Zamislimo sad da počnemo lupom da tražimo šta je bombulo pisao i lupetao od početka posta, to nije za ban nego vešala..malo detinjasto, jeli?
Pa dobro, (neki iz zlobe i ljubomore a većina jer ih boli istina da smo pukli) samo tražite i linkujte postove vadeći iz konteksta moje rečenice, a zaboravljajući suštinu dešavanja u datom trenutku i kvalitetnih predikcija, to neće izmeniti realnost da je situacija loša i da smo mnogi izgubili puno love. A kako stoje stvari biće sve gore..
Srećni praznici, Hristos se rodi
ps. slabo imam vremena za odgovaranje na pp u vezi saveta za ulaganje, izvinjavam se unapred ako kasne odgovori.
Borko, ja ne znam da li ti nas sve malo trolujes
😀, ali 'ajde da ti odgovorim dobronamerno i da ne ide tema dalje u off.
Ja sam izvukao taj post za primer, posto mi je jos onda zapao za oko kao nerealan, iako nisam nikakav strucnjak, dok si ti pak bio 100% siguran u takav ishod. Nema tu nikakvog vadjenja iz konteksta, nikakvog cepidlacenja i trazenja dlake u jajetu. Prognozirao si 2 puta visu cenu, a desila se 2 puta niza. To je promasaj za 180 stepeni, citav trend si promasio. To je kao da dajes vremensku prognozu i tvrdis sa sigurnoscu da nas u narednom periodu cekaju paklene vrucine, a ono temperatura ode u minus i padne sneg. Svako iole ozbiljan te vise ne bi pitao za prognozu. Da li bi ti da si na njiohovom mestu? Da si npr. na nekoj funkciji i radis profesionalno, verovatno bi se ocekivala ostavka/otkaz.
Ovde nije u pitanju da neko ima nesto protiv tebe licno, niti je problem sto si pogresio, ziv covek pogresi. Problem je sto ti to nije jedina greska, vec jedna od, tj ocigledno nemas dovoljno znanja/kompetencije da dajes neke ozbiljnije/relevantnije prognoze (sto takodje nije nikakva sramota), ali onda treba da budes svestan toga, pa mozda manje da pises, a vise uvazis misljenje nekih strucnijih i iskusnijih clanova. Nedostatak znanja/kompetencije, a totalno odsustvo samokritike, uz veliku dozu arogancije, kao da si neki funkcioner/strucnjak iz domace politicke stranke.
Da se razumemo, mozes ti slobodno da pises, ostavljas prognoze, kao i bilo ko drugi, nigde to nije zabranjeno za sada, samo se zapitaj koja je svrha (ako zelis da delujes kao neko strucan i ozbiljan)? Da se dodatno vremenom kompromitujes i budes prozivan od strane drugih?
Ja bih generalno preporucio svakom ko misli da je izuzetno dobar prognozer/strucnjak i da njegovo misljenje ima vrednost, da pre deljenja saveta drugima prvo proba sebi da dokaze strucnost, tako sto ce ulagati iskljucivo na osnovu svojih prognoza i drzati ih se, bez naknadne pameti i gasenja pozara, jer ako covek sam ne veruje u svoje procene na prakticnom nivou (a ne samo teorijskom), ne vredi ni da ih daje drugima.
P.S. Izvinjavam se sto tema ode malo u off.