Kupio sam Samsung UE50MU6172. Naišao mi za 60 hiljada i kupio sam ga.
S obzirom da sam prošle zime kupio LG 43UJ670v, napisaću neke razlike koje primećujem, ali kad budem imao malo više vremena (i za detaljnije isprobavanje televizora i za pisanje na forumu).
Možda bude zanimljivo uporediti ih jer su modeli iz iste godine i približne klase, a različite tehnologije panela, različiti smart, jak rivalitet itd. Malo sam koristio novi TV, ali za ovo vreme primećujem da oba televizora imaju i neke jače i slabije osobine kad se uporede. Iznenađujuće, uopšte utakmica nije odlučena ubedljivom pobedom jednog nego je prilično neizvesna.
Za sada što mogu da kažem jeste da sam ovog puta zadovoljan veličinom (za razliku od prošlog puta kad sam odmah shvatio da je 43" malo). Sada mi 50" za gledanje sa 2,5 m izgleda potaman (upravo dva puta veća razdaljina od dijagonale).
Razmišljao sam o 55", ali mi je 50-ica sad dobra iz jednog glavnog razloga - gledanje običnog kablovskog programa. Primećuje se baš velika degradacija SD slike u odnosu na 43" (bazirano isključivo na veličini, ne upoređujem tehničke detalje prikaza). Da sam uzeo veći TV, tek to bi bilo nepodnošljivo muljavo!
A kad gledam 4K snimke, e onda i 50" jeste premalo i odlično bi leglo više. Da mi televizor treba samo za gejming i kao ekran za filmove, išao bih na veći. Ali zbog običnog TV programa je OK i ovaj.
Idealno za UHD sa ove daljine bilo bi 55" i više, a za SD do 43", ne više. Dakle, 50" kao nekakav kompromis. Nit' smrdi, nit' miriše!![]()
Ma da, to je poanta.Sve u svemu, dobri su to televizori, odlični za svoju cenu. Da ima boljih - ima. Ali i koštaju više.
A razlike i detalje oko kojih lupamo glave jedan "average Joe" kupac ne bi ni primetio niti se sekirao oko njih.
Titl se podešava u Accessibility meniju.
Dodao bih i ja par zapazanja u vezi LG 55UJ620V kad se vec pise o tom modelu. Kao prednost bih napomenuo da u dobroj rezoluciji
slika deluje prirodno(pogotovo lica) a kao manu crna boja koja nija crna. Sigurno da ima jos masu nedostataka ali kao prosecan korisnik samo to primucujem.
Razmisaljao sam i o samsungu ali prevaga je bila 5.godisnja garancija koju sam dobio uz tv i cena od 70000din
Ima li neko uput za kalibraciju ovog modela ako se uopste moze pobosljati kvalitet slike samom kalibracijom?
Svaka čast ko može sa 2.5m 60", nekako sam navikao da vidim celu sliku sa ove udaljenosti, moguće da je stvar navike.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Za HDR gledaj od XE90 pa nadalje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari