Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kada uradi testove kao ti i postavi rezultate pa da sudimo. Dotle je običan fud.

Kada uradi testove kao ti i postavi rezultate pa da sudimo. Dotle je običan fud.

I to ima smisla što kažeš... Ja sam video da je nešto testirao, a posle je pomenuo i da je upravo pustio H2TESTW, pa sam se poveo za tim ... A stvarno nije posle postovao te rezultate ...

Inače to sa memorijskim karticama i flashevima jeste uvek neki rizik, ali sam se ipak slomio i naručio prvi put sa AE jer je cena sa kuponima bila duplo niža nego kod nas. Posle sam naručivao još par puta od istih ovih "Samsung China" za sebe i familiju i za sada imam sasvim pozitivna iskustva.

Poručio sam neki novčanik 10.11. Od 16.11 stoji shipmemt accepted by airline i ne mrda. Estimate delivery time je do 30.12. Sta treba da radim ako se do 30.12 ne promeni status?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Nista sve dok imas purchase protection.. par dana pre isteka ako ne stigne otvori dispute.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Može li preporuka za neki proveren USB flash drive (Aliexpres...)? Recimo, 64GB. Samo standardni USB, jer OTG ili USB-C nisu potrebni.
AKo se, pak, isplati kupiti kod nas, molim za preporuku, takođe.
Hvala!

Koliko vremena treba da mi legnu pare ako uradim cancel porudžbine? Prošlo već 10 dana, i dalje stoji na refund processing.
Inače prihvaćeno je, uradio sam cancel isti dan kad sam i poručio, nije poslato.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Gledam info na AE.
Na računu bi trebalo da mi se pojavi kao uplata?
Nema nikakve promene koliko vidim.

Da - treba da se pojavi kao priliv ( uplata )

Evo primera kada je proslo u roku od 24h , ali ni do danas nije evidentirano na AE

rtb.jpg

Jok, nemam nikakav priliv u prethodnih 10 dana.

@nightshadow

Da li si proveravao racun ili gledas info na AE ?
Kod Telenor i MTS banke treba 3-7 dana

@ kibicer

Ako ti treba brzi model za ozbiljniju primenu , gledaj poznate brendove...
Ako ti treba za zafrkanciju ( multimedija i prenos fajlova koji nemaju neku vaznost )
mozes pogledati ovaj za 6,6$ ( 64GB )
https://www.aliexpress.com/item/SMA...Pendrive-USB-2-0-Flash-Drive/32662976789.html
Mogu li da se uzdam u brendove na AliExpressu? Ako da, u koje?

@nightshadow

Da li si proveravao racun ili gledas info na AE ?
Kod Telenor i MTS banke treba 3-7 dana

@ kibicer

Ako ti treba brzi model za ozbiljniju primenu , gledaj poznate brendove...
Ako ti treba za zafrkanciju ( multimedija i prenos fajlova koji nemaju neku vaznost )
mozes pogledati ovaj za 6,6$ ( 64GB )
https://www.aliexpress.com/item/SMA...Pendrive-USB-2-0-Flash-Drive/32662976789.html

Ti si to probao pa mu preporucujes???
Dovoljno je da vidis da mu svi modeli kostaju isto da mu fles od 256 i 512 kostaju svega 2$ i sve ti bude jasno koliko je dobar.

@bakara

2 komada od 32GB su u upotrebi ( stigli pre oko mesec dana ) , za sada nije bilo problema.
Videcemo koliko ce da traju....
Mislim da je tu situacija ista kao i sa najjeftinijim memorijskim karticama - neke rade bez problema ,
neke otkazu u veoma kratkom roku - sve zavisi kakva serija "naleti".

@ kibicer

Mozda je bolje da pogledas na www.joybuy.com/category/875061494-usb-flash-drives.html
Mada i tu su najverovatnije kao i na AE , Samsung i SanDisk modeli za kinesko trziste.

Jel ima jos neko problem sa pretragom na aliju, tj. stalno me prebacuje na stranu za prijavljivanje na sajt?

To se i meni dešava u zadnjih par meseci. Nakon nekoliko pregledanih proizvoda traži me da se ulogujem kako bi mogao nastaviti da pretražujem.

I meni s eto desavalo na web sajtu kada nisam bio ulogovan nakon par poizvoda prebaci na log stranicu...Mada kada sam ulogovan ne ..

Nista sve dok imas purchase protection.. par dana pre isteka ako ne stigne otvori dispute.

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Par dana pred istek predviđene dostave ili par dana pred krajnji rok dostave?
Pošto i jedan moj stoji u istom statusu, da čekam punih 60 dana?

Послато са уз помоћ Тапатока

Hvala. Znaci, nije do mene. Realno, teska glupost. Kako ce da privuku nove potrosace sa tom gluposcu, kada covek ne moze ni da pogleda sta ima na sajtu? Izuzetno iritira kada hocu da pogledam jednu, dve stvari, a trazi ti da se ulogujes. Pa pre cu onda da pogledam na ibeju, nego da ustajem da odem po podatke za prijavu. Svi sve vise smaraju sa zeljom da znaju sta tacno gledamo da bi plasirali reklame i proizvode.

Nije to da su oni tako smislili, nego ili je preopterecen server ili probaj da obrises sve cookije koji imaju u sebi stringove aliexpress i alibaba. Trebalo bi da pomogne u najvecem broju slicnih problema (kad trazi da se ulogujes a vec si ulogovan)

@ bit

e1.jpg

Evo ti primer.
Ako kupac ne zeli da ceka duze od 60 dana , 28. ili 29.01 treba da pokrene dispute , ako posiljka ne stigne.
Ako kupac zeli da ceka duze od 60 dana , onda ima mogucnost da produzi vreme trajanja zastite
i rok za dostavu - extend buyer protection i to treba da ucini negde oko 25.01

Vrh Dno