Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Sam je prepoznao da je fireworks pa je slikao tako AI :). Još uvek sam na EMUI 108, nadam se da će uskoro update na 122 ili 126, trebalo bi da bude poboljšanja.

Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Bio si daleko od tog vatrometa a i mracno bese, verovatno je zato Ai zabrljavio.

Nije mi dobro od one XDA teme za ekrane, ozbiljno me pokolebalo oko telefona... Verovatno sutra treba da ga uzmem, ne znam stvarno sad. Koliko vidim, problem se javlja do 5-og dana korišćenja. Svestan sam da je pitanje koliki je stvarno procenat loših ekrana ali opet...

Ako ga uzimas sa validnom garancijom (operater ili ovlascena radnja) ne brini, neces imati nikakvih problema da zamenis mob ako slucajno budes imao taj problem.

Da li ima negde da se vidi koje serije LG ekrana imaju problem ili serija nije bitna nego kako se kome zalomi?

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Najčešće se spominje Lg 43 i Lg 51 serija ekrana.

Moj se znaci jos uvek drzi hahaha

LG 43

Moj je baš 43 i čini mi se da ima po malo to zeleno u celom gornjem delu ekrana i cela uzdužna desna ivica. To vidim kad pokrenem sped test.

Moj je baš 43 i čini mi se da ima po malo to zeleno u celom gornjem delu ekrana i cela uzdužna desna ivica. To vidim kad pokrenem sped test.

Slikaj ako si u mogucnosti

Kažem lepo ja , ne možeš tražiti 1000e za telefon a u njega ugradis nešto što nije Samsung amoled.
Mislim možeš ako si Google ali..

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Preko drugog telefona kad se slika nema ništa. Nego, u mračnoj sobi kad smanjite na nulu svetlost i kad vidite sliku vidi se po malo... Ili je to normalno...

Pa da li gledas golim okom ili preko kamere isto ti je. [emoji4]
Slikaj u tim uslovima ekran pa okaci ovde da vidimo. Ako treba bolje da zamenis na vreme nego da cekas. [emoji4]

Normalno je samo ako pitaš Huawei. Obrati pažnju ovih dana, kažu da se to pojačava iz dana u dan.

Uh ovo je bas lose, ne znam kako ljudi hvale kameru pogotovo u nocnim uslovima, ali je ovo ocajno, moj note 8 iskreno pravi bolje fotke u nocnim uslovima, razmisljao sam da predjem na mate 20 pro najvise zbog kamere ali ovo me je pokolebalo.
Druže u ovim uslovima bi retko koji i od mnogo skupljih aparata briljirao. Posebno što je tel bio na automatici i omašio mod. Garantujem da je na pro i uz malo podešavanja da bi ovo daleko bolje ispalo (da ne zameri fotograf)!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Druže u ovim uslovima bi retko koji i od mnogo skupljih aparata briljirao. Posebno što je tel bio na automatici i omašio mod. Garantujem da je na pro i uz malo podešavanja da bi ovo daleko bolje ispalo (da ne zameri fotograf)!

+1
I ja sam sa S9+ imao ovako lose slike, naravno na automatici i veoma losem osvetljenju. Pro mod moze da malo do osetno popravi stvar. I ne zaboravimo da su ovo ipak telefoni sa minijaturnim senzorima i optikom, a ne ff dslr sa objektivom od 1kg.

Jesu uslovi losi ali sam ipak ocekivao vise, pogotovo gledajuci na jutjubu semplove gde su slike zaista vrhunske u nocnim uslovima

Nekako sam uspeo da uslikam da se bar malo vidi.
3c9fd5aff285333d3c075f737661404f.jpg

Vatromet kad rokne i osvetli celo nebo više nije klasičan noćni uslov...no da ne idemo u off, kamera je jedna od najboljih na telefonima današnjice hteli to ljudi da prihvate ili ne ;)

Menjaj to,ili im vrati telefon i trazi natrag novac,ili raskini ugovor,kako god odlucis.

Koliko bese dana nakon kupovina imas prava da zatrazis raskid ugovora ili pare natrag,bez obzira da li imas neki razlog ili ne?

Vidi se malo. Ali nije bitno, Huawei ima podrsku, resice to oni. Valjda

Zašto je problem ekran ako postoji garancija? Recimo iPh6 je imao problema sa krckanjem ekrana pa je redovno menjan bez ikakvih peripetija. Prosto takve stvari se očekuju u današnje vreme, skoro niti jedna tehnička stvar neće raditi besprekorno.Prosto je tako...kvalitet izrade i materijala je lošili u odnosu na pre 20 godina i više.

Nije problem u ekranu, problem je u 1000evra. iP je menjan bez i da je prodavan kod nasih prodavaca. Da li ce i ove tako menjati, pitanje je sad. ( ipak podrska apple-a i ostalih nije ista, ne moze se porediti )

Nisu kvalitet izrade i materijali losi vec kontrola kvaliteta, makar prvih serija telefona.
Zabravio sam i skidanje farbe na iP7/+ modelima. Kakvih je sve primera bilo ono je haos. Ali su u narednim serijama otklonili sve probleme.

Nije problem, ali treba povući čitavu seriju i vratiti ljudima novac.Pre dve godine Samsung to uradio sa celom note 7 serijom.Meni su,konkretno,vratili novac i dali na poklon gear kacigu i karticu 128 gb,bez ikakvog uslovljava,tj.nisam morao(i nisam) da kupim neki drugi Samsung telefon

Sent from my SM-T825 using Tapatalk

Nije problem u ekranu, problem je u 1000evra. iP je menjan bez i da je prodavan kod nasih prodavaca. Da li ce i ove tako menjati, pitanje je sad. ( ipak podrska apple-a i ostalih nije ista, ne moze se porediti )

Pa pogledaj ceni iPhone-a sad... od 800-1400e! XR je po ceni pandan M20P...realno ne znam šta da kažem osim da je čist bezobrazluk Apple-a u pogledu cene. To što Huawei nudi neke dodatke je ok marketing jer na taj način dobija prvi talas korisnika.Recimo da je uz XR došao brzi punjač i slušalice, progutao bih one odvratne bezele na stranama i uzeo bih njega a ne M20P...ovako nema šanse.

A što se tiče servisa...opet šta da kažem, pre neku godinu Samsungov FS S6 tad je koštao ohoho, kupljen u Nemačkoj...pokvario se(ekran) prc u Srbiji EU garancija nije ostvariva. Pa su onda krenule peripetije koje su otišle sve do Vukovara gde je telefon uredno zamenjen. Tako da nije to samo Huawei...
Sa druge strane iPh6 kupljen u Švajcarskoj sa krckanjem ekrana uredno u Beogradu zamenjen.

Poslednja izmena:
Nije problem, ali treba povući čitavu seriju i vratiti ljudima novac.Pre dve godine Samsung to uradio sa celom note 7 serijom.Meni su,konkretno,vratili novac i dali na poklon gear kacigu i karticu 128 gb,bez ikakvog uslovljava,tj.nisam morao(i nisam) da kupim neki drugi Samsung telefon

Sent from my SM-T825 using Tapatalk

Pa bas taj fijasko sa N7 je trebao i ostalima da bude lekcija da dodatno porade na kontroli kvaliteta,neverovatno je da se ovakve stvari desavaju i nakon toga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pitanje: kada ste u dark modu, jel su na pie notifikacije (swajp sa vrha) i dalje bele ili su konačno i njih obojili?

Neću još ništa da diram. Imam validnu garanciju u VIP-u pa ćemo videti kako će dalje da se ponaša. Čuvam ovu sliku pa za par dana videću da li se širi.

Vrh Dno