Šta je novo?

Xiaomi Mi 8 (Gcam prvi post)

Nema šanse ponovo da se zezam s tim. Glupost koja oduzima previše vremena.

Ako si na xeu, i uradiš dirty flash, ne moraš uvek instalirati aplikacije i podešavati.
Samo ako prelaziš sa miui global/Chinese na xeu rom

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Poslednja izmena:
Je l mu ovo sad dođe da ako uradim weekly update da moram ponovo da instaliram aplikacije i podešavam sve ispočetka?
Ma ne treba da wipuješ, samo update i eventualno keš obrišeš. Jedino kad prvi put stavljaš xeu a to se onda podrazumeva.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Pa meni malo čudno da treba full wipe za weekly update. Biću još malo na ovoj verziji pa ću da odradim update.

Zato mesečno radiš, ne isprave oni svake nedelje toliko da moraš odraditi update. Većina ima problem ko ne uradi full wipe (drain ili razni bug-ovi).

Ja to uopšte ne radim, nisam radio ni na xeu niti sada na global Beti. Nikakvih problema nisam imao.

Trenutno sam na 8.12.13 i radi mi okej. Tako da neću još da diram ništa. Tamo posle Božića možda odradim update.

Osvetljenje u proseku 30-35%, ceo dan na 4g i 80% vremena upaljen gps. Surf, društvene mreže, 2h PoGo, 3 epizode Fleša u 720p. Nije loše. :d

Uzeh drugi mofi case sa alija, super je, za 10 dana stiglo [emoji16].
A takođe sam i uzeo juče kod vlade sa kp 5d staklo za 800 din, predobro je pokriva ceo telefon ni ne vidi se da ima zaštitno staklo
238c11d6029fb1c57cc767af80b3b00e.jpg
ff0965f43179e9bec34b78bcdf856ed6.jpg
399b61737a26f9ed0caff14cd16e966f.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Izaso stable 10.1.2
Koliko vidim dodali su night mode i 960fps, ubacicu vcrs preko 10.1.1 da vidim je l ima jos nesto od promena...

Evo i ja da javim da sam novi vlasnik mi8 blue :)
Jel bese ima neka varijanta da se root-uje globalna pita i da može ota?

Dobro radi i na global beti, bas nema greske. Telefon je toliko dobar da me je smorio :D Bukvalno sve radi kako treba, nema laga, sve fluidno, baterija, kamera.. I naravno displej je top, sa sve vrhunskim oleo premazom, moram to opet spomenuti :D

Pretpostavljam da za xeu mora unlock bl, root i custom recovery. Moram da čekam 350h za unlock.

ja od samog pocetka na global stable. Iskreno sve sljaka super. E sad, otkljucan je bootloader, ubacen magisk 18, sve sljaka super...problem je sto sad ne mogu da odradim ota na 10.2.1 zbog toga.
Koji je najbezbolniji nacin da ubacim update a da ne izgubim root ?
Je l bi morao da odradim preko twrp ono sa lazy flasherom ili moze i drugacije ?

Nadji recovery za taj stable. Flesni ga, odmah zatim i magisk i to je to. Samo wipe cache i dalvik odradi.

hmm, a da li bi radilo da obrisem magisk i module, onda da uradim jedan wipe cache i dalvik, pa da ubacim update zip preko twrp-a ?

Pa probaj, trebalo bi da može. Sa Magiskom bi takođe trebalo da možeš redovno OTA da radiš, samo posle OTA update ponovo flesh Magisk.

Mislim da tu mora onda onaj lazy flasher Ako ima Za njega. Znam da je bilo za note4

Da, za njega sam i nasao. Najsigurnije je da se skine ceo rom, lazy flasher i da se odradi wipe cache i dalvik.

Ne treba lazy flasher Kad se koristi magisk.

Izvinjavam se, mozda nije mesto, ali na temi ,,koji xiaomi,, niko ne odg. Dakle, Pre mesec i po kupio sam A2 i tel je zasada, uz neke sitne nedostatke, super...Medjutim, hocu da ga poklonim supruzi, jer je njen na izdisaju...E sad, dilema, ili trilema, Mi 8, poco ili jos jedan A2. Prosecan sam korisnik, igre me ne zanimaju, znam da je procesor na prva dva vrh, mada je i na A2 odlican...Poco sam drzao u ruci i nije mi nesto na izgled...lepsi mi A2, Mi 8 nisam video uzivo, na slici deluje extra. Okreni obrni opet se sve svodi na kamere.Da li vredi dati 80 e vise za poco u odnosu na A2, a 150 za mi 8. Hvala.

Pa A2 si imao, znas kakav je. Poco ti se ne svidja, onda najlogicnije resenje je da uzmes Mi8. Ako nisi gadljiv mozda i neki polovan, a da je ocuvan, mozda ima ovde neko sa foruma da hoce da proda.

Izvinjavam se, mozda nije mesto, ali na temi ,,koji xiaomi,, niko ne odg. Dakle, Pre mesec i po kupio sam A2 i tel je zasada, uz neke sitne nedostatke, super...Medjutim, hocu da ga poklonim supruzi, jer je njen na izdisaju...E sad, dilema, ili trilema, Mi 8, poco ili jos jedan A2. Prosecan sam korisnik, igre me ne zanimaju, znam da je procesor na prva dva vrh, mada je i na A2 odlican...Poco sam drzao u ruci i nije mi nesto na izgled...lepsi mi A2, Mi 8 nisam video uzivo, na slici deluje extra. Okreni obrni opet se sve svodi na kamere.Da li vredi dati 80 e vise za poco u odnosu na A2, a 150 za mi 8. Hvala.
Ako ti niko ne odgovara odmah, ne moraš odmah da ideš u druge teme da spamujes. Ovo nije šta da kupim i ne treba da se pravi pijaca od teme.

Izvini Djilkoshe, mozda si ti, umesto kritike, mogao da mi odg u temi koji xiaomi, kao iskusan korisnik istih...Svakako nisam imao nikakvu losu nameru, samo sam hteo sto pre, par misljenja, posto hocu da porucim tel do NG.

Vrh Dno