Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moze rucno.

Ovo nije zaledjeno, jedva se rosa nahvatala, nije to nista.
Ali je problem donja tacna, trebao bi kao i ja, da slikas spreda ventilator, da se vidi da li unutra ispod ventilatora ima leda. Ako nema, reklamiraj klimu.
Moze na Daiseikai 8 [emoji16]

Da, videh da Toshiba ima neki poseban defrosting, kao i rucnu aktivaciju, gledao sam neke animacije :)

Kazem ja TOŠIBA ko ludo, moja sledeca klima cim naplatim ovaj Loto... :D

Ni Suzumi nije za bacanje. Greje 16-ca sve u šesnejs'

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Xeroj87 da li je bucna tvoja viola?Moja spoljasnja jedinica na violi ubi od buke kad je napolju hladno.

Xeroj87 da li je bucna tvoja viola?Moja spoljasnja jedinica na violi ubi od buke kad je napolju hladno.
Jok, imas snimak moje Viole koji sam kacio, bukvalno necujna.
Ima neke retardirane vibracije kada radi defrost jedino, to me nervira.

Kako Suzumi 16 radi na minusima? Ima tanak SCOP, ali nisam uspeo da nađem Pdesign, stvarno mi je mučno kopati detalje na netu, svi daju informacije na kašičicu. Norvežani imaju samo 10-ku i 13-ku, ali su baš tanke na minusima.

Pogledajte prilog 262646

Ja na mojoj stavio i gumene podmetace , al slaba vajda... Majstori stavili jedan nosac nize, moracu da je otvorim da vidim da li se cevi dodiruju o kuciste. Moram snimiti pa da ti pokazem tu azdaji...

Kako Suzumi 16 radi na minusima? Ima tanak SCOP, ali nisam uspeo da nađem Pdesign, stvarno mi je mučno kopati detalje na netu, svi daju informacije na kašičicu. Norvežani imaju samo 10-ku i 13-ku, ali su baš tanke na minusima.

Pogledajte prilog 262646
Informacije imas na kasicicu skoro za sve pa cak i za obozavani fujitsu ali ne i za toshibu. U toshibinim papirima imas sve moguce vrednosti na svim mogucim opterecenjima temperaturama itd pa cak i algoritme rada svih rezima sklopova alarme uzroke nacine ispitivanja defekta itd...

Moracu da snimimim azdaju od Viole. Na grejanje nemam zamerke, greje oko 32 kvadrata, unutrasnja izolacija na 2 od 3 zida na zidovima stiropor 3 cm, plafon stiropor 5 sm, pvc prozori. Treba da mi stigne sonoff pa cu da vidim i potrosnju

Danas mi osetno lakse rade klime,ocigledno je to sto danas ovde nije maglovito kao prethodnih dana

Huawei mate 10 lite

A i bio je blagi plus na nekim mestima, sutra jos toplije, taman da se rastope zalihe.

Moze li neko objasnjenje oko minimalne temperature rada klima? Pre svega me interesuje da li on/off klime rade defrost? Zasto su kod vecine navedene minimalne temperature rada oko - 5? Gas je isti, kompresor se razlikuje ali princip rada je isti.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Fujitsu ima on/off modele starije generacije koji su deklarisani do -10c. Sam sebi si odgovorio najbitnije, kompresor se razlikuje i jos mnogo toga. Inverter tehnologija je naprednija, elektronika, svi motori su kod vecine sa DC inverter tehnologijom. Usteda se vrsi kako promenom napona tako i promenom frekvencije struje. Mnogi misle da je dovoljno uzeti bilo koji inverter pa kad ne radi kako treba pitaju se zasto. Ima tu mnogo vise faktora, nije samo inverter kao naziv dovoljan za kvalitet.

Moze li neko objasnjenje oko minimalne temperature rada klima? Pre svega me interesuje da li on/off klime rade defrost? Zasto su kod vecine navedene minimalne temperature rada oko - 5? Gas je isti, kompresor se razlikuje ali princip rada je isti.

Rade defrost.
Najbitnija razlika je u regulaciji.
Da bi uredjaj radio mora da se odrzi rashladni ciklus sto je vrlo kompleksna stvar i zato inverter moze da greje/hladi po nizim temperaturama jer ima vise elememata u sebi koji mogu da se regulisu dok on/off klimi moze da se regulise samo unutrasnji ventilator pa cak i on samo delimicno.
Dobar inverter regulise kompresor, ventilatore unutrasnje i spoljne jedinice i ventil za regulaciju kolicine freona.

Sad mi je vec jasnije, znam da kod invertera je sve to prilagodljivije ali sam nacin rada je u sustini isti

Sad mi je vec jasnije, znam da kod invertera je sve to prilagodljivije ali sam nacin rada je u sustini isti

Svi uredjaji koji koriste levokretni kruzni proces kao princip rada rade po istom principu pocevsi od frizidera pa do centrifugalnih chillera od vise hiljada kW.

Toshiba Suzumi r32 ..

Hvala, to mi je trebalo, izvukao sam oznaku iz te tabele.

Informacije imas na kasicicu skoro za sve pa cak i za obozavani fujitsu ali ne i za toshibu. U toshibinim papirima imas sve moguce vrednosti na svim mogucim opterecenjima temperaturama itd pa cak i algoritme rada svih rezima sklopova alarme uzroke nacine ispitivanja defekta itd...

Znam da ima sve za Toshibu, povremeno ih gledam i zbog posla, ali mi je teško da tražim dokumenta ako ne znam tačnu oznaku modela. Kod ove mi se ne sviđa što mnogo obara snagu i gubi na kapacitetu kad je hladno, od -7 °C do -15 °C izgubi više od 1 kW.

Pogledajte prilog 262672

Meni to sve deluje jako dobro. Ali nije sve u perfomansama, koliko košta recimo zamena elektronike na spoljnoj jedinici za suzumija? Znam da je jedan lik na nekom forumu dao info da mu je crkla Tošibona elektronika a da su mu za zamenu tražili novca koliko košta 50% nove klime. Jel to tačno ili lik baroniše?

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Verovatno je tačno, ja sam gledao cene za Panasonic, i to je papreno. Ploča za matori NE12 košta 950 evra, original daljinski košta preko 100 evra, to se pominjalo pre par dana, filter 1 kom. preko 20 eur i sl, ako ode kompresor ili ploča jeftinije je kupiti novu klimu.

I sa Panasonic televizorom možeš samo da se ubiješ a za klimu je verovatno još teze naci deo.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Deru servisi i prodavci delova, kompresori uopste nisu toliko skupi, znam da sam gledao u Kini Toshiba kompresor koji ide u LU i LGC je bio oko 150e.

Kompresor crkne obicno posle desetak godina jednostavno se i on pohaba ja bi tad radije zamenio celu klimu nego ga popravljao i opet imao stari uredjaj.

Deru servisi i prodavci delova, kompresori uopste nisu toliko skupi, znam da sam gledao u Kini Toshiba kompresor koji ide u LU i LGC je bio oko 150e.
Da, mora da se zaradi na jedan dinar dva ili čak tri, plus rad servisera. A kako stoji stvar sa Gree i Midea cenama elektronike? DjAlf, mislim da o kompresorima i ne treba razmišljati jer kad on crkne ta klima ide napolje. Sva sreća pa ne crkavaju često, odavno nisam čuo da je nekom crkao kompresor. Jeste mom kolegi ali Fox on/of klima, koji je radio bez prestanka 4 godine. Ipak bez prestanka 4 godine nije ni malo.
Meni je na LG-u on/of 12godina star crkla elektronika i nema zamenske, ima ali košta dosta i ja to nisam hteo da platim jer je on star pa je išao odmah napolje,sad nemam klimu a leto je još daleko. Zato sada gledam gde je elektronika dobro zaštićena jer je kod invertera ona na spoljnoj kedinici ako sam dobro shvatio. Shvatam da im je to ahilova peta, jedino sam video da Mitsubishi Heavi src25zmp-s ima posebno zaštićeno kućište za elektroniku u spoljnoj jedinici i posebnu silikonsku zaštitu na toj ploči, to me kod njega privlači a odbija me jednoredni izmenjivač.

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno