bolji je baterija koja sigurno ima 30% jacu autonomiju(jos nisam bio ispod 7h sot-a),sto se kamere tice nisam neki profesionalac ali da je bolja u foto modu jeste a sto se videa tice mislim da je n9 tu bolji,jedina mana po meni po meni je osvetljenje ekrana jer i kad iskljucim automatsko osvetljenje on sam u nekim aplikacijama smanjuje po malo osvetljenje,to je po meni jedina mana telefona,zvuk je za niansu slabiji od n9 iako je kristalno cist dok se ne stavi na punjac,prijem signala je sigurno bolji od n9 kao i jacina wifi signala,sve u svemu mislim da je ovo najbolji android tel do sad,jedino kome treba olovcica onda se zna sta treba da uzme