Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Pozdrav, vec sam duže vrijeme vlasnik ovog smartphone-a i trenutno sam na MIUI 10 EU, zadnji update weeklya sam uradio zabunom bez brisanja firmware foldera, i kad je krenuo update se isto radi arb-a, al eto ispostavilo se da xiaomi.eu weeklyi nemaju arb, jer sam poslije update provjerio koji mi je arb kad ono 2. Vise Steve nego pameti.
E sad pitanje/zamolba
Znaci momentalno imam a2 koji je konvertiran u mi 6x i na njemu MIUI 10 od Xiaomi EU, Koja je pravilna/provjerena procedura za vraćanje na android one, rado bi isprobao orginal i PIE.
Na xda ima par tutoriala, ali da nešto ne zahebem, pa is tog razloga pitam za provjerenu metodu, ili neki link za proceduru.

Hvala unaprijed!

MI A2 LITE: ANDROID PIE 9 BETA

https://forum.xda-developers.com/mi-a2-lite/how-to/beta-upgrade-to-android-9-beta-pie-vpn-t3872694
275f721047ae020e5dad8a2cf476bebd.jpg
eae7fd8d5954c1bcad17e185214f8d71.jpg
3ed29e8fbd19667360f146bee9c35518.jpg
64c3ad6361e5d814f30d0b1fb4cc56a9.jpg
d98e162a6044314b7472c2d54054f377.jpg

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Listam ovu temu, stigao sam negde do pola... :)

Interesuju me utisci za A2 lite verziju (koliko sam video nema svoju temu).

Dosta mu je pala cena od letos (sada je negde oko 160e) pa razmišljam da uzmem. Glavni razlog zbog kojeg merkam Lite umesto full verzije (ili RN5) je veličina. I ovo mi je previše, ali kontam da će telefoni biti samo veći tako da... daj šta daš :)

Kako ste zadovoljni telefonom? Prednosti, mane... dajte neki kratki "honest review"

Poslednja izmena:
Još niko nije otvorio temu za A2 lite?

Namerno neće da otvaraju.

Evo, ja ću. Otvorena je tema za diskusije za Xiaomi MI A2 Lite

To je super, ali svi korisnici Lite modela su verovatno ovde, tako da to meni trenutno ne pomaže puno jer niko od korisnika neće videti pitanje.

Što se mene tiče može se odgovor postaviti i u onoj temi ako je neko raspoložen da napiše kratak review (taman će biti na prvoj strani).

Стигла пита [emoji847]

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
fa2d45dfd784d1ea08a12326eeb9e161.jpg

Poslednja izmena:
Kad bude s mesom, javi.[emoji23]

Bosanci (stare sveznalice) kažu da je burek isključivo sa mesom, a da je sve ostalo pita.

Pita pita or'oa, je' si to ti babo? A babo mu veli, reci ti meni koj sam broj, da ti kažem lozinku.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Ovde u Niš imamo svake godine burekdžijadu, ili što bi rekli bosanci pitijadu

Da li zna neko u cemu je problem.Naime kad god otvorim youtube aplikaciju i pustim video,reprodukcija se prekine,otvara se google chrome sa sledecom porukom na slici ispod
21304dc195f41891428d027251fbce50.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Chrome za Android je žešći bloatware, to prvo disable-ujem prilikom setup-a telefona.

Тако је.
Бурек је са месом, све остало су пите.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Probaj Kiwi browser, ja se poslije Chrome preporodio. Bazira se na Chrome, ima dark temu, mnogo je fluidniji, search bar se može dole spustiti a u sebi ima adblocker.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ово нема везе са темом.
Бурек са сиром, пита са сиром, гибаница, сирница, све се то разликује у припреми, корама и нису исте ствари. Тако да "бурек" са сиром никако не може да буде пита са сиром.

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Svi ste se uhvatili pite a gde je jogurt?[emoji1787][emoji1787]

Сад бих рекао нешто што је Џеј својевремено изјавио. Безобразно је.

Ово нема везе са темом.
Бурек са сиром, пита са сиром, гибаница, сирница, све се то разликује у припреми, корама и нису исте ствари. Тако да "бурек" са сиром никако не може да буде пита са сиром.

+1
Apsolutno se slažem, ali nisam hteo da idem u off...
Ima lepo objašnjeno i na wikipediji, a mlađe generacije mogu da potraže na YT istoimenu pesmu grupe Duo Trio, čisto radi zabave. [emoji4]
Još jednom se izvinjavam za off, više neću pisati na ovu temu.

Da li zna neko u cemu je problem.Naime kad god otvorim youtube aplikaciju i pustim video,reprodukcija se prekine,otvara se google chrome sa sledecom porukom na slici ispod
21304dc195f41891428d027251fbce50.jpg

Neka od aplikacija koju si skinuo spamuje.
Seti se kad je pocelo, i nakon koje aplikacije pa je obrisi.
Obicno se desi kod skidanja kojekakvih klinera, sejvera, antivirusa i slicnih spamerskih gluposti ili nekih igrica.

U sustini nemam nista od sumljivih app ili igrica,prešao sam na firefox i problem je nestao.

Kako se pokazala baterija posle nekoliko punjenja ovima sto su na Android 9?
Moze li da bude približan sa mi a1?

Ne znam koliko A1 ima SOT? Sa Pie ide 6-7h SOT u jednom danu, dan i po ili dva SOT je oko 3h.
Sve zavisi sta se koristi. Ja sam prije A2 imao Mi5s i u odnosu na njega baterija mi je odlicna. U sustini sa telefonom sam prezadovoljan. Carbon Pie ROM+Pixel 3 gcam port+Pix3lify magisk modul= ludilo :)

Sent from my MI 6X (CarbonROM) using Tapatalk

Oko 6 sati je meni SoT na mi a1 sada, došlo vreme da se menja telefon pa razmatram a2 ili note 5.... Posto kazes da baterija ide na pie 6-7h sad sam prevagnuo ka A2... Je l komplikovano da se ubaci GCam? Ja sam na A1 ubacio kad je bila ona varijanta bez rutovanja

Vrh Dno