Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Zasto ne mogu da kreiram shortcut necega iz Settings pomocu app Activity Launcher? Prilikom izbora i pritiska da napravim shortcut, dobijam ovu gresku:
6cc207ce298fc9c7418521969b5b3950.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako ima neko da preporuči blutut slušalicu da se dobro čuje prvenstveno za vožnju kolima, za razgovore.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
i mene interesuje BT slušalica, bez kabla, za kola i bajs, svakakve sa Alije sam koristio, neke koje su bile dobre su pričale na kineskom i iritirale su [emoji16]

RN 5

Zasto ne mogu da kreiram shortcut necega iz Settings pomocu app Activity Launcher? Prilikom izbora i pritiska da napravim shortcut, dobijam ovu gresku:
6cc207ce298fc9c7418521969b5b3950.jpg

Idi u opcije, instalirane aplikacije, activity launcher, ostale dozvole, čekiraj prečice početnog ekrana a možeš da čekiraš i promenu sistemskih podešavanja za svaki slučaj pa vidi da li radi. Ako ne radi, možda je i do aplikacije.

Idi u opcije, instalirane aplikacije, activity launcher, ostale dozvole, čekiraj prečice početnog ekrana

Hvala! Radi :)

Ima li RN5 wallet?
I opciju da kupi voznu kartu online (EU) i tu je sacuva?
Kako to funkcionise inace?

Poslednja izmena od urednika:
Društvo, meni i na miui 10 opet prekida hotspot. Povežem neki uređaj na telefon, sve radi kako treba, ali za pet, deset minuta, na tom povezanom uređaju nema neta. Čim uzmem telefon, otljucam ga, neta ponovo ima. Verovatno da telefon ubije proces hotspota. Da li može neko da istestira kako se kod vas ponaša hotspot.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Društvo, meni i na miui 10 opet prekida hotspot. Povežem neki uređaj na telefon, sve radi kako treba, ali za pet, deset minuta, na tom povezanom uređaju nema neta. Čim uzmem telefon, otljucam ga, neta ponovo ima. Verovatno da telefon ubije proces hotspota. Da li može neko da istestira kako se kod vas ponaša hotspot.

A jel ti podeseno ,na tom uredjaju koji kacis, WiFi sleep na never?

ne znam, moram to proveriti, ali ako taj uređaj koji povezujem, koristim sve vreme, ne bi trebalo da ide u sleep. Sa drugi strane, čim uzmem u ruke redmi note i otključam ga, net proradi. Npr. kada na fon povežem tv i njega povežem na xiaomi, i na tv startujem youtube, on radi pet, deset minuta i onda stane. Kada uzmem telefon u ruke, youtube na tv opet proradi.

Hm, tako i meni kad streamam muziku sa moba preko wifi-a doma. Samo stane muzika nakon xy minuta i kad ga uključim muzika krene. A nije ni miui već mcaosp rom. Očito ima neka globalna postavka u svakom romu da gasi WiFi nakon nekog vremena.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

baš bezveze, čudi me da ovo nisu rešili....traži h po netu ali ništa pametno nisam našao....

Ja koristim hotspot vec nekoliko dana i u pocetku je bilo takvog gasenja pa sam nesto iskljucivao po podesavanjima i od tada radi super i bez ikakvih problema

Možda na samom telefonu, na xiaomi koji emituje hotspot, treba podesiti keep wifi during sleep, ali ja sada na miui 10 ne vidim tu opciju....

Prekidao mi se hotspot i kad me neko pozove, ali verujem da je to zbog 4g mreze.

Ja sam na Miui 9-ci dva puta probao hotspot i radio je po sat i nešto više vremena i nije mi se drug žalio da mu se prekinuo net iako mi je telefon sve vreme bio na stand bye.

Uspešno sam nalepio staklo i odlično se slaže sa maskom. Samo što sam stavio ulja i oko zvučnika za pozive i u zvučnik jer tu nije staklo dobro leglo. Zvučnik još uvek radi, nadam se da će tako i ostati.
Staklo
2Pcs/lot Full Tempered Glass For Xiaomi Redmi Note 5 Pro Screen Protector 9H 2.5D Anti Blu-ray Toughened glass For Redmi Note 5
https://s.click.aliexpress.com/e/rYdDBLi
Maska
Redmi Note 5 Case 64GB Silicone Armor Bumper Shockproof Back Cover Rugged Case for Xiaomi Redmi Note 5 Pro Global 5.99inch
https://s.click.aliexpress.com/e/c2TN6Zzq

S obzirom da ću po svemu sudeći potpisati ugovor na dve godine sa mts-om koji ima 90% 4G baznih stanica na 1800mhz, zanima me da li su frekvencije jedina razlika između običnog i global modela?

Sent from my Redmi Note 6 using Tapatalk

S obzirom da ću po svemu sudeći potpisati ugovor na dve godine sa mts-om koji ima 90% 4G baznih stanica na 1800mhz, zanima me da li su frekvencije jedina razlika između običnog i global modela?

Sent from my Redmi Note 6 using Tapatalk
Da

Koje frekvencije ne rade na kinezu i da li to pravi problem kod nas?

Ja imam Kineza sa global romom, isto mts.U gradu se automatski kaci na 4g, merio sam na speed testu ide preko 100mbps.

Koje frekvencije ne rade na kinezu i da li to pravi problem kod nas?
800mHz.(4g) ili ti band 20. Ne pravi problem sem sto na nekim mestima neces imati 4g gde oni sa band 20 imaju. Tebi ce tu preci na 3g i cepas tako.

Ja imam Kineza sa global romom, isto mts.U gradu se automatski kaci na 4g, merio sam na speed testu ide preko 100mbps.

I ja sam kod mts-a, Lazarevac i okolina, 4G je isključivo na 800MHz...

Послато са Redmi Note 5

U gradovima ne bi trebalo biti problema,u ruralnim oblastima ,da.

Kod mene u Secnju,mts uopste nema 4g pokrivenost a 3g je uglavnom 3-4 crte (Tako je kod svakog telefona, cak bolje hvata mrezu od samsunga)

U gradovima ne bi trebalo biti problema,u ruralnim oblastima ,da.
Reci to Valjevcima. Nisam videla 4g dok ne pređoh na globalnu verziju. A nešto pisaše Kinezi da neće više biti globalnog roma na modelima za Kinesko tržište.

Reci to Valjevcima. Nisam videla 4g dok ne pređoh na globalnu verziju. A nešto pisaše Kinezi da neće više biti globalnog roma na modelima za Kinesko tržište.

Zato su i uveli one silne sate za otključavanje bootloader-a ali to, izgleda, nije dalo rezultate.

Ta prica provlacila prosli mesec, mada ne verujem

Pa sada gledam, neke prodavnice (aliexpres) od kojih sam poručivao sa Global ROM-om sada više ne nude Global

Imam propusten poziv. Kada pozovem nazad taj broj, on se vise ne vodi kao propusten poziv.

Postoji li opcija da se zadrzi istorija propustenih poziva?

Ladno tera sa ovim miui 10.0.2.0 SOT preko 8 9 sati uz max koriscenje ,kakva su iskustva sa 10.0.3 ko ga je dobio?

To pitaj @bojilica ,ona uvek dobije prva a nekad i jedina[emoji6].

Ladno tera sa ovim miui 10.0.2.0 SOT preko 8 9 sati uz max koriscenje ,kakva su iskustva sa 10.0.3 ko ga je dobio?

Dobar je i 10.0.3.0. Što ga ne instaliraš ručno. Imaš OTA fajl na MIUI forumu. Ja već neki dan furam novi update i stvarno nemam zamerki...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Nazad
Vrh Dno