Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Prošle godine je stiglo milion pošiljki u Srbiju (bar su tako rekli na tv-u), na carinu pretpostavljam ode oko trećina tog broja .
Inače otvaranje je 100 dinara, uplata na račun je 1% od iznosa, a najmanje 45 dinara.
U svakom slučaju daleko je jeftinije nego da vam spediter to uradi.

Sta mislite da li ovo vredi ocekivati uopste da stigne? Imam dve posiljke od dva razlicita prodavca, istog dana kupljene, status isti.
70affd5b4597cb5f028983da9f6dfcb4.jpg

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

@ e46glogi

Stice u roku od 2 meseca :S:

Nedavno su bili mnogo brzi, ali su sada ocigledno usporili - pre je posle statusa Depart from transit country or district trebalo 10-15 dana da stigne u Srbiju.

Evo podataka za jos jedan UC..MY posiljku , od 10.12 ne mrda :(

2018-12-10 GMTC, Arrived in transit country
2018-12-06 HONG KONG, Departed Hong Kong Airport
2018-11-28 Pre Alert to SERBIA

Slabo porucijev, do sad je sve stizalo u roku od 30-40 dana sa sve carinom, a sad ovo ni blizu carine, pa reko sta misle iskusniji.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Jutros stigla "samsung" sd kartica od 64gb
659e20cc4a49e0bbbeda8769a0daaeb5.jpg
ada64cb11e14ea3ffac25c3df0276258.jpg
10a629e1ca23370e2b1e63cbda613e1a.jpg
a62b3067986b219008489694f168dee2.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

@Dzura

Od kog prodavca je porucena ?

U kom telefonu si je testirao ( da li telefon podrzava 64GB kartice ) ?

Da li imas komp i da li si je testirao sa h2testw ?

Porucena je od Samsung china store ( ona prodavnica sa najvise ocena).
Testirao sam na xiaomi redmi note 5
Nemam na kompu 3.0 ulaz ( sad sam pustio h2testw na 2.0 ulaz)

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Sto je nisi uzeo sa Joybuya? Koliko si je platio?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Probaj da je formatiras, mislim da je u tome problem jer ne verujem da fake kartice mogu postići ovu brzinu.

Nije to fake kartica vec su rebrandirali nekog drugog proizvodjaca

Stigla mi posiljka sa alija ali nisam bio kuci pa su ostavili u posti. Ovde na listicu pise da vikendom, posiljku mogu da preuzmem od 8-9h? Kako je moguce da u samo tih sat vremena mogu sutra da preuzmem, zar ne bi trebalo subotom da rade do 12 ili 14h?

Nije luda neka kineska firma da unisti milionski posao i prodaje fake kartice.

Pre bih rekao da je do testa.

Otvori dispute i vidi sta ce da kazu ali sumnjam da je fake.

Ozbiljne se pare vrte tamo da bi neko rizikovao da izgubi radnju. Sasekao bi ga ali kao nista.

Ako je neki prodavac sa smesnim brojem ocena onda ok, svasta moze da bude.

Poslednja izmena:
Fake = lazan; nebitno je da li se radi o deklarisanom kapacitetu ili proizvodjacu.

I to je tačno, ali i fake su Kinezi razvili u više nivoa... :)

Možda je bolji naziv clone za lažne speciifikacije

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Stigla mi posiljka sa alija ali nisam bio kuci pa su ostavili u posti. Ovde na listicu pise da vikendom, posiljku mogu da preuzmem od 8-9h? Kako je moguce da u samo tih sat vremena mogu sutra da preuzmem, zar ne bi trebalo subotom da rade do 12 ili 14h?
Meni stalno stiže tako, ali piše mi od 8 do 14h subotom, do kad pošta i radi.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Bilo je fake kartica ili usb na Joybuy, ali su uredno vraćali pare posle dispute. Dešava se i tamo, i to za kartice koje su bile oglašene kao superdeal ili tako nešto.

Mozda jedino kod nekih manjih prodavaca, ali za njihov joy collection nema šanse.

Ja baš dosta naručujem sa Alija, do sad je sve stizalo, sad ide malo sporije pred praznike. Što se veličina garderobe tiče, uglavnom imaju tabele u centimetrima, a nije loše ni pročitati feedback jer nisu baš uvek precizni. Ili im poslati poruku da se proveri obim, dužina, itd.

Drugar narucio XL kaput sa Alija, probao kad je stigao, stoji mu kao blejzer :D

Dao sestri koja ima 14 godina da proba, njoj taman xD

@ daimy2017

Veoma tesko ces naci obucu i garderobu dobrog kvaliteta i koja ima deklarisanu velicinu po povoljnim cenama.

"Jeftine" stvari su najcesce ocajnog kvaliteta , a velicine ne odgovaraju ni jednom standardu.

Mali prodavci nisu u kontaktu sa robom i nemaju pojma sta ustvari dobavljaci salju kupcima.

Ja još jednom da napišem
Oznake veličina L, XL I sl nisu standardizovane oznake za veličinu.
Sa tim oznakama ne bih smeli da određujemo ni veličinu neke poznate marke a ne nepoznate robe iz kine.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Formatirao sam ja na kompu nakon toga pokazuje 27.6gb, kad je ubacim u telefon trazi opet format i onda pise 64gb :wall:

10e bila je akcija za black friday

Ja sam moju platio kod istog prodavca čak i jeftinije - $9.30 za 11.11. Elem, pošto si me preplašio sa ovim što si ustanovio, proverio sam i ja svoju sa FakeFlash Testom, a onda sa H2TestHW 1.4 i sve je OK. Brzina čitanja i pisanja nešto manja od maksimalne (na USB 3.0 portu).
Mislim da treba da im dokumentuješ problem i da se dogovorite da ti pošalju novu. Ako te baš otkače (mada sumnjam) otvori dispute.
Moguće da te je zapao feleričan primerak. Suviše mnogo kartica prodaju da bi imalo rezona da se bave fake-ovima, a i da se baš bave verujem da bi imali mnogo lošiji rejting u tom slučaju.Test mSD.jpg

Jesi li je testirao kao exFAT ili kao NTFS ? Probaj da formatiraš na NTFS ako nisi. Znam da zvuči glupo ali ćeš znati da si i to probao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno