Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I tako tema o klimama polako posta tema o vešmašinama...:eyebrows:

Opa đuđo, ovde se pominju radijatori tuc muc ovo ono :)
Nego, gde nam kolega koji je kupio Panasonika? Čovek samo nestade, a baš me zanima da čujem kako je zadovoljan. Čovek je kupio jednu od boljih klima kod nas u Srbiji.

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Čim ga nema ovde, znači da Panasonik modulira odlično i precizno održava temperaturu

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
I tako tema o klimama polako posta tema o vešmašinama...:eyebrows:
Pa kad klima suši veš samo tako... dvostruka funkcija, ako joj lepo izabereš poziciju :D

Čim ga na ovde, znači da Panasonik modulira odlično i precizno održava temperaturu
Ćuti, meni nešto LECA ove godine baguje, a prošle godine je savršeno održavala. Biće da su nešto ispomerali kad su je otvarali radi čišćenja.

Poslednja izmena:
Kod mene u kuhinju ispod klime na susilicu, aspirator na automatsku ventilaciju i ujutru super, ne smrdi, a suvo :)

Ja verujem da su ozbiljni, to kad duva u ves direktno, onako toplo pa osusi ga dok kazes keks.

Ja stavim na spoljnu jedinicu ves, extra susi

xaoc

Pa solidno radi, za vlagu je savrsena.
A funkcionise tako sto ima senzor, koji pali kada detektuje dim, paru i slicno.

Inace, preko dana ostavljam mod ventilacije, ovo sto sija na prvoj slici, na svalih sat vremena, pali se aspirator na 10 ili 5 minuta, ne secam se tacno.

e785dc538c0ed185193f921d9fdb0625.jpg
cd292bcf59d0e180610bd3cfb6d69025.jpg

Ne vidim koji problem imate sa susenjem vesa ispod klime?
Ceo zivot susimo u kuhinji i dnevnoj sobi ves zimi, ranije blizu radijatora, sada ispod klime.

Poslednja izmena:
Da sako priupitam ovdje, postoji li ikakav uređaj koji bih mogao nabaviti, pa da moju Fujitsu Nocriu mogu bežično paliti wifiem sa posla?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

@[SAJ]ber Kurajber
Objasni čoveku šta i kako ti koristiš

Da sako priupitam ovdje, postoji li ikakav uređaj koji bih mogao nabaviti, pa da moju Fujitsu Nocriu mogu bežično paliti wifiem sa posla?

Ja koristim Xiaomi wifi IR controler. Instalirao sam mi home aplikaciju, dodao sam uredjaj i tako kontrolisem. E sad, u samoj aplikaciji ne postoji kod za nocriu. Postoji 18 profila za fujitsu daljinske od klima ali za nocriu nema. Ja sam problem resio tako sto sam snimio signal daljinskog za razlicite modove, temperature za hladjenje i grejanje...
Broadlink ima slicno resenje s malo boljom podrskom za engleski. Ako se odlucis za xiaomi rado cu ti pomocu da podesis sve. Sljaka to kao zmaj jednom kad podesis.

Tapatalk from Poco loco

Ok hvala ti. Ma meni je bitno samo da je mogu upaliti izvan kuce, pogledat cu malo to što kažeš, tnx.

Evo ti kod mene kako to izgleda. Zimi ne diram nista jednom kad upalim ali leti koristim da rashladim gajbu pre nego sto stignem kuci.
Ako ti treba dodatni info ili bilo kakva pomoc s tim posalji mi PM slobodno.
ea8bf79f5826e0ee01272fcf6a934c14.jpg

Tapatalk from Poco loco

Nadam se da mogu da pitam ovde za savet...?

Treba da uzmem inverter klimu (12) i budzet je oko 500 eur (bez ugradnje).

Laicki sam sveo izbor na ove 3 (ne znaci da mora):

- LG P12EN - greje do -10, cena 65-67 hiljada (inace kao 80+hiljada), garancija 5 godina + 10 na inverter
- BOSCH 5000 - greje do -15, cena 52-53 hiljade, garancija 3 godine
- Midea Mission - greje do -20, cena oko 50 hiljada, garancija 5 godina uz servisiranje

Vidim da se pominje na temi, pa da prokomentarisem:
U pitanju je stan sa starim drvenim duplim prozorima sa dosta lufta. :(
Trenutno se grejemo na TA.

Klima treba zbog hladjenja, ali ubuduce i zbog grejanja.

Imaš dosta saveta u temi za budžet sa kojim raspolažeš. Najbolje da napišeš da planiraš da greješ i kakva ti je izolacija, stolarija itd. Tako će ti ljudi najbolje pomoći. Inače ja za taj budžet ne bi ni jednu od te 3 navedene. Ta midea je ok, ali mora da može za 50k dinara da se nadje, a za 500e imaš i bolje.

Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk

Taj Bosch je neka starija prepakovana midea tako da biras izmedju missiona I LG klime, a ovde lg baš ne vole...

Imaš i gree za te pare.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Imaš dosta saveta u temi za budžet sa kojim raspolažeš. Najbolje da napišeš da planiraš da greješ i kakva ti je izolacija, stolarija itd. Tako će ti ljudi najbolje pomoći. Inače ja za taj budžet ne bi ni jednu od te 3 navedene. Ta midea je ok, ali mora da može za 50k dinara da se nadje, a za 500e imaš i bolje.

Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk

Otisao sam 20 i nesto stranica unazad i nisam uspeo da nadjem predlog za klimu, uglavnom se prica o potrosnji...
Dao bih neki evro vise ako bi bas imalo smisla. Znacio bi mi savet.

U pitanju su tri redne prostorije po 25, 18, 23 kvadrata (visina plafona 3m).
Plan je da u prvu i trecu stavim klime, trenutno su TA peci (3kW i 2,5kW).
Za sada bih kupio jednu klimu za prvu/najvecu prostoriju (25kvm x 3m).

Prozori su STARI veliki, povrsine oko 2,5 kvm i imaju dosta lufta, gledaju ka ulici, dakle izlozeni vetru (kosavi).

Ne znam koliko mogu realno da ustedim sa inverterskom klimom za grejanje?
Svakako moram da kupim klimu za leto, pa gledam da se ne zaletim, zeleo bih da "pametno" kupim neku koja ce mozda moci i da zameni TA.
Mada citajuci o potrosnji, ja ako akumuliram TA u obe sobe 8 sati na jeftinoj struji:
- 2,5kW x8h = 20kW -> 0,833kWh
- 3,0kW x8h = 24kW -> 1,000kWh
Ventilatori na skupu struju su oko 15-50W i rade samo povremeno.

Kapiram da u mom slucaju niti jedna inverterska nece trositi manje?
Glavna prednost bi bila sto moze vrlo brzo da zagreje u odnosu na TA koju moras da napunis.

P.S.
Kada sam daaavno kupovao klimu za stranu ka dvoristu, uzeo sam Panasonic. Sestra je kupila Mideu "obicnu" ja sam bio ultraskeptican...
Panasonic se muci sa grejanjem vec oko 5 stepeni, a na moje iznenadjenje Midea greje i na minusu (radi preko 10 godina)!
Tako sam sad opet skeptican prema GREE i sl.

LG ni u ludilu, bosch jos gore. Za te pare imas Mideu, Gree, Fujitsu, sve su bar za klasu bolje. LG i dalje ima problem s elektronikom, crkava, brljavi. Cim mi se neko pozali na klimu da mu cas radi, cas ne, znam da je LG.

Tapatalk from Poco loco

To će ti ugrejati bilo koja klima, ako ti je do sada bilo toplo sa TA pećima. 1kW toplotne energije je oko 250-400W klimom. Uzmi Daikin ftxb

LG ni u ludilu, bosch jos gore. Za te pare imas Mideu, Gree, Fujitsu, sve su bar za klasu bolje. LG i dalje ima problem s elektronikom, crkava, brljavi. Cim mi se neko pozali na klimu da mu cas radi, cas ne, znam da je LG.

Tapatalk from Poco loco
Zakljucak na osnovu jedne problematicne Lg klime u stilu "reko mi jedan coek, keve mi" ispadose kinezi za klasu bolji, ili kako se donose zakljuci i dele saveti na osnovu rekla kazala.
Pa taj Lg bi do sad trebao da propadne 1000 puta kako ga vi ovde pljujete.
Lg je ozbiljna kompanija i klime im nisu nesto specijalno, uz to kod nas imaju visoku cenu pa nisu za preporuku a sve drugo je preterivanje i navijanje.
I da svakako su bolji izbor od kineza ili bar u rangu sa ozbiljnim kinezima kao sto su gree i midea.

LG je ozbiljna kompanija i imaju problem s elektronikom. Crkavaju im telefoni, klime, televizori... S telefonima i klimama je bas izrazeno. Koliko su dobri pogledaj koliki im je udeo u prodaji telefona a pogledaj i koliko klima prodaju pre nego sto krenes s takvim pricama. Ja znam sta pricam i znam koliko mi se ljudi zali. Sreca da LG klime jako mali broj ljudi uzima zbog cene. I bolje im je s mideom. LG je precenjen u svakom smislu i pisao sam prosle godine da je ugradnja u cenu LG klima astronomska.

Sto se mene tice ti ako mislis da znas bolje i ako mislis da ti je LG bolja kupovina izvoli. Tvoj novac, tvoj prostor, tvoj izbor. I Bosch je "ozbiljna" firma pa dobijes prepakovanu mideu. Midea je bar ozbiljan proizvodjac koji proizvodi klime za razliku. I dalje tvrdim da je i Midea za klasu bolja i sigurnija kupovina. Ja bih ti najradije preporucio da uzmes Daikin ili Fujitsu. Daikina sam zaboravio da ti kazem, svakako je japanac u prednosti. Ali japanac, ne korejanac ;)

Poslednja izmena:
Midea jeste ozbiljan proizvodjac ( i ja sam je kupio) ali moram da se zagrcnem kad poredis mideu sa LG koji je svetski lider u beloj tehnici i u opšte u elektronici...

I naravno da to više i košta, pa da košta ko midea, ko bi kupio mideu?[emoji3]

Poslednja izmena:
LG sam imao i nije me impresionirala. Naprotiv, veoma me je nervirala. Verujem da su se do sada popravili, ali neka hvala. Inače, LG je bivši GoldStar. Ko se seća
...
PS: neću da kažem da su LG klime loše, ali može i bolje za iste pare.

Pre 15 godina sam se kleo u lg klime i sigurno su bili najbolja kupovina.
Sad su fensi slike sa naduvanim cenama.
Preskupo za belu tehniku.

LG sam imao i nije me impresionirala. Naprotiv, veoma me je nervirala. Verujem da su se do sada popravili, ali neka hvala. Inače, LG je bivši GoldStar. Ko se seća
...
PS: neću da kažem da su LG klime loše, ali može i bolje za iste pare.

LG nije bivši Gold Star već je Gold Star promenio ime u lucky gold star, skraćeno LG

Midea jeste ozbiljan proizvodjac ( i ja sam je kupio) ali moram da se zagrcnem kad poredis mideu sa LG koji je svetski lider u beloj tehnici i u opšte u elektronici...

I naravno da to više i košta, pa da košta ko midea, ko bi kupio mideu?[emoji3]

Midea pravi klime. LG pravi sve i svasta. Vidis gde je problem? Poredis proizvodjaca bele tehnike i proizvidjaca klime. Imam i ja LG ves masinu ali u zivotu ne bih kupio LG klimu, kapiras sad? Isto tako ne bih kupio ni LG telefon, previse kvarova.
LG ima problem s elektronikom, to se bar ne krije. Klime su im dizajnerske, poenta im je da budu lepe a ne dobre. Cenovno su preskupe za bilo kakvo poredjenje s iole krstenom klimom. Kad sam uzimao klimu drugar mi nudio LG 18-icu od 150K za 90k, ljubazno sam se zahvalio i kupio Nocriu po regularnoj ceni. U temi nema nijednog clana koji je makar u sali predlozio bilo kakav LG. Pametnom dovoljno. Mislim da je dalja prica suvisna, ne treba uopste davati LG-u na znacaju u ovoj temi. Ako imamo temu o beloj tehnici nastavicemo tamo ;)

Tapatalk from Poco loco

Zapostavio sam filtere,tj,nisam i cistio neko vreme,danas resih to da odradim i neverovatno koliko je primetno da bolji protok vazduha,u stvari,mislim da lakse postize zadatu temperaturu

Huawei mate 10 lite

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno