Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Poslednja izmena:
Ajnstajn je bio u pravu, kuku nama ako su Kinezi buducnost covecanstva. Poslao mi covek pogresnu igracku, ja trazim nazad razliku u ceni izmedju te i one koju sam platio i kazem da moze i da mu uplatim jos toliko koliko kosta ta sto je poslao ali da order bude na ono sto je trebalo da stigne (posalje obe, platim obe sve uredno). On mi prvo ponudi trecinu razlike da nadoknadi pa onda me oduva i umesa Aliexpress (sto je nesto sto obicno kupac radi ali ja sam hteo ljudski dogovor). Posto sam naveo razliku u velicini kao razlog oni me oduvaju na keca, verovatno jer prodavac poznaje te sto donose odluke. Za razliku od ebay gde je kupac uvek u pravu na Aliju je izgleda prodavac uvek u pravu. Sada menjam dispute razlog a dokaza ima ihaha ali ne nadam se povoljnom ishodu. Da ne moram da kupujem kod njih nikada ne bi ni pogledao u njihovom pravcu. Kvarni ljudi, gledaju samo da te prevare ma koliko mala prevara bila u pitanju a glupi jako, jezik ne razumeju dovoljno da bi im bilo sta objasnio i uopste ne razumeju sta znaci posten odnos izmedju dva coveka. Grozan narod.

Poslednja izmena:
Na osnovu jednog pojedinca sudis o narodu.

Ne na osnovu pojedinca, nego trgovca.
Verovatno bi ostali narodi po buvljacima bili gospoda :p

Da ne moram da kupujem kod njih nikada ne bi ni pogledao u njihovom pravcu.
A ko te tera da kupuješ od njih? Ako te je neko vezao za komp i dao ti pristup samo jednoj jedinoj stranici (aliexpresu) daj reci, da pomažemo, zovemo muriju, da te oslobodimo...
Ako toliko mrziš kineze kupuj preko amazona, od amera, engleza, japanaca, kupuj u prodavnicama kao što su ikea isl...

Na osnovu jednog pojedinca sudis o narodu.

Na osnovu 90% Kineza sa kojima sa imao kontakt. Ovo je samo kap koja je prelila casu. Ako nisam ja u pravu, Ajnstajn jeste.

A ko te tera da kupuješ od njih? Ako te je neko vezao za komp i dao ti pristup samo jednoj jedinoj stranici (aliexpresu) daj reci, da pomažemo, zovemo muriju, da te oslobodimo...
Ako toliko mrziš kineze kupuj preko amazona, od amera, engleza, japanaca, kupuj u prodavnicama kao što su ikea isl...

Kupujem od Kineza jer imaju subvencionisanu postu, kada bi Ameri imali istu stvar kod Kineza nikada vise nista ne bi kupio. Amer me nikada nije prevario, razume sve sto mu govorim, hoce da izadje u susret, razume trgovinu jako dobro (to im je urodjeno na nivou nacije) jedino ostaju preskupo slanje sto i jeste razlog zasto redje kupujem iz Amerike.

Japanci imaju povoljan shipping ali jako visoke cene robe, daleko vise nego u Americi.

Verovatno bi ostali narodi po buvljacima bili gospoda

Ja sam bio po kineskim buvljacima, gde tebi verovatno ne pada na pamet da krocis nogom. Treba imati zeludac za obilazak one zgrade u Bloku 45, nije to za svakog.

Poslednja izmena:
Ajnstajn je bio u pravu, kuku nama ako su Kinezi buducnost covecanstva. Poslao mi covek pogresnu igracku, ja trazim nazad razliku u ceni izmedju te i one koju sam platio i kazem da moze i da mu uplatim jos toliko koliko kosta ta sto je poslao ali da order bude na ono sto je trebalo da stigne (posalje obe, platim obe sve uredno). On mi prvo ponudi trecinu razlike da nadoknadi pa onda me oduva i umesa Aliexpress (sto je nesto sto obicno kupac radi ali ja sam hteo ljudski dogovor). Posto sam naveo razliku u velicini kao razlog oni me oduvaju na keca, verovatno jer prodavac poznaje te sto donose odluke. Za razliku od ebay gde je kupac uvek u pravu na Aliju je izgleda prodavac uvek u pravu. Sada menjam dispute razlog a dokaza ima ihaha ali ne nadam se povoljnom ishodu. Da ne moram da kupujem kod njih nikada ne bi ni pogledao u njihovom pravcu. Kvarni ljudi, gledaju samo da te prevare ma koliko mala prevara bila u pitanju a glupi jako, jezik ne razumeju dovoljno da bi im bilo sta objasnio i uopste ne razumeju sta znaci posten odnos izmedju dva coveka. Grozan narod.
Jel si priložio neke dokaze poput slike i metra pored da se vidi veličina?

Zanima me jer mene nikada nisu ispalili na Aliju i svaki dispute do sad je bio u moju korist. A sami prodavci jesu bezobrazni i nepismeni, većina pokušaja da rešim nešto sa njima direktno je uzaludna.

Poslednja izmena:
Kupujem od Kineza jer imaju subvencionisanu postu, kada bi Ameri imali istu stvar kod Kineza nikada vise nista ne bi kupio. Amer me nikada nije prevario, razume sve sto mu govorim, hoce da izadje u susret, razume trgovinu jako dobro (to im je urodjeno na nivou nacije) jedino ostaju preskupo slanje sto i jeste razlog zasto redje kupujem iz Amerike.

Japanci imaju povoljan shipping ali jako visoke cene robe, daleko vise nego u Americi.

U prevodu kupuješ jer su najjeftiniji, dakle niko te ne tera nego nećeš da platiš za bolje.

Ja nemam problema s njima, rado sarađujemo :D

Jel si priložio neke dokaze poput slike i metra pored da se vidi veličina?

Zanima me jer mene nikada nisu ispalili na Aliju i svaki dispute do sad je bio u moju korist. A sami prodavci jesu bezobrazni i nepismeni, većina pokušaja da rešim nešto sa njima direktno je uzaludna.

Poslao sam video uz poredjenje sa lenjirom i drugim predmetima kao i gomilu slika. Prvi put sam samo sliku sa lenjirom stavio na sta je stigla odluka od alija da sam odbijen uz sliku da treba da izmerim lenjirom predmet... Ima preko 20 slika i jedan video iz raznih uglova u dokazima kao i objasnjene sta je stiglo a sta poruceno. Promenio sam razlog, stavio sam pogresan model jer nije problem sto se velicina malo razlikuje nego sto je u pitanju potpuno druga stvar a lik prodaje obe ali se cene znatno razlikuju. Kako bilo prodavac ne zeli da komunicira, izgleda da je iscimao nekog iz supporta da donese odluku na precac i cisto sumnjam da ce neko iz Ali supporta ponovo pregledati slucaj do isteka roka kada ce mu pustiti pare. Sto bi se reklo, radila veza.

Citao sam po netu da su Ameri imali slicna iskustva i da ako radis sa Kinezima na vece kolicine treba da angazujes nekog coveka tamo sto se stara da sve prodje kako treba, sto kontrolise proizvode i ima direktan kontakt sa Alibabom. Posto ja uzimam jeftinu stvarcicu a prodavac ocigledno ima nekog poznanika u Alibabi izgleda da sam izvisio. Jer Alibaba zaradjuje od prodavaca, briga njih za kupce. Dok ebay sa druge strane ima tu americku politiku gde je kupac uvek u pravu i shodno tome donose sve odluke oko refunda.

Poslednja izmena:
Prso je Ali...na drugim sajtovima se ista roba moze nadji za manje para. Iz navike visim na Aliju ali i porucujem jer je najveci izbor. Mada za neke malo skuplje stvari izbegavati Ali. Pratim vec neko duze vreme Xiaomi ip camere, skuplji su od 5 do 20$ minimum u odnosu na neke druge sajtove.
Ja neke stvari nalazim na gearbest-u pa narucim. Uvek gledam da mi bude povoljnije. Cak i brze stize sa GB.
Kad sam Tronsmart element mega narucivao to sam sa Geekbuying. Nije Ali bas najjeftiniji ali izbor je visestruko veci. Uglavnom, probere se tu i tamo ponesto. Dosta merkam Xiaomi uredjaje zbog automatizacije pa gde na sta naletim.

Tapatalk

Kineski buvljak u bloku 45?

Ko zna gde si ti bio :)

Nisam s NBGa pa mesam te vase blokove, Blok 70 je u pitanju ona rupa sto su zaposeli verovatno bespravno gde ni murija vise ne sme da priviri. Sada su tamo kombinovano Kinezi koji ne govore srpski za razliku od onih sto drze robne kuce po gradu (oni su morali da nauce jezik oni sa NBGa nisu jer zive u izolovanoj zajednici), cigani koji rade za njih od kojih neki govore srpski kada ih nesto pitas drugi se prave blesavi ionako su fizicka radna snaga za Kineze i cini mi se solidan broj imigranata iz Sirije je zavrsio tamo i rade isto sto i cigani i naravno ne govore jezik. Mesto je strava i uzas, udjes cistih ruku i pipnes par stvar izadjes kao u dimnjaku da si bio. Bio sam pre mnogo godina tamo dok su valjali one Abibas patike i slicno i ne secam se da je bilo ovako jezivo. Hvala bogu nasi ljudi slabo zalaze tamo da kupuju jer mesto deluje kao kad zalutas u neku cetvrt gde te svako gleda popreko. Cini mi se da je to izvor sve Kineske robe po gradu a cene uopste nisu "na veliko" nego slicne onima po manjim radnjama. Roba je naravno najgora moguca jer izgleda da tih kanalima u Srbiju ulazi najgori Kineski skart kakav ni na Aliexpressu kod noname prodavaca ne mozes naci. Zato i nema aktuelne Aliexpress ponude, valjda cekaju da se dovoljno felericne robe nakupi da mogu uvesti. Upravo zbog toga su neke stvari kod nasih Kineza znacajno jeftinije nego na Aliju.

Npr Zapals, JoyBuy, Gearbest...Mnogo manji izbor ali moze da, se naleti na fine popuste.
Proverih par artikala na JoyBuy , u pitanju je identičan case za moj fon. Na AE je $2.24 na JoyBuy $2.99. Isti taj case na GB $3.35. Verovatno imate probleme na AE jer birate najjeftiniji, ne marite za ostale filtere i parametre. Imao sam 1 problem na AE, pre godinu dana, rešen u moju korist, tačnije nisam dispute ni otvarao. Oficijelna prodavnica je pokušala da mi zavali jeftiniji model od onog koji sam tražio. Ne kupujem često. Ne branim Kineze, dabogsačuvaj, svestan sam da AE nije više što je bio.

Poslednja izmena:
Iz'em ti rasprodaju, bukvalno svaka stvar koju sam potražio ima istu cenu kao i obično. Majstori prvo nadrukali cenu pa šatro popust, i ispadne isto kao i pre "rasprodaje"...murš.

Poslednja izmena:
Eh te čari modernog marketinga :D

Proverih par artikala na JoyBuy , u pitanju je identičan case za moj fon. Na AE je $2.24 na JoyBuy $2.99. Isti taj case na GB $3.35. Verovatno imate probleme na AE jer birate najjeftiniji, ne marite za ostale filtere i parametre. Imao sam 1 problem na AE, pre godinu dana, rešen u moju korist, tačnije nisam dispute ni otvarao. Oficijelna prodavnica je pokušala da mi zavali jeftiniji model od onog koji sam tražio. Ne kupujem često. Ne branim Kineze, dabogsačuvaj, svestan sam da AE nije više što je bio.

Ma kakvi crni oficijelni prodavci, na aliju sve pijacari nakupci. Naravno da jurim najjeftinije jer je to jedina podnosljiva cena, oni skuplji su preskupi i za americki standard. Zadnjih pet stvari mi je stiglo sa iste adrese iz istog skladista a sve kao satro drugi prodavac.

Aliexpress je realno skup ali ima taj free shipping ili jeftin shipping sto odnosi prevagu. Da nije toga ljudi bi direktno narucivali robu iz USA gde nema gledanja u pasulj i natezanja sa sitnim prevarantima.

Alibaba je drugo, tamo se pregovara sa predstavnicima fabrike ali je na veliko, 10000 komada i vise. To je kao kada kupujes povrce od proizvodjaca direktno i kada kupujes od nakupca s tim sto na aliju nema proizvodjaca a na alibabi ne moze na malo dok na zelenoj pijaci se moze pronaci proizvodjac koji daje proizvod i na malo. Od proizvodjaca je uvek najbolje kupiti jer su posteni, radni ljudi a nakupci su po definiciji jedi leba bez motike ekipa i prevaranti u najvecem broju slucajeva.

^^ Ja sam imao situaciju sa 7 ili 8 godina na jednoj eskurziji u Srbiji da mi je prodavac suvenira prodao polomljeni suvenir, pa je na moje pitanje nakon 20 sekundi da li mogu da ga zamenim rekao da ne moze zato sto sam ga ja i polomio.

Kinezi su za nase domace prodavce gospoda, to je za nekoliko klasa ispred po postenju. Uostalom, zasto smo mi ovde gde jesmo...

Aliexpres je realno jedan veliki buvljak, znaci kao da kupujes na pijaci u odnosu na neku radnju, i vec znas kako se ponasaju prodavci na pijaci a kako u radnji, tako da mozes povuci paralelu.

Javljam kad stigne, mislim da je samo kratak :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Upravu si. Sad sam gledao na YT i ulazi kako treba samo je kratak...tj ne strci.[emoji846] Poruceno [emoji4]

Jos jedno pitanjce. Dugo nisam kupovao pa sam zaboravio.
Ako od jednog prodavca narucim 2 i vise stvari jel cu platiti postatinu za jedan ili vise?

Poslednja izmena:
^^ S tim da ako se ne varam zavisi od samog artikla. Ako je artikal glomazniji, za dva artikla ce biti veci troskovi dostave nego za jedan.

Vrh Dno