Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Ako primate/saljete dosta paketa duze vreme, onda ste sigurno upoznali dobro svoje kurire, Bex, Daily, Post Ekspress, Aks.

Ako cekas paket, sto ne pozoves kurira i pitas ga otprilike kad bi mogao doci do tebe da ti dostavi paket.
I on ce ti dati neko orijentaciono vreme prema kom mozes da se organizujes.

Dobar kurir plus dobar ljudski kontakt sa njim = 99% dobre saradnje ;)

Calexx, nema sanse da te zove ako ne mora...kurir vozi kombi, juri mesto za parking, vreme tece...jednostavno zove samo kad mora jer je to gubljenje vremena, ako nisi tu ostavice ceduljicu i ide dalje.

Zamisli 80 paketa pa da kad krene treba prvo da napravi 80 poziva, pa dok obavi svaki razgovor...neizvodljivo je a i praksa pokazuje drugacije.

Једина нормална алтернатива би била порука о испоруци и број телефона курира за оне који не могу да проведу цео дан чекајући пакет, нарочито ако је алтернатива да се сутра оде по њега. Неко можда ради и не исплати му се да изгуби дневницу чекајући курира који теоретски можда и не дође.

Јеси ли ти икада уопште користио пост експрес? Пошто видим да не знаш да ти у поруци стигне и број курира на који можеш да га позовеш.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Па писао сам да се не сећам, последњи пут је било пре годину дана када су ми донели телефон, звао ме пошто нисам био кући па сам га касније нашао у комшилуку. Да ли је у поруци био број баш курира се не сећам, нисам ни обраћао пажњу. Мислим да могу да пронађем ту поруку па ћу да проверим.

Ja pozovem pre isporuke par min i ako primalac nije kuci obavestim ga gde moze podici paket, ako je kuci zamolim ga da izadje ispred kuce da ga preuzme za min dva i tjt. U poruci stigne i broj pa lepo pozoves i pokusamo da nadjemo resenje ako je moguce i tjt. Ja da zovem sat vr ranije nmg jer posle bih opet morao da zovem da korisnik izadje da ne bih gubio vreme na vikanje, zvonce itd dok korisnik izadje. Ja retko koga i crkam kad kaze stizem za min dva pet, lepo ga zamolim da dodje na neku od mojih sledecih adresa jer se tih min dva pet pretvori u mnogo vise jer su ljudi bezobrazni i bezobzirni... I nemamo mi neogranicen kredit pa da se dog sa korisnicima kad njima odgovara da se tad dodje ili da im objanjavamo kad cemo stici i tjt. A i retko ko moze da izadje kad mu odg sa posla da sedi kuci i ceka paket.

Poslednja izmena:
ja jos cekam paketic iz d expressa koji je poslat u cetvrtak. naravno nikakvo obavestenje nisam od njih dobio.
vrhunac poslovanja.
Ako imas tracking broj, pogledaj na sajtu gde je paket i zovi call centar.

Meni su proslog puta za dva paketa zeznuli nesto i nisu poslali SMS o dostavi i da nisam zvao ne bih ni znao da ce doci toga dana, iako je za jedan paket bio izlistan tacan broj 100% jer je preuzet iz Planete Sport (imaju saradnju za D Express).

Operaterka je pokusala da prebaci krivicu na nekoga ali kad sam rekao da imam 2 paketa sa dve razlicite adrese i da ni za jedan nije stigao SMS o dostavi onda je teska srca zvala kurira da pita gde su paketi, tip zaboravio da ocita ili sta vec, ali probali su da vrdaju.

Od tada su mi u rangu su sa AKS/BEX, iako imam ok iskustva sa svim kuririma lokalno. Logistika im je labava.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

da im malopre nisam poslao mejl cekao bih do daljnjeg... sve se glupo zakomplikovalo.

naime, neko je izgresio moje podatke, posiljalac ili kurir a mozda i obojica jer se desava. broj zgrade i telefona su pogresno ukucani pa je kurir javio da je nepostojeci broj kad je zvao.
u svakom slucaju kad sam zvao call centar u petak taj isti kurir je rekao da ne moze stici da dostavi tako da je njihov problem.

glupo je sto je ovako stajalo i niko nije pokusavao da ispravi gresku...

obecali su da ce sutra stici...

tako su iz royal expressa uspeli cak dva puta za redom da pogrese. meni je stigao tudji paket a tom drugom coveku moj. vratimo posiljke i objasnimo gresku i eto ga posle 3-4 dana ponovo taj isti pogresan paket na mojoj adresi.
srecom pa je covek bio isto iz bg-a pa smo se dogovorili da se nadjemo i sami razmenimo da se ne jurimo sa ovima. da nismo bili blizu ko zna iz kog pokusaja bi naboli pravu adresu...

shvatam ja da je guzva ali citaj, to ti je posao.

Јеси ли ти икада уопште користио пост експрес? Пошто видим да не знаш да ти у поруци стигне и број курира на који можеш да га позовеш.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Ne stiže uvek broj telefona u SMS. Evo sad sam prelistao, na poslednje 4 poruke nemam broj telefona, ranije ga imam. A znam da je i pre nekad bilo, nekad nije.
Mada meni paketi uglavnom stižu bez otkupnine ili plaćamo po ugovoru, pa kurir i ako dođe van našeg radnog vremena pozvoe da pita da li je OK da ostavi u susedni lokla. Poslednji put nije zvao, samo je ostavio kod komšije.

Sta znaci AKSu danas za sutra? Cekam paket vec 5 radni dan, oni se vade na gresku vozaca i kako ce stiici..Jel to trenutno nesto tako zbog praznika ili stalno?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

stigao paket, weeee!

Jel zna neko čiji je ovaj Royal? Garantovano je neko pranje novca u pitanju. Ne postoji drugo objašnjenje da ovako očajna privatna firma postoji, kamoli da posluje pozitivno.

Diktatorov brat ofc

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ja na netu iskopao nekog Kostu Čakarevića koji je još od 2008. u tim nekim biznisima (A2Bexpress, AKS, itd). Ali svakako, vidi se, samo gluo čovek može pomisliti da je ovo "prava" firma.

Ja pozovem pre isporuke par min i ako primalac nije kuci obavestim ga gde moze podici paket, ako je kuci zamolim ga da izadje ispred kuce da ga preuzme za min dva i tjt. U poruci stigne i broj pa lepo pozoves i pokusamo da nadjemo resenje ako je moguce i tjt. Ja da zovem sat vr ranije nmg jer posle bih opet morao da zovem da korisnik izadje da ne bih gubio vreme na vikanje, zvonce itd dok korisnik izadje. Ja retko koga i crkam kad kaze stizem za min dva pet, lepo ga zamolim da dodje na neku od mojih sledecih adresa jer se tih min dva pet pretvori u mnogo vise jer su ljudi bezobrazni i bezobzirni... I nemamo mi neogranicen kredit pa da se dog sa korisnicima kad njima odgovara da se tad dodje ili da im objanjavamo kad cemo stici i tjt. A i retko ko moze da izadje kad mu odg sa posla da sedi kuci i ceka paket.

cekaj,nemas 2m da sacekas nekog na adresi,nemas neogranicen kredit,a imas vremena i imas kredit da smaras ljude da rade tvoj posao umesto tebe?i jos se cudis sto su ljudi prema tebi bezobrazni i bezobzirni? :)

cekaj,nemas 2m da sacekas nekog na adresi,nemas neogranicen kredit,a imas vremena i imas kredit da smaras ljude da rade tvoj posao umesto tebe?i jos se cudis sto su ljudi prema tebi bezobrazni i bezobzirni? :)

Izvini, koji moj posao pojasni mi, za sta ja smaram ljude? Da, nemam 2 min da sacekam, ako je pravih 1-2 min i sacekam, ali to je uglavnom situacija: Primalac : e druze stizem za 2 min... Ja: A gde se sad nalazite? Primalac : Pa tu i tu sam.... A covek se nalazi na drugom kraju grada... Toliko o tome.

Poslednja izmena:
Ja sam konkretno imao problem sa radom jednog kurira iz Post express. Decko niti nazove, niti pozvoni na interfon, samo stavi papir u sanduce, sa obrazlozenjem da nikoga nije bilo kuci. Pozovem kontrolora, kaze, nije imao kredita da pozove. Zvonio je kod komsije, zasto bi iko normalan zvonio kod komšije a ne zvoni kod primaoca? Nije mi kontrolor dao broj da uplatim čoveku kredit da moze da me cimne, da sidjem dole.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Tako sam jednom posle nocne u subotu ujutru cekao paket koji moram da imam to jutro. U 7 sam dosao kuci, otkljucao kapiju i blejao do 12 kad sam video papiric. Odlepio naravno, otisao u postu, izvikao se, dobio njegov broj i dao mu tri minuta da se nacrta ispred poste. Nacrtao se i od tad mu nije palo napamet da ne zove.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Taj Post Express koji toliko hvalite - spržio me za otkupninu od 40k. Izabrao sam uplatu na tekući račun, kurir ispravno zapisao broj, ja proverio na otpremnici.

Neko drugi u lancu je upisao pogrešan broj računa (ne jedan, već dva), te je novac otišao na pogrešan račun.

Sledi mi mukotrpna borba sa raznim službama za reklamacije.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslao sam im mail u ponedeljak ujutru, juče predveče su mi uplatili pare na račun. Pritom su poslali uljudan odgovor i izvinjenje:

Post%20express1_zpsm3cmv98k.jpg

Realno, šta bi ste vi radili? Slali zahtev za odštetu ili ne?

p.s. uvek me blago grize savest u ovakvim situacijama - da li su rebnuli tog mučenika sa 5% plate ili ne? Mada, sestra kaže da joj drugarica radi u Pošti i da njih ne kažnjavaju ni za mnogo veće belaje...

Poslednja izmena:
Licno ne, desavaju se ovakve stvari ali se kod njih barem zna neki red.

Ne vidim šta piše u mailu izvinjenja, mnogo sitno :d, ali eto vidiš da je rešeno preko e-mail, za jedan dan.
Telefonom bi verovatno još brže, jer bi im najavio mail poruku.

Ali da, ostaje bezveze utisak zbog kašnjenja novca.

Pare stigle, ja bih to sve (sem mail adrese za žalbu) zaboravio i ne bih trošio vreme i energiju na traženje odštete.

Stigla mi je konacno posljka AKSom...kada moze da ocekuje posiljalac da primi novac jer je posiljka bila sa otkupninom? Jel mu se isto dostavlja na kucnu adresu?

PE zvao kurir. Uvek zove, ili imam sreće.

Stigla mi je konacno posljka AKSom...kada moze da ocekuje posiljalac da primi novac jer je posiljka bila sa otkupninom? Jel mu se isto dostavlja na kucnu adresu?

Zavisi kako je odabrao ja mislim. Bar kod PE biraš kako ćeš da ti stigne novac.

Ovde samo pise da je otkupnina i to je to...Nema nikakav nacin dostave novca

Poslednja izmena:
Izvini, koji moj posao pojasni mi, za sta ja smaram ljude? Da, nemam 2 min da sacekam, ako je pravih 1-2 min i sacekam, ali to je uglavnom situacija: Primalac : e druze stizem za 2 min... Ja: A gde se sad nalazite? Primalac : Pa tu i tu sam.... A covek se nalazi na drugom kraju grada... Toliko o tome.

da dostavljaju posiljku na adresu.ulaz,na kraju ulice itd nije adresa,a placa se puna cena.a za to imas vremena i kredita?

Ne mogu da editujem, a jako je bitno.

NIKAD vise AKS

Kada mi je stigla posiljka pored iznosa na papiricu od 392 dinara morao sam da dam vozacu/kuriru jos 70 dinara ne znam ni ja za sta.

Posiljalac mi je javio da mu je novac stigao od mene, inace i on salje prvi put AKSom...
Kada je primao novac (5000din) vozac mu je trazio 130 dinara iako to takodje nigde ne pise. Dakle primio je 4870din.
Malo je reci da smo obojica nezadovoljni ovim, predlagao sam coveku Post express ali je iz nekog manjeg mesta i nije zadovoljan sa njima pa smo dosli do toga da koristimo AKS.

Poslednja izmena:
Svako ima svoje mane i vrline a vi treba da ocenite šta možete da tolerište a šta ne. Ja linčno uvek koristim Post ekspres kod njih se ipak zna red...

da dostavljaju posiljku na adresu.ulaz,na kraju ulice itd nije adresa,a placa se puna cena.a za to imas vremena i kredita?

Nista ja tebe druze ne razumem, nauci da objasnis sta zelis da kazes i tjt... Post Express kuriri nisu u obavezi da zovu korisnika pre isporuke, jedino ako korisnik nije na adresi i tjt. Ne vidim sta je smaranje sto ja zovem korisnike pre isporuke par min, meni je tako lakse i brze isporucujem posiljke, a i kulturnije je da pozoves coveka i pitas jel kuci i zamolis ga da izadje ispred nego da dodjes na adresu, zvonis ( a dosta ljudi i nema zvono ) ili vices pa te pola ulice cuje, uznemiravas komsije itd i posle jos kaze bio sam kuci niste bili ( a nije cuo od tv-a i slicno )... Kada su zgrade u pitanju lepo se popnem do stana i tjt ali prvo proverim telefonom jel korisnik kod kuce...

Meni odgovara da pozovu i provere, možda sam izašao do prodavnice, neki nešto u blizini zgrade. Mada očekujem do 12:00, u to vreme sam kući logično, izabrao sam opciju do 12:00 časova. Za PE imam pohvale.

Vrh Dno