Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može da se desi da naplate otvaranje paketa, drugaru su jednom otvorili tako i bilo je nešto jeftino i nalatili samo otvaranje 150 din. Meni se desilo prošle godine kada sam za kolegu naručio dva kamena (beli i zeleni) za oštrenje britvi da su otvorili i od belog odsekli parče, verovatno da provere da nije za šmrkanje, i izgleda da nisu znali šta je i koliko košta pa su samo vratili skalpelom iskasapljenu kutiju od kamenja u poštansku ambalažu u kojoj je stiglo, zalepili običnim selotejpom gde su isekli skalpelom udarili ne podleže carini i prosledili bez naplate otvaranja.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

"Muka je" sto ono u kutiji vredi oko 4,5$, dakle recimo 450-500rsd a oni UZEŠE 300rsd za otvaranje... SRAMOTA.

"Muka je" sto ono u kutiji vredi oko 4,5$, dakle recimo 450-500rsd a oni UZEŠE 300rsd za otvaranje... SRAMOTA.

Država uvek i svuda uzima harač za bilo koju aktivnost, to se zove taksa ova taksa ona taksa. Zar misliš da bi ta pijavica toliko dugo preživljavala u svim uslovima da to nije slučaj. Šta je onih 400 dinara za prigovor nego harač, možeš misliti oni pogreše pa neće da ti vrate pare a svuda normalno ako se sporiš i dobiješ spor tj. ti budeš u pravu da ti onaj nadoknadi sve troškove. Tako je na sudu ali prigovor carini, pošti, nekoj levoj državnoj instituciji nije sudski postupak. Znaju Ameri što insistiraju na minimumu državnog uplitanja, to im je u krvi a to nije bezveze tako.

@Zeha

Ti iz BG se bunis zbog jednog paketa ?
Sta da kazu ljudi ciji posiljke idu preko NS carinarnice , gde prave otimacinu na npr. maske i stakla za telefone od 1-2$ ???

Da li se naplacuje postarina, tj da li nasa posta naplacuje postarinu da dopremi robu na adresu iako je free ship?

Meni u subotu prvi put postexpres doneo paket posle više od 10dana čekanja na carini, imao sam X paketa ali prvi put da kurir donese

Sent from my MI 6

Postexpress raznosi pakete i EMS pošiljke, a obični postari raznose pismonosne pošiljke.
Problem je što mi sve sto nam stiže zovemo paket, a kod pošte to je samo preko 2kg ili ako prelazi gabarite.

Poslednja izmena:
Možda je i pismo ali je bilo veličine skoro kao kutija za patike i deklarisano na 50$ a prošlo bez plaćanja osim 300 din kuriru

Sent from my MI 6

Koje je prvo slovo broja za praćenje? C ili neko drugo?

Poslednja izmena:
CG*****US to je broj koji su naši dodelili stigao je sa drugim do nas

Sent from my MI 6

Naši brojevi se završavaju na RS, ne mogu ti oni dodeliti američki. Sve što počinje na C je paket (air parcel)

Iz Amerike do nas sam pratio 16to cifreni broj bez slovnih oznaka i kada je stigao na carinu vise nisam mogao da ga pratim pa sam preko prodavca dobio novi, negde sam procitao da se ti USA brojevi menjaju kod nas

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока

Pogledaj da li taj broj ima statuse pre Srbije na 17 track.
Jeste menjaju nekad broj, ali se dobije nas RS. Mislim da naši ne mogu dodeliti američki broj.

A gde moze da si prati pošiljka,ali da je tačna ?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

@Dejan prvi samo do Srbije a ovaj drugi CN****US ima od početka do kraja samo što sam ga dobio tek u Srbiji
Da ne gušimo temu, naj bitnije je da je stiglo i da sam prošao bez dažbina [emoji4]
Hvala za pojasnjenje

Sent from my MI 6

Paket iz Italije ode na carinu. Mada i prosli iz USA je otisao pa je brzo napustio. Sada ce biti zanimljivo jer je paket od 3 kile u pitanju, nadam se samo da mi ne budu trazili neku posebnu dozvolu za njega.

12.11.2018 11:29:49 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
12.11.2018 11:50:38 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Ovako svima piše za svaki paket koji ima praćenje (onaj koji nema prolazi isto samo se to ne vidi).
Tek kad ti bude pisalo "Podnošenje na carinski pregled" onda je zapravo otišao na carinu...

Paket koji sam narucio 09.10 konacno je stigao na carinu 11.11. To je mesec dana i kusur čekanja. Da li će tako od sada biti za sve pakete iz kine preko njihove pošte?

Ne, ocekuj i po 2-4 meseca do kraja febraura. A od sredine decembra skoro sigurno mesec i mozda vise na carini nece biti atipicno.

Ne zezam se, i necu ponavljati zasto, svake godine se psotavlja isto pitanje u ovo vreme ;)

@alfaunits

Kinezi su preforsirali China Post :S:

"singapurcani" stizu za 10-ak dana , "holandjani" za 15-ak.
Iz Juzne Koreje stigao paketic za nedelju dana.

Videcemo koliko ce brzo nasa carina obradjivati posiljke.

Korejanci nista ne salju najjeftinijom mogucom postom. Kao sto ti rekoh na PM (cini mi se tebi?), ne znam ni da li je uopste moguce poslati jeftinom varijantom odavde (JK) :D
Meni je sve iz JK stizalo PostExpressom, iako znam da nema EMS izmedju Srbije i Koreje, a nisu svi paketi bili teski (neki su fleska obicna ili CD).

Polako, bice i Singi i Holly i Honki prebukirani, posle 11.11., to se ponavlja vec barem 5 godina, ali dzaba pricamo, ljudi ce opet pitati zasto je spora carina ili zasto im carina ne update-uje item, misleci da je vec stigao ;)
Da sam carinik, ja bi im lupao 10x vece troskove svaki put, neka se zale, po 400din za taksu, barem da kada se zale bude nesto istine :D

@alfaunits

Korea Post - Air Small packet , bez ikakvog broja za pracenje.

Svake godine pocetkom novembra krecu guzve i traju do februara , ali izgleda da je od nedavno doslo do nekih izmena i da su preforsirali China Post , trenutno ako je "free shipping" retko mozes da pronadjes nesto osim China Post.
Jos od septembra mi "singapurcani" veoma brzo stizu , dok "kinezi" dosta zaostaju , a neki jos nisu stigli a uskoro istice 2 meseca....

Jedno glupo pitanje na koje je vec mozda dat odgovor, ali moram. Da li prolaze carinu eksterne baterije?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

ako su prošle kinesku ili sl. naša ne pravi problem

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Meni cele godine nisu stigli paketi bez tracking broja. Samo misteriozno nestanu u putu. Dok sve što sam poručio za druga u Čačku, njemu stigne i to prilično brzo.

Jedina razlika je u tome što meni paketi stižu preko niške carine, a njemu preko beogradske carine.

@gringos sve prolazi carinu. Da li se otvara ili ne, da li se nešto naplati ili ne... Čista sreća.

narucujem igracku koja je tipa 32 USD na Beograd ? koja je sansa da je carine i koliko ??? druga varijanta je BiH ali sporije stize i nema carine do 150 eur iznosa, hvala

Što se ovo ne stavi u FAQ?
Niko ovde ne može da pročita iz pasulja hoće li nekome na ovo ili ono naplatiti carinu i pdv i koliko!!! To ne zna ni sam carinik dok mu paked ne dođe u ruke..
Odprilike se zna da tehnička roba, veći paketi, teži paketi isl. uglavnom budu pregledani ali nema pravila, nekome telefon prođe i bez dodatnih troškova, dešava se i to, većina ipak plati carinu i pdv. Za ostalo sve zavisi od slučaja do slučaja. Ako je igračka većih gabarita ili ako je neka fensi varijanta ili ako je otvore i carinik pomisli da je možda vrednija roba u pitanju, moguće je na zaračuna carinu...

Ako te brine carina i pdv naruči na bih i rešio si brige.

Poslednja izmena:
Da li je moguce da su toliko spori ovi nasi na carini u Beogradu..paket mi stoji kod njih jos od 5.11 i svaki dan ista poruka za pracenje..

RS, 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Da li neko zna neki kontakt telefon na koji da zovem ili mail...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno