Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li možete preporučiti USB c kabl sa dobrim odnosom kvaliteta/cene? Ako može, dužine 1.5m. Hvala unapred!

Upravu si. Sad sam gledao na YT i ulazi kako treba samo je kratak...tj ne strci.[emoji846] Poruceno [emoji4]

Jos jedno pitanjce. Dugo nisam kupovao pa sam zaboravio.
Ako od jednog prodavca narucim 2 i vise stvari jel cu platiti postatinu za jedan ili vise?
Zavisi.

Neki prodavci navode nisku cenu proizvoda ali traže nesrazmerno poštarinu, niskom izlistanom cenu pokušavaju da dobiju kupce. Npr naručivao sam neke kaiševe za sat gde jedan košta 8$ a kod drugog prodavca 4$ + 4$ poštarina. Kod takvih se cena poštarine sabira jer jer realno toliko košta proizvod.

Kada su predmeti sitni i poštarina sitna obično bude samo jedna poštarina, tj. ne sabira se. Kupovao sam neke drnde za klince (pitaju a kad će nama nešto da stigne iz daleke zemlje Kine), plaćao sam samo jednu poštarinu.

Ja sam bas nedavno imao slucaj gde je za jedan komad bila jedna cena postarine recimo 4 dolara, a cim povecam kolicinu na 2 odmah se i postarina povecava na 8 dolara. Jeste malo glomazniji artikal, oko 600 g.

Poslednja izmena:
Mnogo se sitno ponašaju kinezi, ajd da budem blag... Sad sam pratio ove popuste i jedan artikal je snižen sa 16 na 10 dolara... Međutim, kad klikneš na njega unutra je cena 19.90,što nikad nije bila njegova cena... Ali, najveći zez je što ponekad dok traje ovaj popust cena zaista bude 10 dolara,no to znači da visiš u aplikaciji pa kad uhvatiš tu cenu da naručiš... Jad i beda...

Najsmesnija na celom aliju je ona opcija da prijavis krsenje copyrighta? :d

Sto se cena tice, ganjao sam jedan proizvod sto je imao najnizu cenu prvi dan popust sto naravno vise nije slucaj. Mozda i bolje jer ko zna sta bi poslali. Cini mi se da oni sto vade iz skladista proveravaju cene narudzbine i ako im se nesto ne slaze posalju jeftiniji proizvod. Cenim da je u mom slucaju kupon mozda problematican pa sam zato dobio drugu stvar.

Mnogo se sitno ponašaju kinezi, ajd da budem blag... Sad sam pratio ove popuste i jedan artikal je snižen sa 16 na 10 dolara... Međutim, kad klikneš na njega unutra je cena 19.90,što nikad nije bila njegova cena... Ali, najveći zez je što ponekad dok traje ovaj popust cena zaista bude 10 dolara,no to znači da visiš u aplikaciji pa kad uhvatiš tu cenu da naručiš... Jad i beda...
Moj primer od jučer :

4f573d3773cbf7bd8820e53a2348484b.jpg

Pokušava da verodostojnost robe koju prodaje, prebaci na moj wallet. Vidim ja savršeno jasno da on prodaje case za moj fon, ali tražim verifikaciju, međutim, on prebacuje loptu u moje igralište, umesto da, kao iz topa odgovori.. YES, SIR,.. SURE, IT'S SUITEBLE FOR YOUR DEVICE!!!

Poslednja izmena:
covek te lepo pita u cemu je problem?
lakse mu je da ti odgovori ako mu kazes duzinu telefona nego da se pogresi u svim tim verzijama od note 3

Za ovaj model mora da pita. Imas u ocenama njegovim ljude sto su kupovali pa im ne odgovara....

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Znači, po vašoj logici, kenzo model postoji u nekoliko dimenzija?
Nisam to znao do sada [emoji86]

covek te lepo pita u cemu je problem?
Problem je u tome što ni ti, a ni on, niste informisani. Ja odlično znam koje su dimenzije kenzo modela ,ali mu ne dozvoljavam da mi pošalje proizvoljan case, već onaj koji meni treba. I Vama nije logično da je 'skočio od sreće ', YES, SIR.. , IT'S SUITABLE FOR YOUR KENZO, nego me pita koji je to kenzo model, kao da ih ima 2?

Ovde svi repliciraju, a nemaju pojma o čemu se radi. [emoji85]

Nije lako Kinezima sa takvim kupcima...
Ne znam zašto komplikujes i insistiras na tom nazivu modela koji nije uobičajen i niko ga tako ne zove, kad ti je čovek lepo napisao da izmeris.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Vole nekad ljudi da se prave pametni pa to ti je...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Stavis coveka na ignore resis sebi problem, ionako samo piskara nesto bezveze i komentarise svacija pisanja.

Elem ovaj moj prodavac je saljiv neki Kinez/Kineskinja:

Sorry, dear friend, The dispute was settled by Aliexpress.

Iako ima jos cetiri dana do isteka roka za resavanje slucaja, prodavac je 100% siguran u sebe jer ima vezu. Ja jesam kriv ali samo zato sto pre narucivanja nisam pogledao feedback stranicu radnje jer to nisam ni znao gde se nalazi preko mobilne AE aplikacije. Elem evo za poslednjih 3 meseca slucaj koji navodi na zebnju:

i didnt even receive this, and aliexpress release the payment dont buy from this store
https://www.aliexpress.com/store/fe...av-feedback.1.662fb4b4dhpHgk#rating-displayer

Ovo se desava jer u slucaju da nesto zabrlja ovaj prodavac ima svoj kontakt u Aliexpress timu za resavanje dispute situacija. Cim otvoris dispute on angazuje svog coveka i resi stvar. Iako bi ti AE specijalci trebali da budu nezavisni i da rade u korist kupca. Srpska posla na kineski nacin.

Naravno, dodatne dokaze koje sam poslao i apdejtovan slucaj niko ne gleda niti ce kako stoje stvari. Live chat je neki bezvezni bot. Nemam ideju koga vise da zovem, jedino da probam apel na odluku njegovog pajtasa iz AE. Nisu pare u pitanju vec bezobrazluk prodavca koji misli da ce ovako resavati svoje brljotine doveka a to me nervira.

Poslednja izmena:
Ova tema postade Teorije Zavere powered by ES :)

Porucio sam pre 10 dana iz Xiaomi MC Stora, Mi Band 3,jos uvek nije poslat, stoji status "waiting for pick up" da li je to normalno da ga posle 10 dana jos nisu poslali?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Zar je problem proveriti na Net-u dimenzije kenzo modela i potvrditi?
Pa zar je problem?
On ti je napisao da futrola ima 150mm samo treba da proveris jel ti odgovara ili ako nećeš da proveravas kupiš na drugom mestu.
Niti on tebi mora da proda niti ti od njega moraš da kupiš

Pa zar je problem?
On ti je napisao da futrola ima 150mm samo treba da proveris jel ti odgovara ili ako nećeš da proveravas kupiš na drugom mestu.
Niti on tebi mora da proda niti ti od njega moraš da kupiš

Pa zašto nije potvrdio, već očekuje da ja garantujem za robu, koju prodaje, u njegovo ime? Kako ne možeš da shvatiš.. pa nema 2 kenzo modela, već 1. On prodaje case za RN3. Nisu svi RN3 istih dimenzija.

Ako bi kupio 2 bluetooth zvučnika od jednog prodavca da li bi on to hteo da posalje odvojeno zbog nase carine? Tacnije hteo sam da uzmem 2 kom. Anker Soundcore Motion B. Znam da mogu da ih kupim odvojeno ali onda nemogu da iskoristim kupon od 8 dolara.

Sent from my C103 using Tapatalk

Racunaj da to nece uraditi, ma sta ti rekao i tako se ponasaj.

Svejedno ce ti cariniti, doduse, bolje da ih posaljes zajedno, onaj fixni trosak ces prepoloviti, jer je jedan paketic.

Pa nebi trebali da ih carine jer ce biti manje placeni od 50evra (55dolara).
Trebali bi samo pdv da naplate. Jedino da im saljem meil kad stigne na carinu sa screenshotom placanja na sajtu i kod banke.

Ali naplatice ti 350 za oba paketa, sto ce te izaci kao i ono sto se doda carina ;)

Ne cimaj se previse.. ako oni ne kostaju 100e komad, gubis vreme za sitnice :)

Ne oba kostaju ukupno 55 dolara po 27.5
Inace ovde ih prodaju na KP po 6200 din kom. Tako da mi je skoro dupla usteda. A mogu da se upare da sviraju stereo. Zato uzimam dva.

Sta te onda brine, jso kupon i ispod 50$, a kamoli 50e ;)

Ja sam narucio od blitzwolfa punjac i kabl i prodavac je sam poslao u dva paketa i obavestio me porukom nisam ni morao da mu kazem. Ti mozes da im naznacis tamo u message to seller pri poslednjem koraku kod narudzbine, mozda ti i posalju odvojeno ako ti to nesto znaci.

Inace dobar deal, kapiram da taj zvuk koji ces dobiti na stereo nema sanse da nadjes za manje kinte plus je anker proveren kvalitet

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li si ti Anker zvucnici zaista snizeni 50%?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

a mozes i da kazes da ti napisu cenu od 35-6-7e cisto da se na carini neko ne napravi pametan pa dolare prevede u evre po kursu 1:1 :)

Baš tako [emoji28], lepo je rekao Srpska posla--na Kineski način, a zapravo priznaje da je njegova krivica.
Tako će im biti sve dok budu filtrirali po najjeftinijoj ceni, pa se posle žale ovde na forumu, traže savete i pomoć.

Ne zalim se ja nikom niti trazim pomoc. Samo pisem zbog drugih, ako nalete na slican slucaj da znaju. Kakva crna pomoc za situaciju na Aliexpressu neko moze da ocekuje na srpskom forumu, sta neko ce cimati Vucica a on Vinipua i resiti stvar :d

Pomoc na srpskim forumima se ne moze naci, odavno sam to naucio, nisam klinac pobogu. Oni koji mogu da pomognu, nece to besplatno da urade a oni koji kao pomazu oni ionako pojma nemaju sta rade :)

Nazad
Vrh Dno