Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

procedura je da sacekas da budes na redu za optiku i da ti je uvedu u stan/kucu.. zavisi od dela zemlje, grada, ulice.. nekima su vec poceli da uvode a neki ce stici na red za koju godinu.

Sent from Galaxy S8

Poslednja izmena:
A može li da se uvede FTTH ako imam IPAN u zgradi?

@Rock86
Super :banana:
Aj okaci screenshot parametara iz rutera cisto da vidim kakva ti je linija na ovoj brzini...

Mislio sam da su ti mozda ukljucili Vectoring, ali po ovim podacima i bez toga ce ti raditi bez problema.

Yep :) U zdravlje da ga juris :D

Hvala! :)

Dobro je sto su poceli da daju NET 100 5 meseci za 1 din.!

Svaka cast, mora da si preblizu centrali i uspeo si. Kao i ja sto sam na 40metara
i lepo radi 50/8. Sada mi istice uskoro pa i ja planiram, na 100/10 jer
Optika u provincijama nece doci skoro niti za 3 godine ili nikada i cena je sada jaka.

Ja mislim da sada u ovakvoj infrastrukturi i dalje to MTS radi mnogo lose...
jer tek 30% stanovnistva odokativno mogu imati VDSL 20/4
zatim 10% 50/8 isto i 5% 100/10.
Ostala velika vecina su na bednih 10/2 ADSL.
Rock86 mozda mogu i ja sa ovim parametrima na 100Mb ?
margine MTS.jpg

Svaka cast, mora da si preblizu centrali i uspeo si. Kao i ja sto sam na 40metara
i lepo radi 50/8. Sada mi istice uskoro pa i ja planiram, na 100/10 jer
Optika u provincijama nece doci skoro niti za 3 godine ili nikada i cena je sada jaka.

Ja mislim da sada u ovakvoj infrastrukturi i dalje to MTS radi mnogo lose...
jer tek 30% stanovnistva odokativno mogu imati VDSL 20/4
zatim 10% 50/8 isto i 5% 100/10.
Ostala velika vecina su na bednih 10/2 ADSL.
Rock86 mozda mogu i ja sa ovim parametrima na 100Mb ?
Pogledajte prilog 256503
Nije preblizu centrali nego IS u zgradi mu je.
Ja takodje mogu 100/10 jer sam bas blizu centrali, trenutno mi je podesen sam ruter na 76/10 na fast profilu i to radi savrseno.
Ti cini mi se tesko da ces moci 100-ku ruter pri ovoj brzini sto imas pokazuje da moze, ali kad povecavas brzinu povecava se i sum.
Cini mi se jako tesko bi ti dali 100 ku tj ne bi mogala parica da izdrzi pucala bi ti konekcija.
Drugo pitanje, a sto cekas kraj UO, kad god mozes da se prebacis na bilo koju brzinu kad hoces i nastavljas UO kao do tada.
Trece ja ne prelazim na 100- jer eto mi optike u zgradi i za metar-dva uzimam istu cim sve ispovezuju.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Po njihovom merenju ja sam na 40metara udaljenosti.
Dok ovako fizicki, deli me jedna soba sa prostorijom gde je
gradska centrala bukvalno 10metara.
Za Optiku jako tesko, jer tesko da ce kopati u provincijama
gde nema ljudstvo koje masovno odlazi i napusta svoje.
Iako do centrale ima optika i u gradskom parku ima WIFI drvo
koje je optickim kablom povezano sa Centralom na 100metara.
Brzina na drvetu dostupna je svima ko zeli u dometu 50m
200/100mb

Zvao, kažu ne može 100mb a može 50 mb sto sam i imao.
U smislu sacekajte optiku
Eto njihove politike , ne dam a verovatno
mogu. A i sto bi dali to samo za 5-6 korisnika taj najbrži VDSL2 kad ne moraju.

Zvao, kažu ne može 100mb a može 50 mb sto sam i imao.
U smislu sacekajte optiku
Eto sta sam ti rekao, nece da moze.
Ne verujem da bas nece, zasto bi pa vise bi im para islo, jos ako si kako kazes na 40m kabla. Nije ni zbog toga da im se ne radi dva klika i nova brzina, opet nema smisla.
Ne znam rekao sam ti da si bas blizu ruter bi ti vise pokazivao za mogucu brzinu koja uopste nije tacna, oni stari ruteri mislim da su bili precizniji u predvidjanju max brzine po parici.
I na kraju sto nisi na fast path nego na interleaved kad si vec tako blizu?

Možda im nije podržan taj od 100 na toj centrali ili tako nešto. Koliko sam razumeo nisu te ni uzeli u obzir za testiranje veze. Meni su nudili 100 sa mnogo gorim parametrima od tvojih ali su mi rekli da bih zbog kvaliteta veze imao oko 60 i nešto do 70 pa sam odustao.

Proveravali samo u telefonskom pozivu. I rekli da ne moze.
Nisu mi dali cak ni zahtev da podnesem.

Taj je neki *******t. Mora da prosledi da testiraju u centrali kod tebe. Kažem ti, meni su sa gorim parametrima uzeli da testiraju da vide da li može stotka. Još mi je, kada sam podnosio zahtev preko telefona, rekao da ti parametri koje ja vidim ne moraju da znače ništa i da je najbolje da prosledi nalog da testiraju u centrali.
A vidiš koliki je SNR za dolazni signal kod mene. Jad i beda. I ipak su mi ponudili paket od 100 ali da mi sinhronizuju dolazni link na manju vrednost.

Capture.PNG

A meni se čini da bi morali da ti daju stotku. Pa čak i ako ne može 100 dali bi ti neku manju moguću brzinu.

A ako te vode na stotku, zasto ti nisu dali 10Mbps za UL kad je paket bas takav 100/10 vec to dadose 8 tj paket 50/8 koji je sinhronizovan kao da imas HD paket pa su ti dali taj 66/8?
Ima brzina od 77/10 na primer sa fastp channel type-om a ne taj ubogi interleaved.
Doduse mozda ti je toliko jadna linija da i ne mozes vise, ako je tako onda je i to ok sa njihove strane, ranije to nisu hteli d a rade.
Da te vode na veci paket a da ti isporucuju manje, i mislim da su trebali toga da se drze, jer vecina su nenormalni ljudi, traze kaze im se da teh. nije moguce, kukaju placu ovi daju koliko moze, a ovi odmah udare reklamaciju sledeci mesec kako nisu imali ni priblizno onom sto placaju.
Dobro ti ocitno nisi taj tip, ali vecina jeste nazalost.
Mislim opet da im je to greska, brate tako je kako je zadovoljis se time sto mozes u tom trenutku i cao, docice optika do vecine, ne znam sto su svi nestrpljivi, sve ove godine su svi bili bez optike u stanu a sad ne mogu da se suzdrze godinu/dve, kao da je net i ftth zivot *mjau**mjau**mjau*.

A ako te vode na stotku, zasto ti nisu dali 10Mbps za UL kad je paket bas takav 100/10 vec to dadose 8 tj paket 50/8 koji je sinhronizovan kao da imas HD paket pa su ti dali taj 66/8?
Zato što i jesam na tom paketu od 50 :) Ja sam lepo napisao gore da nisam hteo da uzmem paket od 100 iako su mi ga nudili ali na manjoj brzini.

Screenshot_20180905-203710.png
Sad su spojili na istureni stepen, koje su mi mogućnosti za vdsl?

Pogledajte prilog 256605
Sad su spojili na istureni stepen, koje su mi mogućnosti za vdsl?

99% da moze i 100/10 VDSL paket. 50/8 moze sigurno.
Koliko vidim ti si trenutno na ADSL, e sad ako slabljenje linije isto ocitavaju i ADSL i VDSL uredjaji tebi je bolja linija nego kod Rock86, a njemu radi 100/10. U svakom slucaju koji god da uzmes ima da progledas u odnosu na ADSL, pogotovo za UL.
Stavi i ti parametre kad te prebace, cisto da uporedim kako se ponasa.

Sad zvao telekom i kazu mi da samo na 280 metara od isturenog stepena i da mogu 50/8
tj VDSL
da li cekati optiku ili ici da potpisem ugovor na 2 godine za ovaj 50/8?
Da li mogu u toku UO da predjem na vecu brzinu tj optiku?

Mislim da ces moci da predjes na veci paket, ali ne na manji... ja sam to radio pre neku godinu... Mada sacekaj da jos neko potvrdi... Ne znam da li je to moguce (mada ne vidim zasto ne bi bilo). ako dobijes neku promociju tipa 5 meseci po dinar...

Mobtel063;Da li mogu u toku UO da predjem na vecu brzinu tj optiku?[/QUOTE je napisao(la):
vdsl 50/8 može na 100/10,
sa vdsl na optiku u toku UO isto može (provereno)
to i ja čekam,imam 50/8 i UO na 24 mes. zvao i rekli može na optiku kada bude..
naravno za uslugu se sada i prijavi nazovi 0800 i ostavi podatke da si zainteresovan
čim se steknu uslovi da te prebace sa vdsl na optiku...sretno.

Sad zvao telekom i kazu mi da samo na 280 metara od isturenog stepena i da mogu 50/8
tj VDSL
da li cekati optiku ili ici da potpisem ugovor na 2 godine za ovaj 50/8?
Da li mogu u toku UO da predjem na vecu brzinu tj optiku?
Slobodno potpisi na 50/8 mozes kad god da se prebacis na optiku i da nastavis svoju UO.

Po meni je mnogo da plaćam još 1000 rsd za 100/10 u odnosu na 50/8......

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Vrh Dno