Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ja ne znam zasto se opterecivati bilo cime u vezi sa ustedom baterije na ovom telefonu. Sta god da mu radim dan mi izgura sigurno, svako vece ga napunim koliko god mi ostane baterije i to je to...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Bas tako,citam i ne verujem cime se ljudi opterecuju[emoji86] ko ga izprazni za dan taj je car[emoji16]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Moze li da primi SD memoriju? Da li je bolje uzeti 32GB model, a onda kasnije ako zatreba kupiti SD memoriju? Da li je inace dovoljno 32GB/3Mb?

Bez da se otkljucava, route telefon?
Bez otkljucavanja, miui 10.
7f4ed66ecfcc8e2cedea84897eba8b20.jpg

Malo sam zaprepašćen koliko neki obraćaju pažnju na pojedine sitnice. Čast izuzecima, a ima ih u finom broju.
Činjenica je da je baterija odlična i da lagano može da izgura 2(+) dana bez problema pod uslovom da ne se fon ne siluje i da se koristi iole regularno.
Činjenica je da MIUI 9 sasvim okej i da je šaltanje na neki drugi ROM više eksperimentisanje nego potreba. Slažem se, ima malo bloatware-a, ali mi je (lično) nedovoljan razlog za root, s obzirom koliko mesta u telefonu ima pa je dovoljno samo gurnuti aplikacije/pečice u neki folder i jednostavno ih ne koristiti.
Jedino se slažem za Gcam, slike stvarno bolje izgledaju sudeći po uporednim testovima na netu, ali mislim da ni to nije dovoljno jak razlog za cimanje oko flešovanja, roota i celog procesa koji ide u paketu jer stock softver radi posao sasvim solidno.
Eto, ostaje da sačekamo i tu finalnu verziju desetke pa ako na njoj nešto useru onda bih i razumeo da se svi masovno bacimo na ručno doterivanje. U suprotnom, apsolutno nepotrebno, bar za regularne korisnike.

Poslednja izmena:
Kad ce ta finalna verzija desetke?? Inace, mene trenutno bas nervira sto mu treba dosta vremena da aktivira portret mod na zadnjoj kameri, jednom je bilo cak oko 10 sekundi.

Meni od pritiska ikonice kamere do paljenja portret moda treba oko 4 sekunde...iskreno, ne smeta mi... :)

Pozdrav, da li je neko od vas koristio obe verzije 3/32 i 4/64 pa da mi moze odgovoriti da li postoji neka bas primetna razlika u radu. Korisnik sam koji koristi telefon za povremeno fotkanje, malo youtuba i naravno klasicni razgovori. Hvala

Pozdrav, da li je neko od vas koristio obe verzije 3/32 i 4/64 pa da mi moze odgovoriti da li postoji neka bas primetna razlika u radu. Korisnik sam koji koristi telefon za povremeno fotkanje, malo youtuba i naravno klasicni razgovori. Hvala

Pisano je o tome na svakoj desetoj strani na ovom forumu kao i na forumu o Redmi 5+.

Pitanje za poznavaoce oba telefona.
Da li prodati novi ne raspakovani Redmi 6 3/32 sa 2 godine domaće garancije iz Gigatrona i dodati 20€ za Note 5 3/32 na KP.
Šta preporučujete, koristiće ga ne zahtevni korisnik za surf fotkanje i razgovor.
U čemu se razlikuju ova dva telefona?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Što se tiče Pixel Expirience-a. Često mi se u zadnje vreme ne čuje zvuk. Restarujem telefon i proradi, ali vrlo brzo nakon toga opet prestane da radi. Isto tako nema ni zvuka od alarma.
Moraću zbog ovoga da se vratim na MIUI 10.

Ma koji Redmi 6, svakako je bolja opcija Note 5.

Pitanje za poznavaoce oba telefona.
Da li prodati novi ne raspakovani Redmi 6 3/32 sa 2 godine domaće garancije iz Gigatrona i dodati 20€ za Note 5 3/32 na KP.
Šta preporučujete, koristiće ga ne zahtevni korisnik za surf fotkanje i razgovor.
U čemu se razlikuju ova dva telefona?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Isplati se sigurno, bolja kamera, bolja baterija, bolji ekran, bolji procesor. Sve bolje i to ne bas malo bolje, nego malo vise.

Ako zelis bas da ustedis svaki dinar, i bas si tanak sa kesom a treba ti telefon idi na 3/32, ali u svakom drugom slucaju ne. Razlika je 10e izmedju 3/32 i 4/64 a nije samo problem rom vec ram memorija, i 4gb je opet mnogo bolje ako telefon planiras da koristis u tipa naredne 2 godine. 3gb postaje malo, i tek ce biti malo u buducnosti.
Isplati se doplata u svakom slucaju bas zato sto je bas mala. A znacice taj giga rama sigurno.

Nisam ni znao da podržava OTG.

IMG_20180912_155007.jpgScreenshot_2018-09-12-15-45-31-029_com.miui.home.png

Masik X?

Uz patch naravno. Da Masik X + ima mali zip update koji je pustio pre koji dan.

Isplati se sigurno, bolja kamera, bolja baterija, bolji ekran, bolji procesor. Sve bolje i to ne bas malo bolje, nego malo vise.

Ako zelis bas da ustedis svaki dinar, i bas si tanak sa kesom a treba ti telefon idi na 3/32, ali u svakom drugom slucaju ne. Razlika je 10e izmedju 3/32 i 4/64 a nije samo problem rom vec ram memorija, i 4gb je opet mnogo bolje ako telefon planiras da koristis u tipa naredne 2 godine. 3gb postaje malo, i tek ce biti malo u buducnosti.
Isplati se doplata u svakom slucaju bas zato sto je bas mala. A znacice taj giga rama sigurno.

175e i 200e ono sto sam ja nasao nije bas 10e na kraju krajeva uzecu i 4/64 ali ako je potrebno za moje potrebe a nisam neki heavy user pa sto bacati novac. Vazno mi je samo da nema nikakve razlike u recimo fotkanju, snimanju i generalno u normalnom radu, bez 10 otvorenih aplikacija i igrica :)

175e i 200e ono sto sam ja nasao nije bas 10e na kraju krajeva uzecu i 4/64 ali ako je potrebno za moje potrebe a nisam neki heavy user pa sto bacati novac. Vazno mi je samo da nema nikakve razlike u recimo fotkanju, snimanju i generalno u normalnom radu, bez 10 otvorenih aplikacija i igrica :)
Uzmi sa 4gb rama. Meni redmi 3s 3/32 baš loše radi. Kao da ima 1gb rama a ne 3. Čekam oficijalnu 10-ku da ga resetujem skroz pa da vidim dal će šta biti bolje.

Uzmi sa 4gb rama. Meni redmi 3s 3/32 baš loše radi. Kao da ima 1gb rama a ne 3. Čekam oficijalnu 10-ku da ga resetujem skroz pa da vidim dal će šta biti bolje.

Da li to pravilo treba primeniti i na RN5? :) Videcu, ovako na netu ne vidim da 1gb ram ima neki vau efekat poboljsanja za korisnike kao sto sam ja a i 32gb vs 64gb mi ne igra neku ulogu. Vazno mi je kao sto rekoh da fotkanje ne koci ili snimanje ili tako nesto. Hvala na odgovorima

Da li to pravilo treba primeniti i na RN5? :) Videcu, ovako na netu ne vidim da 1gb ram ima neki vau efekat poboljsanja za korisnike kao sto sam ja a i 32gb vs 64gb mi ne igra neku ulogu. Vazno mi je kao sto rekoh da fotkanje ne koci ili snimanje ili tako nesto. Hvala na odgovorima

To si u pravu.

Pa ipak je bolje za 20e vise da imas 4/64. Trebace ti memorije za slike i video :D Vremenom ce postati malo 3/32 pa ces osetiti al onda je kasno, tako da ako ti nije frka za 20e uzmi 4/64.

Nazad
Vrh Dno