Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

ajd opet da se zapljunem... D Express vise nikad.
prekjuce je poslat mali paketic i jos uvek nije stigao. bio je bitan i trebao mi je za petak. juce sam ih zvao dva puta, opsti raspad i cirkus. vrhunac svega je sto uopste nisam dobio nikakvo obavestenje, makar sms da ocekujem posiljku.
gospodja iz call centra me juce pita da li mogu da dodjem uvece do njihovog magacina i sam preuzmem?!?
takodje kaze da ne obavestavaju kada ne mogu da uruce paket sto je isto vrlo korisno. fora je samo sto mene vec 3 dana uopste ne obavestavaju u vezi bilo cega.

nama treba bukvalno zabraniti da se bavimo bilo kakvim usluznim delatnostima.
ako se kurir nekad pojavi, zanima me samo za sta ce da mi trazi novac i koliko kosta usluga danas za prekosutra, ako uopste i danas dodje...

D express sljaka puno s poslovnim korisnicima, pretezno su na firme orijentisani. Nemaju mnogo kurira i zatrpani su do grla. Treba im po 4-5 dana.
Ne znam sta ti bi da eksperimentises sa njima.
Sada jedino Post moze da isporuci posiljku za sutra i mislim niko vise.

Tapatalk

ma to sto su zatrpani je njihov problem. neka zaposle jos kurira ili neka ne prihvataju obavezu isporuke danas za sutra ako ne mogu da ispune.

ma razvlacio sam se sa ovim likom koji mi je slao to pa sam imao opciju da biram izmedju njih, mozda aks-a i post expressa koje tek izbegavam jer postari ne dolaze na vrata...

ne mogu da se nerviram, uverio sam se da su najgori i preko njih nikad vise, makar bili jedini.

Post Ekspres postar da mi ne dolazi na vrata to mi se nikad nije desilo , uvek dodje na vrata , ne znam kako je po Beogradu.

pa eto, kod mene ne dolaze. pomenuo sam vec da sam trebao neke penale i sudske troskove da platim zbog toga. ranije su i oni zvali telefonom kad su u blizini ali su batalili i to.

inace je devojka pre nekoliko dana uzela slobodan dan da bi sacekala da joj dovezu i montiraju neki namestaj. naravno da nisu dosli tog dana niti su javili bilo sta. ne znam koja je kurirska sluzba bese bila ali eto, svima je praksa da ne obavestavaju o posiljkama.

... pitanje npr. 4 artikala od razlicitih posiljaoca (ako se tako kaze) i sve to preko post ekspresa pa me zanima da li to moze sve odjednom u jednoj postarini (kolika god da je) da mi stigne..?

p.s zvao bi call centar ali sam zakasnio rade do 15h

Taj Post Express koji toliko hvalite - spržio me za otkupninu od 40k. Izabrao sam uplatu na tekući račun, kurir ispravno zapisao broj, ja proverio na otpremnici.

Neko drugi u lancu je upisao pogrešan broj računa (ne jedan, već dva), te je novac otišao na pogrešan račun.

Sledi mi mukotrpna borba sa raznim službama za reklamacije.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Nes*, ne postoji mogućnost sastavljanja.

Exodusbgd, realno, baš loša sreća da pogrešite dve cifre i to jednu u broju računa, a drugu u kontrolnom broju.
Ako imaš adresnicu, nema za tebe cimanja, ti potražuješ novac koji nije stigao na tvoj račun I baš te briga gde je.

Upravo, ali za reklamacije je potrebno vreme, koje nemam.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Da, jeste bedak, ali verujem da ćeš problem rešiti telefonom, u ponedeljak :(

Post Ekspres postar da mi ne dolazi na vrata to mi se nikad nije desilo , uvek dodje na vrata , ne znam kako je po Beogradu.
Uvek dolazi PE, zovu ranije i provere da li ste kući. Ako nisam kući, recimo preko puta na u teretani, dođe do teretane.
Najskuplji jeste PE, koristim ga samo za jeftinije stvari tipa 100-150e. Za veće cifre snalaženje, neće ljudi da plaćaju 1000-1500 din za otkupninu.

PE je zapravo jedina kurirska služba koja često NE zove.

^ dobro je, pomislio sam da samo mene ne zovu... a to sto nece ni da dodju je izgleda vec neka druga prica.
royal isto nije zvao do sada ali me je jutros po prvi put pozvao njihov kurir i cak bio skroz normalan.

Ljudi, mnogo zavisi i od samog kurira ne samo od firme. Svojevrmeno kad je pocelo pljuvanje sa AKS ja sam ih koristio non stop jer sam imao genijalca od kurira. Nikada nisam imao ni najmanju zamerku dali slao ili primao posiljku. Doduse, na vreme sam prestao da ih koristim, najvise zbog cinjenice da je nemoguce dobiti ih na telefon.
Poenta, iskustva su razlicita i subjektivna.

Tapatalk

PE je zapravo jedina kurirska služba koja često NE zove.
Јер није ни у обавези да зове, стигне ти ујутру око 9 смс да очекујеш пошиљку и то је то.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

А курир дође после 5-6 сати? Мени се неколико пута десило да курир зазвони на врата па кад нико не отвори, он позове. Ако могу да стигнем док је негде у комшилуку, онда тако урадим али би било много боље да позове сат раније и онда већина може да дође кући, узме паузу на послу, прекине неку трећу обавезу ...

Да те позове сат времена раније? Ајде мало реалнији буди..
Ја не кажем да не треба да зове, само кажем да није у обавези јер тебе аутоматска порука обавести о достави. Иначе колико вама значи да вас позове пре доставе, толико њему значи да му спремите ситан новац или тачан износ, али то нико не ради, сви дају 1000, 2000, 5000..

Kakva poruka ja nikakve poruke ne dobija osim od Aks a onda se po pravilu i ne pojave.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Uvek ide poruka kad dostavljaju, meni se jos nije desilo da je ne dobijem.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Да те позове сат времена раније? Ајде мало реалнији буди..
Ја не кажем да не треба да зове, само кажем да није у обавези јер тебе аутоматска порука обавести о достави.
Колико знам, они ујутру спакују све пошиљке и крену редом. Ако може (како се прича) да позове кад је пред вратима, могао је да позове рецимо код претпоследње испоруке. Чак и ако позове кад испоручи претходну и док стигне до мене, ипак значи да и ја покушам да стигнем за тих неколико минута. Али ако је зазвонио и нико није отворио, па онда позове, једино остаје да га јурим. Чак би ово и било боље за њега, не би морао да иде до улазних врата ако неко није у стану. Ако аутоматска порука обавести да у току дана стиже пошиљка, то ништа не користи, ако обавештава да стиже у одређено време је већ друга прича. Не сећам се како је било када сам примао последње пакете.

Што се плаћања тиче, као што су у радњи касири ти који би требало да имају ситан новац или као што је проблем таксисте ако га нема (а у оба случаја је иста прича, ајде раситни јер немам ситно) тако би и курири могли да спреме новац за рад.

Najbolje da vam svima kuriri ugode, i u minut da dodju na adresu kad vama odgovara... Post Express nije u obavezi da zove pre dostave, samo ukoliko primalac nije na adresi... Ja npr zovem uvek pre dostave , ali par min, najbolje sad da zovem sat dva ranije... A imam po 70-80 posiljaka i vise, trebao bi da sedim i zovem korisnike i gubim vreme... Ako si porucio posiljku i ako ti je cimanje sa vremenom uvek imas opciju da kazes da posiljalac naznaci da isporuka bude npr posle 17h i onda lepo budes kuci i tjt. Mi u zr to postujemo ali nmg da tvrdim za druge gradove.

Dosta zavisi od konkretnog kurira. Meni lično nikad nikakvih problema sa PE ali ni BEX. PE pošalje poruku u 9 da očekujem paket u toku dana, otkupnina kao i kontakt telefon kurira pa može bez problema da se nazove i dogovori. Par puta sam zamolio da mi dostavi na drugu lokaciju ili da otprilike dogovorimo vreme i nije bilo problema.

Ja npr zovem uvek pre dostave , ali par min, najbolje sad da zovem sat dva ranije... A imam po 70-80 posiljaka i vise, trebao bi da sedim i zovem korisnike i gubim vreme... Ako si porucio posiljku i ako ti je cimanje sa vremenom uvek imas opciju da kazes da posiljalac naznaci da isporuka bude npr posle 17h i onda lepo budes kuci i tjt. Mi u zr to postujemo ali nmg da tvrdim za druge gradove.
Ако зовеш пар минута пре доставе, исто ћеш време да изгубиш и ако позовеш сат раније. Неко има време па може цео дан да седи и чека пакет, неко можда има посао у коме може да направи паузу од сат времена ако зна када му је потребна. Шта радиш када ти њих 30 назначи да испорука буде после 17? Шта радиш ако мораш да однесеш солидан пакет некоме ко живи на рецимо дестом спрату, позовеш га пар минута раније и он каже да може да дође за пола сата? Чекаш или оставиш цедуљу да сам оде и подигне? Мени се сигурно једном десило да сам затекао цедуљу буквално у вратима, чујем нешто шушка, отворим кад оно цедуља. Погледам кроз прозор, комби управо одлази. У приземљу сам, сигурно није зазвонио нити ме позвао телефоном. Журио негде? То је исправан начин?

Стално виђам комбије брзе поште и сви стално нешто некоме телефонирају. Да ли муштеријама или само онако приватно разговарају, немам појма.

Што се плаћања тиче, као што су у радњи касири ти који би требало да имају ситан новац или као што је проблем таксисте ако га нема (а у оба случаја је иста прича, ајде раситни јер немам ситно) тако би и курири могли да спреме новац за рад.

Исто тако си и ти дужан да будеш на адреси, па опет измишљаш топлу воду и очекујеш да ти курир угађа. Као што рекох, буди мало реалнији. А сад ћеш да добијеш један мали шамар када ти кажем да ни једним правилником курир није дужан да има новац за кусур, јер замисли, добијеш поруку у којој ти пише тачан износ који треба да спремиш ;)

Дужан сам да будем цео дан на адреси? Следеће ће да буде порука која каже да пакет стиже овог месеца па да чекам цео месец?

Можда не постоји ни у правилнику да на каси у радњи имају новац за кусур, можда ни таксисти нису обавезни па онда одвезу некога и кажу му да изађе да раситни а он ће да сачека. Дешавало ми се и у самопослузи ... комшија, можеш ли да скокнеш до трафике да раситниш, ја немам а гужва је? У оба ова случаја мењам услугу.
А јел могу ја да позовем ПЕ да им дам пошиљку да некоме однесу и да кажем да дођу у току дана, али не знам када ћу да будем на адреси? Па нека курир буде ту цео дан и сачека ме да дођем? Не?

Ако зовеш пар минута пре доставе, исто ћеш време да изгубиш и ако позовеш сат раније. Неко има време па може цео дан да седи и чека пакет, неко можда има посао у коме може да направи паузу од сат времена ако зна када му је потребна. Шта радиш када ти њих 30 назначи да испорука буде после 17? .
Ti misliš da si jedini?
On ne zove svakog, ali svakako ima gomilu njih koju mora da pozove.
Izgleda da se nisi nikad bavio poslovima dostave pa nemaš predstavu kako to izgleda.
Ako ti čekaš paket ti treba da budeš na adresi i to je to.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
ja jos cekam paketic iz d expressa koji je poslat u cetvrtak. naravno nikakvo obavestenje nisam od njih dobio.
vrhunac poslovanja.

Нисам једини, нисам ни мислио да мене зове цео дан. Нисам се бавио тим пословима али ми делује нормално да се то организује тако што се бар неколико минута пре доласка позове. Идеално мало више али свакако не после доласка. Па зар није боље да се позове муштерија, каже да курир долази за који минут па договори испорука испред зграде или где већ? Лакше да се оде на десети спрат са (можда тешким) пакетом и пољубе врата? За поменутих 80 пошиљки, уз 8 сати радног времена (које сигурно траје много више) долазимо до 6 минута по пакету. Како доћи до адресе, попети се до стана, испоручити и вратити се за 6 минута? Па још ако не може да се стане близу. Никако, али би договорена испорука то омогућила.

Једина нормална алтернатива би била порука о испоруци и број телефона курира за оне који не могу да проведу цео дан чекајући пакет, нарочито ако је алтернатива да се сутра оде по њега. Неко можда ради и не исплати му се да изгуби дневницу чекајући курира који теоретски можда и не дође.

Vrh Dno