Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Evo kako na miboxu rade hbo go,netflix
https://youtu.be/goyv0-7P5Zk
I kako radi EON https://youtu.be/qnBDQ09gpXY

Hvala za ove demo klipove!

Može. Ja koristim EON za Android TV i radi odlično. Za TV app ti treba kod da bi radila.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Nasao sam na portalu SBB:
"Nakon preuzimanja Smart TV aplikacije i njene instalacije na televizor, na TV ekranu ispisaće se kod za autorizaciju televizora. Potrebno je da ovaj kod uneseš u označeno polje. Nakon upisivanja koda i potvrde, Smart TV je autorizovan za korišćenje EON-a."

Hvala jos jednom! :wave:

Једно питање компарације андроид бокса и смарт тв-а, јасно ми је да бокс има неограничене могућности,али није ми јасно да ли се на смарт тв могу инсталирати апликације као на боксу? Тима шоубокс, хбо го итд?

@Gileb

Ako hoces da preskocis (u kodiju) nekoliko koraka za pokretanje prevoda instaliraj Autosubs (deo je kodi repozitorija) i on te automatski vodi na prozor za biranje prevoda.

https://www.youtube.com/watch?v=4PPdaf6eNCM
Znam za to,instalirao sam ga ali mi iz nekog razloga ne povlaci titl. Na kodi 17.6 mi je povlacio odmah. Danas sam na brzaka instalirao kodi,,elementum,green addon,ritlove,opensubtitles,podnapisi,netflix,naravno i autosub.

Једно питање компарације андроид бокса и смарт тв-а, јасно ми је да бокс има неограничене могућности,али није ми јасно да ли се на смарт тв могу инсталирати апликације као на боксу? Тима шоубокс, хбо го итд?

HBO Go ima, Showbox nema. Ono što nema u Google Play Store za Android TV sam instalirao preko .apk fajlova skinutih sa neta (npr. Stremio, Terrarium, ES File Explorer Pro itd.)

Ok ali poenta je da se mogu instalirati sve aplikacije i sa play store-a i van njega kao na android boxu?

Hvala! Meni bi znaci za moje potrebe, youtube, hbo go, i neke app sa playstora bio skroz ok i smart tv.

Tesko, i ova cena im je nategnuta i to znaju - po EU je 100 evra. Malo ti je upola od toga? Plus PDV i carinski pregled. Mene cudi da ga niko ne uvozi kod nas?!

Eno čovek prodaje na KP
d23f43a3428ca626ecf13ea4bc8d70d3.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ima samo jedna sitnica, nijedan od tih prodavaca na KP ih nema na stanju.

Ok,nisam dalje istraživao...:)

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ima samo jedna sitnica, nijedan od tih prodavaca na KP ih nema na stanju.

A nema ni garancije sem "na rec". :) Najjace fizicko lice oglasava nesto i kaze ima garanciju 1 god... :)

Elem, bitno je da ATV postoji i Deezer app - potpuno zvanicno. Sto znaci ko ima premium nalog kao ja preko Telenora - moze i to da tera na ATV boxicima :)

Može Deezer i što je bitno jeste da TV ne računa kao ostale uređaje pa samim tim ne vuče nijedan od 3 slota za korišćenje aplikacije, tj. Premium naloga.

Imate Mi Box preko zvaničnog uvoznika na zvaničnom Mi sajtu u Srbiji. Guglajte...

Pre neki dan sam uzela X96 max, i mnogo mi je nezgodno sa daljinskim da pomeram mis, pogotovo na aplikacijama kao sto su Eon i Hbo go, treba mi citava vecnost da obelezim ono sto hocu. Isla sam u jednu radnju sa tehnikom i pitala da li imaju neki wireless mis za android box i rekli su mi da nemaju i da navodno bezicni misevi klasicni sto idu za racunare ne mogu da rade na boxu. A neko mi je rekao da radi klasican bezicni mis. Sta vi koristite i imate li neku preporuku?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Najobicniji bezicnj mis sa AliExpress mislim da jr bio 2 eura...

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Nemaju oni pojma. Naravno da rade obicni bezicni misevi na boxevima.

Može Deezer i što je bitno jeste da TV ne računa kao ostale uređaje pa samim tim ne vuče nijedan od 3 slota za korišćenje aplikacije, tj. Premium naloga.

Imate Mi Box preko zvaničnog uvoznika na zvaničnom Mi sajtu u Srbiji. Guglajte...

Ima naravno,ali kosta 100e i to verzija 3 a ne s. Za te pare dva se uzmu na AE i dodju za max 21 dan. Ziveo sam u Bratislavi i tamo u njihovom zvanicnom sopu uzimao sve uredjaje. Ovi nasi su skuplji za 20% za skuplje stvari pa do 40% za jeftinije. Ali to verovatno tako treba.

@Galeb Pitanje je bilo da li neko uvozi. Cena je takva kakva jeste.

Ja sam uzeo sa Alija i sa carinom me je izasao oko 8000.

Šta god da Mikica uvozi, to ispadne cena fenomenalna :)

@3bl sta, 2000 i vise te odrali na carini + PDV? Hmm... ostali kazu 850 din da su platili total (PDV dakle samo).

A za taj X96 max @cupcake - ima da se uzme u paketu tastaturica uz njega na AE. I sam se mislim da uzmem taj bundle. Svidja mi se sto ima ethernet port i 64GB interno, za razliku od Mi S koji ima samo 8 GB u danasnje vreme.

Kako radi inace sem problema sa navigacijom?

Poslednja izmena:
Posedujem Beelink GT1. Imam problem da kada stavim rezoluciju na 1080p 50hz ili 60hz secka mi kada prevlacim sa air mouse-om isto se desava i na 720p na 60hz, kao i kad pustim neki film na kodi u rezoluciji 1080p secka. Dok na 720p na 50hz radi ok, ne secka nista prilikom prevlacenja kao i kad pustim film u toj rezoluciji. Da li mozda zna neko u cemu je problem i kako mogu da ga resim. Box je na Andorid 6 fw106 ako se ne varam.

Al si ga objasnio...
ja nista ne razumem sta i kako tu secka?

Sta znaci "secka"?
Mislis buferuje?

Moja greska mozda sam lose napisao. Al da pokusam da objasnim. :) Secka u smilsu pokazivac, znaci kako mrdnem air mouse na neku ikonu on ne ide odmah nego secka ide mic po mic treba mu vremena i ne radi lepo, kao da baguje nesto, nekad nece ni da odradi lepo komandu, ne ide glatko kako da kazem. Isto se ponasa i kad udjem u neku aplikaciju tipa youtube, kodi itd. A kad stavim rezoluciju na 720p 50hz onda radi ok pokazivac, ide glatko. Sad ne znam zbog cega je to kada je na 1080p bilo na 50hz ili 60hz.
I takodje video secka svaki koji pustim u kodi-ju na 1080p, nije do buffer-ovanja, ucita on lepo. Nego jednostavno secka video bilo koji film da pustim, seriju nebitno. Dok opet ako pustim na 720p radi ok.

Nadam se da sam bolje objasnio sad. :)

Poslednja izmena:
A kad iskljucis airmouse i koristis njegov daljinac imas li problema?

Iskren ti budem nisam probao, al mogu da probam kad budem bio kod kuce, sad sam na poslu. Mada ne znam sta moze biti kod air mouse da bi seckao kad se promeni rezolucija, tv svakako podrzava 1080p. U pitanju je model TK617 sa gearbest-a kupljen pre par godina kad i box. Nego skoro sam nabavio full hd tv, nisam ni znao za ovaj problem do sad. I nije mi takodje jasno i za video isto sto secka ne ide glatko kad se pusti full hd na kodi-ju.

Poslednja izmena:
Iskren ti budem nisam probao, al mogu da probam kad budem bio kod kuce, sad sam na poslu. Mada ne znam sta moze biti kod air mouse da bi seckao kad se promeni rezolucija, tv svakako podrzava 1080p. U pitanju je model TK617 sa gearbest-a kupljen pre par godina kad i box. Nego skoro sam nabavio full hd tv, nisam ni znao za ovaj problem do sad. I nije mi takodje jasno i za video isto sto secka ne ide glatko kad s epusti full hd na kodi-ju.
Pocni od HDMI kabla ....

@3bl sta, 2000 i vise te odrali na carini + PDV? Hmm... ostali kazu 850 din da su platili total (PDV dakle samo).

Tako je. Carina + PDV + troškovi manipulacije.

Najveći apsurd je što sam Box platio manje od 50€ ali eto, procenili ga na 6000 rsd.

Mi Box S je u pitanju.

Vrh Dno