Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel porucivao neko neke stvari koje su podloznije ostecenju? Porucio bih ovu dekorativnu lampu:

Drop Shipping 3D Print Moon Lamp 2colors LED Night Light for Home Christmas Decoration
https://s.click.aliexpress.com/e/b7dRZgdw

Ne bih da je nasi urnisu pri transportu/carinjenju, pa da se mlatim oko reklamacije..

Najmanje bih se plašio od naših. Ne verujem ni da bi nešto strašno moglo da joj se desi pri carinjenju. Nego jesi li gledao one snimke kako kineski fizikalci ubacuju pošiljke ?
U principu najviše zavisi koliko dobro zapakuju. Pogledaj da li je neko već komentarisao kvalitet pakovanja za taj proizvod...
Kad pitaš za iskustva, ja sam naručivao kišobrane par puta i bili su u onim naduvanim omotima ispunjenim vazduhom, stigli su u idealnom stanju.

Dobih i odgovor na dispute koji sam otvorio.
c01b6e37708b6c3c9de0f52e8e6a2b4e.jpg

Poslato sa VTR-L29 uz pomoć Tapatoka

danas je 25. oktobar i još nisam dobio masku i staklo koje sam poručio još 12. septembra.

šta vi mislite da ja prodavnici napišem da mi vrati pare, a ako opet počnu one generične "please wait more, be patient..." i sl. da ipak otvorim dispute? i da li ima nešto što me ograničava da otvorim dispute u ovom slučaju?

lepo je pisalo na oba artikla (jer su iz iste radnje - "cafelle official store") "estimated delivery time 23-45 days", sa onom napomenom ako se uplati danas da će stići u procenjenom vremenu.

ovo je što imam preko ono aliexpress osnovnog praćenja:

Shipment accepted by airline

2018-09-16 17:09:02 [GMT+8]

Shipment left country of origin warehouse

2018-09-16 17:05:41 [GMT+8]

Shipment at country of origin warehouse

2018-09-16 17:05:41 [GMT+8]

Shipment at country of origin distribution center

2018-09-16 09:27:50 [GMT+8]

Pažnja na prevarante sa Alija:
Danas sam prvi put ikada dobio proizvod na razmeni za "coine" za 0,01$
https://www.aliexpress.com/item/New-Flame-Effect-LED-Lamp-Flame-Bulb-E27-Fire-Flickering-LED-Light-3-Modes-220V-For/32917644915.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7f484c4dniNRME
Kad ono stiže i poruka od prodavca:
Thank you very much for your support, but due to problems with the system, our products are not in stock, please cancel the order. We are very sorry and hope to get your understanding.
Ako su pogrešili u količini koja je na promociji, to je stojalo 24h da vide.
Kakvi pilićari dali promociju, a neće da pošalju robu!
Ali ovaj put mislim da je i Aliexpress umešan jer je puno kupaca dalo bespovratno puno coina.
Bespovratno jer se ti coini ne mogu vratiti, čak ni disputom.
A prodavac je Top Brand seller!

danas je 25. oktobar i još nisam dobio masku i staklo koje sam poručio još 12. septembra.

šta vi mislite da ja prodavnici napišem da mi vrati pare, a ako opet počnu one generične "please wait more, be patient..." i sl. da ipak otvorim dispute? i da li ima nešto što me ograničava da otvorim dispute u ovom slučaju?

lepo je pisalo na oba artikla (jer su iz iste radnje - "cafelle official store") "estimated delivery time 23-45 days", sa onom napomenom ako se uplati danas da će stići u procenjenom vremenu.

ovo je što imam preko ono aliexpress osnovnog praćenja:

2 dana pred istek osigranja otvori dispute

ma koji coini ja ih imam koliko hoces nista pametno sa njima ne mogu kupiti.

A i ovaj preorder mi ide na zivce sve sto sma hteo da kupim sada ide putem depozita pa ispada da moram da cekam mesec dana.

Coini se mogu zameniti za kupone, tipa 50 coina za 1$, 100 coina za 2$.
Zavisi od toga kako se snadješ i šta je u ponudi.
Ovo što ja pričam je čista prevara, jer je prošlo skoro 5h kako su me obavestili da je neka greška i da otkažem porudžinu( i da se pozdravim sa coin-ima) a oni i dalje CEPAJU po AKCIJI(excange coin for product na mobilnoj aplikaciji).
50-ak ljudi je naručilo od kad su mene obavestili, verovatno mnogo više od kad su videli da je "problem".
A ne žele da spreče dalje naručivanje, da kažu out of stock ili da ukinu tu stranicicu. JOK

pa nemoj da uradiš cancel narudžbine, jer ako to uradiš onda automatski gubiš sva prava. Možda pošalje kad vidi da nisi odustao.

Mogu i store kuponi, a mogu i Ali ali 11.11 i kad su neki festivali.
Kao sto neko rece - nece Kinez poslati ako misli da je na gubitku.
Jednom sam narucio dve litijumske baterije po ceni slicnoj za koju salju samo jednu. Takva jedna je i stigla nekom u to vreme. Ali dve - jok. Pise on meni vrsena je vanredna kontrola kvaliteta i ta serija nije dobra, te da ja otkazem narudzbinu. Ja posto vidim da istice rok, produzim mu rok za 75dana. I kazem ako ta serija nije dobra neka druga ce biti pa nek mi onda posalje. On muk a prodaje i dalje bez problema. I posle skoro tri meseca dispute i povracaj.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Jel zna neko neki dvi vga adapter da moze da razvije 75Hz?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne mogu da verujem da se zamlaćujete sa kojnovima, kuponima, igricama :zgran:
Koje gubljenje vremena...

Tebi je mozda gubljenje vremena, ja sam ustedeo preko 40 dolara na 140 dolara (cena robe koju sam narucio bez popusta na osnovu kupona) tokom poslednje velike akcije koju su imali, kombinujuci select kupone, store kupone i aliexpress kupone. Neke sam kupio tim novcicima, neke su delili dzabe.

Evo ja imam pozitivno iskustvo sa dispute, kinez odmah pristao da vrati pare. Ako nekad i stigne poslaću mu novac, mada ne verujem jer prošlo je 2 meseca već. Imam 4-5 žalbe i sve su mi pozitivno rešene, jednom mi je stigla posiljka posle nešto više od 3 meseca ali je kinez zatvorio store pa nisam mogao da ga kontaktiram
31af4369ca8dba3f0d0516733f0437b1.jpg

Poslato sa LLD-L31 uz pomoć Tapatoka

Ako odmah vrati pare bez da se ide na arbitražu, velika je verovatnoća da nije ni poslao. To je APP varijanta i neko zaboravi i ne uloži dispute i njemu je to čist dobitak.

Moguće, ali to nikad sa sigurnošću nećemo znati

Poslato sa LLD-L31 uz pomoć Tapatoka

Digitalni šubler sa Alija - ima li možda neka preporuka ili da gledam komentare?

Ja sam davno gledao ali svi oni koji su bili povoljni su na jednu decimalu, čim pređeš na dve decimale ode cena, tako da i dalje koristim običan mehanički...

Tih jeftinih i dgitalnih i analognih sublera imas i kod domacih kineza, bar mozes da ih uzmes u ruku i vidis sta kupujes.

jedino ako planiras neki skuplji da uzmes, toga ovde nema.

Stigao meni neki plasticni skoro ali ga nisam jos probao, neka smesna cena bila
bc5f21817d0ab0a665ad4c67ac69a7b5.jpg

Sent from my MI 6

Ne znam koliko ima smisla kupiti digitalni s ajednom decimalom, em zavisis od baterije em nije nista precizniji od analognog.

Ja zazirem od digitalnih. Neke stare stvari su napavljene za uvek. Šubler, toplomer ...

Kupi u ikei

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Tih jeftinih i dgitalnih i analognih sublera imas i kod domacih kineza,

Koliko puta sam ovo već pročitao...
To važi samo za beograd, čim izađeš iz bga to više ne važi, kod mene imaš 3 velike kineske radnje, ni jedna nema šublere, ni jedna nema brenere, ni jedna nema gas za brenere ali zato imaju 200.000 ženskih kupaćih kostima odnosno sad bruseva i ostalog veša, 50.000 raznoraznih glupih igračaka i puno jeftine robe koja ništa ne vrede. Jedino što sam ikad pronašao korisno kod njih su mali točkići za nameštaj...

Po stoti put se ponavljam, ali roba koju prodaju kineske robne kuce dolazi sa Novog Beograda a u Srbiju dolazi brodom i nije istog kvaliteta kao slična roba kakva se prodaje na Aliexpressu. Ono što proizvođač označi kao škart, to Kinezi svojim kanalima uvoze i prodaju po njihovim radnjama u zemljama poput Srbije. Prodavci sa alija ne uvaljuju takve primerke robe kupcima. Jeste to u mnogim slučajevima jeftnije nego kada se naruči sa AE ali postoji razlog zašto je jeftinije.

Ne dolazi sa Novog Beograda već iz Zemuna, a (ne)kvalitet je isti.

Ne pricaj viceve. Od jedno 150 artikala koje sam kupio na aliju unazad 10 godina, 10-15 su me zeznuli, a pola od takvih mi nije vratilo novac.
Cak i sa ibeja su mi poslali pokvarenu slusalicu, koja je isto kineska, ali rekao bi covek da ameri to kontrolisu. Opet kod Kineza u bloku 70 nakupovao sam se svacega i nesecam se da sam ikad imao reklamaciju. Cak i baterije 18650 tu kupujem po 150 din. ne patim od brendirane robe, tako da mi ove baterije itekako vrse posao.

E sa tim 18650 baterijama se nećeš usrećiti. GTF Ultrafire i ostali kung fu Kinezi napišu 10000 mAh a u stvarnosti nemaju ni 500mAH i jedva izdrže 10 ciklusa punjenja
236cd2b2d569af03019fe14bd7b0cc04.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno