Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odakle ti to? I ja sam van mreze (d3i). Na namogu stoji hbo go premium promo,i imam sve

Meni na neku foru daljinski od tv, LG, radi i za EON..tako da sve na njemu radim, ne moze samo da menja programe na plus i minus ali menja ih na strelice gore dole

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

S obzirom da mi je mučno da tražim ovde,da li EON podržava Fat32 ili NTFS USB flash ?

Kod mene na eon-u nema toga, nema promo

Promo za HBO kanale i HBOgo nije na eonu nego na mojsbb imaš opciju da aktiviraš hbo premium pa će ti onda tek raditi kanali u eonu, tad dobijaš kod sa kojim se registruješ na sajtu hbogo, izborom registracije preko operatera što je u tvom slučaju sbb.I tek onda sa tim podacima koji si koristio za registraciju se prijavljuješ na HBOgo aplikaciju ili na browseru ili ako imaš smart tv koji podržava HBOgo za smart tv onda istaliraš tu aplikaciju pa kod koji dobiješ prilikom pokretanu iste uneseš u na prethodno registrovan premium HBOGO u delu dodaj uređaje.

Poslednja izmena:
Meni se ovo na prvi pogled uopste ne dopada... Obnovio sam ugovor sa SBB-om posle jedno 3 godine od isteka, iskljucivo zbog ovog box-a i reklamirane full 4k podrske kad ono KODI podrzava max 1080p ?!?!? Ipak cu morati da idem na neki "krsteni" box/streamer koji podrzava 4k, Dolby Vision, HDR i ATMOS sve zajedno sa audio passthrough

Postoje app za čitanje NTFS-a na Gplay
Probaj, možda radi neka

Poslednja izmena:
Na koji nacin povezati eon daljinski sa tv-om?
Može da radi i bez uključene opcije hdmi-cec. Kad na daljinskom pritisneš tv/stb taster i zasvetli zelena dioda onda upravljaš televizorom, a kad ponovo pritisneš isti taster i zasvetli plava dioda onda upravljaš sa boxom.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Niko ne odgovora na konkretno pitanje. Kako upariti daljinac sa tv-om, ne cec upravljanje već ic upravljanje?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Pitao ja, kazu nikako za sad ali kao prenece sugestiju tehnickoj podrsci da se ubaci.
Ja bih rekao da se ne nadamo... :)

Da li jos neko ima problema sa povezivanjem box-a preko risivera? Slika mi non-stop prekida, jedino radi kada se nakaci direktno u TV.... Majko mila sta oni prodaju kao gotov proizvod

Da li jos neko ima problema sa povezivanjem box-a preko risivera? Slika mi non-stop prekida, jedino radi kada se nakaci direktno u TV.... Majko mila sta oni prodaju kao gotov proizvod
Koji Box I koji risiver? Zasto bi povezivao bilo koji Box sa risiverom? Mislim, potpuno nelogicno I nerazumljivo…

Pozdrav!

I mene interesuje

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Pa pricamo o EON BOX-u (KSTB6020), a razlog je instalacija KODI-a koji strimuje sa lokalnog NAS-a Blu-Ray RIP-ove u 4k i HDR sa DTS HD MASTER ili ATMOS zvukom. Kada vezes box na TV dobijes sliku, a zvuk ide preko ARC-a na risiver i to u nekom osakacenom modu (probano samo sa kanalima u EON paketu gde vidim samo PCM 2.0)

Promo za HBO kanale i HBOgo nije na eonu nego na mojsbb imaš opciju da aktiviraš hbo premium pa će ti onda tek raditi kanali u eonu, tad dobijaš kod sa kojim se registruješ na sajtu hbogo, izborom registracije preko operatera što je u tvom slučaju sbb.I tek onda sa tim podacima koji si koristio za registraciju se prijavljuješ na HBOgo aplikaciju ili na browseru ili ako imaš smart tv koji podržava HBOgo za smart tv onda istaliraš tu aplikaciju pa kod koji dobiješ prilikom pokretanu iste uneseš u na prethodno registrovan premium HBOGO u delu dodaj uređaje.

Kada se ulogujem na MojSBB automatski me redirektuje na mojeon.rs i tu imam opciju da aktiviram HBO Premium, ali sa cenom od 720 din, nemam nigde link ka promociji...

Da li neko zna (pogodno tehnicko lice iz sbb-u a na forumu je), da li EON box "sisa" internet konekciju iz paketa, ili je nezavisno rutiran protok?
Konkretno me zanima da li ako pozelis da se igras online, a neko zeli paralelno da gleda tv, koliko ce to uticati na lag? Nadam se da su ovo predvideli, u suprotnom....

To si prvo napisao, pa onda:

Pa pricamo o EON BOX-u (KSTB6020), a razlog je instalacija KODI-a koji strimuje sa lokalnog NAS-a Blu-Ray RIP-ove u 4k i HDR sa DTS HD MASTER ili ATMOS zvukom. Kada vezes box na TV dobijes sliku, a zvuk ide preko ARC-a na risiver i to u nekom osakacenom modu (probano samo sa kanalima u EON paketu gde vidim samo PCM 2.0)
Prvo pominjes vezivanje boxa na risiver I problem sa slikom a onda Kodi, zvuk i opet risiver ne navodeci koji risiver je u pitanju... Potpuno konfuzno.

Kapira li neko? (ja samo pretpostavljam da covek misli na svoj neki AV risiver ili neki tako uredjaj na koga poveze SPDIF iz Eon Boxa… hebemliga sta
u stvari hoce da kaze...)

Pozdrav!

Da li je moguće koristiti fleš kao eksternu memoriju za npr Morpheus TV?

Da, mislim na AV risiver koji podrzava Dolby ATMOS i sve DTS HD MASTER audio (konkretno, Onkyo TX-NR676E).

1. Ne znam sta je konfuzno, slika prekida na TV-u kad BOX povezes na risiver (koji je, podrazumevano, nakacen na TV)? Ne znam koliko si upucen, risiver poseduje 7 HDMI ulaza i 2 HDMI izlaza od kojih 1 podrzava ARC (audio return channel) i njegova uloga je da zvuk u IZVORNOM obliku "dekodira" i posalje na zvucnike dok sliku, koja je isto tako u izvornom kodu prosledjuje na TV. Taj isti zvuk ide preko HDMI kabla preko koga ide i slika. Ako koristis SPDIF izlas iz boxa ne mozes da prosledjujes DTS HD MASTER audio, kao ni Dolby ATMOS (ti formati iskljucivo idu preko HDMI kabla jer inace nema dovoljnog bandwidth-a)

2. Kodi sam instalirao preko Google Play prodavnice i koristim ga jos iz doba XBMC-a kao media player/streamer za high quality RIP-ove (pre par godina sam imao HTPC samo za tu svrhu) koji imaju zvuk u najvisem formatu te mi je NEOPHODNO da sve funkcionise preko HDMI kabla. Do sada sam 1080p materijal strimovao sa QNAP-a (pre 5 godina je to bio PC) koji ima problem sa 4k videom pa sam ogranicen na 1080p. Kupovinom novog 4k televizora ponadao sam se da EON BOX (reklamiran kao 4k uredjaj), imajuci u vidu da je to android box (kojih ima na kile od kineza do krstenih), ima mogucnost instalacije Kodija i da ce isti podrzavati 4k rezoluciju i audio passtrough kroz HDMI (kao sto to radi QNAP). Za pocetak on nije u stanju ni da radi povezan na risiver....

Nadam se da sam uspeo da pojasnim.

Pozdrav!

Da li neko zna (pogodno tehnicko lice iz sbb-u a na forumu je), da li EON box "sisa" internet konekciju iz paketa, ili je nezavisno rutiran protok?
Konkretno me zanima da li ako pozelis da se igras online, a neko zeli paralelno da gleda tv, koliko ce to uticati na lag? Nadam se da su ovo predvideli, u suprotnom....

Za gledanje TV kanala uzivo se koristi dvb-c (bez interneta). Premotavanje TV kanala, video klub i slicno koristi internet do 7Mbit.

Ako ukljuci torrente onda treba.

Dobar je,osim problema sa citanjem nekih nasih slova,lepo radi. Mada je i Terrarium vaskrsnuo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno