Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Hvala. Moraću da prošetam do njih da vidim uživo kakva je slika.

Mislim da jesu arene u HD-u, kompletnu listu kanala pogledaj ovde.

Objasni tacnije sta se desilo.

"Poštovani,

Želimo da Vam se zahvalimo na interesovanju za naše usluge i poverenju koje nam ukazujete.

Realizacija usluga zavisi od tehničkih mogućnosti i kapaciteta Orion telekom mreže koji se proveravaju pre zasnivanja pretplatničkog Ugovora. Uz proveru sa kolegama za optiku, dobili smo obaveštenje da na žalost u ovom trenutku nemamo mogućnost pružanja usluge optičkog interneta na pomenutoj lokaciji.

Srdačan pozdrav"

"Poštovani,

Želimo da Vam se zahvalimo na interesovanju za naše usluge i poverenju koje nam ukazujete.

Realizacija usluga zavisi od tehničkih mogućnosti i kapaciteta Orion telekom mreže koji se proveravaju pre zasnivanja pretplatničkog Ugovora. Uz proveru sa kolegama za optiku, dobili smo obaveštenje da na žalost u ovom trenutku nemamo mogućnost pružanja usluge optičkog interneta na pomenutoj lokaciji.

Srdačan pozdrav"

Tako su i meni pricali,a vec su tada imali instaliranu kutuju u zgradi,posle su samo instalirali opremu i to je to.
Imaju ili nemaju volju,to je upitanju.

Kuca sa 6 potencijalnih ljudi (zasebnih stanova) koji bi presli pre ili kasnije

Da li neko moze da mi kaze koliki je lease time kod Oriona?

Imam optiku, Eltex ONT ako nesto znaci. Zeleo bih da dobijem novi IP, jer ovaj koji mi je dodeljen je iz nekog nepoznatog razloga banovan na jednom sajtu koji koristim.

Da li neko moze da mi kaze koliki je lease time kod Oriona?

Imam optiku, Eltex ONT ako nesto znaci. Zeleo bih da dobijem novi IP, jer ovaj koji mi je dodeljen je iz nekog nepoznatog razloga banovan na jednom sajtu koji koristim.

Iskljuci ukljuci eltex, ili samo iscupaj opticki kablic.

Pronasao u podesavanjima za LAN, ako nekog interesuje na defaultu je 24h.

Podesavanja za lan su za internu mrezu. Sumnjam da mozes ti da odredjujes lease time wan interfejsa.

Wan lease je izuzetno mali, ip se menja sigurno jednom u par dana i bez gasenja konekcije. To mi je jedina zamerka...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da, nista se nije dogodilo ni posle 24h iskljucenog ONT-a, znaci u sustini ostaje mi da cekam par dana dok se ne promeni ip sam od sebe po nekoi svojoj logici...

Da, nista se nije dogodilo ni posle 24h iskljucenog ONT-a, znaci u sustini ostaje mi da cekam par dana dok se ne promeni ip sam od sebe po nekoi svojoj logici...

Nisam na orionu, pa ne znam koja podesavanja ima ont, ali ako ima MAC Clone, moglo bi da pomogne.

Jel mene niko ne konstatuje da samo treba da se iscupa opticki kabl i da se vrati! IP se menja.
Kome je bridge-ovan ont, samo disable pppoe pa enable odmah dobijas ip.
Mada sam izvalio da oni u odredjenom roku dodele ti 3 ip adrese i menjaju, tako da ako cesto menjas manje vise vratices se na istu ip adresu.

Ne dobija se, evo iscupao sam kabl, sacekao malo i nije se nista promenilo...

U Trgovackoj 14,pa na vise,mozda i koji broj nize ima.
Ne vidim zasto dva tri broja zgrade mogu da imaju,a ostali ne.

Trgovačka 13 nema, iako ulaz do ima.
Prvo žele da razlupaju pola zgrade kako bi uzeli net od komšijskog ulaza (ne dolazi u obzir), pa se ne javljaju, pa bi da pogledaju ponovo... na kraju sam se smorio. Ispali vrlo neprofesionalni, ne znaju šta sve mogu i za svaku stavku (da li vazdušnim putem ili kojim već) moraju ponovo da dolaze.

Prezadovoljan sam SBB televizijom, ali se razmisljam da otkažem internet i predjem na orion optiku.
Koliko niži ping mogu da očekujem nego na trenutnih 100/6?

Od speed testa dobijam ping od 0-3 ms. Sve zavisi sta igras, i ka kojim serverima guras.
Verovatno dobices nekih stabilnih 20-30 ms. Opet sve zavisi.

Uglavnom igram Street Fighter V.
Obično mi speedtest vraća ping od 5 do 8.

Sad za street fighter ne znam, mozda se desi za koji ms nize. Vise zasigurno nece.

Samo da odgovorim sam sebi. Možda još nekoga zanima. :D Arene su u HD-u. Slika je OK, jedino što kasni više od pola minuta za MTS iptv-jem.

Meni vec dve veceri TV radi ok,ali net nikako,da li jos neko ima taj problem?
24-12-2018 002.jpg

Kod mene je sve ok. Zovi ih i pitaj sta se desava.

Hoću da imigriram sa Telekoma ka Orionu. Kako ste zadovoljni optičkim internetom, da li konstantno radili?

Jeidno sto valja u Orionu je optika :D

Predji bez problema, ja sam malo duze od godinu dana kod njih, skoro sam potpisao nov ugovor, nemam nikakvih zamerki.

Ako prelistas par stranica unazad, videces da su svi clanovi foruma zadovoljni optikom.

Isčitao sam malo o tome, vidim da su ljudi zadovoljni sa tim.
Telekom je bezobrazan, optika ušla u zgradu kad će da je puste u rad ne zna se. Gde god da im dođe konkurencija oni će gubiti korisnike sa nebulozno visokim cenama za fiksni telefon a još naplaćuju indentifkaciju poziva.
Skluplji su za 500 din, minimalni positpeid je oko 500 din i eto neke tarife u mobilnoj sa neograničenim pozivima.

Sto se tice optike, skuplji su duplo od Oriona, a ne pruzaju nista vise. Pritom kod Oriona moze samo net ko nece kablovsku.

Vrh Dno