Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ja uzeo za 14$ KZ Zsn mada video da ima za 15$ KZ Zsn Pro e sad koja je razlika nemam ideju. Razmišljao sam i xiaomi Pro HD ali jeftinije su ove a koliko sam gledao trebale bi da su ok.

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

Evo jos jedan dobar patch za gcam na MIUI: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=02302655343346548752 . Potpuno funkcionalan kao i onaj prethodni sto sam kacio, ali mi se na prvi pogled vise svidjaju slike s ovim patch-om. Nisam pravio detaljnija poredjenja, video sam da nema nicega da bode oci (da nesto ne radi ili ispada lose) pa cu za sada ostaviti ovaj patch. Ako neko hoce eto ima i ovaj, pa neka proba. Kao i prethodni flesuje se iz TWRP. Ovaj nije od onog nhappyman nego neki alex, ali je iz iste Telegram grupe tako da je proveren.

Pitanje za ove koji su na Xeu kao ja. Da li ste primetili ako koristite Gboard da nakon svakog restarta bude ukljucen haptic tj vibracija prilikom kucanja? Moram da odem u pdoesavanja i ukljucim pa iskljucim da bi nestalo. To mi se desava na poslednja dva build-a, a sad cu probati ovaj novembarski. Imam Magisk 17.1 i ovaj patch za gcam, nista dodatno nisam prckao.

Radi stock kamera sve? 1080p 60fps, stabilizacija 4k? Gcam prednja bez crnih? Fokus kakav je?

Stock kamera radi lepo, to je cini mi se ona A2 portovana. Gcam portret, prednja HDR+ na super high i 100%, sve radi, bez crnih. Za video ne znam na koju od ove dve kamere mislis. Koliko ja znam, 60fps ne radi nikako na MIUI? Nisam probavao to.

Sad kad sam vec podigao novi Xeu, uzmem jos da gledam kameru i deluje mi da s ovim patchom sto sam gore postavio malo "kasni" white balance. U smislu da ga sporije i losije prlagodi pa mi unutra pod vestackim svetlom vuce na zuckasto, pa kad malo pomeram onda prilagodi. Tako nije bilo na onom starom patch-u, pa cu verovatno sad sve ispocetka... :D

Pozdrav, možda sam malo van teme ali me zanima ako mi netko može pojasnit što je gcam točno? Kupujem mobitel i mislim se između RM5 i Mi A2. I čitajući recenzije MI A2 sam naišao na podatak da je na njemu Xiaomi aplikacija za kameru jer google(s obzirom da radi na android one sustavu) ne podržava dual kameru. Pa mi nije jasno što se dobije s gcam na RM5?

Nisam citao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*, instaliram taj patch i kako sam na mcaosp-u ode u bootloop i piši kući propalo, pao reinstall.
Jel mi mozes molim te linkati opet onaj patch za aosp romove za gcam.
Thx

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Nisam ja kacio taj patch jer ne koristim AOSP pa ne znam koji je najbolji.

Pre nekog vremena je kolega @coavasic96 kacio ovaj patch. On ga je koristio upravo uz mcaosp i bio zadovoljan kako radi. Mozes da probas.

Nisam ja kacio taj patch jer ne koristim AOSP pa ne znam koji je najbolji.

Pre nekog vremena je kolega @coavasic96 kacio ovaj patch. On ga je koristio upravo uz mcaosp i bio zadovoljan kako radi. Mozes da probas.
Ma je, krivo sam tebe prozvao za taj patch, nasao njega nakon pola sata.

Nisam citao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*, instaliram taj patch i kako sam na mcaosp-u ode u bootloop i piši kući propalo, pao reinstall.
Jel mi mozes molim te linkati opet onaj patch za aosp romove za gcam.
Thx

Zar nisi na xeu prešao? Šta si bio sat vremena? :D

Jesi flešovao Magisk uz Xeu? Ako jesi, obavezan je restart posle prvog bootovanja da ne bi bilo lagovanja.

Jesi flešovao Magisk uz Xeu? Ako jesi, obavezan je restart posle prvog bootovanja da ne bi bilo lagovanja.
Jesam, i restart i wipe dalvik i cache u twrp-u, ne pomaže. Ne kažem ja da xeu ne valja ali očigledno mi stock više odgovara. Jednostavno mi je fluidniji u radu, i to od prvog boot-a.

Au [emoji3] Meni aosp kao da mu trebaju sekunde da otvori i najosnovnije aplikacije... Šta ti je navika.

Baš čudno, jer meni sabija ovaj xeu.

Jes' minijaturna promena, ali ja ovo čekam oduvek. Dokle više ono kre*ensko prikazivanje ikonice baterije pa pored toga procenat. Dva simbola za jednu stvar. Ako već postoje opcije "graphical" i "percentage" logično je da ko bira ovo drugo ne želi ikonicu. Ovako je sada mnogo elegantnije i bolje po mom mišljenju.
Screenshot_2018-11-06-10-54-50-147_com.miui.home.jpeg

Koji je to ROM i da li taj weather widget i dalje stoji onako statički bez osvežavanja

Pričamo već koliko strana o tome i ti pitaš koji je rom :D

Au [emoji3] Meni aosp kao da mu trebaju sekunde da otvori i najosnovnije aplikacije... Šta ti je navika.
Ne znam šta da ti kažem, sad baš klikćem i sve leti, otvara sve odmah, nema lagano ni ničega.
Jesi probao mcaosp ili neki drugi aosp?

Jes' minijaturna promena, ali ja ovo čekam oduvek. Dokle više ono kre*ensko prikazivanje ikonice baterije pa pored toga procenat. Dva simbola za jednu stvar. Ako već postoje opcije "graphical" i "percentage" logično je da ko bira ovo drugo ne želi ikonicu. Ovako je sada mnogo elegantnije i bolje po mom mišljenju.
Pogledajte prilog 260195
Takva ikonica je i od poslednjeg dev roma, promenjena.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

I na stocku je sad ovakav prikaz od pre neki dan, nakon zadnjeg update-a. Super fora, samo ja slabo vidim sta piše [emoji39]

RN 5

Jesam li jedini kome YT Vanced ne prikazuje obavještenja dok ne uđem u aplikaciju? Čini mi se da se to prije nije dešavalo.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

I na stocku je sad ovakav prikaz od pre neki dan, nakon zadnjeg update-a. Super fora, samo ja slabo vidim sta piše [emoji39]

RN 5
Koji update je u pitanju, ja imam Miui 10.0.2.0 pa nemam takav prikaz. Da li mozr promena teme da utiče na to?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li ne neko zna zasto mi podvlaci reci dok pisem i kako da iskljucim to?

Edit: resio

Poslednja izmena:
Pozdrav, kupujem mobitel i izbor mi se trenutno sveo na MI A2 i RN5. Čitajući forum o jednom i drugom mobitelu nisam uspio shvatiti što je točno gcam.
Odnosno s obzirom da MI A2 dolazi sa andorid one sustavom i u njega je stavljena xiaomi aplikacija za kameru zato što android ne podržava dual kameru(ako sam dobro shvatio?).
Zašto onda na RN5 stavljati gcam?

Ja ubacila stable eu rom, nigde ne mogu da nađem 10.0.2 pa ubacim 10.0.1 i sad ima nadogradnju od 1,5gb koju ne može da skine. Koja je procedura da se nadogradi rutivan fon kad neće da ažurira?

Vrh Dno