Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moze mala pomoc oko izbora izmedju sledecih modela:

LG 55SK8500PLA
LG 55SJ950V
LG 55SJ850V
Samsung UE55MU8002

Ili jos neki predlog, budzet 1000-1200e. Tv namenjen za kucnu upotrebu, dakle kablovks SBB preko d3 uredjaja, bice povezan sa PC preko LAN mreze koju imam vec razvedenu i tu cu pustati filmove. Planiram da kupim i neki android box, a zvuk planiram da pustam preko recivera i 2.0 stereo sistemom.

Ako ti je budzet do 1200e probaj da nadjes Sony KD-55XF9005 za te novce.

Ima li ko neki utisak o LG 55SJ810V? Za kucnu upotrebu, gejming (mozda ps4, komp), netflix, kablovska... Kako se pokazao u igrama? Ima li eventualno nesto bolje u tom cenovnom rangu (kupovina preko madjara)?

Zar moram da odgovaram na to pitanje?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    11.6 KB · Pregleda: 265
Pozdrav drugari :)

Hteo bih da kupim neki novi TV. Posto to kupujem jednom u sto godina dok se ne pokvari Vasa pomoc bi mi dobro dosla. Voleo bih da je od prilike od 50". Da ima dobre boje, funkcije, itd... Cijena do 650EUR.

Ja sam nasao ovaj LG 55UK6500MLA, LED. 55incha, Activ HDR, HDR10, itd... Pa. me Interesuje sta Vi mislite o ovome? 55incha je i ima masu opcija, samo dal je OK uzeti LG? I ima LED+IPS kako sam shvatio. Cijena ovog je 640EUR.

I jos jedno pitanje, TV od 55incha mogu uzeti za 300, 200 i 100 eura manje ali to su neke marke Vivax, Toshiba, Hisense, Tesla... Pa da li postoji neka ogromna razlika izmedu njih u kvalitetu ili jednostavmo samo je rijec o brendu.

Evo sta mi NE treba:
- 3D,
- ne mora da je zakrivljen.

Svaki Vas predlog bi dobro dosao. Hvala Vam

Sa LG nema greške tako da možeš slobodno taj da uzmeš..

P. S Hisense nije "neka" marka, daleko je bolja marka od ostalih navedenih što si nabrojao...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Što više budeš čačkao oko toga koji tv da uzmeš više će te glava boleti, na kraju nećeš znati šta uzeti [emoji16]
Ako ti nije problem da daš onih 640 za LG uzmi njega, ako ti je frka za lovu onda da čekaš neku akciju za LG, ili neki Hisense sada da uzmeš..

Planiram da kupim smart tv od 55 inča za spavacu sobu, glavna zamisao mi je da kupim vlc listu koju cu gledati preko televizora i da gledam serije i filmove preko usb-a...do 75 hiljada, mogu i domace radnje i kp prodavci

Jel moze mala pomoc oko izbora izmedju sledecih modela:

LG 55SK8500PLA
LG 55SJ950V
LG 55SJ850V
Samsung UE55MU8002

Ili jos neki predlog, budzet 1000-1200e. Tv namenjen za kucnu upotrebu, dakle kablovks SBB preko d3 uredjaja, bice povezan sa PC preko LAN mreze koju imam vec razvedenu i tu cu pustati filmove. Planiram da kupim i neki android box, a zvuk planiram da pustam preko recivera i 2.0 stereo sistemom.

Meni niko da pomogne? :D

A da definises sta znaci pristojna alternativa?

Mislim na manju cijenu. Jel moguce imati dobar TV (da ima dobru sliku, dobre boje i ono sto je osnovno.) a da se ne plati bas toliko. Kao sto je neko vec reko sto vise budem gledao imam da se pogubim jos vise. Ali me stvarno interesuje, to jest buni me to kad vidim da npr ovaj LG od 55" kosta 640 EUR. Mislim ok je, uzeo bih ga i sigurno je mnogo dobar. Ali ako s druge strane imam npr Vivax 55"" od 300 EUR i Hisense 55" od 500 EUR da li je velika razlika u display, u prikazu slike i da li cu isto uzivati u filmu ili ipak je velika razlika izmedu njih?

Znam da sa LGom dobijam hrpu nekih novina, novih opcija ali prvenstveno sad me interesuje kvalitet displaja i slike. Ako dobijam isti stvar ko za 300EUR ko za 640 EUR, onda ti neki dodsci i nisu toliko bitni.

Oprostite na gnjavazi i hvala Vam jos jednom :)

Mislim na manju cijenu. Jel moguce imati dobar TV (da ima dobru sliku, dobre boje i ono sto je osnovno.) a da se ne plati bas toliko. Kao sto je neko vec reko sto vise budem gledao imam da se pogubim jos vise. Ali me stvarno interesuje, to jest buni me to kad vidim da npr ovaj LG od 55" kosta 640 EUR. Mislim ok je, uzeo bih ga i sigurno je mnogo dobar. Ali ako s druge strane imam npr Vivax 55"" od 300 EUR i Hisense 55" od 500 EUR da li je velika razlika u display, u prikazu slike i da li cu isto uzivati u filmu ili ipak je velika razlika izmedu njih?

Znam da sa LGom dobijam hrpu nekih novina, novih opcija ali prvenstveno sad me interesuje kvalitet displaja i slike. Ako dobijam isti stvar ko za 300EUR ko za 640 EUR, onda ti neki dodsci i nisu toliko bitni.

Oprostite na gnjavazi i hvala Vam jos jednom :)

Za 300e dobijas nesto sto vredi 300e a ne 640e. Kupi LG kad je već u budžetu.

@wave

Znaci od LGa za te pare dobijas kompletan, kvalitetan i pouzdan uredjaj...

Hisense ti daje TV po pristupacnijoj ceni veoma dobrog kvaliteta, uz neke sitne nedostatke na koje moze da se zazmuri s obzirom na nizu cenu od LG npr..

Vivax, Fox, Vox... Kolko para tolko muzike... [emoji16]

Jesmo te ubedili? [emoji23]

Poslednja izmena:
Nije to bas tako jednostavno, ima za iste pare dosta bolje, ima za duplo vece pare 10% bolje, itd. Evo ja trenutno trazim TV do 1000e (apsolutni maksimum), pozeljno do 100k a ako moze za npr. 500e, jos bolje.

Zanima me samo i iskljucivo kvalitet slike, odziv (zbog malo igranja, uglavnom PS4) i garancija. Brend, kuciste, zvuk, tjuneri, softver, daljinski su mi potpuno nebitni.

Tako sam i ja dva meseca gledao sta da kupim i sto sam vise gledao sve vise mana sam nalazio svim modelima. Tako sam lagano poceo da podizem i budzet i pored toga sam opet nalazio mane. Shvatio sam da jedino OLED ispunjava moje apetite ali i to mora da se lepo plati, tako da sam odustao od svih modela sto sam gledao (LG i Sony) i otisao i kupio Hisense. Dao sam prilicno manje para nego sto sam planirao i prezadovoljan sam posle 5 meseci. Hisense uopste nije za potcenjivanje i brise patos sa Fox, Vox, Tesla... Ono sto me i sada odusevljava kod ovog H55N5700 je odlican zvuk koji nemaju mnogo skuplji LG, Samsung, Sony.
Lepo uzmes taj LG i postedis sebe maltreranja i savkodnevnog zevanja po internetu trazeci "savrseni" tv.

Kad vec pominjes nizak odziv, cini mi se da je tu LG bas dobar, tako da ce tu zavrsiti posao za PS.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poz ljudi, prvi put pišem u ovoj temi..
Treba da kupim TV za moju dnevnu sobu, ( ne za keš, već čekovi/rate)
e sad, listam ove vaše priče već par dana i svašta sam saznao (npr da HiSense je solidan Tv a ne kao Fox/Vox)
U principu budžet je nekih 50k koja hiljadu više manje(poželjno ako može manje :D ) veličina od 40-43''
Trebalo bi da ima
HDR 10 ( to bi već trebao da bude valjda neki standard)
DLed ( jer je valjda bolji od Edge Led-a i za IPS nemam bas dovoljno info)
Smart ( za Android jos ne znam, a i ti ozbiljniji modeli uglavnom nemaju android)
i cast (valjda se tako zove kontrola telefonom)
bitna je kvalitet slike naravno, i operativni sistem da ima dobar..
Full HD preferiram ( jer 40-43'' ne znam dal se primeti neka razlika ako je 4K)
LG,Samsung,Soni,Philips, Hisense..
Dajte neke preporuke, ako imate neke savete slobodno.. ubih se od citanja i gledanja

Pa za te pare mozes možda i Hisense naprimer 50 inča... Ako je problem veličina i max 43" onda imaš malo veci izbor...

Poslednja izmena:
Pa za te pare mozes možda i Hisense naprimer 50 inča... Ako je problem veličina i max 43" onda imaš malo veci izbor...

pa da recim0 da je 43'' max, mada i 40 je meni ok.. samo da nadjem koji je best buy za te pare i da ime te funkcije.. za Hisense temi sam cuo da imaju problem sa OS-om i valjda slikom kad se gleda npr fudbal kao da secka.. tako nesto

Poslednja izmena:
40" eliminiši odma ako već nećeš 50", onda bar 43" neka ti bude minimum. Veruj mi bolje što veći tv [emoji16] Brzo ćeš se navići...

Edit:
Jeste malo im je OS cudan, ima sitne bagove.. Na mom Hisensu rade lepi YT i cast sa telefona, za to samo i koristim smart.. To sa slikom dok gledaš fudbal nije na svim modelima, a trebalo bi da je već ispravljeno drugom verzijom firmware-a, ali nisam siguran..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno