Da, mislim na AV risiver koji podrzava Dolby ATMOS i sve DTS HD MASTER audio (konkretno, Onkyo TX-NR676E).
1. Ne znam sta je konfuzno, slika prekida na TV-u kad BOX povezes na risiver (koji je, podrazumevano, nakacen na TV)? Ne znam koliko si upucen, risiver poseduje 7 HDMI ulaza i 2 HDMI izlaza od kojih 1 podrzava ARC (audio return channel) i njegova uloga je da zvuk u IZVORNOM obliku "dekodira" i posalje na zvucnike dok sliku, koja je isto tako u izvornom kodu prosledjuje na TV. Taj isti zvuk ide preko HDMI kabla preko koga ide i slika. Ako koristis SPDIF izlas iz boxa ne mozes da prosledjujes DTS HD MASTER audio, kao ni Dolby ATMOS (ti formati iskljucivo idu preko HDMI kabla jer inace nema dovoljnog bandwidth-a)
2. Kodi sam instalirao preko Google Play prodavnice i koristim ga jos iz doba XBMC-a kao media player/streamer za high quality RIP-ove (pre par godina sam imao HTPC samo za tu svrhu) koji imaju zvuk u najvisem formatu te mi je NEOPHODNO da sve funkcionise preko HDMI kabla. Do sada sam 1080p materijal strimovao sa QNAP-a (pre 5 godina je to bio PC) koji ima problem sa 4k videom pa sam ogranicen na 1080p. Kupovinom novog 4k televizora ponadao sam se da EON BOX (reklamiran kao 4k uredjaj), imajuci u vidu da je to android box (kojih ima na kile od kineza do krstenih), ima mogucnost instalacije Kodija i da ce isti podrzavati 4k rezoluciju i audio passtrough kroz HDMI (kao sto to radi QNAP). Za pocetak on nije u stanju ni da radi povezan na risiver....
Nadam se da sam uspeo da pojasnim.
Pozdrav!