Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam ja lud, corav ili na daljincu stvarno nema mute?

Jesam ja lud, corav ili na daljincu stvarno nema mute?

Ниси ни луд а ни ћорав, нема дугмета за аутоматско мутирање звука, можеш на "-" па држи до краја. Генијалци пожурили да избаце ту кутију и даљинац што пре да су све траљаво и брзо одрадили. :smash:

Poslednja izmena:
Ниси ни луд а ни ћорав, нема дугмета за аутоматско мутирање звука, можеш на "-" па држи до краја. Генијалци пожурили да избаце ту кутију и даљинац што пре да су све траљаво и брзо одрадили. :smash:

koliko znam a imao sam dva android tv box-a nijedan nema dugme mute, kod univerzalnih daljinaca to ima i kod android box-a to ima...
Boxer_Hub.png
nvidia-shield.jpg

Ako ukljuci torrente onda treba.

Ukljucio sam torente i pogledao jedan film i sad mi box kuka kako nema više slobodne memorije. Obrisao sam Morpheus ali mi nije oslobodilo memoriju, pa sam pokušao da skinem neke file explorere sa aptoida, ali neće da ih instalira.
Kako najlakše da pristupim tim fajlovima da ih obrišem?

Poslednja izmena:
Skini iz google prodavnice x-plore manager. Problem boxa je sto ne dozvoljava pisanje na dodatnu memoriju vec samo citanje,tako da bih ti preporucio da ne koristis torrente.

Skini iz google prodavnice x-plore manager. Problem boxa je sto ne dozvoljava pisanje na dodatnu memoriju vec samo citanje,tako da bih ti preporucio da ne koristis torrente.

Ne mogu da instaliram ništa jer i dalje kuka da nema dovoljno mesta, a pobrisao sam skoro sve aplikacije, i slobodno je oko 200MB trenutno. Stvarno mi se ne radi factory reset...

Jesi li brisao kes memoriju?

Da, mislim na AV risiver koji podrzava Dolby ATMOS i sve DTS HD MASTER audio (konkretno, Onkyo TX-NR676E).

1. Ne znam sta je konfuzno, slika prekida na TV-u kad BOX povezes na risiver (koji je, podrazumevano, nakacen na TV)? Ne znam koliko si upucen, risiver poseduje 7 HDMI ulaza i 2 HDMI izlaza od kojih 1 podrzava ARC (audio return channel) i njegova uloga je da zvuk u IZVORNOM obliku "dekodira" i posalje na zvucnike dok sliku, koja je isto tako u izvornom kodu prosledjuje na TV. Taj isti zvuk ide preko HDMI kabla preko koga ide i slika. Ako koristis SPDIF izlas iz boxa ne mozes da prosledjujes DTS HD MASTER audio, kao ni Dolby ATMOS (ti formati iskljucivo idu preko HDMI kabla jer inace nema dovoljnog bandwidth-a)

2. Kodi sam instalirao preko Google Play prodavnice i koristim ga jos iz doba XBMC-a kao media player/streamer za high quality RIP-ove (pre par godina sam imao HTPC samo za tu svrhu) koji imaju zvuk u najvisem formatu te mi je NEOPHODNO da sve funkcionise preko HDMI kabla. Do sada sam 1080p materijal strimovao sa QNAP-a (pre 5 godina je to bio PC) koji ima problem sa 4k videom pa sam ogranicen na 1080p. Kupovinom novog 4k televizora ponadao sam se da EON BOX (reklamiran kao 4k uredjaj), imajuci u vidu da je to android box (kojih ima na kile od kineza do krstenih), ima mogucnost instalacije Kodija i da ce isti podrzavati 4k rezoluciju i audio passtrough kroz HDMI (kao sto to radi QNAP). Za pocetak on nije u stanju ni da radi povezan na risiver....

Nadam se da sam uspeo da pojasnim.

Pozdrav!
Pa sad si, naravnom objasnio sta ti je problem. Onako kako si u pocetku pisao je potpuno konfuzno jer
nisi naveo cak ni o kom risiveru se radi a ovde se podrazumeva SBB risiver jer bar 98% ljudi nema
AV Risiver pa I nema pojma nista o tome.

Eon Box nije isto kao i ostali kineski ili ma koji dugi boxovi (Androd TV Box-ovi...) jer je to uredjaj koji
je namenski uradjen za odredjene potrebe i to odredjenog provajdera u ovom slucaju SBB-a (postoje
izgledom i vecinom tehnickog dela identicno uredjaji od iste firme koje koriste neki drugi provajderi i ti
uredjaji su prolagodjeni tim provajderima pojedinacno...). SBB koristi Eon Box kao zamenu / gneracijsko
tehnoloski nastavak za kasicne risivere koje su do sada imali u ponudi. Sto znaci / podrazumeva da je
Eon Box uredjaj prvenstveno namenjen koriscenje SBB-ovih usluga i kao takav povezivanju direktno na
TV aparat. To je primarno a sve drugo je sekundarno ili cak tercijalno ili cak i nebino za SBB. Znaci, ako
ja imam neki uredjaj koji je van tog malog i jako uskog lanca Eon Box + TV aparat to je u principu samo
moja stvar i samo moj problem. Nije u redu ali je tako. I tu, nazalost, nema pomoci.

E sad malo strucnije. Ja licno sam upucen u to o cemu pises utoliko sto se profesionalno bavim Audio-m
na studijskom nivou procesa rada sa Muzikom (produciranje, snimanje, mixanje, masterovanje…) pa samim
tim moram da znam o tome daleko vise od 'slucajnog prolaznika' - jer mi je posao delom i znanje o tome.
Prvo, ono sto iz iskustva znam je to da ces tesko naci pomoc ili nesto korisno kontaktirajuci SBB po tom
pitanju. Nije nemoguce da ti neko iz napredne tehnicke podrske da odgovor koji ce ti biti koristan i mozda
resiti problem I moj savet je da svakako pokusas ali nisam ni malo optimista po tom pitanju jer znam da
covek koji zna sve o tome ne radi vise u SBB-u (vec vise od godinu dana...) a za ostale nisam siguran koliko
znaju.

Sledece, opet iz iskustva drugara koji su imali AV risiver, je to da potrazis problem / resenje u kombinaciji
setovanja ba samom Eon Box-u i tvom risiveru. a to ne mora da bude ni po „PS”-u, ni po standardu i pravilima!
Cesto se meni licno desava da uprkos nekim nelogicnim varijantama nesto proradi / radi bez problema a isto
to nece ako sledim logiku, pravila... Ja bih, ovako napamet naravno, rekao da nesto ne stima u vezi interfejsa,
komunikacije izmedju Eon Box-a I tvog risivera. TU je svakako problem a kako ga resiti tesko da ce neko
ovako „na daljinu” moci da ti pomogne.

Bilo kako... javi sta si uradio I kako se odvija stvar jer je (bar meni licno) zanimljivo a moze da koristi nekome...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Box je povukao neki update danas, bas me interesuje da li ima bilo kakvih promena...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Mislim da sam detektovao problem, posto mi se isti javio i na PS4 Pro konzoli. Metodom eliminacije sam utvrdio da problem nastaje kada se na TV-u ukljuci HDMI ULTRA HD DEEP COLOUR i tada prekida slika na EON BOX-u, kao i na PS4 PRO konzoli. Probacu sa drugim HDMI kablom, mada sam nesto skeptican..

https://www.reddit.com/r/PS4Pro/comments/9e8qb9/lg_tv_and_monitor_owners_hdmi_ultra_deep_color/

Ne bi me zacudilo… Desilo mi se da sam imao problem sa WorldClock-om, povezivanje nekoliko uredjaja... sve po propisu i ne radi
ima neki digitalni puc pa ima. Sve kombinacije po pravilima i opet nece. Onda povezem kako mi lakse zbog duzine kablova i sve radi
kao sat, lokovamo i klokuje se u bocu sve. A kad sam prekontrolisao nidje veze sa pravilom… :)

Pozdrav!

Mislim da sam detektovao problem, posto mi se isti javio i na PS4 Pro konzoli. Metodom eliminacije sam utvrdio da problem nastaje kada se na TV-u ukljuci HDMI ULTRA HD DEEP COLOUR i tada prekida slika na EON BOX-u, kao i na PS4 PRO konzoli. Probacu sa drugim HDMI kablom, mada sam nesto skeptican..

https://www.reddit.com/r/PS4Pro/comments/9e8qb9/lg_tv_and_monitor_owners_hdmi_ultra_deep_color/

Moram pitati, izvinite, ako sam dobro razumeo vi ste od EON boxa ocekivali da ce da ''procesuira'' HDMI ULTRA DEEP COLOUR?

Ne, ja sam ocekivao da ce isti raditi preko risivera koji podrzava HDMI ULTRA DEEP COLOUR. Vodio sam se logikom, ako imam auto koji ide 250 moci cu da ga vozim 100... Probacu i sa drugim kablom, ako ne prodje onda ce EON BOX na zaseban HDMI ulaz na TV...

Најбоље тако. Еон бокс може понудити ас3 5.1 звук највише, ништа од хд звука тако да је спдиф сасвим довољан.

Box je povukao neki update danas, bas me interesuje da li ima bilo kakvih promena...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

I ja sam primetio mada nisam siguran da li sam FW ili EON app na boxu. Kada proveravam verzije i jednog i drugog deluje da je bez promena.

Ne, ja sam ocekivao da ce isti raditi preko risivera koji podrzava HDMI ULTRA DEEP COLOUR. Vodio sam se logikom, ako imam auto koji ide 250 moci cu da ga vozim 100... Probacu i sa drugim kablom, ako ne prodje onda ce EON BOX na zaseban HDMI ulaz na TV...

Da, mislim da je to jedina varijanta, EON Box sa HDMI na TV , samo za video, a digitalni audio kabl u receiver.

Nema potrebe za dodatnim kablom, zvuk ide preko drugog HDMI-a iz televizora u risiver - ARC

Sent from my iPhone using Tapatalk

Може наравно, засебни спдиф у авр омогућава коришћење радио станица без тв. Ако има ту могућност, 60-ак станица зашто не...

Nisam siguran da li sam u pravom forumu, ali da postavim pitanjem pa molim za usmeravanje!
Imam Setup-Box od Amazon Prime (bazira se na android sistemu) i hteo sam da instaliram EON app na njoj. Instalacija je uspela, ali kada startujem app, dodjem samo do pitanja jezika i to je sve - koji god jezik da izaberem, ostajem na tom meniju i ne ide dalje?!
pls hlp!

Je li imao neko problema oko Casta na eon box? Ne prepoznaje mi uređaje ni na androidu ni na google chromeu. Resetovao sam ruter, uredjaj ali nista

Ukljucio sam torente i pogledao jedan film i sad mi box kuka kako nema više slobodne memorije. Obrisao sam Morpheus ali mi nije oslobodilo memoriju, pa sam pokušao da skinem neke file explorere sa aptoida, ali neće da ih instalira.
Kako najlakše da pristupim tim fajlovima da ih obrišem?

Trebao si prvo data da obrises. Kao sto gileb kaze skini x-plorer pa pobrisi to i izbegavaj torente.

Рече неко да андроид бокс нема муте на даљинцу. Мој има.
a8d08d2e38aa1d952957cf0d279f3cb0.jpg

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Koliko vidim nema na daljinskom ni dugme za vracanje na predhodni kanal na kojem si bio?

Nema

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Da pitam ponovo, jel mozda neko uspeo da instalira netflix?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Netflix nije podržan na EON boxu još uvek, treba platiti Netflixu da bi to dozvolili.

Danas stiglo na kućnu adresu. Lep gest.
952b00922748fcd31fb160a2fd43486d.jpg

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno