Šta je novo?

Battlefield V

Od BF3 imaju problema sa spawn-om, koliko puta sam se stvorio ispred cevke protivnickog tenka. Meni iskreno odgovara da je sporija igra, zato sam i propustio BF1, mnogo nerealno kretanje i brzina.

Ne znam, meni ovo vise lici na BF nego 4 i 1. Ali stoji sve sto je @Falcon rekao, ne zna se sta dobijas ako pazaris igru.
To sa respawn-om je sada jos gore. U BF1 te makar respawn-uje dalje od neprijatelja, ovde ne. Barem ne jos uvek.
Sto kaze Falcon, ovom igrom gube core. Retko koji BF naslov nismo preoderovali ali sada na prste jedne ruke mogu da prebrojim ljude iz klana. Takodje sam uradio preoder samo da probam i betu odmah posto necu moci za vikend i predao sam zahtev za ponistavanjem malopre, cim sam izasao iz igre.

Ovo nije Battlefield ma sta drugi pricali. Ova igra je trebala da nosi naziv Bad Company 3. Alave se za kintu bzvz pa su kao morali odmah da izbace novi naslov a realno, ispicali su WW2 naslov za dzaba i proci ce losije nego sa BF1. Sve sto su trebalo da urade je promene skinove, malo srede ta oruzja i spoting kao sto su uradili, dodaju par jeftinih fora i da se kupaju u parama.
Ovako ce zbog BR koji je kao aktuelan i zbog nekih gluposti da izgube core igraca iako je diskutabilno koga to zele novog da privuku.

Za sada sam najblizi tome da uopste ne kupim igru ali konacnu odluku dajem kada igra izadje. Do tada, daleko im lepa kuca.

Neznam,al meni se najviše svida u BF serialu baš dizajn mapa,i raznolikost

Ovaj Roterdam šta li je,nije loše odrađen,treba malko bolje upoznat mapu i biće dobra,Norvik nisam igrao,smorio se na Rotendamu,pobedili 4 od 5 partija

Videću još Nrvešku pa ću donet konačni sud,al za sadržaj se ne bojim,ovih osam mapa sad,april maj 4 nove,septembar još 4 i to bi bilo to....2020 Battleodisea 2099

Ako cemo iskreno, nisu izbacili valjan BF jos od trojke. A i na trojku ima zamjerki. BF4 je solidan naslov ali je bio jako slican trojci dok ima poprilicno lose mape. HL najveci fail. BF1 jako plitak sa bezglavim trčkaranjem kao epizoda Beni Hil, i sada ovo.

Sami gameplay, princim kako se ganjaju zastavice je po meni zastario. Lijepo i krasno sto je to bio simbol battlefielda ali je vrijeme da se krene dalje. PUBG i Fortnite su oborili rekorde jer su ljudi zeljeli neko osvjezenje. Ne treba BF biti BR niti da imaju BR mod. Imaju druge battle royale igre, ali doslovno cijelu deceniju izlzaše jedan te isti gameplay. Meni je dosadilo. Ako mi se igra tako nesto, upalim BF3.

Ne moraju oni izbaciti CQ mod, ili meni najdrazi, RUSH. Ali mehanika napucavanja, da je malo sirovija, da je kretanje drugacije, da izbace 90% glupih ikonica, da uvedu neku promjenu. Tempo arkadnog igranja je od HL sve gori, sve plići, sve dosadniji, repetativniji.

Imali su priliku da sa WW1 i sada WW2 naprave brutalne igre. A oni vece arkade nisu mogli napraviti. Kao da sam na speedu kada igram BF1. Suptilnost je DICE-u nepoznata.

Da izbace pola stvari iz igre i da je dovedu na neki realzima, neki nivo gdje ti treba taktika, oduvali bi. Ne mora biti arma, ali ovako, igram jednu partiju. Rotterdam. Sve se svelo ko je na mostu i ko nije i jedni druge napucavaju. To je prakticno bila cijela partija. Vrtili se u krug. Ni u jednoj partiji nije bila taktika vec.. drzi W pa ko koga. Raspored zastavica je i dalje random. Bez ikakve logike.

Ovo bi bilo zanimljivo 2008-me godine. Ovo bi super prošlo. Ali sada, ja BF vidim kao neki arena shooter naslov. Super, cool ali je to vrijeme davno prošlo. Been there, done that.

Ovaj Narvik je tolko buđav da je to neverovatno

Pucam iz flaka u nevidljivu teksturu,sve u zemlju,iz topa isto

Respavn,između kuća,prema ratištu neka bodljikava žica,sve oko kuća moram ić

Vožnja avionom katastrofa,nikad nisam skontao zašto to nemože biti ko u Warthunder,pojednostavljeno

Snajperi još uvek dominiraju,nevidim razliku između BF1 i BF5,nisam ga probao,al 70% ginem od snajperiste

Rekoil je jak,možda i ispadne dobro,jedino kroz upgrade mislim da će ga olakšat,šta i nije dobro

Prodato (nema pametnije igra sa takom tematikom na tržištu)

edit:squad je totalno fusked,nemogu uć u squad,svi su zaključani

edit2:pali serveri??petak popodne,svi navalili

Poslednja izmena:
toliko jako pokusavaju da kopiraju taj cod ali im ne ide od ruke,zalim vreme gigabajta sto sam potrosio za dowload a kamoli za igranje.

Igrao malo grand operacije i dobra je prica. Prvo napadaci moraju da razbucaju topove sto je novitet u odnosu na bf1 i onda moze da krene ofanziva sa obale gde krece klasicna operacija. Igra je prelepa. Narvik u operacijama, po mraku, sa polarnom svetloscu...predobro. bagova ima ali za njih ne brinem, jer ce ih srediti. Vazno je da je podloga dobra.
Zanima me da li je neku uspe da otkljuca neki atacment za neku pusku? Ja sam prvo mislio da to ne moze u beti a onda sam video da ljudi imaju scope na mp44??

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Mogu da se otkljucaju scopovi a i abilities za oruzja.Udji u My company pa imas deo sa oruzjima upgrade za abilities i druga opcija gde se menjaju scopeovi.A taj mod sa postavljanjem bomba na topove u BF1 se zove Rush.Slabije da je novitet

Aha ok hvala pogledacu kada dodjem kuci. U toku igre kada udjem u costumize sve je greyoutovano.
E nije ovo rush. Rush jeste slican ali nije isti. Ovde u startu ima 4 objectiva i mapa ne napreduje nakon unistenja svih 4.
Inace voleo bih da u ovom delu zazivi Defuse mod. I dan danas igram u bf4 taj mod. Ima 1 server samo na kojem ima redovno ljudi i to je na zalost to. Steta sto se vise ljudi ne zanima za taj mod. Skroz je onako sunjalicki i takticki. Poceca na R6 siege samo malo prostranija i opustenija varijanta.

Sent from

Poslednja izmena:
Danas sam opet probao da igram sa ekipom i dzaba, igra se raspada, squad ne radi. Svaki cas izbacuje ubacuje. Bolje je u alfi radilo.
Squad od 4 coveka je i dalje slab po meni. Igraci su motivisani da se sponuju na zastavu da bi uzeli municiju i zavoj umesto da se sponuju na nekoga iz tima jer onda krecu sa sakom municije.
Sada support bukvalno treba da igra ulogu squad leadera kao u BF2, da bude dedicated spawn i ammo supply da bi squad imao smisla. I opet, premalo je ljudi u squad-u. Medica je premalo, supporta je premalo u timovima. Kompletno omasen balans.
Iskreno, koliko mi se svidja sto nema 3D spotovanja toliko mi se uopste ne vidi sto padam kao pokosen od metka koji ne znam ni odakle je dosao a previse mi se puta to desilo. Padnem, drugar me pita odakle a je ne znam sta da kazem, sekund kasnije pada i on. Nisam noob, daleko od toga ali igra bukvalno favorizuje stekare, pasivne igrace koji ce igrati samo za sebe, zanemarivati ordere i ubijati iz nekog steka.
Zalili ste se da je BF1 prebrz. Srecno sa stekarama ;)

Preorder je uspesno otkazan cim sam izasao iz igre. Svakog dana sam sve dalje od kupovine igre.

Tapatalk

Štekarafield :)

Bukvalno to, najbolja taktika je da lezis, ne mrdas i da nerviras ljude. A tek sto i tenkisti znaju na Roterdamu da izigravaju stekare... Ne vidis ga, uopste, sakriven iza nekih kontejnera, kamiona...

Ovaj nov sistema respawn-a nervira. Umesto da vidim gde sam timu najpotrebniji na onom map overview, on mene baca prvo da gledam lika iz mog squada kako izigrava zbun. Takodje, ovo smaranje sa bleedout, em sto niko zivi osim medica ne ozivljava (a i njih je malo) em mi tako prolazi bezveze vreme. A i kada me ozive desava mi se bag da lebdim u prostoru, mogu da pucam ali ne vidim svoje oruzije (doduse tek dva puta mi se ovo desilo).

Poslednja izmena:
Ništa veliko, lepi radi cpu usage mi je mnogo manji nego u bf1, graficki nema napretka, ima nekih sitnica novih, sminka za decu i to je to, fps ko fps nikakav vauuu...

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

Pozdrav ljudi,

posto je krenula open beta, rekao da se pozabavim malo. Problem je taj sto kad kliknem na igru nista se ne desava.
Vrti se kursor i u task-u mi bleje dva otvorena BF-a. Da li je mozda zbog slabe konfiguracije... U opste ne ulazim u igru :/

Kakva je igra sto se zahtevnosti tice? Hoce moci da se potera u 1080p sa nekim medium-high podesavanjima na r9 290x i recimo i7 6700k?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ovi su komplet prsli sa mozgom: https://i.4cdn.org/v/1536342274385.webm

white man je zabranjena rec...

Sto se tice igre, probao na PS4 pro i inicijalno poludeo zbog onog squad managementa jer me je non stop izbacivalo i ubacivalo gde god je htelo... a sto se tice same igre, kontrast katastrofalno deluje bez HDR-a mada i sa njim nije bas najsjanije trazenje coveculjaka po rusevinama a kao sto vec rekose stekanje je bas dovedeno do izrazaja ovde jer spotting gotovo da i ne postoji. U BF1 operations mi je bio omiljeni mod ali ovde mi i pored ove korekcije za klase (support/medic) deluje nekako prazno i kao bezglavi rush. Da ne spominjem to sto je medic odlican majstor i prvo mu je cekic u rukama...

Poslednja izmena:
Haha, pokusao sam to sa white man, ladno cenzurisano... A black man i yellow man prolazi lako. Interesantno, white woman nije cenzurisano. Koji moroni...

Popravili su grenade spam, sto se toga tice ova igra je savrsena. Probao sam malo sa gradjenjem, nije lose ali ne vidim da ce igrati neku veliku ulogu u conquest. Ali zato u Grand operations je super, mnogo menja stvari. Novi/stari sistem sa ticket-ima je prava stvar, nema vise zerg rush od zastavice do zastavice, vise se ceni odbrana. Ali moraju da poradi na vidljivosti kada je tako, stekanje je uzasno.

Poslednja izmena:
Meni fino deluje. Uvek postoji mesta za bolje ali nadam se do izlaska da ce da srede sve kako treba. Ja iskreno cekam najvise BR mod mislim da ce to da bude odlicno.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

I ja imam zamerki na vidljivost u ruševinama, mnogo je teško uočiti čoveka. Inače grafika je baš dobra. Još se razmišljam da li kupiti, ne znam da li će da me drži kao BF3

Posle jos par sati igranja, dojam jos bolji.

TTK je odlican. Ne moze ovaj deo da se igra ranbo stilom. Nema ludovanja po mapi. Mora polako i sa squadom. Svidja mi se sto igrac moze lepo da se sakrije u vegetaciju i iz nje da roka. Naravno to je sve kratkog daha, jer nemas municiju ko nekad. Tako da igra i ohrabruje sporiji nacin igre a i tera te da se ipak pomeras.

Jos samo battleroyal da bude dobar, onakav kakav mislim da ce biti i bice ovo jedno odlicna igra. Naravno i bagove da srede, sto ce srediti sigurno.

Haha, pokusao sam to sa white man, ladno cenzurisano... A black man i yellow man prolazi lako. Interesantno, white woman nije cenzurisano. Koji moroni...

Popravili su grenade spam, sto se toga tice ova igra je savrsena. Probao sam malo sa gradjenjem, nije lose ali ne vidim da ce igrati neku veliku ulogu u conquest. Ali zato u Grand operations je super, mnogo menja stvari. Novi/stari sistem sa ticket-ima je prava stvar, nema vise zerg rush od zastavice do zastavice, vise se ceni odbrana. Ali moraju da poradi na vidljivosti kada je tako, stekanje je uzasno.

Savrsena?! Hajde malo lakse s takvim epitetima. Savrseno je sto su toliko nerfovali bombe da sada bukvalno ne rade nista? Zapalili su me x puta zapalivom, nijednom me nisu ubili. Noob tube je manje ubitacan od vatrometa, bukvalno je neupotrebljiv. Opalim direktno u coveka i nema sanse ubiti nekoga.
Igra je sve ali daleeeeeeeko od savrsene. Pricao sam o problemu s municijom i sponovanjem, koliko su igraci primorani da se sponuju na zastavu da bi uzeli health i municiju da bi bi iole upotrebljivi umesto da se sponuju na saigraca i idu na zadatak. Squad play ne postoji, igra je celom ovom koncepcijom umrtvljena i usporena do ludila da mi se gadi.
15 sekundi cekas spawn, onda na zastavi juris municinu i zavoj i onda kad krenes na zadak neka stekara te pukne a da i ne vidis odakle.
Igrao sam apsutno sve naslove do sada ali ovo mi se bas ne svidja i ne kapiram cemu ste to toliko odusevljeni?! Igra se ne zasniva na squadplay-u, forsira single igrace, ne zasniva se na napadackoj igri, zauzimanju zastava vec na stekanju i odbrani istih. Smaraju sa pravljenjem onoliko zaklona. Pricaju ljudi kako je igra realnija, kako se ne vide meci kako lete a ovamo support izvadi iz dzepa 300 dzakova peska za 2 minuta i preuredi zastavu.
Ne znaju vise gde udaraju s igrom. Uzasno je lose izbalansirana, uzasno lose zamisljenja i nemam pojma kako ce resiti sve probleme. BTW, sta sprecava nekoga da postavlja dinamit na stekove sa municijom i healt-om i da aktivira kad neko pridje? Bukvalno su napravili čeku za boodale.

Ne znam, razocaran sam potpuno od koliko bolesti igra pati. Da su doveli 10 ljudi iz mpg klana i pustili nas da igramo nedelju dana sastavili bi im spisak na 3 strane sta sve ne valja i kako da rese. Ovako, nisu mi jasni majke mi :S:

Tapatalk

Neka izbace skroz granate, meni je to vrhunski, ne podnosim ih.

Apgrejdovao sam STG i Sten... E *mjau**mjau**mjau*, bas su zasrali sa ovim apgrejdovima, gunplay je tako dosta zaglupljen. Sto kaze Ljuti Djoka ne postoji negativan aspekt apgrejda, sve je pozitivno, nema razmisljama kao sa attachementima u BF3/4. Koliko mi je bio dobar osecaj na pocetku sa STG44 sada je nekako, meh. Bolje je i dalje nego BF1 ali nije to to. A ne moze bez toga, svi ce koristi te prednosti. I u sustini postoje samo dve predefinisane varijante oruzija pa ce biti kao sto smo imali u BF1, jednu varijantu koja je bolja za npr. hipfire a druga varijanta za ADS, nema kombinacija.

Što ne remasteruju 1942, Road to Rome i Secret Weapons umesto ovoga? Kontam da bi bilo mnogo jeftinije, ali onda verovatno nema parica od robovanja servisu što kaže M. Mada bi i tamo mogli da ga uguraju ako hoće.

Što kažeš, samo je trebalo da remasteruju BF1942, ovako su krenuli sa previše "what if...". Dok igru izbalansiraju i dovedu do upotrebljivog nivoa (ako to uopšte i budu radili), proćiće previše vremena i opašće broj igrača.
Možda im je to i cilj...

Jedan review sa kojim se potpuno slažem, sa realnim primedbama na plitkost BFV.

Poslednja izmena:
Što ne remasteruju 1942, Road to Rome i Secret Weapons umesto ovoga? Kontam da bi bilo mnogo jeftinije, ali onda verovatno nema parica od robovanja servisu što kaže M. Mada bi i tamo mogli da ga uguraju ako hoće.

Eno Activision remasterovao fanovima COD MW1, u kog su se svi kleli, pa ga niko ne igra :)

Neka izbace skroz granate, meni je to vrhunski, ne podnosim ih.

Apgrejdovao sam STG i Sten... E *mjau**mjau**mjau*, bas su zasrali sa ovim apgrejdovima, gunplay je tako dosta zaglupljen. Sto kaze Ljuti Djoka ne postoji negativan aspekt apgrejda, sve je pozitivno, nema razmisljama kao sa attachementima u BF3/4. Koliko mi je bio dobar osecaj na pocetku sa STG44 sada je nekako, meh. Bolje je i dalje nego BF1 ali nije to to. A ne moze bez toga, svi ce koristi te prednosti. I u sustini postoje samo dve predefinisane varijante oruzija pa ce biti kao sto smo imali u BF1, jednu varijantu koja je bolja za npr. hipfire a druga varijanta za ADS, nema kombinacija.
Pa to i jeste problem. Upgrade. Ti udjes 2 dana pre mene i imas prednost, imas bolje oruzje. Ko ce mene da natera posle da igram? To ne sme da se desi ako misle da prodaju igru.
Imaju jako lepih ideja ali su to samo ideje koje nisu ni blizu dovoljno razradili tako da funkcionisu. Za sada ne vidim da ista od mehanike funkcionise kako treba. Morace zestoko da izbalansiraju sve.

Tapatalk

Pa to i jeste problem. Upgrade. Ti udjes 2 dana pre mene i imas prednost, imas bolje oruzje. Ko ce mene da natera posle da igram? To ne sme da se desi ako misle da prodaju igru.
Imaju jako lepih ideja ali su to samo ideje koje nisu ni blizu dovoljno razradili tako da funkcionisu. Za sada ne vidim da ista od mehanike funkcionise kako treba. Morace zestoko da izbalansiraju sve.

Tapatalk

Mislim da ova tvrdnja ne drži vodu.....držala bi kad bi taj sa earli aces igrao uvek više sati od tebe...a to je skoro pa nemoguće,pljus toga mora i biti dobar da pobeđuje,znači pobeda više expa

Ajmo se malko igrat matematike,kupiu EA,igra prvi dan 4 sata,drugi dan 4,8 sati ima dok ti niti jedan,treći dan igra 2 sata a ti 5...,4. dan neigra a ti opet 5,znači oba imate 10 sati.

U čemu je on u prednosti?? u ničemu,jedino mu vilica spadne dva dana prije tebe (spadne od oduševljenja ili razočaranja)

Dobro da ne vičeš da je pay to win sistem :p

btw....barem dosad su svaka oružija u BF serijalu bila uvek podjednaka,jedino klasa radi razliku

Poslednja izmena:
Naravno da ne vicem ali vodi ka tome. U BF4 si makar imao plus i minus, dodaci ti nesto poboljsavaju, nesto kvare pa personalizujes kako hoces i kako ti odgovara. Sada, sada samo radis upgrade. To nije posteno prema ljudima koji kasnije krenu.
Pa imas perk za brze metke. Eeeeeej brzi meci. Pa kuda to vodi?
Pritom, sam sistem otljucavanja je i dalje kao Battlefront-u zbog cega su ih napljuvali zestoko. Nije im bilo dovoljno izgleda.
Juce sam probao da igram s drugarima i bila je patnja, dvojica su bili u squad-u, nas dvojicu je izbacivalo i ubacivalo u squad po 2x u zivotu. Na kraju nam leader zabode kad je umro i nije imao spawn screen, nije mogao ni raketu da baci... *mjau**mjau**mjau*, alfa je radila mnogo bolje. Onda je doslo jos drugara pa nismo mogli da udjemo, pa nas izbacivalo.
Dok smo igrali, bio sam support, trudio se da igram kako je zamisljeno i razmisljam koliko ljudi ce to stvarno da radi.

Tapatalk

Kažem ja 1942 je zakon...ostalo su sitnice...i bezlični klonovi.

Vrh Dno