Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Ja sam moj resetovao vec tri puta u zadnjih 4-5 dana

Ja sam na media konverteru i nisam ga resetovao 6 meseci :)

Tokom posjete akvizitera Orion Telekoma ponuđena nam je optika, sa 20% popusta i prva 3 mjeseca po 1 dinar.
Čovjek reče da od januara uvode i HBO u ponudu - o ovome nikakvog pomena na njihovom sajtu, a nisam ni ovdje našao da je neko pisao.
Ima li neko informacije o HBO na Orionu?
(izbor TV kanala je zaista loš, broj HD kanala mali)

Meni upravo istekla UO na Vektoru (blokovi NBG - SBB nema infrastrukturu u zgradi, samo Beogrid)

Juče sam slučajno primetio da Arene počinju od 60. pozicije a ne od 57. kao dosad. Daljom istragom utvrdio sam da su ubačeni HBO kanali. :D

Koliko sam primetio HBO nije HD. Mogu u toku dana da prelistam kanale pa da napišem šta je sve u HD.

Hvala ti.
Da ne bude da ispadam lijen - čitam ovaj Orion PDF sa sajta, ali tamo stoji svega 5 kanala sa karakteristikom "HD kanal", a u flajeru stoji "više od 20HD) - nije mi baš jasno šta je sve HD ovdje.
Značio bi mi i tvoj utisak o ovim Filmbox kanalima - kvalitet i izbor.

Razmišljam o ovoj Optika Triple Plus ponudi kod Oriona (TOP ponuda mi zaista ništa ne znači) pa da vidim šta sve stiže u tom televizijskom paketu.
Takođe, čovjek je pominjao i Android Box koji dolazi uz TV - da li je "zaključan", koje su mu karakteristike?

Nisi lenj. I ja sam kroz sve to prošao pre par nedelja. Isto nisam mogao do nekih informacija da dođem ni kleštima. :D Pišem čim stignem.

Moguće da meni radi jer su mi svi kanali otključani prvi mesec. Uglavnom evo koji je box i kanali u spojleru.

23s9a9g.jpg

e6osu9.jpg

Evo ga. Mislim da ne može ništa dodatno da se instalira na njemu.

2cwr2xg.jpg

wsk2lx.jpg

Moguće da meni radi jer su mi svi kanali otključani prvi mesec. Uglavnom evo koji je box i kanali u spojleru.

23s9a9g.jpg

e6osu9.jpg

@Darkko - veliko hvala na trudu...

Imate li, generalno, nekih zamjerki na Orion televiziju?
Reckanje? Kašnjenje?
Kako radi vraćanje unazad?

Ja sam njihovu tv uzeo isključivo zbog arena. One kasne 30-40 sekundi u odnosu na mts-ov iptv. Slika je zadovoljavajuća, zavisi naravno i od konkretnog kanala. Kvalitet slike kad se vraća primetno slabiji od live programa ali samo vraćanje kao vraćanje radi bez problema.

Da ne bude da ispadam lijen - čitam ovaj Orion PDF sa sajta, ali tamo stoji svega 5 kanala sa karakteristikom "HD kanal", a u flajeru stoji "više od 20HD) - nije mi baš jasno šta je sve HD ovdje.

Evo upalih stb posle 3 meseca, kad ono svi kanali otkljucani za novu godinu. Ja na brzinu prebrojah 27 HD kanala, vecina su naravno gluposti tipa Hram, BN, BK i slicno. Arene su u HD, RTS takodje, HBO nije. RTS 1 HD npr kasni 30 sekundi za DVBC kablovskom. 39 kanala ima premotavanje unazad.

Poslednja izmena:
@Darkko - veliko hvala na trudu...

Imate li, generalno, nekih zamjerki na Orion televiziju?
Reckanje? Kašnjenje?
Kako radi vraćanje unazad?

Manjak kanala je velika zamerka.
Reckanje ne, kasnjenje ne, ali generalno kada bih gledao kablovsku - orion uporedo, feed kasni nekih minut.
Vracanje unazad radi onako kako i treba.

@Darkko, @lab310 i @stefkev - hvala na utiscima

Mislim da ću sačekati zvanično uvođenje HBO, cijenu paketa i pozicioniranje (hoće li ga kombinovati sa drugim filmskim kanalima u jedan paket?) pa rješavati prelazak na Orion.
Druga opcija bi mogla biti ubođenje samo Orion optike za net, a rješavanje televizije preko nekog drugog...
Baš nisam pametan...

@Darkko, @lab310 i @stefkev - hvala na utiscima

Mislim da ću sačekati zvanično uvođenje HBO, cijenu paketa i pozicioniranje (hoće li ga kombinovati sa drugim filmskim kanalima u jedan paket?) pa rješavati prelazak na Orion.
Druga opcija bi mogla biti ubođenje samo Orion optike za net, a rješavanje televizije preko nekog drugog...
Baš nisam pametan...

Sad sam se cuo sa tehnickom podrskom, sad HBO testiraju (kazu neko ima kanale, neko ne), i danas ga zvanicno pustaju. Mislim da hoce, s'obzirom da imam zadnji paket (1 gbps) ocekujem da bude uracunat u cenu, ili barem da mi kazu sta koliko kosta. Mada opet, rekli su svima ga pustaju.

Sto se tice resavanja tv-a, ja sam resio preko eon box-a za 1 tv (posto drugi kod mene gledaju fox), a na ostalim televizorima orion.

Ja sam njihovu tv uzeo isključivo zbog arena. One kasne 30-40 sekundi u odnosu na mts-ov iptv. Slika je zadovoljavajuća, zavisi naravno i od konkretnog kanala. Kvalitet slike kad se vraća primetno slabiji od live programa ali samo vraćanje kao vraćanje radi bez problema.
Darkko,
Ovo je onaj top paket u pitanju, zar ne?
U onom srednjem su od opreme ARRIS uredjaj za IPTV.

Poslato uz pomoć Tapatoka

Valjda nece [emoji51]

Jel može da se raskine ugovor bez penala?
Hteo bih na kablovovski pa da proverim.

Tehnicki, zakon jos nije stupio na snagu gde mozes da raskines ugovor bez penala.
Mada po zakonu, ako nisi zadovoljan uslugom/proizvodom u roku od 14 dana (10 radnih dana) od potpisa ugovora imas pravo raskida.
Tako sam ja raskinuo ugovor sa sbb-om.

Poslednja izmena:

Moze, ako budes imao problema obrati se njima:

https://www.facebook.com/132173573549024/posts/1755716091194756/

http://efektiva.rs/aktuelnosti-efektiva/potrosaci-aktuelnosti/i-dalje-naplacuju-ugovornu-kaznu/

Ali ako si imao neki popust na pretplatu do dana koriscenja moraces da isplatis razliku punog paketa do tog dana koriscenja.

Isto sam presao na kablovski sa adsl, predhodni operate Orion je trazi da se isplate penali, posle pisanja Ratelu brzo su se predomislili, svakako ih prijavi ako budu trazili da platis penale i pravili problem, stoku treba sve vise prijavljivati!

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nemam nikakav poseban popust, koristim, 20Mbs po 1500din, redovna cena.
Znači prvo njima pa onda Ratelu?

Ne bih hteo da se ovo oduži letnji dan do podne, kao i da budem u procepu bez neta..

Mislim da je meni u ugovoru pisalo da je priključna taksa 20.000 din, ali je besplatno uz ugovor, možda idu na varijantu da se mora vratiti tih 20.000 kad se raskida ugovor.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Nemam nikakav poseban popust, koristim, 20Mbs po 1500din, redovna cena.
Znači prvo njima pa onda Ratelu?

Ne bih hteo da se ovo oduži letnji dan do podne, kao i da budem u procepu bez neta..
Posalji im mail i kazi da zelis da raskines ugovor i cekaj da vidis sta ce ti odgovoriti, sa njima komuniciras iskljucivo preko maila da imas pisane dokaze, kad smo trazili raskid zvali na tel. pa je posle bilo kako oni to nisu rekli.
Ako te budu zvali reci im da sve sto imaju da kazu neka napisu na mail i da ces kontaktirati Ratel i sve sluzbe ako ti budu pravili neki problem i trazili da im platis penale.
Naravno da prvo kontaktiras njih sto bi prvo kontaktirao Ratel ako nemas nikakav odgovor od njih.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno