Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoć me zvali i kažu da prvih 12 meseci plaćam 4390 din, a sledećih 12 4999din. Dobijam Eon box ,a uzimaju jedan samostalni risiver. Ostaje mi modem, 3121 i cam kartica. Nema nikakvih dodatnih troškova. Čekam montere i ugovor. Ako ne bude tako ne potpisujem ništa.Krenuli su u full digitalizaciju celog tržišta, čim u svim paketima daju gratis 2100 i cam.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Korisinik sam Radijus-a i SBB-a na dve lokacije i ako upoređujem njih, SBB ima značajno bolju ponudu. Pošto je aktuelma ova nova ponuda paketa SBB-a izneo bih neka svoja mišljena. Kod njih imam Trio gold paket trenutno i razmišljam se da pređem na na neki od novih paketa. Ponuda je interesanta ali, naravno nekome više odgovara, nekom ne. Po informacijama koje sam dobio od podrške na njihovim socijalnim nalozima, eon box se dobija uz ful i premium paket kao osnovni uređaj. Koliko vidim i po cenovnicima koji su na sajtu, može se priključiti i za dodatne tv-ove ali se plaća priključna taksa i renta koja se podrazumeva na mesečnom nivou. Ono što je dobro, eon na smart tv se sada dobija uz svaki paket što otvara mogućnost gledanja televizije na dodatnom tv-u pored ona tri na kojima se može pratiti po ugovoru. Na ovim novim paketima, renta dodatnih d3 uređaja se neće nikome naplaćivati kako su mi rekli. Taj eon box koji nude, kako mi rekoše, mora biti povezan na one njihove homegateway-e da bi premotavanje programa radilo.
Mislim da svako može naći nešto i po meni su povoljniji od Radijusa, sa kojim muku mučim već duže vreme jer nemam alernativu na toj lokaciji gde je priključen.

Pozdrav svima. Korisinik sam Radijus-a i SBB-a na dve lokacije i ako upoređujem njih, SBB ima značajno bolju ponudu. Pošto je aktuelma ova nova ponuda paketa SBB-a izneo bih neka svoja mišljena. Kod njih imam Trio gold paket trenutno i razmišljam se da pređem na na neki od novih paketa. Ponuda je interesanta ali, naravno nekome više odgovara, nekom ne. Po informacijama koje sam dobio od podrške na njihovim socijalnim nalozima, eon box se dobija uz ful i premium paket kao osnovni uređaj. Koliko vidim i po cenovnicima koji su na sajtu, može se priključiti i za dodatne tv-ove ali se plaća priključna taksa i renta koja se podrazumeva na mesečnom nivou. Ono što je dobro, eon na smart tv se sada dobija uz svaki paket što otvara mogućnost gledanja televizije na dodatnom tv-u pored ona tri na kojima se može pratiti po ugovoru. Na ovim novim paketima, renta dodatnih d3 uređaja se neće nikome naplaćivati kako su mi rekli. Taj eon box koji nude, kako mi rekoše, mora biti povezan na one njihove homegateway-e da bi premotavanje programa radilo.
Mislim da svako može naći nešto i po meni su povoljniji od Radijusa, sa kojim muku mučim već duže vreme jer nemam alernativu na toj lokaciji gde je priključen.

Ne ulazim u cene,ali kako mozes da tvrdis da je daleko bolji kad recimo vektor ima i arene i sk .

Ja sam korisnik SBB poslednja 2 meseca, RV prethodnih 16 godina i SBB je 2 klase bolji.

Pozdrav, mene interesuje da li će preko EON Smart Box-a na televizoru biti bolja slika na HD kanalima nego preko CAM kartice ili sbb postojećih risivera ?! imam uhd nove televizore ali to je ne bitno, interesuje me kvalitet slike,signala.

Poslednja izmena:
bolja slika na HD kanalima nego preko CAM kartice ili sbb postojećih risivera ?!

Pod uslovom da u kompatibilnosti nema problema, znači da nema smetnji u samom prijemu preko cam kartice, ne može nikad da bude bolja slika preko bilo kog dodatnog uređaja/risivera nego samo pomoću kartice u tv-u, jer onda postoji jedan processing više i jedan hdmi kabl više.
Može biti bolji generalno UX, interfejs, brzina prebacivanja i sl, ali kvalitet slike - ne. Barem kod krštenih tv marki. Takvo je bar moje iskustvo.

Poslednja izmena:
Bio sam korisnik IKOM-a, ali od kada je SBB kupio njih, moze se reci da sam sad SBB korisnik. Problem je sto je kod mene i dalje IKOM paket 10/1+kablovska i sve to placam oko 2300din. Danas me zovu iz SBB i daju mi ponudu za trio silver paket (net+kablovska+telefon) za 2300din prvih 12 meseci, a drugih 12 meseci cena paketa je oko 3200-3300 dinara. Sad gledam na sajtu da ta ponuda vise ne postoji, vec par dana, a oni mi je nude. Da li je bolje prihvatiti to ili traziti ove nove eon pakete?

Pod uslovom da u kompatibilnosti nema problema, znači da nema smetnji u samom prijemu preko cam kartice, ne može nikad da bude bolja slika preko bilo kog dodatnog uređaja/risivera nego samo pomoću kartice u tv-u, jer onda postoji jedan processing više i jedan hdmi kabl više.
Može biti bolji generalno UX, interfejs, brzina prebacivanja i sl, ali kvalitet slike - ne. Barem kod krštenih tv marki. Takvo je bar moje iskustvo.

Znači preko EON Smart Box-a, ako gledam npr. Sport Klub HD, neće biti bolja slika na EON Smart Box-u u odnosu na CAM karticu ili sadašnji SBB Risiver ?

A šta je sa starim korisnicima koji su imali samo kablovsku televiziju? Čini mi se da su se paketi zvali Start, Hit i Plus. To se više ne pominje na sajtu.

Ne ulazim u cene,ali kako mozes da tvrdis da je daleko bolji kad recimo vektor ima i arene i sk .

Pa sad, oko sadržaja koje volimo da gledamo verujem da smo svi različiti. Po meni na toj Areni sport, osim te LŠ, nema nekog bog zna kakvog sportskog sadržaja. A i Arena paket se dodatno naplaćuje kof radijusu osim u nekom njihovom najvećem paketu. U toj nekoj osnovnoj ponudi može se gledati samo Arena1. Kao što rekoh, ukusi su različiti. Ja više volim da provedem to vreme uz utakmicu LŠ u kafiću sa društvom nego kući uz tv. Tako da mi ta Arena i nije mnogo zanimljiva. Net je užas, često ima nekih prekida, o korisničkoj podršci da ne govorim.
Na SBB-u nekih većih tehničkih problema nisam imao kao na radijusu ali opet, verujem, da je na pojedinim lokacijama drugačija situacija. A što se akcija tiče, za obnovu ugovora radijus mi je ponudio HBO paket i ništa više...nema umanjene cene i sl. Digitalna na drugom tv-u misaona imenica osim ako ne platiš. Zezaj se sa analogijom gde je signal užas. Na SBB-u barem sa te strane ima boljih mogućnosti ( digitala na 3 tv-a ) EON app na kompu, mobu i smart tv-u

Koliko sam shvatio ovog lika iz Sbb-a posto imam Trio Gold extra koji placam kao Trio gold i pod ugovornom sam obavezom jos 6 meseci mogu da predjem jedino na EON Premium. To bih placao 12 meseci staru pretplatu oko 3700 rsd i posle 12 meseci 4999 rsd. Ne vidim logiku sto ne bih mogao na Eon full svakako bih placao vise nego sada..

Ma kakva logika, ovo je najveca glupost od njih od 2011 od kad sam njihov korisnik. Pa necu nikad da koristim eon box da mi srce wireless net.. Pustis torrent i krene da baguje kao i obicna aplikacija za smart lg/samsung/sony..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Imam jedno pitanje. Nisam korisnik sbb-a još od 2012te kada sam imao užasno iskustvo u vidu prekida neta svakog dana itd. Prešao sam na vdsl negde 2014te, i od tada sam zadovoljan uslugom. E sada npr imam vdsl paket 100/10 i mts tv, a ovde kod sbb-a kada pogledam, saberem i oduzmem za 3499 din mesečno bi imao mnogo kvalitetniji tv, i net od 300/15 Mbps. Mts i kada uvede optiku, toliko košta samo net od 150/20 Mbps, plus fixni plus tv.
Da li se sada sbb popravio? Koliki je uptime neta? Bitno mi je da bude 24/7/365, naravno na vdsl-u imam prekida do max 10ak sati godišnje što je sasvim ok. Ali ako net nestaje svakog dana onda je to bez veze. I kolika je sesija neta na sbb-u? Ranije je bila samo 24 sata, dok mi je na vdsl-u nekada i preko 50 dana.

Da su Arene toliki magnet za gledaoce, ne bi Telekomovom IPTV-u već dve godine stagnirao tržišni udeo.

Gledam sad, imam Trio gold + placam 400 din dodatak 1500 minuta. To me izadje 4100din. U novim paketima mogao bih da predjem na EON full (vec ima tih 1500min) koji bi me izasao 3700 prvih 6 meseci i 4000 ostalih godinu i po, sto u proseku izadje 3925. Znaci isplati mi se (mala usteda mesecno al sitna para veseli coveka :) ).
Sada idu pitanja za eliminaciju:
1. Koliko uredjaja za EON aplikaciju? Do sada sam imao 5. Na sajtu, ako bukvalno shvatim, pise samo jedna (+1 tv eon aplikacija)!?
2. Odakle vuce sliku na EON boxu, iz internet paketa ili ima neki posebni "opseg" rezervisan za to kao i do sada? U podrsci kazu da je isto kao i ranije, Net je nezavistan.
3. Neon box je samo na bazi Androida ili je u pitanju uredjaj sa klasicnim Androidom (ili TV verzijom istog)? Tj, da li mogu da instaliram klasicne aplikacije sa GPlaya i koristim box kao npr media player?
4. Daljinac, kazu neki supernapredan. Koliko sam ih shvatio BT verzija je, a da li ima airmouse funkciju?
5. Ako box moze da radi kao player podrzava li h265 kodek?

Sto se tice mojeg ranijeg pitanja, situacija sa Ikom korisnicima, kazu da (za sada) nemaju u ponudi EON pakete za te korisnike vec iskljucivo staru akcju, prelazak na SBB na stare pakete pa tek onda sa njih na EON sa gubljenjem akcije (godinu dana po ikom ceni, druga godina SBB TRIO cena).

Poslednja izmena:
Mene konkretno zanima sta je sa strujnim adapterima, posto nov eon box mora na ruter da se nakaci tj gateway
glupavo bi bilo da mora samo lan kablom , do sad su mi preko strujnih adaptera sjajno funkcionisali d3 uredjaji
cekam i dalje odgovor na ovo pitanje, tesko da ce neko iz sbb-a u ovom trenutku znati odgovor :D

Ja sam na trio silver/osnovni paket sa tel, i sasvim mi odgovara. Eon radi na drugim/android uredjajima i ima vracanje unazad, zato mi to i ne fali na tv-u.Ovi eon paketi su izgleda samo sitni pomak da bi se zarobili sa novim ugovorom. Svraca li mi iz Mts-a za potpise za optiku, neki komsije guraju tu opciju ali mi nesto nemaju dijapazon ponuda /eon, unifi, unifon/. Po nekim stavkama /u odnosu na cenu/ bih kod njih opcija bila sa istom brzinom neta, samo sto bi islo optikom.....a o paketima cute-ne znaju.Neka se bore...

Pitanje i odgovor !!

"Imam Trio Gold paket ,pa me zanima da li je potrebno vratiti samo D3 V.2 ili i D3 mini box?
Manage
Like · Reply · 2h
SBB
SBB Zorane nismo baš sigurni na šta se odnosi tvoje pitanje. Ukoliko želiš da pređeš na EON box D3 ti svakako više neće biti potreban. Ukoliko ovo nije odgovor na tvoje pitanje molimo te da nam kažeš!"

Ima covek mrezu kroz el.instalaciju i koristi odgovarajuce adaptere za to.

Pitanje i odgovor !!

"Imam Trio Gold paket ,pa me zanima da li je potrebno vratiti samo D3 V.2 ili i D3 mini box?
Manage
Like · Reply · 2h
SBB
SBB Zorane nismo baš sigurni na šta se odnosi tvoje pitanje. Ukoliko želiš da pređeš na EON box D3 ti svakako više neće biti potreban. Ukoliko ovo nije odgovor na tvoje pitanje molimo te da nam kažeš!"
Dokaz kako kod njih rade suve inteligencije...

Pitanje jasno da ne može biti jasnije, ali opet se nađe neko kome je teško da shvati...

Чек, чек, нови еон бокс не може да ради самостално као досадашњи д3 рисивер, него мора бити повезан ланом на рутер?

Ima covek mrezu kroz el.instalaciju i koristi odgovarajuce adaptere za to.

da upravo to
i to sam puko grdne pare za to
jer ne zelim nikakve dodatne kablove da mi se provlace kroz stan
muka mi je vise od kabliranja

izgleda da mi nece raditi eon box (ako predjem na njega) preko strujnih adaptera
rece mi lik sa twitter podrske kako on misli da mora samo i iskljucivo preko lan kablova da bude povezano.

T U G A !

Hm, niko da mi odgovori koliki je up time konekcije kod sbb-a? Da li se resetuje sesija kao 2012te npr na 24h, ili radi dosta duže? I da li će za eon stb trebati 2 lan kabla, tipa jedan npr iz porta 1 za net, a port 2 za eon stb, ili će moći 1 lan kabal u switch, pa odatle da se vuče jedan za eon stb,a drugi za net?

Definiši uptime konekcije? :) mislim šta konkretno koristiš pa ti je važno da nema nikakav "reset"?

Uglavnom, ja sam kod SBBa malo jače od godinu dana i nikakve probleme tog tipa nisam primetio.

Na koliko se menja ip, ako ti je to bilo važno, nisam obratio pažnju.

Što se eon boxa tiče moja pretpostavka je da ne možeš da ga staviš na switch, mora da ide na dedicated port na ruter, koji je na zasebnom vlanu, upravo da bi bio odvojen od tvog internet saobraćaja.

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno