Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
5.1 звук се добија само када је први језик енглески и када је програм уживо, пуштен испочетка даје само стерео. На д3 уређајима и када се пусти испочетка звук је 5.1.
Овде се добија још више на важности да се из менија канала може, као на д3, пребацити различит језик који се користи... нпр енглески добар за ХБО али за Еуро-Спорт је можда згодније слушати наше коментаторе.
Остаје да се дода опција за превод укључити/искључити као на д3.

Poslednja izmena:
@vlado_ns: Google Cast (dakle me Miracast koji radi "mirror"-ing) funkcionalnost nema svaki Android box uređaj nego samo zvanični / certifikovani uređaja (box-evi i SmartTV-ovi) koji koriste "Android TV" verziju. Pošto Mi Box spada u tu grupu takođe ima "built-in (Chrome)Cast", kao i Sony SmartTV-ovi koji koriste AndroidTV OS.

A ako ćeš da sa kompa na TV da puštaš lokalni, već skinuti sadržaj nema potrebe da koristiš Cast-ing varijantu već možeš da koristiš npr Kodi na "boxu" a na kompu samo (Samba) share-uješ disk / particiju / folder gde su ti filmovi & serije... pa u Kodi-u ili dodaješ taj share u Library (ako hoćeš fensi postere i watch progress) ili iz File Manager sekcije Kodi-a direktno puštaš fajl koji te zanima.

Pošto Cast je em limitiraniji po pitanju kodeka i kontejnera em za kontrolu reprodukcije (pauzitanje, premotavanje...) moraš da koristiš drugi uređaj sa kog si cast-ovao to što gledaš. A Kodi pušta sve živo i direktno na uređaju kojim stream-uješ sa daljincem kontrolišeš sve.

Lepo odradiš setup koji ti se više sviđa:

1) Windows share na kompu + Kodi (bez addons-a dodatnih) na boxu
2) Plex server na kompu + Kodi sa instaliranim "Plex for Kodi" addon-om.

Varijanta 2 je bolji izbor ako imaš potrebu da na više uređaja gledaš istu stvar u maniru "počnem gledanje na uređaju A, nastavim na uređaju B gde sam stao"

@vlado_ns
Ne mora da se maltretira sa samba i kodi.
Sa kompa na chrome-u neka skine addon Videostream for Google Chromecast.
Dodas film, dodas subtitl, on vidi eon box i prebaci. Nikakva limitacija sto se tice premotavanja zaustavljanja itd.

A da li moze da se strimuje sa box-a na neki drugi uredjaj (tablet/telefon - android) ?

@vlado_ns
Dodas film, dodas subtitl, on vidi eon box i prebaci. Nikakva limitacija sto se tice premotavanja zaustavljanja itd.
A kako da se uradi da se strumuje sa nas-a na eon box, kroz Kodi ne može, ne vidi mrežne share-ove

Hvala brate, ali nije ni ta, niti je 0000 nit 9999, ahhahahah, ne znam zašto to menjali

Kod mene je fabricki podeseno na 1234

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

@acidmonkey: Nije promenio. Gomila ljudi je imala isti problem na EON STB i SBB support je morao da "resetuje" PIN. Iz ko zna kog razloga to je redovna pojava.

4321 po defaultu za EON app i EON Box.
1234 po defaultu za D3 v2.
4321 po defaultu za starije D3 uređaje.

Svaki put kada izlazim iz stana gasim sve uredjaje.
Sada sam se vratio u stan, upalio sve ... i evo vise od 5 minuta cekam da se EON startuje.
Internet je proradio posle 30tak sekundi, ali ovo je za mene kao korisnika neprihvatljivo. Restart uredjaja nije pomogao. Stoji loading duze od 5 minuta.
Da li jos neko ima slicnih problema?

5.1 звук се добија само када је први језик енглески и када је програм уживо, пуштен испочетка даје само стерео. На д3 уређајима и када се пусти испочетка звук је 5.1.
Овде се добија још више на важности да се из менија канала може, као на д3, пребацити различит језик који се користи... нпр енглески добар за ХБО али за Еуро-Спорт је можда згодније слушати наше коментаторе.
Остаје да се дода опција за превод укључити/искључити као на д3.

A da li ovo što si napisao važi za HDMI signal, SPDIF signal ili za oba? Inače, poptpuno se slažem da, apropo fukcionalnosti, SBB mora mnogo toga da odradi u sledećem update-u.

Zaista se nosim mišlju da se vratim na D3...

Svaki put kada izlazim iz stana gasim sve uredjaje.
Sada sam se vratio u stan, upalio sve ... i evo vise od 5 minuta cekam da se EON startuje.
Internet je proradio posle 30tak sekundi, ali ovo je za mene kao korisnika neprihvatljivo. Restart uredjaja nije pomogao. Stoji loading duze od 5 minuta.
Da li jos neko ima slicnih problema?

Probaj da izvuces mrezni kabl iz rutera i box-a pa onda ponovo da ga ubodes.I kod mene zna nekad da zabaguje pa sam ovako resio problem.Inace ruter kod mene je ubee.

Iscupao iz struje, sacekao neko vreme, upalio opet i proradilo.
Ali malo me sve ovo brine, svaki drugi dan novi problem.

A da li ovo što si napisao važi za HDMI signal, SPDIF signal ili za oba? Inače, poptpuno se slažem da, apropo fukcionalnosti, SBB mora mnogo toga da odradi u sledećem update-u.

Zaista se nosim mišlju da se vratim na D3...

На оба излаза исти сигнал ако се тако изабере у подешавањима (ауто, хдми или спдиф). Требају омогућити избор језика у опцији поред канала који се прати, као и за превод. 5.1 звук ради али га треба наместити. Проблем са враћањем је што се изгледа за еон (иптв) стрим не користи 5.1 већ само стерео док д3 уређаји вуку двб-ц па је ту оригинални звук. То се такође може средити. У току филма који иде уживо, премотам мин и пустим и приметна је разлика у квалитету слике. Уживо је доста оштрије, а премотано дође слабијег квалитета усед неке компресије (иптв стрим и компресија ради уштеде простора).

Poslednja izmena:
ХБО ОД сервис је сд, док је на д3 у хд резолуцији. Јел тако од почетка еон сервиса или нешто скоро за*****?

Инсталирао ХБО го на Еон боксу и добио хд слику. Пустио ХБО од са Еона и слика свуда сд.

Tako je oduvek.

koju verziju hbo go si instalirao? odakle si je skinuo. Kako si je prebacio. Daj precizne podatke posto i mene muchi ta problematika. Da li radi stabilno?

Сад да кажем где сам је нашао нисам више сигуран, 5.9.0 је верзија. Ставио је на дељени фолдер на компу и из ес експлорера покренуо апк и прошла инсталација, наравно морало да се дозволи ес у подешавањима да покреће непознате апк. Ради ок, није да лети кроз мени али када се пусти материјал тече глатко. Слика крене јадно али се брзо поправи на хд а звук је увек стерео.

Pozdrav,
Da li neko moze da mi potvrdi da sa EON paketom, gde je ukljucena EON aplikacija za smart tv, na drugoj mrezi (drugi internet servis provajder), rade svi kanali?

koju verziju hbo go si instalirao? odakle si je skinuo. Kako si je prebacio. Daj precizne podatke posto i mene muchi ta problematika. Da li radi stabilno?

Instaliras aplikaciju "Aptoide TV" i sa nje ga skines.
HBO GO ANDROID-TV
verzija je 5.9.0
Mislim da samo dve ima sa tim nazivom.
Meni sljaka odlicno.

@vlado_ns
Hvala za ovu informaciju! Radi perfektno. Ima i aplikacija za android, upari se sa kompom, pre toga se izabere folder i na telefonu ima sadržaj foldera. Još komotnije za uživanje. Odlično!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Svi HD kanali koje imam su losijeg kvaliteta od kada sam na Eon Smart box-u (u odnosu na prethodni D3). Da li postoji neko skriveno setovanje za video kvalitet ili nesto?
Probao sam sve sto ima bilo kakve veze sa prikazom i/ili kvalitetom ali nisam uspeo nista da postignem - ubacio sam HBO Go na smart box, pustio isti film preko njega i uzivo preko Eon smart box-a i razlika je bas primetna.

Neka ideja?

Svi HD kanali koje imam su losijeg kvaliteta od kada sam na Eon Smart box-u (u odnosu na prethodni D3). Da li postoji neko skriveno setovanje za video kvalitet ili nesto?
Probao sam sve sto ima bilo kakve veze sa prikazom i/ili kvalitetom ali nisam uspeo nista da postignem - ubacio sam HBO Go na smart box, pustio isti film preko njega i uzivo preko Eon smart box-a i razlika je bas primetna.

Neka ideja?
Moraš da podesiš odgovarajuću rezoluciju. Stavi na 1080i50Hz u podešavanjima android boxa. U podešavanjima eon aplikacije stavi na CBR i na na 1080i. Doduše ovo zavisi i od televizora. Meni je bolji utisak na 1080p50Hz. Možda si priključio box na drugi Hdmi ulaz koji ima druga podešavanja.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kod mene je na Eon Box0u setovano na 1080p (60Hz). Nema nikakve razlike u slici izmedju 2100m D3 Mini I Eon box-a.

(TV je malo stariji (4 god.) Samsung 32", nije smart... a probao sam neposredno pred NG umesto TV-a na monitor za
kompjuter 22" FullHD - isto nema nimkakve razlike u slici)

- U vezi daljinca, ja nista nisam setovao u vezi daljinca ali od prvog dana kad prebacim mod na TV, pritiskom na taster TV/STB
daljinac komanduje TV-om kao da je njegov, od volumena, promene kanala, numerickom tastaturom promena kanala... I sve
druge opcije. Da... jedino sto sam setovao, sad se setih, je ono pozadinsko osvetljenje kad sam procitao na nekom forumu
kako se to radi.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
nikako 1080i ne moze bolje da izgleda od kakvog god 1080p ma kakav TV sa ma kakvim deinterlacingom da imas.takodje ne vidim sto bi sebe omedjavao na 50hz ali okej.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno