Da bi se vozio možeš da kupiš Yuga koji će te voziti a možeš i Mercedesa A klase, oba će te lepo voziti samo je pitanje konfora te vožnje. Ako bi jugo imao tako dobre amortizere (senzore na klimi) kao Mercedes onda bi vožnja bila približno udobna a ja čisto sumnjam u tu činjenicu. A ako umesto Yuga uzmeš Punta (klima sa inverterom) onda je razlika bitno manja ali nikako ne može da se meri sa Mercedesom S klase već samo sa Mercedesom A klase.
Ako kupiš Mercedes S klase od 5000 kubika i voziš ga samo po gradu (prostor) neće biti dobro.
Ali za vožnju jednog i drugog bitan je kvalitet puta (izolacija) i gorivo (struja). Eto ja pokušao da objasnim.
Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока
Odmah da ti kazem prijatelju da ja cesto nisam neki konformista i da me ne zanima konfor vec komfor klima uredjaja i ako vec poredis babe i zabe , cini mi se da ti to nekako ne polazi za rukom pogotovo sto pokusavas da poredis i nametnes nam nesto sto niti je tako niti moze da bude tako.Bez zelje za nekom nepotrebnom raspravom, ipak ti moram odgovoriti da ti poredjenja nisu dobra.Pre svega mozes porediti samo ista ili slicna vozila a ne potpuno suprotna vozila rzlicitih klasa.Ali ako vec to zelis onda ok i da ti kazem odmah da ta nekadasnja A klasa koju poredis sa tvojom klimom, jeste i zastarela i izandjala i definitivno najgori auto za odrzavanje ili preciznije receno, najgori primerak automobila sa trokrakom zvezdom ako to mozda nisi znao i nikako nije za preporuku.Mozda samo onima koji se u to razumeju recimo slicno tebi i bez zelje da te uvredim ali je stvarno tako.Naravno da ce ti svaki vlasnik reci da je prezadovoljan i da je A klasa najbolji auto sve dok ne dodje na servis kod bilo kog' mehanicara makar da servisira anlaser, dalje ne bih jer ce ti se zgaditi i bolje se raspitaj pre nego sto krenes da pises o necemu.Drugo, onaj ko ima para da vozi S klasu cena i potrosnja goriva mu nisu bitni i mozda ne znas da je cak jedan ferari , lamborgini pa i maserati koji je takdoje iz ferarijeve kuce, podeseni su za gradsku voznju iako su napucani snagom od koje se vrti u glavi.Slazem se za konstataciju o kvalitetu puta i goriva ali ako bi se rukovodili shodno tom logikom, pa mi ovde ne bi smo jos trebali da izadjemo iz fice, juga i keceva jer vozimo po krpezima iz doba Tita koje nazivamo putevima , a trosimo gorivo vrlo siumnjivog kvaliteta zbog kojeg je do pre neku godinu, tojota odbijala da izda garnciju za svoja vozila koja bi se prodavala u Srbiji te vrlo dugo najnovijih modela nije ni bilo na nasem trzistu upravo zbog "kvaliteta" naseg goriva.Jos nesto, sva vozila za srpsko i uopste trziste u okruzenju osim vozila po narudzbini, nisu ni prineta vozilima za zapadno a posebno ne za usa trziste sto je cini mi se jednako kao i sa klimama.Na kraju dve vrlo bitne stvari: onaj dasa koji ima para i zeli kvalitet i taj komfor a ne konfor koji se ovde cesto pominje, pa se otvori i kupi tu S klasu ili majbaha , niti ga je briga za potrosnju, niti za cenu servisa niti ce na nekom sajtu tipa https://www.spritmonitor.de/de/suche.html , da kaci koliko mu goriva trosi njegova ladja kao sto je to ovde cest slucaj.Naprotiv, taj ce da se vozi i uziva u zivotu bilo na drumu ili u nekoj klimatizovanoj prosoriji.Bas kako rece Djalf, svako kupuje ono sto njemu odgovara i ne treba nam zavist niti svadja oko nevaznih stvari narocito sto ovde niko ( ili ja to nisam video) nema vrhunsku top klimu na trzistu koja kosta iznad 2, 2,5 ili vise hiljada hiljda eura, pa zato postujmo svaciji izbor i ne sudimo o klimama koje nemamo odnosno o vozilima koja nismo vozili vec smo ih samo gledali na slici.Sa ovim sve vas pozdravljam i zelim vam srecne nastupajuce praznike i da vas sve vase klime od bilo kog' proizvodjaca dobro greju.Uzivajte.