Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Jel ima neki custom rom da su sredili da moze da parira ovom stock miuiu? Nisam probao nijedan nekih mesec dva, a ranije su svi imali dosta nekih bagova

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Evo ja sam dobio preporuku par postova iznad za MCaosp. Nema ga na XDA, već na Google+.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

I jel probao neko taj? Nisam bas vican sa tim romovima pa sam se drzao xda. Na onom ruskom ne mogu da se snadjem a to sa G+ nisam probao do sada.

Свуда пођи својој кући дођи....Миуи ради најбоље, пробај масик или револушн ром засновани на миуију оба су АРБ фри тј не подижу тј. Не мењају фирмер

Купујмо домаће!

Ja nemam ni zelju da probam bilo koji drugi, MIUI je ono sto mi treba, sve ima.

Свуда пођи својој кући дођи....Миуи ради најбоље, пробај масик или револушн ром засновани на миуију оба су АРБ фри тј не подижу тј. Не мењају фирмер

Купујмо домаће!
Ja sam na ROS-u trenutno, ali sledeće nedelje kad izadje nova beta vraćam se na Xeu. Taman ima dodatke koji mi fale na global dev.

Ja sam na ROS-u trenutno, ali sledeće nedelje kad izadje nova beta vraćam se na Xeu. Taman ima dodatke koji mi fale na global dev.
Sta to? Mislim kakvi su eu romovi?

Ko god da je ovde preporucio Kiwi Browser, odlican je [emoji106]
Blokira dosadne reklame na sajtovima i search bar je na dnu sto je po meni dosta prilagodnije.

Jel ima neko problem zbog fingerprint sensora da mu sva jezgra rade na 100% i da se zbog toga trosi brze baterija? Pricali su po forumu i reditu da su pogodjeni samo neki koji imaju godfix sensor, ali ima i nas sa FPC kojima bas trosi ako koristimo fingerprint, kad ga ugasim sve je top, ali kako ziveti bez xiaomijevog fp-a... :D

Ja nisam ništa primetio, imam FPC. Malo slabija baterija nego na MIUI 9 (možda ~10%), mada s obzirom da je ovo prva verzija desetke, to je ok. Biće bolje sa sledećim update-om.

Kad dolazi sledeca verzija miui 10?

Na Global Dev dolazi svake nedelje. :D

Možda krajem meseca. Ipak je ovo Stable, on izlazi ređe dosta.

Ako se ne varam, sad su bili praznici kod njih od 1 do 7 oktobra. Sad će da nastave gde su stali.

Moze li neki screenshoot od storage na RN5?
Koliko OS, MIUI 9/10 i uobicajene aplikacije zauzimaju prostora?
Hvala.

Narucio sam jos sd karticu od 64gb sa alija pa cekam, nikad dosta.Screenshot_2018-10-08-22-47-17-366_com.android.settings.jpeg

Sta to? Mislim kakvi su eu romovi?

Npr ima da namestiš da se zvuk smanjuje i pojačava na dugmiće, dok je na stock-u multimedija. Ima još nekih sitnica. Patch-ovan themes app gde možeš da ubacujes custom teme itd itd.

Definitivno mi je slabija baterija...vise je drzao. Sad da l' je do miui 10 il meni nesto zdere u pozadini...
Neko rece da mu je na ovoliki sot, i jos veci usage ostalo 27%. To je dosta bolje.
f9b48d9d8c49ddf0c9105a7c9c30d31c.jpg
8741dd6f1f01ebed590554f0cab7a191.jpg

^ Identična situacija i kod mene, znatno duže trajala na 9. Uskoro ću da probam MCAOSP Pie kad budem imao vremena pa ćemo da vidimo.

Definitivno mi je slabija baterija...vise je drzao. Sad da l' je do miui 10 il meni nesto zdere u pozadini...
Neko rece da mu je na ovoliki sot, i jos veci usage ostalo 27%. To je dosta bolje.
Tebi je signal mobilne mreže užas. Pogledaj crtu. Ima i do toga...

Ja sam hard resetovao fon nakon update-a na MiUI 10, baterija drzi gotovo identicno kao na MiUI 9.

Ono sto jeste poboljsalo autonomiju za ~20% jeste to sto sam poceo da punim sporim punjacem.

Poslednja izmena:
Meni drzi isto kao na MIUI 9.
ba783b30fe3de32cbf613394ed0b8b5e.jpg
344ce865e4f8e850da8baba4ee7da02f.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Sporim kao onim što dolazi uz njega (5v/2a) ili još sporijim?
Ja sam hard resetovao fon nakon update-a na MiUI 10, baterija drzi gotovo identicno kao na MiUI 9.

Ono sto jeste poboljsalo autonomiju za ~20% jeste to sto sam poceo da punim sporim punjacem.

MasikX 1.3...

@coavasic96

Uz njega ide 5v 2a punjac koji ga puni za 2h. To nije sporo punjenje :D

Uzeo sam 5v 1a punjac.

Meni za nijansu slabije drzi nego na MIUI 9. Mada sam i ja u zadnje vreme bas maltretirao telefon...

Ni ja takođe nisam primetio drastične razlike, samo po osećaju bih rekao da je nešto slabija. Ne pratim statistiku pa da mogu da potvrdim. Uglavnom ništa značajno.

Što se tiče custom romova, najveća prepreka mi je nedostatak FSG na većini. Prosto ne može nijedna aplikacija da radi kao FSG na MIUI. A bez njih tj kada imam traku sa dugmićima ne mogu da kucam na tastaturi. Sve promašim. Navika je čudo. [emoji3]

Hvala za Kiwi i preporuku...[emoji481]

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Ja sam [emoji6]
Kiwi rastura, preporodio se nakon Chromea.
Jel postoji kiwi za pc. Znači mi mnogo sinhronizacija obeleživača. Postoji li opcija da uvezem sve obeleživače iz Chrome u njega?

Jel postoji kiwi za pc. Znači mi mnogo sinhronizacija obeleživača. Postoji li opcija da uvezem sve obeleživače iz Chrome u njega?

Ja sam pokušavao maloprije ali nisam uspio..
Edit: Izgleda da se ne mogu ubaciti sa Chrome jer Google ne dozvoljava dok sa default browsera može.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno