Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Coupons can only be used when you make the pre-payment. Once the pre-payment has been paid, no coupons can be used.

Evo čuvenog 11.11 sale-a
62c5cb59e2a34999440a749d74c5877a.jpg
2e37a72e42ad1b8a829e3e136e40b7f0.jpg

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Dignu pa kao spuste :)

Ako stvarno nešto bude na popustu neka ljudi kuckaju ovde u temi ;)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Ste je preporucljivo izabrati prilikom slanja postarine: China Post ili AliExpress Shipping?

Ovo drugo. To je uglavnom Sing post reg (pa onda i china post reg).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Generalno AliExpress Standard Shipping ili Singapore Post stiže za nekih 15-20 dana.
China Post ume da bude i dosta brži, imaju direktan let za Beograd i kada paket stigne u Peking za 2-3 dana je u Beogradu, ali to samo važi ako je mesto iz koga ti šalju relativno blizu Pekinga. Ako ti šalju iz neke zabiti u Kini ima da prođe 15 dana dok ne dođe do Pekinga.
Meni poslednjih nekoliko paketa je stiglo za 7 dana China Postom, ali su svi bili poslati izgleda blizu Pekinga, promenili 1-2 pošte i sledeća bila Peking.
Ali zato kada ti pošalju iz nekog mesta Bogu iza kičme izređa se preko deset pošti stigne ti za 45 dana.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Generalno AliExpress Standard Shipping ili Singapore Post stiže za nekih 15-20 dana.
China Post ume da bude i dosta brži, imaju direktan let za Beograd i kada paket stigne u Peking za 2-3 dana je u Beogradu, ali to samo važi ako je mesto iz koga ti šalju relativno blizu Pekinga. Ako ti šalju iz neke zabiti u Kini ima da prođe 15 dana dok ne dođe do Pekinga.
Meni poslednjih nekoliko paketa je stiglo za 7 dana China Postom, ali su svi bili poslati izgleda blizu Pekinga, promenili 1-2 pošte i sledeća bila Peking.
Ali zato kada ti pošalju iz nekog mesta Bogu iza kičme izređa se preko deset pošti stigne ti za 45 dana.

A kako da znamo odakle koji paket salju da samo porucujemo tu gde je blize,da se ceka samo tih 15 dana ?Jel znas mozda,dali si upoznat pa svima nama da olaksas ?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Nekada je moglo da se vidi, bilo je pod Seller Info u aplikaciji, pa je pisalo gde u Kini je prodavac, pa lepo odeš na Google i ukucaš i vidiš u kom gradu ili selu je prodavac. Mislim da su sada to isključili iz aplikacije već kada se uđe u Seller info samo stoji za lokaciju prodavca Kina.
Zadnji put kada sam proveravao mogao si preko kompa da vidiš kada klikneš na prodavca pa je tu bilo Store Information i tu je pisalo gde se nalazi prodavac.
Mada to radim kada se setim, uglavnom naručim bez gledanja i onda se obraduješ kada vidiš da je prva pošta Guangzhou, Shenzhen ili Zhengzhou onda znaš da je Peking sledeći i stiže ti za nedelju dana.
A kada vidiš da je prva pošta prokleti Shiqu ili Dangluoxiang onda znaš da ćeš zaboraviti da si naručio ima da prođe blizu 2 meseca dok stigne.
Ovo važi za China Post.

Za Standard Shipping mi je uvek stizalo u roku od 15-20 dana, gde god da se prodavac nalazi, mada nisam primetio da neko od prodavaca koji se nalaze daleko od Pekinga koriste Standard Shipping već isključivo China Post.

Nema ništa kod Kineza na kredit, tek kad sve platite onda šalju. Na preostali iznos mogu se iskoristi kuponi 11.11, a u slučaju da ne platite vraćaju depozit.

Ne znam, izgleda da ipak nije tako, evo ja sam platio taj depozit i poslali su a izgleda da su i ostala sredstva rezervisali.
I meni nije bas najjasnije kako je ovo organizovano pa sam bas zato porucio.
Capture.JPG

Preporuka za fleš drajv? 64-128GB USB 3.0

Crko mi transcend, ubodem ga, kaže da ima problema, da li da nastavi ili da proba da ga "popravi", bez obzira šta se izabere odma ga diskonektuje i to je to.
Sad gledam ima dobrih cena za samsungove micro sd kartice, tipa 13$ za 64GB samo neki dobar čitač i deluje mi kao bolje rešenje od fleške!
Duže već gledam onaj mikro samsungov fleš od 128Gb međutim cena mu ne pada ispod 38$ a to je malo mnogo.

Ma fleš se kupuje samo sa garancijom

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

samo izbegavati kupovati na aliju kad je bilo kakav festival a pogotovo 11.11

Uzeo Transcend JetFlash 700 USB 3.0 kao brend ovo-ono i evo ga riknuo a nije nešto puno ni korišten...
Istekla garancija i mogu da ga bacim...

5 godina isteklo?

@bakara
To si ti samo rezervisao.
Ono dugme Confirm ne znaci nista, jedino da se zeznes.
Plus za one koje interesuju kuponi, prilikom placanja depozita ne mozes da ih koristis, vec samo kad platis i glavnicu. Ali na koji nacin?

Kako rezervisao kad je status shipped ima broj za praćenje i sve kako sleduje?

alijeva aplikacija za android u kojoj sam ulogovan mi je izbacila kupon za novog korisnika od 100$ za sve porudzbine. da li to znači npr ako registrujem burazera da ce imati ekstra keš bonus?
edit: registrovo sam ga....nije im fora...4$ na 20 i 6 na 120$ porudžbine pffff....100 dobiješ aso naručiš od 1000$....pf pf pfffffff

Poslednja izmena:
Izvini, nisam video da su dali i Tn.
Ali nebitno, nece oni poslati dok ne platis sve. Jedino da se pojavi status shipped by air. Mislim da ce stojati waiting for pickup do 12.11 i ako ne platis shippment canceled.

Vidiš i da su osim depozita rezervisali iznos ostatka na kartici tako da su obezbedili i naplatu.

U svakom slučaju videćemo, cena je bila tek malo niza a ne žuri mi se.

Poslednja izmena:
2 dana pred istek osigranja otvori dispute

@ kapetan_Miki

I ja cekam isporuku ( link na poruku u Pracenje posiljki ) ili 2 dana pred istek roka pokrecem dispute

mislite 2 dana pred istek roka od 2 meseca ili nešto drugo? nisam još dobio naravno, niti više očekujem da ću dobiti.

gledajte im samo odgovora (od najnovijeg do najstarijeg). on bi samo da ja čekam i čekam:

Lvan Yang
18/10/21 20:42

Dear friends, please rest assured that we try to rush back to the logistics provider. Please wait patiently.

Lvan Yang
18/10/17 02:33

Friend
Your this order commitment time is 12,Nov,2018 .
Now your goods is in the transit .
Plz wait it patiently.

Lvan Yang
18/10/15 01:41

Dear friend,
Sometimes the logistics in your country will delay.
I have extended the protection time for you.
Please wait 10 days. Most customers have received the parcel within 10 days.
If not received,please contact me, I will help you to solve the problem.

i slučajno sad videh ovo:

Status:
The seller has shipped your order

Reminder:
Your order should arrive within 23-45 Days, Factors such as delayed logistics and customs clearings may have an impact on the delivery time.
1. If your order does not arrive on 2018-12-11 , you can apply for a refund by opening a dispute.
2. To extend the Buyer Protection for this order, please click here .

šta ovo sad znači, nije mi kada sam zadnji put gledao pisao taj datum, nego 11.11.2018.? šta oni misle da ću ja čekati do 12 decembra????? odakle mu pravo da produži rok na 3 meseca od narudžbe????

Poslednja izmena:
Pa nek produže ti imaš tvoj delivery time to tebe na zanima.

Pa nek produže ti imaš tvoj delivery time to tebe na zanima.

ali samim tim produženjem roka bez mog znanja (a prvo mi je rekao da čekam do 25.10.) se promenilo ono pod tačkom 1.

1. If your order does not arrive on 2018-12-11 , you can apply for a refund by opening a dispute.

šta sad to znači, da ja zbog njegovog jednostranog produženja roka na 3 meseca od narudžbe ne mogu pokrenuti dispute pre 12. decembra????

Tebi oni garantuju dostavu u 60 dana. Prodavac može da produžuje zaštitu koliko god hoće, ali to tebe ne zanima, ti možeš da pokreneš dispute i tražiš novac nazad dan ili dva pred istek tih prvih 60 dana. Ako paket nije stigao 58-59 dana od porudžbine, a ti ne želiš da čekaš duže od toga pokreni dispute i traži novac nazad jer paket nije stigao u dogovorenom roku.

Ja im uvek dam malo fore sa tim produženjem, ako mi produže pred istek tih 60 dana, sačekam ih još 7 dana i ako ne stigne ni tad pokrenem dispute.

Vidiš i da su osim depozita rezervisali iznos ostatka na kartici tako da su obezbedili i naplatu.

U svakom slučaju videćemo, cena je bila tek malo niza a ne žuri mi se.

Da li su ti rezervisali glavnicu i na kartici???

Ako jesu to je suludo i za izbegavanje.

Da napišem razvoj događaja za proizvod koji sam osvojio u razmeni za coine.
Prodavac mi je ponudio tri opcije:
1. Da mi da kupon 15-6(6$ off za min kupovinu od 15$)
2. Da produžim processing time za min 90 dana, da nabavi robu, pa će mi poslati.
3. Da uzmem zamenski proizvod - običnu LED sijalicu od nekih 2$, što je negde 4 puta jeftinije.
Izabrao sam opciju 2, pa javljam šta je bilo.
Dogodine u PrizShenu.:smoke:

Jutros mi je poslao.:d
Jedino što je poslao sa 4PX Singapore Post, umesto China Post Registered Air Mail.
Neka, samo da stigne.

Tebi oni garantuju dostavu u 60 dana. Prodavac može da produžuje zaštitu koliko god hoće, ali to tebe ne zanima, ti možeš da pokreneš dispute i tražiš novac nazad dan ili dva pred istek tih prvih 60 dana. Ako paket nije stigao 58-59 dana od porudžbine, a ti ne želiš da čekaš duže od toga pokreni dispute i traži novac nazad jer paket nije stigao u dogovorenom roku.

Ja im uvek dam malo fore sa tim produženjem, ako mi produže pred istek tih 60 dana, sačekam ih još 7 dana i ako ne stigne ni tad pokrenem dispute.

hvala na pojašnjenju.

ja sam već maloprije u privatnoj poruci tražio "refund", jer kako sam gore naveo, prvo me je pitao da sačekam do 25.10., sačekao sam evo do danas (2.11.) i ništa nije stiglo. poruku sam poslao čisto iz razloga da vidim može li se mimo dispute-a ovo rešiti.

Poslednja izmena:
U principu možeš i van dispute-a da se dogovoriš a to je da ti prodavac uradi refund na paypal nalog. E tu je caka što ti onda novac legne na paypal račun i da bi ga povukao na karticu Paypal ti naplaćuje neki iznos što znači da ćeš izgubiti nešto novca.
Onda moraš da tražiš prodavcu da ti uplati više novca da ne bi bio u gubitku.
Kada ti vraćaju preko paypala dešava se da prodavac ti ne pošalje novac kao gift već ti kao plati za neku uslugu jer tako posle može da traži povraćaj od paypala da mu ti uslugu nisi pružio i onda on dobije novac nazad a ti ostaneš bez ičega.
Ja najviše volim dispute preko Alija, legne ti novac na karticu sa koje si platio i koliko si platio.
Prodavac jedino može zvanično da ti vrati novac samo kada pokreneš dispute preko Alija, jer novac dok ti ne potvrdiš prijem stoji kod Alija i prosleđuje se prodavcu tek kada ti potvrdiš prijem. Kada otvoriš dispute tebi novac vraća Ali, ne prodavac.
Prodavci kada im otvoriš dispute dobijaju negativne poene, pa zato većina hoće da ti uplati na PayPal da bi to izbegli.

Poslednja izmena:
Ako odmah vrati pare bez da se ide na arbitražu, velika je verovatnoća da nije ni poslao. To je APP varijanta i neko zaboravi i ne uloži dispute i njemu je to čist dobitak.
Stiglo danas, kuda li je islo da mi je znati
Order time & date: 09:33 Aug. 25 2018 :) .
Refundirao mi je lovu tako da cu ga cimnuti da mu nekako posaljem opet, mada sam juce narucio novih 10 tih tagova koje mi nece trebati ali utopicu ih vec negde

Poslednja izmena:
alijeva aplikacija za android u kojoj sam ulogovan mi je izbacila kupon za novog korisnika od 100$ za sve porudzbine. da li to znači npr ako registrujem burazera da ce imati ekstra keš bonus?
edit: registrovo sam ga....nije im fora...4$ na 20 i 6 na 120$ porudžbine pffff....100 dobiješ aso naručiš od 1000$....pf pf pfffffff

Taj kupon od 4 na 20 je super. Kada ga ukombinujes sa select kuponom od 2 dolara na 15 i jos ako prodavac daje neki store kupon ili store popust na proizvode do 20 dolara to znaci da ukoliko kod njega potrosis 20 dolara ti efektivno platis i do 13 dolara (4+2+1). Da li se to isplati ili ne zavisi od cene proizvoda koji kupujes, koliko je skuplji u toj prodavnici nego kod drugih gde je jeftinije. Ako je jeftin u startu onda se svakako isplati. Opet zavisi sta kupujes. Ja kupujem svasta, pa mi se na odredjene proizvode isplati.

Da ti daju 100 dolara da trosis kako ti volja, pa nisu oni dobrotvorna organizacija.
Na primer jedan proizvod kosta 50 dolara u proseku, standardno na AE. Za ovaj festival ce biti snizen na 45 dolara 11.11. Ti imas taj AE kupon od 4$, prodavac umesto 5 na 65 dolara select kupona daje 2 na 15 dolara. E sad ono sto neki ne znaju je da se taj kupon obracunava na svakih 15 dolara tj. u slucaju proizvoda koji kosta 45 dolara to je 3x2=6 dolara popusta plus onaj AE od 4 koji se obracunava na kraju. Na taj nacin ti efektivno platis proizvod od 50 dolara nekih 35 dolara tokom trajanja festivala sto je fina usteda. Plus ako store jos nudi popust na cenu recimo 2 na 40 dolara ali se to jako retko nalazi u kombinaciji sa ovim gore kuponima jer nisu Kinezi bas toliko smotani, mada ih ima smotanih koji se preracunaju. Takodje valja znati da mnoge od ovih stvari ne vidis dok ne pogledas listing, ne vidi se na rezultatima pretrage sto opet zahteva vreme da se snimi dobar dil.

Ja sam imao ranije kupon 4 na 5 dolara, to je efektivno dzabe proizvod koji kosta 5 dolara. Jos ako je neki od onih sto ima 1 za 1.01 dolara store kupon to zaista bude besplatno.

Edit: Naravno ove ustede ne mogu da se mere sa zapadnjackim rasprodajama gde kada pise 80% snizeno zaista je 80% snizeno a ne srbijansko/kineski dignuto za 50% pa snizeno za 60%. Ali je svakako bolje nego kupovati od srpskih derikoza. Ako mene pitas sa kim najmanje volim da radim to su nasi ljudi na prvom mestu, najveca sansa za prevaru, pa Kinezi pa onda gospoda sa zapada koji me nikada nisu zavrnuli ali gle cuda ne vole da rade sa nasim ljudima, pitam se zasto hmmm.

Poslednja izmena:
i kao da sam naslutio, dobio pošiljku sat vremena nakon što sam im napisao da tražim "refund".

bolje ikad, nego nikad...

Nazad
Vrh Dno