Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

Nisam mislio da je losa. Jednostavno mi je bilo cudno sto kad sam gledao nigde nije postojala verzija od 64gb, osim ona za Kinesko trziste. Znajuci da su putevi kineskih proizvodjaca cudni i da izbacuju razlicite telefone zakinu, indiju, evropu itd, i da su jedni bolji od drugih palo mi je na pamet da su zakinuli jos nesto osim memorije. Pored toga jedan clan foruma se zalio na p20 uzet u mts, a u to vreme je samo mts imao 64gb pa su mi pale na pamet razne stvari. Nadam se da je samo manjak memorije razlika u telefonima.

Da li u klasičnom launcheru može obaveštenja na ikonama da prikazuje brojevima, a ne onim tačkicama?

Nisam mislio da je losa. Jednostavno mi je bilo cudno sto kad sam gledao nigde nije postojala verzija od 64gb, osim ona za Kinesko trziste. Znajuci da su putevi kineskih proizvodjaca cudni i da izbacuju razlicite telefone zakinu, indiju, evropu itd, i da su jedni bolji od drugih palo mi je na pamet da su zakinuli jos nesto osim memorije. Pored toga jedan clan foruma se zalio na p20 uzet u mts, a u to vreme je samo mts imao 64gb pa su mi pale na pamet razne stvari. Nadam se da je samo manjak memorije razlika u telefonima.

taj clan koji se zalio je imao 4/128 verziju, verzija sa 64gb u mtsu se pojavila pre nekih 2 nedelje

Da li u klasičnom launcheru može obaveštenja na ikonama da prikazuje brojevima, a ne onim tačkicama?

Da, zadrzis na home screen, pa tri tacke dole desno (settings/podesavanja), pa onda badge app icons i ona prvo sto stoji badge display mode promenis sa notification message u unread messages .

Mislim da je samo to razlika..

Ako iko ima bilo kakvih problema sa Huawei telefonima ne reklamirajte telefon kod prodavca/operatera vec idite pravo u ovlasceni ProMobi servis! U ponedeljak sam poslao telefon zato sto je imao malu svetlu mrlju na ekranu i vec u sredu sam dobio novi telefon! Da sam iz Beograda dobio bih istog dana ovako se najvise vremena izgubi u slanju i vracanju nazad...svaka im cast. Maksimalno ljubazni. Oni i Mobis, nebo i zemlja. Nesto normalno i u zemlji Srbiji.

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Zar na P20pro ne mogu svi tonovi obaveštenja da se menjaju? Na primer , malo mi smeta što mi je isti ton i za poruke i za Gmail i kalendar i Instagram i sl....

Edit...pronašla sam promenu tona za kalendar i gmail ;)

Poslednja izmena:
Po meni veći je problem što ne može da se promeni ton poruke za viber bez upotrebe drugog launcher-a. Tolika silna podešavanja vezana za notifikacije u okviru sistema a nije moguće promeniti iritirajuće viber "ding-ding"

Poslato sa EML-L09 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Po meni veći je problem što ne može da se promeni ton poruke za viber bez upotrebe drugog launcher-a. Tolika silna podešavanja vezana za notifikacije u okviru sistema a nije moguće promeniti iritirajuće viber "ding-ding"

Poslato sa EML-L09 uz pomoć Tapatoka

Kod mene viber ima isti zvuk kao sva obavestenja.. I to me nervira, nema ding ding iako to zelim.. A ostala obavestenja su mi ok sto su ista, samo zelim da viber ima standardni zvuk vibera..

Na temi za honor 9 ima rešenje za menjanje tona za Viber
Citiram:
"Uspeo da promenim melodiju za viber poruke. Na internoj memoriji imaš folder Android > media > com.viber.voip > Notifications, i u njemu viber_message.mp3.

Uzmi neki svoj ton, preimenuj ga u viber_message.mp3 i postavi u navedeni folder, tako što ćeš "pregaziti" postojeći fajl. To je to."

Mada nešto puno ne koristim Viber, pa me to nešto i ne zanima ;)

A u podesavanju u samoj aplikaciji ima da se izabere da li da koristi sistemske podatke za obaveštenja ili ne
39815428c060ec180a99649bcf7d9a41.jpg

Poslednja izmena:
Meni su za cetiri dana stigla dva azuriranja, da li neko zna zasto ovo prvo, pise da je za wi-fi
Screenshot_20180908-215541.jpg

Na temi za honor 9 ima rešenje za menjanje tona za Viber
Citiram:
"Uspeo da promenim melodiju za viber poruke. Na internoj memoriji imaš folder Android > media > com.viber.voip > Notifications, i u njemu viber_message.mp3.

Uzmi neki svoj ton, preimenuj ga u viber_message.mp3 i postavi u navedeni folder, tako što ćeš "pregaziti" postojeći fajl. To je to."

Mada nešto puno ne koristim Viber, pa me to nešto i ne zanima ;)

A u podesavanju u samoj aplikaciji ima da se izabere da li da koristi sistemske podatke za obaveštenja ili ne
39815428c060ec180a99649bcf7d9a41.jpg

Nazalost ne radi, meni je tako (sistemski odmah nakon instalacije) upisan default viber zvuk, ali meni i dalje kada stize poruka zvoni kao i svako drugo obavestenje, a ne viber zvuk..

A čekaj . Nije ti štiklirano ono "koristi sistemske podatke"?

I kada jeste i kada nije isto je.. I dalje koristi sistemski zvuk.. I reinstalirao sam aplikaciju, cak sam i resetovao telefon (iz drugih razloga) ali ni to nije promenilo.. Viber i dalje koristi sistemski zvuk..

Zna li neko da mi kaze ima li razlike u kvalitetu fotografija kad se slika u 10 mpx na P20P vs P20?
I sem trece kamere,ima li P20P jos neku kamera funkciju koju P20 nema?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Zna li neko da mi kaze ima li razlike u kvalitetu fotografija kad se slika u 10 mpx na P20P vs P20?
I sem trece kamere,ima li P20P jos neku kamera funkciju koju P20 nema?

razlike ima, ali su vidljive na racunarau i sa zumom 50+%. Da gledas sliku jednu do druge bez zuma, ne bi video nikakvu razliku. Vise detalja kupi Pro. Zoom naravno znas da ima opticki i to je ok samo uz stativ naravno. Steta je samo sto previse izvestacuju sliku, i sto sa svakim updateom kao da naprave da bude jos vise vestakluka. Ogroman postprocesing zahvata svaku sliku, i jako je tesko posle je sto bi se reklo uozbiljiti kroz Photoshop.

razlike ima, ali su vidljive na racunarau i sa zumom 50+%. Da gledas sliku jednu do druge bez zuma, ne bi video nikakvu razliku. Vise detalja kupi Pro. Zoom naravno znas da ima opticki i to je ok samo uz stativ naravno. Steta je samo sto previse izvestacuju sliku, i sto sa svakim updateom kao da naprave da bude jos vise vestakluka. Ogroman postprocesing zahvata svaku sliku, i jako je tesko posle je sto bi se reklo uozbiljiti kroz Photoshop.

RAW photo za sliku bez efekata.

Ok hvala.Razmisljam se,jos malo bi mogao da obnovim ugovor u Vipu pa sam razmisljao o P20p/P20 mada je u igri sad i Poco F1.

Ne vidim ni najmanje što bi uzimao poco ako imaš mogućnosti za P20 pro?!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Neko je pisao za P20 da ima verzija sa 64gb rama. U Sloveniji preko operatera takodje postoji opcija da se uzme P20 sa 64gb i jeftinije je za nekih 5 eura mesecno po pretplati, a ukoliko se ne uzima na rate i placa odmah cena za telefon je 380 eura. Toliko koliko nas naši operateri deru sa cenama.
Ja sam se dvoumio izmedju P20 pro i S9 plus (otvorio sam temu) i odlucio se za S9 plus ipak.

Poco je sigurno brzi i fluidniji jer ipak ima SD845. Kamere su na P20/pro bolje definitivno...pa sad kome sta treba...p20/pro imaju i bolji ekran

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno