Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pokusao sam da pronadjem u temi odgovor, ali na search ne dobijam nista relevantno, pa se izvinjavam unapred ako je bilo reci nedavno.

Ima li uopste poente ocekivati paket koji nema pracenje i da li prodavci uvazavaju refund ako nije stiglo posle 60 dana? Narucio sam onaj usb punjac sto ide u upaljac auta, imao sam tacno za proizvod, ali ne i za shipping sa pracenjem, pa da znam da li da mu se nadam tamo u martu.

Poručio sam neki novčanik 10.11. Od 16.11 stoji shipmemt accepted by airline i ne mrda. Estimate delivery time je do 30.12. Sta treba da radim ako se do 30.12 ne promeni status?

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Evo šta je prodavac rekao. Za 15 dana mi ističe purchase protection, jel tek za 15 daja da otvorim dispute ako ne stigne ili da otvaram 30.12?
cd7c1c3d538d7ba57f8167e542d79de9.jpg

Naravno da ima poente, inače niko ne bi naručivao. Prodavac može i ne mora da uvaži refund, konačnu presudu daje AliExpress jer su pare kod njega dok se transakcija ne završi.
Ako ti se primakne rok zaštite od 60 dana a još ti nije stiglo, možeš da tražiš produženje roka od prodavca. Možeš i da odmah tražiš pare nazad preko dispute procedure na platformi, ali najčešće se opet svodi na to da AliExpress predloži da sačekaš još malo tj. da se produži rok za isporuku. U svakom slučaju ne možeš da ostaneš bez para osim ako promašiš rok za žalbu.
Prosečno vreme isporuke za Srbiju je oko mesec dana od naručivanja.

Evo šta je prodavac rekao. Za 15 dana mi ističe purchase protection, jel tek za 15 daja da otvorim dispute ako ne stigne ili da otvaram 30.12?
Otvori dispute 1 dan pre isteka purchase protection, sasvim je dovoljno, ali ja bih ti ipak savetovao da se dogovoriš sa prodavcem (možeš i odmah sada) da produžite protection za npr. još 15-20 dana.
Veliki su zastoji u ovom periodu, verovatno nije ni on kriv za to. Ako svi krenu da isteruju svoja prava na ovakav način samo će na kraju biti još više radnji koje neće uopšte slati robu za Srbiju, ili će slati samo uz najskuplje varijante poštarine.

Hvala na odgovoru! Do sad sam porucio poprilican broj paketa, ali svi osim jednog (koji nije stigao, a ja zaboravio na njega, pa nisam ni otvorio dispute) su bili sa brojem za pracenje.

Otvori dispute 1 dan pre isteka purchase protection, sasvim je dovoljno, ali ja bih ti ipak savetovao da se dogovoriš sa prodavcem (možeš i odmah sada) da produžite protection za npr. još 15-20 dana.
Veliki su zastoji u ovom periodu, verovatno nije ni on kriv za to. Ako svi krenu da isteruju svoja prava na ovakav način samo će na kraju biti još više radnji koje neće uopšte slati robu za Srbiju, ili će slati samo uz najskuplje varijante poštarine.
Važi dogovoricu se s njim da produzi. Ma nikae mi se nije desilo da čekam više od 20 dana pa da se informišem.... Npr. Pre 10 dana sam naručio masku za telefon jutros je stigla

Važi dogovoricu se s njim da produzi. Ma nikae mi se nije desilo da čekam više od 20 dana pa da se informišem.... Npr. Pre 10 dana sam naručio masku za telefon jutros je stigla

Ti imas bas onda srece. Ja cekam i dalje 4 stvari od 11.11.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Neke stvari od 11.11 su stigle za 7 dana, a neke jos nisu. Za neke su mi cak sami ponuili novac nazad, ne znam zasto su trazili Paypal, uglavnom legle par nazad.
Zar je moguce da kinezi ne daju na nista garanciju? Baseus punjac od 10000mah mi se naduo na sredini, necu vise da ga koristim.
Poslao sam im poruku kaze mali zuti uredjaj vise nije u garanciji, kakva *****!

Neke stvari od 11.11 su stigle za 7 dana, a neke jos nisu. Za neke su mi cak sami ponuili novac nazad, ne znam zasto su trazili Paypal, uglavnom legle par nazad.
Zar je moguce da kinezi ne daju na nista garanciju? Baseus punjac od 10000mah mi se naduo na sredini, necu vise da ga koristim.
U prvih 15 dana od prijema ako ti se desi nesto mozes da otvoris refund..
Isto mi se tako pokvario Baseus za kola..uvukao se onaj metalni deo na dnu, sada gubi kontakt non stoo...bukvalno posle 5og puta od kad sam ga punio...

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ja sam mislio da su oni neki kvalitetan brand, uzeo 2 prenosna punjača, 2 za kola, 2 kabla. Neće me vise videti. Xiaomi prenosni od 5000mah radi godinama ok, samo je kabl otišao što je standardno.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ako razmišljaš da ga baciš nemoj, pošalji ga meni, ja obožavam da rasturam takve stvari :d

Paypal traže da ne bi imali negativnih poena od aliexpresa ako izgube spor. Vrate ti pare preko paypala što je izvan aliexpress sistema ti zatvoriš spor i svi srećni ali treba biti i oprezan jer ako je neki prevarant u pitanju i pošalje ti pare kao uplatu za proizvod ili uslugu a ne kao "donacija" prijateljima ili rodbini, on ima (čini mi se) 180 dana da traži te pare nazad, taman kad više ne možeš da se žališ preko aliexpresa, samo otvori spor na PP i kaže da mu nisi poslao robu ili bilo šta treće i ćao, PP će tražiti od tebe da daš validan broj za praćenje pošiljke što ti nemaš i gubiš spor.
Mada nisam čuo da se ovo nekome desilo zapravo iako je moguć scenario...

S obzirom da sam uzeo dosta robe sa Baseus offical store poslacu im jos poruku sta sam uzeo i da razmisle da li zele da izgube stalnog kupca ili nek budu korektni i daju novi debeo popust na novi takav charger.

Sem ako nisi kupio za 10.000$+ robe ili svakog meseca uzimaš za tipa 1.000$ mislim da će da ih zabole baš, samo će staviti da ne isporučuju za Srbiju i rešili su problem.
Njihovi proizvodi se prodaju ne samo na aliexpresu nego i preko raznoraznih sajtova tipa DX i slični, siguran sam da samo američko tržište dnevno povuče onoliko koliko cela srbija za mesec dana Baseusovih proizvoda... U prevodu, jedan kupac iz Srbije manje ili cela Srbija manje, ništa im ne znači.

Poslednja izmena:
Kada se dobije kupon od 4$ da li moze da se kupi samo za toliko ili mogu da izaberem neki proizvod koji je skuplji pa mi se tih 4$ ukalkulise u cenu proizvoda koji hocu da kupim?

Koliko se secam tih 4$ dobijas na iznos preko 35$ i vazi samo za nove korisnike.

Danas se registrovao kao nov i dobio obavestenje za kupon od 4$.
Hocu da kupim neke led trake, kontrolere i sl.

Poslednja izmena:
Onda kupi toga za preko 35$ stavi u korpu i iskoristi kupon

Mada sve je to kvarljiva roba a sve ima ovde da se kupi po sličnim cenama i možeš da zamenis
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kada su koturovi LED traka u pitanju nije bas mala razlika. Ovde je oko 3000 rsd za toplo belu boju (5m) a preko alia je nekoliko dolara (zavisno od prodavca). Jedino sto ovde kada ti treba uzmes manju duzinu odnah a kod alia cekas kada stigne. Ali zato nabavis vise vrsta svetala.

Poslednja izmena:
Obične led trake su na oglasima / buvljaku 100 dinara za metar.

Što se kupona tiče , ako platis karticom koja je već upotrebljavana verovatno će ti poništiti porudžbinu.

^^
Eto zna čovek a ti baš i ne znaš cene. ;)

Toplo bele one najbolje trake su 250din kada se kupuje na metar na više su jeftinije.

Te iz kine nemaš pojma kako sijaju osim što je Kinez napisao da su najbolje moguće, da vidiš ne mozes.

Druga stvar je što će nešto od toga da crkne pa ce ti značiti da zamenis umesto da bacis.
Kineski kontroleri, drajveri, daljinci i sl rade po mesec dana i riknu, ovi "domaći" su kvalitetniji i ne crkavaju.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Novi korisnici imaju kupon od 4dolara za kupovinu od najmanje 5 dolara..Upravo sam video smanjili su kupon na 3 dolara a inace je pre bilo na 4 usd od 5 usd kupovine..

Poslednja izmena:
Sta mislite da li ovo vredi ocekivati uopste da stigne? Imam dve posiljke od dva razlicita prodavca, istog dana kupljene, status isti.
70affd5b4597cb5f028983da9f6dfcb4.jpg

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
Danas me u sanducetu sacekala posiljka, a status bio ne promenjen

Prijatno iznenadjen, bez ikakvih dodatnih troskova je proslo. A i nije neka cifra bila 2. 80eur, al *mjau**mjau**mjau* sa nasima se nikad ne zna.

@e46glogi

Nisu nasi bas za sve krivi !!!
Ko zna kojim sve trasama idu te posiljke.
Evo i ja pratim jednu - isto sitnica od par $.
Kinez vec par puta salje poruku da sve ide uobicajeno , jedino postoji problem sa pracenjem.
( Sunyou posiljke uglavnom stignu u roku do 2 meseca ( 25-50 dana ), a pracenje nekad funkcionise a nekad ne )

ucmy.jpg

Ne kazem ja da su nesto krivi, ali kad lupe i dodatne troskove kao recimo na silikonsku masku, ocekivao sam da ce i na ovo, a u pitanju su ona sva magnetna drzaca za mobilni.

Jel narucivao iko Mi band 3 satove? 25 dolara su, koliko bi nasi carinili? Ns je u pitanju

Sent from my Xiaomi RN5 using Tapatalk

Evo kako to Kinezi lupaju cene na deklaraciji. A i matematika im nešto ne ide [emoji3]
40eaaf0581b358f2b1bfea3bcd2e6856.jpg

@LordVladd, Ja sam narucavao, davanja bila 700din.
Bolje uzmi odmah kod nas, razlika bukvalno 200-300din,a odmah dostupno.

Nazad
Vrh Dno