Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam jedno pitanje za vlasnike telefona 🙂
Da li bi mogli da uslikate jednu sliku, recimo neke prirode, cega god, sa tri razlicite postavke.
1. Auto + AI
2. Auto
3. PRO mode (neka sve ostane na auto)

Ideja je sledeca, da kad uvelicamo sliku na 100% da vidimo da li u PRO modu (iako je sve na auto, iso, white balance...) ne izostrava sliku na ustrb detalja kao sto radi u Auto modu.

Kako se resava problem screen dimming na obicnom huawei mate 10, kad drzim na manuelno osvetljenje i udjem u chrome, viber, youtube ekran se zatamni malo. Da li ce EMUI 9 ili neki od update-ova resiti ovaj problem?

Nikako i verovatno neće. Upali automatiku

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Nasao sam resenje za screen dimming, bar na mom regularnom mate 10 radi sve normalno sada

https://www.youtube.com/watch?v=fAqmjU_EJ8g

Pratio sam korake kao u videu bez rutovanja telefona, samo treba da se deinstalira power genius sistemska aplikacija, on je nesto drugo radio, ali sve je na istu foru. Treba dve aplikacije za android, app inspektor da se nadje package name zeljene aplikacije, u ovom slucaju com.huawei.powergenie i app extractor da se sacuva instalacioni fajl od aplikacije. Nakon toga treba restartovati telefon.
Ja sam probao vecinu aplikacija i sve je ok

Ne bi kinezi bili kinezi da nešto ne zase*u...
Jel postoji neki workaround da se promeni "fabrički" zvuk viber notifikacije?
Vidim na xda da samo huawei iz ovih top serija imaju te probleme...

Našao sam neko "rešenje" sa prebacivanjem i preimenovanjem fajlova u viber folderu ali kod mene to nije upalilo

Da li se i vama svaki put kad pokrenete kameru pojavljuje ona poruka "Wide aperture adds bokeh effects to your photos to emphasize the subject"?

Ajde jednom, ili dva puta, ali stalno se pojavljuje !!

Sad googlam o tome i vidim da je neko i na XDA pitao o tome, bez rješenja.

Može li se nešto uradititi da se to ne pojavljuje?

Meni se to ne pojavljuje, da li si probao clear data za kamera aplikaciju da uradis?
@NightCrawler
Nisam najbolje razumeo, ti zelis da sam stavis neku melodiju umesto predefinisanih u viberu?

@NightCrawler
Nisam najbolje razumeo, ti zelis da sam stavis neku melodiju umesto predefinisanih u viberu?

Da,ali ne može.
Ne daje mi tu opciju.
Na XDA piše da su tim bugom pogođeni svi od Mate 10/10 PRO kao i P20/P20Pro

Pričam o porukama.
Za pozive mogu da menjam melodiju ali za poruke stoji samo ona default viber melodija

Jedan od threadova ( a ima ih više ): https://forum.xda-developers.com/huawei-p20-pro/help/viber-android-personal-message-t3781155

Sa tog linka sam probao ovo rešenje što je napisano u drugoj poruci ali bezuspešno

Poslednja izmena:
Sad sam probao, zvono za poziv funkcioniše ok, jedino ne može zvuk poruka da se promeni. Tebi treba baš za poruke drugačiji zvuk?

Da,nervira me ovaj "fabrički" ton poruke :d

Na P9 Lite sam bez problema mogao da menjam taj zvuk a na flagshipu ne mogu...

Možda će ispraviti,možda ne

Da, to je neki bug definitvno.

Hoce li Mate 10 Pro dobiti slow motion snimanje kao na P20p na androidu 9?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Hoće. Očekuje se kad izadje emui 8.1 apdejt.

Gde se isključuje ovo "hold the phone steady while sharpening the picture"?
Ili ne može da se isključi?

Dobio je na EMUI 9.0 beta.
Hoce li Mate 10 Pro dobiti slow motion snimanje kao na P20p na androidu 9?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
f9fb781711cebb77b1d068a610fcd6f0.jpg

Poslato sa BLA-L29 uz pomoć Tapatoka

Da bi uredjaj snimao pravih 960fps treba da poseduje odgovarajuci hardver odnosno senzor kamere sa brzom DRAM memorijom a takve senzore za sada imaju samo Sony (u 720p/1080p) i Samsung (720p) flagship Androidi.

Softverski apdejt ne moze da nadoknadi hardverski nedostatak ali s obzirom da ni P20 Pro nema takav senzor (snima fake 960fps) takav apdejt moze da omoguci snimanje kao na Pro modelu a koje se svodi na ''frame interpolation'' iz 480fps u 960fps. To moze da se odradi i u nekom od (Adobe) programa za PC/mac ali je lakse kada softver telefona preuzme tu ulogu.

Poslednja izmena:
A šta je ona Slow-mo opcija koja već sada postoji na EMUI 8?

Mogucnosti za snimanje slow-mo pisu u specifikaciji cipseta i senzora kamere mada je ponekad bas tesko ''iscupati'' te podatke za SOC. Kirin 970 zvanicno podrzava 480fps slow-mo i cela prica sa 960fps se svodi upravo na interpolaciju pa takvi snimci imaju niz mana i ne mogu bas da se porede sa pravim 960fps, primer.

''Slow-mo'' snimanje na nekim telefonima postoji odavno ali se radilo o veoma niskim rezolucijama najcesce u kombinaciji upravo sa interpolacijom, tek u poslednje 4 godine ima pomaka na tom polju a najvise u 2017. i 2018. jer su se pojavili DRAM senzori i ta brza memorija nudi niz prednosti, ne samo za 960fps ali to je neka druga tema.

C432 je neka oznaka za region. Poslednja verzija je 8.0.0.150.

Hm, a kod mene je 8.0.0.112, Android security patch April 1, 2018 (na C567).

Ima li negdje changelog za te verzije, da vidim šta nemam 🙂

U android aplikaciji Firware Finder imaš changelog-ove za sve verzije.

Jel imao neko problema sa konfigurasnjem dual sim opcija?

Sim1 slot namešten samo za pozive i sl
Sim 2 slot namešte samo za data

I go*no neće da radi.

Neće da mi radi internet sa postpaid internet kartice.
Sve živo sam probao.
I ručno da unesem parametre,i preko poruke i preko call centra i neće go*no da vuče internet sa postaid internet kartice nego samo sa prve sim kartice koju sam označio samo za pozive?

Sa te internet postapid kartice mogu da zovem,mogu da šaljem poruke samo interenet neće da radi.

Obe kartice su mts.

Jedna je postpaid telefona,druga postpaid internet

Probao sam i samo tu postapaid internet da ubacim samu u slotove i opet neće internet sa nje da povuče

Jel ovo opet neki bag jer ako jeste telefon odmah ide u oglase dok ga nisam razbio...

Poslednja izmena:
Ja nisam imao problema. Doduse sam koristio samo 7 dana dual sim

Nazad
Vrh Dno