Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali mislim da je na stock kao na Xiaomi.eu: može da se stavi DND i da se dopuste pozivi za omiljene kontakte, sve kontakte i sve brojeve. Nema opcija za nepoznate brojeve. Neka ti još neko povredi ako pitaš za stock.
A cisto sam bio radoznao..izguglao sam i sta god sam nasao ugl je za kontakte i odredjene brojeve sto je i normalno, jedino ja hocu za nepoznate ahahah :D al sad sam budan pa ce valjda doci [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

A nije ti stiglo sms obaveštenje za paket sa brojem kurira? Dodaš ga u imenik i eto ti. [emoji3]

Kako da iskljucim automatsko apdejtovanje sistema?

Zar to ne možeš da središ preko Google autofill? Da ti pamti i za aplikacije, i za sajtove, šta hoćeš.
Pokusavam da namestim autofill na kiwi, ali mi ne ide, a nema sanse da kucam sifru na svaki sajt na koji hocu da se logujem, cak i ne znam sifre za sve sajtove vec koristim to sto ih je google zapamtio.

Ima li još neko problematično auto-osvetljenje na mcaospu (9.0)?
Ne radi baš najbolje a koliko vidim ista je stvar i kod pojedinih rusa u originalnoj temi.

Osim te stavke skroz solidan rom, preporuka.
Imaš kakav link na taj rom, sve što sam našao je obrisano sa servera za skidati.

Rešen problem(u poslednjem ažuriranju) sa slabim signalom na Lineageos-u. Sad sve radi kako valja.

Послато са Redmi Note 5 Pro уз помоћ Тапатока

Signal je svakako bio estetske prirode ali je i mene nerviralo kad vidim kako varira.

Pokusavam da namestim autofill na kiwi, ali mi ne ide, a nema sanse da kucam sifru na svaki sajt na koji hocu da se logujem, cak i ne znam sifre za sve sajtove vec koristim to sto ih je google zapamtio.

Ne može, mora iz početka da se čuvaju lozinke i kad ih sačuvaš onda normalno popunjava. Probaj preko kompa da vidiš da li mogu da se uvezu. Ja sam uvezla sve obeleživače (preko kompa skinula u telefon) i sad kad obeležim nešto u kiwiju automatski ide i na chrome što mi je jedini razlog zbog čega sam koristila Chrome u telefonu.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Rešen problem(u poslednjem ažuriranju) sa slabim signalom na Lineageos-u. Sad sve radi kako valja.

Послато са Redmi Note 5 Pro уз помоћ Тапатока
Veceras imam lufta da se zezam sa telefonom. Od svega sto sam procitao najvise sam da probam prvo lineage. Klasika ubacim twrp pa onda instaliram lineage nista posebno?

Veceras imam lufta da se zezam sa telefonom. Od svega sto sam procitao najvise sam da probam prvo lineage. Klasika ubacim twrp pa onda instaliram lineage nista posebno?

Twrp, lineage, opengapps i magisk(opciono).

Ne može, mora iz početka da se čuvaju lozinke i kad ih sačuvaš onda normalno popunjava. Probaj preko kompa da vidiš da li mogu da se uvezu. Ja sam uvezla sve obeleživače (preko kompa skinula u telefon) i sad kad obeležim nešto u kiwiju automatski ide i na chrome što mi je jedini razlog zbog čega sam koristila Chrome u telefonu.

Uspio sam da uvezem obelježivače sa računara ali mi i dalje ne sinhronizuje telefon i računar.

Uspio sam da uvezem obelježivače sa računara ali mi i dalje ne sinhronizuje telefon i računar.

Neće ni kod mene. 100% je danas sinhronizovao obeleživač. Sad tražim šta sam menjala od tad.

Lineage os 15.1 sinoc nocas sam ga ubacio rano jr da pricam o bateriji. Citac otisaka bolje radi na stock miui kamera je neupotrebljiva u poredjenju sa miuiem, jel naso neko gcam koji radi? Ajde predlozite jos neki rom

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Ja sam na pixel expirience 7 dana. Radi super, ja nisam primetio ni jedan bag. Ubacio sam patch za kameru preko magiska, instalirao Arnova's v8.3b1, i radi bez greske (i prednja i zadnja sa hdr+ i hdr enhanced, i portret mode na prednjoj i zadnjoj). U nocnim uslovima razlika izmedju miui camere i gcam je nebo i zemlja, a i po danu su lepse boje na gcam.

Cam radi perfektno. Možda nisi dodao hal3 liniji u build.prop ?
Verzija gcam-a 5.1.018 v8.3 build

Ja sam na pixel expirience 7 dana. Radi super, ja nisam primetio ni jedan bag. Ubacio sam patch za kameru preko magiska, instalirao Arnova's v8.3b1, i radi bez greske (i prednja i zadnja sa hdr+ i hdr enhanced, i portret mode na prednjoj i zadnjoj). U nocnim uslovima razlika izmedju miui camere i gcam je nebo i zemlja, a i po danu su lepse boje na gcam.

Moze link za rom

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Nema na cemu.

Imas na xda u temi za pixel experience 9.0 post 2410, tu sam ja napisao korake kako sam instalirao. Magisk skini 17.1.

Instaliras preko twrp klasicno, samo sto moras format data zbog enkripcije. Ako hoces da ti ostanu podaci prvo ih bekapuj. Za gcam sam koristio patch v0.939a (imas da skines na xda u temi Arnova8G2's Google Camera Port, post #479). Gcam skines odavde https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/ , ja sam skinuo Arnovu v8.3b1.
Da li si tu kombinaciju za gcam probao na nekom drugom Andorid Pie romu? Tipa Arrow, Liquid Remix, AOSiP, Mcaosp...? Jedna od glavnih prepreka mi je trenutno upravo kamera. Polufunkcionalna (ne radi front hdr) gcam na MIUI romu je ok jer imaš stock kameru koja je znatno bolja od onih Snapdragon i sl sa Lineage ili AOSP. Međutim na AOSP ako bih prešao treba mi gcam koja skroz radi. Vidim da kažeš da radi sve 101% svaki put na Pixel Experience, pretpostavljam da radi samim tim i na Extended verziji tog roma. Međutim, koliko sam video, developer Pixel Experience-a je jedan od onih koji je dobio Poco od Xiaomi-a pa je sada svoj rad preusmerio tamo, što znači da će update-i a kamoli nove funkcije za ove romove jako jako teško doći na Note 5.

Hvala na info jos jednom, video sam i tvoj post na xda. Instalirao sam pixel i magiks 17.1 mnogo bolji od lineage os. Nisam imao vremena nista nisam radio oko gcam nisam ni naso za neki dan kad mi se ukaze slobodno vreme gcam je na redu
Nema na cemu.

Imas na xda u temi za pixel experience 9.0 post 2410, tu sam ja napisao korake kako sam instalirao. Magisk skini 17.1.

Da li si tu kombinaciju za gcam probao na nekom drugom Andorid Pie romu? Tipa Arrow, Liquid Remix, AOSiP, Mcaosp...? Jedna od glavnih prepreka mi je trenutno upravo kamera. Polufunkcionalna (ne radi front hdr) gcam na MIUI romu je ok jer imaš stock kameru koja je znatno bolja od onih Snapdragon i sl sa Lineage ili AOSP. Međutim na AOSP ako bih prešao treba mi gcam koja skroz radi. Vidim da kažeš da radi sve 101% svaki put na Pixel Experience, pretpostavljam da radi samim tim i na Extended verziji tog roma. Međutim, koliko sam video, developer Pixel Experience-a je jedan od onih koji je dobio Poco od Xiaomi-a pa je sada svoj rad preusmerio tamo, što znači da će update-i a kamoli nove funkcije za ove romove jako jako teško doći na Note 5.
Nisam probao ni jedan drugi rom. Mislim da ce imati redovna mesecna azuriranja. Pixel rom ni nema neke dodatne funkcije, jedino sto se azurira jeste sigurnosna zakrpa.

Kad sam instalirao gcam prvi put, izbacivao mi je iz kamere kad ukljucim hdr+ na prednjoj, ali posle 2-3 puta kad sam probao nije se to vise desavalo, i sad radi sve ok.

A jel imaš ovaj problem da whatsapp i druge aplikacije neće da prebace na prednju kameru nakon što si podesio gcam?

Ne koristim kameru u whatsapp, ali sad sam usao i proverio, uslikao sliku prednjom i poslao, sve radi. I instagram radi prednja.

Nazad
Vrh Dno