Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da sa LGom dobijam hrpu nekih novina, novih opcija ali prvenstveno sad me interesuje kvalitet displaja i slike. Ako dobijam isti stvar ko za 300EUR ko za 640 EUR, onda ti neki dodsci i nisu toliko bitni.
Pogresno, ne dobijas ti tu nikakve novine, vec jednostavno moderan TV koji radi kako treba.

Deluje blesavo ali vecina danasnjih TV ne radi onako kako si navikao do sad, a to ume opasno da nervira.
Vecini treba predugo vremena da se ukljuce, zvuce ko kante, ne znaju da sami sloze kanale kojih danas imas bar 60-70, pa jos ako su "smart" umeju da se zabodu da jedino pomaze gasenje.
Sve su to poluproizvodi, nikada ranije nisi mogao da kupis tako lose televizore kao danas, kakav crni android OS u TV...

Ako mislis da ces za 300eur dobiti ono sto ima tv od 600eur gadno gresis.
Kupi taj LG i budi srecan sto nisi na greskama ucio :)

Poslednja izmena:
(npr da HiSense je solidan Tv a ne kao Fox/Vox)
U principu budžet je nekih 50k koja hiljadu više manje(poželjno ako može manje :D ) veličina od 40-43''

HDR 10 ( to bi već trebao da bude valjda neki standard)
Скоро сам гледао понуду за те величине, било је Хисенсе телевизора на акцији 25-29к (сада је 3-4к више) док је најјефтинији LG те величине био око 40к. Вероватно ни Самсунг или Сони нису испод тога.

Оно последње заборави, тешко да ћеш да нађеш.

Njemu treba SMART tako da ti jeftiniji odpadaju.. Do 50k ima Hisense ili LG 43" smart , samo da mu neko predlozi neki konkretan model koji je ok..

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Скоро сам гледао понуду за те величине, било је Хисенсе телевизора на акцији 25-29к (сада је 3-4к више) док је најјефтинији LG те величине био око 40к. Вероватно ни Самсунг или Сони нису испод тога.

Оно последње заборави, тешко да ћеш да нађеш.
LG od 43" se nikako ne isplati kupiti u radnji samo od madjara prevelika je razlika u ceni.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Finalno pitanje :D

Na listi imam dva TVa:

1. TV LCD SAMSUNG UE55NU7172UXXH,

2. LG 55UK6500MLA,

Za mene je razlika 50 EUR skuplji Samsung ali 5 godina garancije, dok je LG jeftiniji 50 EUR a 2 godine garancije.

E sad bih Vas zamolio da ako neko moze da pogleda specifikacije i kaze mi sta je bolje od ova dva da izaberem.

P.S. I uvjek me cudi zasto u naslovu pise z neke TV LCD a u opisu LED. Jer zelim LED TV.

@wave

Ja bih isao na Samsung, pre svega zbog 5 godina garancije...
Uglavnom koji god da izabereš nećeš pogrešiti..

Poslednja izmena:
P.S. I uvjek me cudi zasto u naslovu pise z neke TV LCD a u opisu LED. Jer zelim LED TV.
u ponudi su LCD (IPS, VA uključujući QLED) i OLED televizori.
to LED (bez prefiksa) se odnosi na pozadinsko osvetljenje. inače, danas svaki LCD ima LED pozadinsko osvetljenje, razlikuju se tipovi (Direct, Edge, Full Array)

u prevodu, kupuješ LCD sa LED :D

Drustvo ajde malo pomoci ako moze, trazim 32" led tv za spavacu sobu. Budzet max 20K. Malo sam guglao ovih dana pa sam zapazio sledece modele: Tesla 32S317BH, Samsung UE 32J4000AWXXH (na nekom velikom snizenju u ...maniji), ovaj LG 32LJ510U mi malo probija cenovni rang??? Sta mislite o pomenutim modelima, mozda neko podeli svoja iskustva, naravno ako ima bolje za pomenuti novac pisite...

Poz ljudi, prvi put pišem u ovoj temi..
Treba da kupim TV za moju dnevnu sobu, ( ne za keš, već čekovi/rate)
e sad, listam ove vaše priče već par dana i svašta sam saznao (npr da HiSense je solidan Tv a ne kao Fox/Vox)
U principu budžet je nekih 50k koja hiljadu više manje(poželjno ako može manje :D ) veličina od 40-43''
Trebalo bi da ima
HDR 10 ( to bi već trebao da bude valjda neki standard)
DLed ( jer je valjda bolji od Edge Led-a i za IPS nemam bas dovoljno info)
Smart ( za Android jos ne znam, a i ti ozbiljniji modeli uglavnom nemaju android)
i cast (valjda se tako zove kontrola telefonom)
bitna je kvalitet slike naravno, i operativni sistem da ima dobar..
Full HD preferiram ( jer 40-43'' ne znam dal se primeti neka razlika ako je 4K)
LG,Samsung,Soni,Philips, Hisense..
Dajte neke preporuke, ako imate neke savete slobodno.. ubih se od citanja i gledanja

da se nadovežem na sam sebe, recimo neki od ovih modela sta vi mislite dal su ok i koji je bolji ( i zbog cega)

https://www.emmezeta.rs/multimedija.../samsung-ue40mu6172uxxh-smart-4k-ultra-hd-tv/

https://www.emmezeta.rs/multimedija...-tv/59122/televizor-lg-43uj620v-4k-uhd-smart/

https://www.emmezeta.rs/multimedija...8129/samsung-ue43m5522akxxh-full-hd-smart-tv/

https://www.emmezeta.rs/multimedija.../televizor-sony-kdl40we660baep-full-hd-smart/

https://www.emmezeta.rs/multimedija...7675/televizor-philips-49pfs530112-fhd-smart/

Pozdrav društvo.
Planiram kupovinu novog tv-a, pa ako bi mogao neko da mi kaže, da li je i koliko slika sd kanala lošija na tv-u od recimo 50" u odnosu na tv od 32". Tj. koliko veći broj inča utiče na kvalitet prikaza sd kanala?
I još jedno pitanje, gde su najbolji popusti na crni petak za tv i važe li i za online kupovinu?

Imas skaliranje slike sd kanala i televizori sa vecim dijagonalama i 4k uglavnom to odradjuju bez vecih problema.
Gde ce biti najveci popust ti niko sa sigurnoscu ne moze reci, tako da ces to morati sam da ispratis.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

4k televizori veoma dobro skaliraju kanale tako da ne brini, meni lepše kanali izgledaju na 4K TVu nego na FHD. Tako da slobodno uzmi 50" 4K.

Uf steta se igrati na FHD/HD kad već podrzava 4K... Baš nikako ne može veći, ni u jednoj kombinaciji?

Edit: A budzet koliki je?

Poslednja izmena:
Nikako veći, maksimalna širina je do 80 cm... Budžet je rastegljiv, negde sam pročitao da na dijagonale do 32" nije moguće golim okom primetiti razliku između fhd i hd redy? Našao sam dva fhd modela, Tošiba i JVC, kako su se pokazali kao brendovi?

Neslavno

kao što je već rečeno, Toshiba i JVC su u stvari turski Vestel (koji radi i Vox)
znači ovo što kaže jaksa

što se uočavanja razlike između 720p i 1080p na 32" tiče, zavisi odakle se gleda. sa 10m nećeš primetiti razliku :D

gledao sam 2 Vox-a 32", jedan 720p a drugi 1080p. 1080p ima detaljniju sliku, ako me razumeš

Poslednja izmena:
Za igranje nikako 720p. Mislim, može, sve može, ja sam se igrao povremeno, ali nije to to, baš se primeti nedostatak oštrine i detalja. Jedina prednost je što će sve igre da lete u 720p. [emoji16]

Sent from my LEX820 using Tapatalk

@Aleksandar72

Pa ta kombinacija može.. Monitor AOC 2K 31.5" oko 27-28 hiljada mu je cena, ako ima kablovsku može stb od operatera da uzme, ali onda mu trebaju zvučnici...
Uglavnom zeznuta situacija.

Imas neke LG modele 32" FullHD oni su oko 37-38 hiljada...

Uzmi slobodno i uzivaj u igranju :) Druge opcije ni nemas, s obzirom da je sve do 32" tesko izabrati a da valja za to sto tebi treba..

Edit: Po kojoj si ceni nasao taj tv ?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno