Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Danas me u sanducetu sacekala posiljka, a status bio ne promenjen

Prijatno iznenadjen, bez ikakvih dodatnih troskova je proslo. A i nije neka cifra bila 2. 80eur, al *mjau**mjau**mjau* sa nasima se nikad ne zna.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Tracking broj ti pocinje sa UC sto znaci da nema trackinga van kine ili odakle je poslat... To je posiljka "bez trackinga"...

Edit:
Sad gledam, moji paketi bez trackinga su pocinjali sa UN i UB... Da li UC spada u istu grupu?

Poslednja izmena:
@ C4in

Ocigledno nisi ni citao sta je napisano niti si obratio paznju na slike.

UC xxx MY - Sanyou Malezija - idu iz Kine , preko Hong Konga i Malezije.
Uglavnom imaju status do poletanja iz Malezije.

U_ xxx CN - China Post ( ili Yanwen ) imaju samo potvrdu o prijemu i pracenje do prvog eksportnog centra u Kini.

Jel uzimao neko ove smart watch sa alija za klince.... ne zn uopšte vredi li neki od ovih.... ili predložite neki ako je neko već uzimao i bolje od ovih što nude operateri....

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Ne znam koliko su kod operatera, ali mislim da je nešto najbolje, neki best buy amazefit bip oko 60-ak eura.

Nisam odavno kupovao preko Ali, probam danas par putai završim na ovome, vrti u nedogled (kartica prolazi na drugim mestima i ima novca):
ali-e.jpg

Nešto sam propusti ili trenutno opterećen?

Ja naurcio pre 20 min i proslo sve kako terba, tako oda nije do allija

@Ivan KP

Da li si prvo kreirao narudzbinu pa sada naknadno zelis da izvrsis placanje ?

Ako je to slucaj , desava se da AliPay ponekad malo "zaglavi" iako je sa karticom sve OK.

Idi na Other payment methods pa ce posle par pokusaja ponuditi opciju placanja ( ili karticom koja je vec upisana u sistem ili drugom za koje uneses podatke ).

Da li neko ima iskustva sa vraćanjem artikla trgovcu (servis ili zamena) nakon potvrde prijema porudžbine i isteka roka za dispute?

Nakon 10-ak razmenjenih mejlova trgovac je pristao da mu vratim Xiaomi Stratos sat koji mi je stigao pre oko mesec dana. U momentu prijema nisam bio u Srbiji, ali sam potvrdio porudžbinu. Kada sam se vratio otpakovao sam sat i nakon što se ispraznio ustanovio sam da neće ponovi da se puni. Pozajmio sam rezervni punjač i nije do njega, definitivno je problem sa satom (verovatno baterijom).

Ono što me zanima je koliko je sve ovo sigurno iako je u pitanju official store jer mi je sumnjivo to njihovo natezanje i odugovlačenje davanjem glupavih instrukcija za otklanjanjem kvara kao što je npr. brisanje pinova na satu i punjaču alkoholom?

Drugo pitanje je kako će ići carinska procedura kada mi pošalju sat nazad (novi ili servisirani, ne znam) ?

Problem je što kod nas nisam našao ovlašćeni servis koji bi mogao da otkloni kvar, a rezervnih delova nema jer se ovaj sat kod nas zvanično ne uvozi.

Nešto baš nisam siguran da je to xiaomi "official store" na aliexpresu, pre će biti da neko kupuje dosta proizvoda od njih pa je stavio reklamu...
Uglavnom, kad probaš da upališ auto i isti ne daje znake života šta ćeš prvo da proveriš, kontakte na akumulatoru ili tečnost za brisače/šoferku? S obzirom na nivo integracije u pametnim satovima jedino što mogu da ti savetuju je da proveriš kontakte, potpuno logično.
Takođe, ako je sat radio kad si ga uključio i nije hteo da se puni onda nije do baterije već do elektronike koja puni bateriju, u principu isto ti se hvata teško da bi i bateriju uspeo rezervnu da nabaviš...
Možeš probati da nazoveš nekog od ovlašćenih prodavaca ovde ali sam 99,99% siguran da neće prihvatiti da servisiraju sat koji je kupljen na aliju...

Što se carine tiče, ako je prilikom nabavke sata isti carinjen, onda uz paket moraš priložiti te papire koje si dobio (uvozno poštansko carinsku deklaraciju) i iste te papire kinez mora da spakuje u novi paket i vrati ti da bi carina kad otvori videla da je već carinjeno. Ako prvi put nije carinjeno ili nisi sačuvao papire onda ništa ne možeš da uradiš, cariniće ponovo...

Ili ako hoćeš da ga prodaš za neke sitne pare... javi...

Poslednja izmena:
Kolika je bila carina za Taj sat?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hvala za ovu informaciju o carinskoj deklaraciji, obavezno ću je staviti u pošiljku. Iskopiraću i sebi jedan primerak radi siguirnosti ako je Kinezi bace.

Carina je plaćena oko 3500 dinara, procenjen je na 100$.

Ima li neko preporuku za set alata za kompjuter sa alija ili gear besta? Do 15ak evra. Najradije bih uzeo Phanteksov set ali ga naravno nema kod kineza.

Poslednja izmena:
Ima li neko preporuku za set alata za kompjuter sa alija ili gear besta? Do 15ak evra. Najradije bih uzeo Phanteksov set ali ga naravno nema kod kineza.

To ovako nešto tražiš?

Ako jeste, onda to. Nisam ga još uzeo, nekako nikako da se nakanim, ali ću skoro, samo da vidim kad kinezi luftiraju ono mesec dana pa da ne zapadne u toj kombinaciji.

Ima i Xiaomi Mijia Wiha koja je još bolje izrade ali je odvijač nekako uzan, pa ne znam kako se ponaša sa jače zašrafljenim šrafovima.

Poslednja izmena:
Bas tako nesto. Sa debljim odvijacem a i cena je ok. Mogao bih taj poruciti.
Xiaomi sam gledao, bas lepo uradjen, sigurno i kvalitetniji ali mi se ne daje sada toliko para. Ne znam koliko bi na sve to bili i troskovi carine...

Malo sam pogledao na netu, ovaj problem sa punjenjem xiaomi sata je prilično česta pojava, ima dosta o tome...
Jedino što su bateriju stavili između ekrana i elektronike pa se elektonika mora vaditi da bi se došlo do baterije...

@brank0, da li taj šrafciger ima onaj račeting vrh, kao gedora, ne moraš da ga vrtiš u krug nego napred-nazad i ima mehanizam za prebacivanje smera?

Da li je neko gledao/kupovao neki gps tracker?
Ima li nesto da se pazari a da zavrsava posao? Mora da radi na bateriju i da je sto manje. Naravno pozeljeno da je baterija traje sto duze :) :D
Npr. ubaci se u ram od bicikla...u auto...

@brank0, da li taj šrafciger ima onaj račeting vrh, kao gedora, ne moraš da ga vrtiš u krug nego napred-nazad i ima mehanizam za prebacivanje smera?

Slabo se razumem u alat :) rekao bih da je vrh kao gedora, ali sam prilično siguran da mora da se vrti u krug.

Da li je neko gledao/kupovao neki gps tracker?
Ima li nesto da se pazari a da zavrsava posao? Mora da radi na bateriju i da je sto manje. Naravno pozeljeno da je baterija traje sto duze :) :D
Npr. ubaci se u ram od bicikla...u auto...

Svi trakeri moraju da imaju napajanje, na baterije ne mogu dugo da izdrze.

Jasno je meni da ne mogu dugo ali daj nesto ako znas sto valja tj sto radi.

Solidan je JAKEMY, imam ovaj i radi posao.
To ovako nešto tražiš?

Ako jeste, onda to. Nisam ga još uzeo, nekako nikako da se nakanim, ali ću skoro, samo da vidim kad kinezi luftiraju ono mesec dana pa da ne zapadne u toj kombinaciji.

Ima i Xiaomi Mijia Wiha koja je još bolje izrade ali je odvijač nekako uzan, pa ne znam kako se ponaša sa jače zašrafljenim šrafovima.
Malo sam pogledao na netu, ovaj problem sa punjenjem xiaomi sata je prilično česta pojava, ima dosta o tome...
Jedino što su bateriju stavili između ekrana i elektronike pa se elektonika mora vaditi da bi se došlo do baterije...

Mene takodje zanima ovo za odvijanje? Mada za ovako jeftine setove ne verujem da to imaju.
Takodje da li oba ova Jakemya imaju na magnetni vrh?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Okreni obrni bez interneta ne moze da radi a? Pih...a ja se ponadao da moze nesto da se zbudzi a da ne trosi net :D

@Ivan KP

Da li si prvo kreirao narudzbinu pa sada naknadno zelis da izvrsis placanje ?

Ako je to slucaj , desava se da AliPay ponekad malo "zaglavi" iako je sa karticom sve OK.

Idi na Other payment methods pa ce posle par pokusaja ponuditi opciju placanja ( ili karticom koja je vec upisana u sistem ili drugom za koje uneses podatke ).
To je to, uspelo. Hvala.

Moze bez interneta a i skupo je sve to u OnLine GPS Tracking sistemu,
nego uplatis kredit na karticu i kad ne znas gde si parkirao bajs posaljes
SMS i dobijes odgovor sa lokacijom bajsa u tom trenutku :D

Vrh Dno