Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Prodavci sa alija ne uvaljuju takve primerke robe kupcima. Jeste to u mnogim slučajevima jeftnije nego kada se naruči sa AE ali postoji razlog zašto je jeftinije.
Jos ce ispasti da su prodavci sa AE nekakva gospoda....

Ne, to su ti isti kinezi samo ove mozete da ih uzivo vidite a robu i sav nekvalitet iste mozete svojim rukama da opipate i vidite za razliku od one koje vidite na monitorima cije su fotke doradjene u fotosopu ili slikan original ili pak izostavljeni svi nedostaci.
Cak i kad ne radi mozete besni da odete kod kineza i da mu uzivo pokrenete disput i na licu mesta trazite refund u kesu i to u dinarima *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ..neprocenjivo ;)

Poslednja izmena:
Mozete li da mi prosledite neki preporuceni link za punjive Ni-MH AA baterije, da probam da ih napakujem za bluetooth pojacalo? Treba mi barem 10 komada, mislio sam da porucim ove ali vidim da u iskustvima kupaca komentarisu da nema ni 300 mAh kapacitivnosti. https://www.aliexpress.com/item/4-8...lgo_pvid=83684b42-a063-4074-b4a7-5669e4f2c01a
Bilo je u Lidlu 4 kom. AA za 400 din., procitao sam negde da je neko kupio i izmerio im kapacitet i da nisu lose. Ja sam razmisljao da ih uzmem mozda i napakujem ih u aku odvijač, isto mi treba 10 kom.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Bilo samo na otvaranju .
Baterije u ikei su prva liga , merio kapacitet sve su iznad specifikacije par procenata .

Ono što je neverovatno je da Kinezima treba manje vremena da spakuju, pošalju i dopreme nešto iz kine nego što našima treba da pogledaju u kovertu.

Zavisi i kada naručiš, kada nešto naručiš malo pred početak nekih praznika u Kini i paket stigne u sortirni centar u Kini a oni ne proslede na avion zbog praznika onda je velika mogućnost da ga zatrpaju sa paketima koji pristižu posle. I naravno kada počnu da šalju neće izvlačiti sa dna gomile paketa nego sa vrha, i onda se oduži dok paket koji je pristigao među prvima dođe na red za slanje a ovi što su pristigli kasnije budu poslati.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

meni danas odbija da prihvati uplatu kartice telenor banke, kaze previse transakcija... jel zeza jos nekog danas to?

Da nije limit na kartici?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ma da nekako se ukljucili limiti na kartici... nikada to nisam dirao

Meni su ipak poslali paket, pojavio se na sajtu za pracenje :)

U pitanju je ONEWAY Digital Store.
Stigao je paket u rekordnom roku, 12 dana od kada su poslali, cak je i imao pracenje koje je radilo van Kine(pre par dana je pisalo "Arrived at destination country").

Ipak u nekim slucajevima vredi da se pokusa fino sa prodavcem.

Za case od 2$(koji nije imao pracenje van Kine) koji sam platio mi je stigao pogresan case(i blago ostecen), poslali su bez dodatne uplate nov gotovo istog trenutka, sa pracenjem van Kine i stigao je u rekordnom roku. Ima i postenih prodavaca :)

Poslednja izmena:
Ima postenih. Te radnje uglavnom rade godinama i najbitnije im je da ljudi budu zadovoljni. Ono sto stalno otvaraju nove su rizicni.
Desi mi se da dobijem nesto sto ne radi kako treba, odmah kontaktiram prodavca, posaljem snimak i sutradan mi odmah salju drugo. Lupim im uredno 5 zvezdica posle toga, slikam, pohvalim. Takvi ljudi treba da rade.
Retko kada moram dispute da otvaram ali desi se nekad da prodavac uopste ne posalje robu. Tada je dispute obavezan ali to resavaju za dan dva na moju korist. Ja bas mnogo paketa narucujem pa svasta dozivim ali generalno je ok.
Jedino sto mi se malo vise svidja kad narucim sa Gear besta, mnogo brze stignu paketi nego sa Ali.

Tapatalk from Poco loco

Stigao je paket u rekordnom roku, 12 dana od kada su poslali, cak je i imao pracenje koje je radilo van Kine(pre par dana je pisalo "Arrived at destination country").

Ipak u nekim slucajevima vredi da se pokusa fino sa prodavcem.

Za case od 2$(koji nije imao pracenje van Kine) koji sam platio mi je stigao pogresan case(i blago ostecen), poslali su bez dodatne uplate nov gotovo istog trenutka, sa pracenjem van Kine i stigao je u rekordnom roku. Ima i postenih prodavaca :)

Nisi imao pracenje van kine, to je samo 1 status da je sletelo vamo i nista vise.

Da napišem razvoj događaja za proizvod koji sam osvojio u razmeni za coine.
Prodavac mi je ponudio tri opcije:
1. Da mi da kupon 15-6(6$ off za min kupovinu od 15$)
2. Da produžim processing time za min 90 dana, da nabavi robu, pa će mi poslati.
3. Da uzmem zamenski proizvod - običnu LED sijalicu od nekih 2$, što je negde 4 puta jeftinije.
Izabrao sam opciju 2, pa javljam šta je bilo.
Dogodine u ...

Treba mi vaša pomoć!

Izgubio sam pre mesec dana Internet karticu banke Intese pa danas stigla druga (nova)!
Gde tačno treba ulaziti na Aliexpress-u i takodje gde na Ebay-u da bi mogao promeniti druge brojeve ove nove kartice da bi mogao da kupim ponovo?
Molim vas objasnite mi tačno kako se to menja! Nisam uspeo sam! :trust:
HVALA!

6beaee3aca0bed81056a572186bd2e11.png
6ed5df66972fa4a741ac6fd5ca592cbd.png
a2f7fe97611fa7992f3180e5b7d9dbb4.png

I onda pri kupovini novog proizvoda uneses novu karticu.

Odlično bobanbg9 Hvala puuno!

Uspeo sam da brišem staru internet karticu, kada želim kupiti sada samo ubacim brojeve nove kartice ime, datum idem na Save i to kupim. Jedino ne znam gde da ubacim ovu novu karticu da zapamti ne svaki put da me pita da ubacim ponovo brojeve?
Nadam se da ću uspeti i na EBAY-u!

- Nešto sinoć nisam mogao kupiti (NEKE GUMICE) ne znam zbog čega... i šta je to (Pre-order)? Stoji mi tu a koliko vidim nisu mi ni naplatili ni ništa!

https://www.aliexpress.com/item/20m...586.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7cba4c4dOlCddU

Hvala puno za pomoć ;)

Mene interesuje da li je moguća sledeća situacija:
platim ja tako dolar ili koliko već bude za preorder i čektam narednih 10 dana i stigne famozni 11.11 i prodavac kaže "*mjau**mjau**mjau*. zakasnio sim bilo milion komada na akciji i sve se prodalo, hvala za dolar."...?

platim ja tako dolar ili koliko već bude za preorder i čektam narednih 10 dana i stigne famozni 11.11 i prodavac kaže "*mjau**mjau**mjau*. zakasnio sim bilo milion komada na akciji i sve se prodalo, hvala za dolar."...?

To ces ti uraditi jer ti nisu bitni kuponi a ja cu taj dolar da ustedim ako kupim bas 11.11 a ne danas jer ce mi tada biti aktivni 1$ kuponi. Kako se priblizava taj 11.11 tako se poboljsava ponuda na aliju i prodavci daju sve bolje uslove, tako da ce 11.11 sigurno biti vrhunac ponude. Moze da se desi da nestane robe, ali ima kod drugog. Prodavac kod kojeg ja cesto kupujem daje 22$ store kupon na 99$ potrosenih.

Uopste ne vidim poentu pre ordera sada kada su benefiti malo spustena cena a kuponi i glavni popusti ce biti aktivni tek za 10 dana. Mislim da cu tog 11.11 minimum 200 dolara da potrosim a mozda i vise.

Ma ovo je jedna ogromna hipe navlakuša :d
Nisam gledao kako je za skuplje stvari tipa telefone, tablete isl. ali za ove sitnice jednostavno ne vredi se zezati.
Gledam neku mašinicu za varenje kesa (kao onaj kuhinjski aparat za kesiranje voća/povrća) ali malo bolje i treba da plati 1.80$ sad, čekam 10 dana, upadnem u najveću gužvu kada su naručbine i šiping u pitanju da bi stvar "dobio" za 17.80$ ili platim sada 19$ !!! Za 1.20$ upadam u raniji šiping bez zastoja, dobijam proizvod ove godine i ne čekam 60 dana, mislim da vredi.

Kažem, možda se za one skuplje stvari štedi 30-40$ pa vredi čekati 11.11 ali za sitniš!!!

Oni sa carine trljaju ruke, taman tamo za Novogodisnje praznike ima da se opare samo tako :D

Ne funkcionise tako...

Ti platis taj depozit a prodavac odmah salje putem neke aliexpres posiljke (kako nemam pojma) dobijes broj i sve, a 11.11 treba da platis ostatak.
Ja sam narucio jer mi je tako jeftinije skoro 10$ inace bih gledao da izbegnem guzvu.

Od kupona slaba vajda

Zavisi sta i gde kupujes. Za neke vrste robe kuponi se itekako isplate, za druge ne. Takodje neke vrste robe carina posebno pregleda i gotovo uvek carini a neke druge mnogo manje. Elektronika ne prolazi bez carine ali ja retko elektronske spravice (gedzete) narucujem to iz Kine. Vise iz UK, mada moji hobiji bas i nemaju puno veze sa elektronikom i gedzetima. Neke stvari se u Kini jednostavno ne isplate i imaju glupo visoke cene u odnosu na cene iste te robe u UK i USA. Pritom uvek moras razmisljati da li je vrlo dobro odradjena kopija ili ne. Dok kad kupujes od Engleza i Amera tog problema nema.

Ne funkcionise tako...

Ti platis taj depozit a prodavac odmah salje putem neke aliexpres posiljke (kako nemam pojma) dobijes broj i sve, a 11.11 treba da platis ostatak.

Nema ništa kod Kineza na kredit, tek kad sve platite onda šalju. Na preostali iznos mogu se iskoristi kuponi 11.11, a u slučaju da ne platite vraćaju depozit.

Vrh Dno