Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ja jučer opet malo da probam .eu rom i nakon pola sata nazad na mcaosp.
Jednostavno ne paše [emoji16]

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Cudnovata situacija, nestao youtube vanced, vidim ja rupa u ikonama i sad razmisljam sta je tu bilo ono yt...i nmg ni magisk da nadjem, i nadjem magisk ali manager valjda pa nemam ono gde mogu da instaliram aplikacije, module i sta vec...kako je i gde sve nestalo :D sta se desilo prosvetlite me..nisam pio sinoc. :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Imam Note 5 od jula, i skroz sam zadovoljan. Ali mi nije jasno šta se dešava sa Panorama mod-om kad se fotka, pa slika je veličine ~ 1MB i naravno loša. Pa za panoramu treba da je veći fajl a ne manji. Moj stari HTC iz 2013 ima bolji Panorama mod nego Note 5. Da li je tako kod vas ili nešto čudno kod mene?

Cudnovata situacija, nestao youtube vanced, vidim ja rupa u ikonama i sad razmisljam sta je tu bilo ono yt...i nmg ni magisk da nadjem, i nadjem magisk ali manager valjda pa nemam ono gde mogu da instaliram aplikacije, module i sta vec...kako je i gde sve nestalo :D sta se desilo prosvetlite me..nisam pio sinoc. :D

Jesi ažurirao fon? Nestao ti root posle ažuriranja a yt se abdejtovao preko play prodavnice na zvaničnu verziju ili je nestao modul sa sve magiskom. Odradi root ponovo. Bilo je novo ažuriranje magisk-a juče na v18. 0.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja jučer opet malo da probam .eu rom i nakon pola sata nazad na mcaosp.
Jednostavno ne paše [emoji16]

Ja kad sam bio na tom mcaosp, kad flesujem magisk, onda telefon poludi, nema čitav status bar, Navigation bar takođe se promeni... Inace nez magiska je sve ok.. Sta li je problem?

Ja kad sam bio na tom mcaosp, kad flesujem magisk, onda telefon poludi, nema čitav status bar, Navigation bar takođe se promeni... Inace nez magiska je sve ok.. Sta li je problem?

Koje addonove imaš u magisku? Meni se ništa takvoga ne događa. Jučer baš stavio zadnji v18 i niti neznam da ga imam. Mob radi ko vurica.

Mozda samo youtube vanced preko twrpa

Pa ne znam da li je ispravno al ja ga odradio ovako :D magisk preko twrpa i onda magisk app i kad sam ga upalio yt je bio tu...sve u svemu radi :D

Gledam mi a2 u prodavnici, onaj cist android je svetinja uf, tacno cu na mcaosp preci.

Koji je trenutno najbolji ne Miui rom za ovaj telefon? Ja ga najzad naručih, trebalo bi da mi stigne sledeće nedelje

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Imaš xiaomi eu, a imaš i ros miui, tu je i masik.

Meni je najbolji Pixel Experience 9.0, pored ovog sam probao i ArrowOS 9 ali AdAway nije radio na tom ROM-u i vratio sam se na PE. Oba navedena imaju vrlo dobro trajanje baterije, fluidni su i nema mnogo bagova. Vidim da i McAOSP hvale ali ja ga nisam probao.

Hdr na prednjoj sa ovim patchom nekad radi nekad ne.

Onda ću da bacim Pixel Experience kad mi bude stigao fon, jedino što cu se smoriti budu li me stavili na dugo čekanje za otključavanje :/

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Kako s shvatio ako si aktivan na forumu i logujes se svaki dan, da to malo skrati...nista te ne kosta, cackaj forum dok ne stigne

Nemam trenutno internet da ga skinem :D
d3c9683a5e1da60eb5b1541a9a291bf4.jpg

Meni se čini da je mnogo fluidniji od 10.0.4.0

Ne možeš. Brikovaces telefon. Mada mozda da vidiš non arb da flesujes ali proveri. Regularno ne može.

PitchBlack v2.9.0 Official
Based on TWRP 3.2.3

Update Log :
- Initial NON-ARB (Support update and downgrade miui rom ARB 4 ARB 3, ARB 3 ARB 4. Without delete firmware, baseband and etc-update the follow firmware)
- AutoReboot Fixed
- Update DM Verity Logic
- Update fstab flags
- Update magisk
- Update unroot magisk
- Update noverity 6.0

Imam Note 5 od jula, i skroz sam zadovoljan. Ali mi nije jasno šta se dešava sa Panorama mod-om kad se fotka, pa slika je veličine ~ 1MB i naravno loša. Pa za panoramu treba da je veći fajl a ne manji. Moj stari HTC iz 2013 ima bolji Panorama mod nego Note 5. Da li je tako kod vas ili nešto čudno kod mene?

Ajd da se citiram i da zamolim da mi potvrdi neko samo da li je kod vas Panorama mod jednako loš kao i kod mene: DA ili NE .Hvala :)

Možda je to nešto i normalno što svi znaju ali čitao sam desetine stranica ove teme u julu i kasnije, ali nije se to spominjalo uopšte. Znači Picture quality na High, redovne fotke su sasvim dobre i imaju po par MB kao što i treba, ali Panorama slika loša, fajl manji bar 3-4 puta od redovne fotke a ne vidim da ima negde specijalno da se namešta..

edit - da dodam da je sve na fabričkim podešavanjima, nikakav gcam

Poslednja izmena:
Isto je i kod mene

Kod mene je 8.7mb i kvalitet je katastrofa, nije ništa bolje ni na fotkama. Jedino preko gcam budu dobre fotke. Ne znam šta su uradili sa ovom stock aplikacijom. Na eu stable romu sam.

Hmm - znači kod tebe @bojilica Panorama mod daje veći fajl (kao što bi i trebalo) a kod @atosic47 i kod mene je fajl manji od normalne fotke..veoma čudno. Ja imam global rom. Inače meni su standardne fotke sasvim pristojne (naravno sigurno su bolje sa gcam ali to nisam čačkao). Uglavnom, meni se ovo čini kao neki bug jer nije normalno da Panorama daje manji fajl od standardne fotke i da telefon iz 2013 (moj HTC) daje bolje panorama fotke od Note 5. A može biti da su namerno ovo osakatili, ali kako je kod tebe onda fajl 8.7mb? Ništa mi nije jasno :trust:

Kod mene je 8.7mb i kvalitet je katastrofa, nije ništa bolje ni na fotkama. Jedino preko gcam budu dobre fotke. Ne znam šta su uradili sa ovom stock aplikacijom. Na eu stable romu sam.

Osetno je losija stock kamera na eu romu nego na globalu.Zato samo gcam-sije kako slika.

Sa stock kamerom panorama je veće ali loša, sa gcam je panorama 1, nešto mb ali opet loša. Ili ja ne znam da slikam jer mi drhte ruke a i nije baš dobro svetlo. Na stock kameri mi ne radi zamagljivanje pozadine na prednjoj a ne radi ni na gcam prednja. Jedina razlika je što na gcam slika odlične fotke u zatvorenom prostoru dok na stock izgleda ljudi kao crtani voštanim bojicama. Napolju su ok slike i jedne i druge. Valjda će srediti ovu kameru skoro.

@ Bojilica
Ja sam na stocku od prvog dana, kad ima svetla slike su odlične, kako se količina svetlosti smanjuje tako se fali kvalitet slikanog. U stanu kad su klinci u pokretu ispadaju pod svetlom kao vostane figure, kad je svetlo ckiljavo slika je mutno crna, i ne vidi se ništa maltene. Ja verujem da si mozda nesto poremetila kad si romove menjala, cim te zeza i *****ava. Svi modovi rade odlicno i na prednjoj i na zadnjoj, Panoramu nisam koristio.

RN 5

Stigao update 10.0.6.0 ili tako nesto...u sustini, radi isto...xD

Provalio sam mali image retention od upaljenog whatsappa...sad je nestalo, ali smorio sam se...ne smeta i vidi se ako se bas zagledas, ali bzvz... :D

@ Bojilica
Ja sam na stocku od prvog dana, kad ima svetla slike su odlične, kako se količina svetlosti smanjuje tako se fali kvalitet slikanog. U stanu kad su klinci u pokretu ispadaju pod svetlom kao vostane figure, kad je svetlo ckiljavo slika je mutno crna, i ne vidi se ništa maltene. Ja verujem da si mozda nesto poremetila kad si romove menjala, cim te zeza i *****ava. Svi modovi rade odlicno i na prednjoj i na zadnjoj, Panoramu nisam koristio.

RN 5
Imam onu gcam sa night sight i na njoj prednja ne radi uopšte ali je zato zadnja odlična (osim panorame) i u zatvorenom i pod lošim svetlom. Ne može da se poredi sa stock jer kad zumiram sliku mnogo je jasnija sa više detalja. Ovo sa stock kamerom mi se dešavalo i kad sam kupila fon pa je onda jedan update sredio lepo i posle opet loše (osim napolju). Šta joj bi sad sa portret modom nemam pojma (radi ali nema zamagljivanja pozadine), ništa nisam dodavala (eu stable 10.0.2.0 i miui camera V2 mods for whyred).

Imam onu gcam sa night sight i na njoj prednja ne radi uopšte ali je zato zadnja odlična (osim panorame) i u zatvorenom i pod lošim svetlom. Ne može da se poredi sa stock jer kad zumiram sliku mnogo je jasnija sa više detalja. Ovo sa stock kamerom mi se dešavalo i kad sam kupila fon pa je onda jedan update sredio lepo i posle opet loše (osim napolju). Šta joj bi sad sa portret modom nemam pojma (radi ali nema zamagljivanja pozadine), ništa nisam dodavala (eu stable 10.0.2.0 i miui camera V2 mods for whyred).

Kako ti radi 6.1? Meni dosta laga da tako kazem, vise koristim 5.1 jedino kad slikam night sight 6.1...

Na stock opciji tj kod mene kad ukljucim Portrait mode, i približim se više neg mu treba da valjano zumira, on fotku napravi ali nema zamucenja, mozda je do toga [emoji848]

RN 5

Nazad
Vrh Dno