Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ima veći COP

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

@sajber, ne krecem ja nikako sa nekim pricama udeo u prodaji klima uredjaja je inace dobar http://www.digitaljournal.com/pr/3744183, ako ne znas da napomenem da Midea koja pravi klime, pravi jos dosta toga, pa skoro kao i Lg ( Frizideri, ves masine, mali kucni aparati itd ...) https://us.midea.com/category/Commercial-Kitchen/Commercial-Microwave#
imas listu proizvoda na sajtu, tako da ta prica nista ne znaci.
Problem sa elektronikom, verovatno da, neki modeli (pravljeni u turskoj inace), a zar nije i fujitsu imao sa nekim modelima problem, pisalo se i za toshibu da su jeftini modeli (mirai) tu u rangu kineza.
Nemojmo ljudi da pisemo nesto sto nije istina, Lg pravi solidne klima uredjaje i sigurno je iznad kineskih proizvodjaca, i trebao bi sa cenom da bude izmedju kineza i japanskih proizvodjaca ali nije.
Da fujitsu nema tako dobru cenu kod nas kupovao bi se sigurno dosta vise. Za taj model koji se navodi je Ok cena i on je u rangu LMCA modela kod Fujitsu, slicno kosta i slicnih je karakteristika i sigurno je bolji izbor od kineske midee.

Jel filter klime perete ili moze i usisivacem samo da se usisa prasina ?.

@gozilla
Pa gde je tu market share naveden?
Stoji samo spisak brendova koje "survey" pokriva.
Drugo, i ako se LG klime dobro prodaju, tu ne pise koliki procenat su inverteri i koliko ih se koristi za grejanje.
Opet, dobra prodaja obicno znaci da imaju dobar marketing, dobar lobi.

Poslednja izmena:
Milan85

Moze i da se samo usisa ali ne bi bilo lose da s vremena na vreme to i operes , ja vecinom perem ali ponekad i usisam . Kad operes filter s mlakom vodom , obrises ga dobro sa nekom meksom krpom i mozes odmah da ga vratis u klimu u nastavis sa grejanjem .

Čovek pitao za klimu, a vi se prepucavate oko LG-a. Lepo nek kupi neku koja ume nisko da modulira, jer mu treba pišljivih 250-400W da se greje. Neka jača bi se često palila i gasila, tako da bolje da uzme Daikin ftxb35c. Provereno radi malom snagom, i uklapa se u budžet.

To ce mu ugrejati Mission/Lomo kao iz sale, nema potrebe za skupljom klimom.
Moja preporuka je uvek klima koja nudi vise, a Gree ima grejac kompresora i wi-fi bez doplate.
Viola ima grejac kompresora i grejac odvoda.

Juce video u gradu majstore ugradjuju Hitachi klime, i to 2 duple i jednu solo,,nisam ih pre video kod nas,ne znam kakve su ? :zgran: :)

Moze i 12 LLCE za te pare.
Cimo filteri obavezno jednom mesecno ciscenje kada se greje ili hladi. Moze da se usisa i dok radi, ja ako je bas zima, minusi, skinem filter, izduvam duvaljkom napolju i odmah vracam, ne gasim klimu. Moze i kad radi desfrost jer tad ne duva. Pranje pozeljno kad moze.
Ja imam Midea mikrotalasnu vec 8 godina, koristi se svaki dan intezivno i radi bez greske.

Ja mideu masinu za sudje, 10god, po dvaput na dan rilja

To ce mu ugrejati Mission/Lomo kao iz sale, nema potrebe za skupljom klimom.
Moja preporuka je uvek klima koja nudi vise, a Gree ima grejac kompresora i wi-fi bez doplate.
Viola ima grejac kompresora i grejac odvoda.
Ugrejaće bilo koja. Preporučio bih mu Mission 12, ali je spomenuo veću cenu

@sajber, ne krecem ja nikako sa nekim pricama udeo u prodaji klima uredjaja je inace dobar http://www.digitaljournal.com/pr/3744183, ako ne znas da napomenem da Midea koja pravi klime, pravi jos dosta toga, pa skoro kao i Lg ( Frizideri, ves masine, mali kucni aparati itd ...) https://us.midea.com/category/Commercial-Kitchen/Commercial-Microwave#
imas listu proizvoda na sajtu, tako da ta prica nista ne znaci.
Problem sa elektronikom, verovatno da, neki modeli (pravljeni u turskoj inace), a zar nije i fujitsu imao sa nekim modelima problem, pisalo se i za toshibu da su jeftini modeli (mirai) tu u rangu kineza.
Nemojmo ljudi da pisemo nesto sto nije istina, Lg pravi solidne klima uredjaje i sigurno je iznad kineskih proizvodjaca, i trebao bi sa cenom da bude izmedju kineza i japanskih proizvodjaca ali nije.
Da fujitsu nema tako dobru cenu kod nas kupovao bi se sigurno dosta vise. Za taj model koji se navodi je Ok cena i on je u rangu LMCA modela kod Fujitsu, slicno kosta i slicnih je karakteristika i sigurno je bolji izbor od kineske midee.
U tom slucaju srecno s kupovinom LG-ja.

Tapatalk from Poco loco

Mišljenja sam da je lg dobar u rangu 100k+, nek nađe negde sa 5g garancijom.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

500 eur<100k rsd

Iz direktnog iskustva P12RK vs 12LMCA, poređenje je kao dupe i oko. Radi LG, ali užasna modulacija npr, buka... A isto sam platio 2013.

LG nikako, dokazano losa klima vise puta, bolje Midea ili Gree zbog cene a i ljudi su koliko vidim zadovoljni.

Kultura rada ko jeftini kinez, a košta ko dobar japanac. Bar ove što sam ja imao

U tom slucaju srecno s kupovinom LG-ja.

Tapatalk from Poco loco

Nema na cemu, ionako ne kupujem, samo sam dao svoje misljenje. Covek se dvoumio izmedju midea gree ili Lg i to u rangu oko 500 €, rekao sam sta bih ja odabrao od te tri.
Inace ja da kupujem birao bih nesto za oko 90-100k i to ne bi bio niko od pomenute trojke.

Sad krecem od sebe , hocu klimu i imam odredjenu lovu a ne znam sta se dobro pokazalo i sta vredi kupiti , dodjem ovde i pitam ljude koji ili imaju iskustva ili su upuceni u iskustva drugih ljudi , oni mi kazu da se dobro pokazala ta i ta klima u tom i tom cenovnom rangu , ljudi su zaodovljni itd . Ne vidim sta ima ko tu da razmislja i kupuje neproverene stvari , to je neko moje razmisljanje , znaci imam 500e i zelim nesto sto je provereno dobro i onda uzimam sve sem modela iz preporuke , bem li ga , taj deo meni nije jasan sem ako imas para za bacanje.

Imas srece sto ih drugi imaju i testirali su ih pa se zna jel valjaju ili ne , po meni tu nema dileme ali cu ja biti jako srecan ako ti kupis neki LG i kasnije budes iskren i realan te preneses svoje utiske nama ovde , ako valja da znamo sta se mozda moze proporuciti od LG-a , a ako ne onda da potvrdimo ono sto znamo .

E da , bas me interesuje sta bi izabrao do klime za do 100k , koji model ?

Dobre su Lg Smart Inverter klime. Moguce je pracenje "live" svih procesa i parametara bez ikakve dodatne aparature. A imaju i dijagnostiku, preko WiFi-a, ili da se direktno ocita sapajanjem na PC sa odgovarajucim softverom. Verovatno zbog tih kvarova u proslosti ako ih je stvarno bilo, ja ne znam.

Kolege, drago mi je što me se setili. Ja nisam zaboravio svoj odgovor i zahvalnost za pomoć, ali još ništa ne mogu da vam javim. Majstor mi vrda, hteo je ugradnju da uradi sad u subotu, ali imamo proslavu, tako da utiske mogu da prenesem tek od ponedeljka, a kompletnu recenziju kad mi stigne "original" daljinac, krajem decembra. Tu sam, citam i učim.

Pozz.Oko klima iskreno nemam pojma pa Vas molim za malu pomoć.Koju odabrati između ovih:

WHIRLPOOL Klima uređaj inverter SPIW 412 LL
VOX Klima uređaj inverter IVA 1 12IE
BERGEN Inverterska klima BER12RA G17WIFI
VOX IVA3-12IE

WHIRLPOOL je najjeftinija a posebno me interesuje ova Bergen za koju kažu da je kvalitetna (ista fabrika kao i Gree).

Midea pravi klime. LG pravi sve i svasta. Vidis gde je problem? Poredis proizvodjaca bele tehnike i proizvidjaca klime. Imam i ja LG ves masinu ali u zivotu ne bih kupio LG klimu, kapiras sad? Isto tako ne bih kupio ni LG telefon, previse kvarova.
LG ima problem s elektronikom, to se bar ne krije. Klime su im dizajnerske, poenta im je da budu lepe a ne dobre. Cenovno su preskupe za bilo kakvo poredjenje s iole krstenom klimom. Kad sam uzimao klimu drugar mi nudio LG 18-icu od 150K za 90k, ljubazno sam se zahvalio i kupio Nocriu po regularnoj ceni. U temi nema nijednog clana koji je makar u sali predlozio bilo kakav LG. Pametnom dovoljno. Mislim da je dalja prica suvisna, ne treba uopste davati LG-u na znacaju u ovoj temi. Ako imamo temu o beloj tehnici nastavicemo tamo ;)

Tapatalk from Poco loco

Čitam i ne verujem šta čitam :)
LG imam frižider iz 2005 i još radi bez greške, NoFrost model.
Klima obična (ona *DAO*, BIO) iz 2007 isto još radi kao i prvog dana.
Klima ista takva radila bar 4 godine bez gašenja (dodat neki presostat da može da radi non-stop) hladila server sobu, od 5 ostalih u kancelariji jedina bila skoro bez problema.
Sad u novom ofisu montirali LG VRF v5 i hladi i greje 650kvm.
I sad baš ovih dana gledam za kuću neku inverter, za spavaću + dečju sobu i upitam se da ne grešim što opet gledam LG, kad ono saznam da je LG njesra jer pravi i ostalo.
A pola foruma furalo Nexuse od tog istog LG-a??

aj sad šta da gledam, LG ili neke druge? u Temišvaru bude na akciji upola cene a košta manje nego što sam platio obične klime pre 5 ili 10 godina, da ne pričam ono đubre od Galanz Kudo i Venting zamensku spoljnu za koju se instalater kune da je ista mašina u pitanju...

@alexva
Trebao si napisati i cene, ali od navedenih jedino Bergen

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
WHIRLPOOL je na nekoj akciji 23000 ostale oko 38-39000.Može nešto malo više o tim Bergen klimama?Slabo sam nešto nalazio na guglu.

@Ji 4Tze
Koji prostor, izolacija, stolarija, samo hladjenje ili i grejanje?
Ako mozes preko da uzmes LG sa ok cenom uzimaj ali ovde pored cena koje imas za Fujitsu nema sta da trazi LG. Moze i Daikin, Gree pa i Midea, gledaj ono sto ljudi imaju jer je provereno.
Ja imam 5 Fujitsu klima, samo sa njima grejem kuci i u lokalu i sve radi bez greske.

Čitam i ne verujem šta čitam :)
LG imam frižider iz 2005 i još radi bez greške, NoFrost model.
Klima obična (ona *DAO*, BIO) iz 2007 isto još radi kao i prvog dana.
Klima ista takva radila bar 4 godine bez gašenja (dodat neki presostat da može da radi non-stop) hladila server sobu, od 5 ostalih u kancelariji jedina bila skoro bez problema.
Sad u novom ofisu montirali LG VRF v5 i hladi i greje 650kvm.
I sad baš ovih dana gledam za kuću neku inverter, za spavaću + dečju sobu i upitam se da ne grešim što opet gledam LG, kad ono saznam da je LG njesra jer pravi i ostalo.
A pola foruma furalo Nexuse od tog istog LG-a??

aj sad šta da gledam, LG ili neke druge? u Temišvaru bude na akciji upola cene a košta manje nego što sam platio obične klime pre 5 ili 10 godina, da ne pričam ono đubre od Galanz Kudo i Venting zamensku spoljnu za koju se instalater kune da je ista mašina u pitanju...
Nama je crklo 8 ili 6 (ne secam se koliko tacno) 12 LG "ogledalo" inverter klima od 1200e po komadu. Ne bih ni znao da skoro nisam pitao caleta.
Neke popravljene, nekima nije bilo leka.

Iskreno, bas ima boljeg izbora od LGa u LG ceni.

Gledaj Toshiba, Mitsubishi, Daikin, Panasonic, Fujitsu, Gree, Midea, tim redom.

Opet, zavisno licnim preferencijama i potrebama, kao i lovi, tu se onda nesto isfiltrira.

Poslednja izmena:
Ako cemo realno kada se gleda cena onda Fujitsu pa ostali, da se ne lazemo ;)

Ako se gleda cena, onda Gree, jer Fujitsu nema nista sto ga izdvaja od ostalih, a dosta je skuplji od Gree.
Fujutsu je za ljude koji bas zele Japanca i u izboru je samo zato sto ima solidnu tradiciju, dok za Gree jos uvek nema dovoljno dugorocnih podataka.
Meni recimo Viola radi lepse od LU, preciznije odrzava temperaturu i ima daleko vise opcija.
Rekao bih jedini po osecaju da je LU malo jaca klima.
Na LU skripi kompresor i odledjivanje radi kriminalno dugo, bude hladno dok zavrsi.
Pokretni poklopac od 2kg, losija zavrsna obrada i kvalitet plastike su takodje minus.

Meni uliva poverenje to sto su inverter tehnologiju uzeli od Daikina, jer zajedno proizvode uredjaje, a kakve su dugorocno cemo videti.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno