Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rešenje se zove statička adresa i košta oko 600 dinara mesečno

Ти си натован? То је већи проблем од четвртог телевизора, мада зависи коме је шта важније. Овде је већ било речи о преговору, ако ти је УО при крају и потребно је да потпишеш нову, онда одеш у неку пословницу па питаш да те пребаце на јавну адресу или ћеш да раскинеш уговор. Наравно, потребно је да имаш услова за то јер ако претиш празном пушком, они ће да укапирају па тек онде ништа не добијаш.
Други начин је плаћање фиксне адресе, за ~5€ месечно имаш сигурно јавну адресу.

Ти си натован? То је већи проблем од четвртог телевизора, мада зависи коме је шта важније. Овде је већ било речи о преговору, ако ти је УО при крају и потребно је да потпишеш нову, онда одеш у неку пословницу па питаш да те пребаце на јавну адресу или ћеш да раскинеш уговор. Наравно, потребно је да имаш услова за то јер ако претиш празном пушком, они ће да укапирају па тек онде ништа не добијаш.
Други начин је плаћање фиксне адресе, за ~5€ месечно имаш сигурно јавну адресу.
Iskreno ne znam da li sam, nego po ovom captcha sto Boris pomenu rekao bih da jesam.

Doduse IP adresa mi je ista vec 2 godine kad odem na myip i slicno, ali predpostavljam da to mozda ni nema veze sa celom pricom.

Pronašao sam na nekom Indijskom forumu ovo rešenje.

portmap.io

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

To je VPN rešenje... Zavisi kome šta treba, za pristup raznim serverima koji rade lokalno na nekom portu postoje i servisi tipa ngrok.com i localtunnel.me koji su bolji pristup nego "guraj sav saobraćaj kroz VPN".

Ali to je sve po principu "bolje išta nego ništa" i nisu zamene za imanje svoje jedinstvene javne IP adrese.

Cekajte za nesto sto mi radi kako treba na ikomu, treba da doplatim 600 din?

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Sad gledam nije ista ip nego poslednji put kad sam proveravao. Duze se zadrzava nego ranije ali def je promeljiva. Mada mi je i uvek bila takva. Setio sam se davnih vremena kad me blokira neki sajt za download samo resetujem modem i nastavim dalje...

edit. Sad izguglah benefite fiskne ip posto me pre nikada interesovalo nije. Ukratko meni licno nepotrebno.

Poslednja izmena:
Ističe mi sbb ugovor za dva meseca, saznao kod akvizitera koji je zazvonio na vrata, pa rekoh da se konsultujem sa kolegama forumašima šta činiti.
Zadnjih 22 mes. plaćam trio gold extra po ceni trio gold paket i uvezao superset tako da imam sve HBO kanale, 160/8 net i fiksni flat (koji mi je nebitan).Par pitanja:
1.Da li je ovo max koji mogu opet da trazim prilikom obnove ugovora?
2.Pošto mi fiksni tel uopste ne treba, da li preci na duo paket, ali da se pri tom ne izgube resursi tv+net iz trio gold extra paketa?
3.Mozda najbitnije pitanje, kada sam pre dve godine obnavljao ugovor umesto modema cisco epc3208+ruter tp link, dobih Ubee koji se kod mene nikako nije pokazao, verovatno zato sto je većina uredjaja radilo na 2.4GHz, pa sam pod pretnjom raskida ugovora dobio nazad epc3208.U medjuvremenu zamenjeni mob tel koji imaju wifi opciju 5GHz, i razmišljam o promeni wi fi kartice u laptopu koja ce takodje imati AC standard.Ponavljam trenutna brzina 160/8.Da li u ovom slučaju i dalje zadrzati epc 3208 i kupiti dobar AC ruter ili pokusati opet sa Ubee?

2. Тешко да би успео да их убедиш да користиш дуо голд екстра по цени дуо голд а да још задржиш брзину трио пакета. За тих 390 плус имаш телефон али и брзину 160/8 уместо 110/6 колико би могао да добијеш у дуо пакету. Мада преговорима може свашта да се извуче, пробаш па колико буде.
3. Овде се обично предложи варијанта модем плус свој рутер, многима уби не ради најбоље а некако се и нађе добар рутер који ради како би требало.

Evo i ja pre malo vise od mesec dana predjoh na trio. Kazu ista cena kao sa starim paketom, kad ono 400 dinara skuplje. Jos mi ugasili i Superset (pise na moj sbb da je aktivan kada odem dole na tu opciju ali se vidi da nije jer sam izgubio i kanale i brzinu), kad god proverim net jedva prebacuje 80 (a trebao bi biti 100 + Superset, dok recimo taj problem sa proslim paketom nisam imao), sto znaci da mi je em Superset ugasen, em uopste ne dobijam tu brzinu iz paketa. SBB logika. Naravno nista im ne mogu jer bi i raskidanje ugovora kostalo nogu i ruku. D3 CAM modul da i ne spominjem, morao sam se vratiti na onaj zasno spori risiver jer pobogu D3 CAM gubi signal i proizvodi artefakte po ekranu, a da ne napominjem koliko se greje, bukvalno se opecem o njega.

Прешао си са дуо на трио? Који си пакет имао и који си узео, трио је од дуо скупљи 390 колико је тлф претплата? Трио голд? Мериш на каблу или бежично?

Da li neko zna kako radi EON na PTT internetu. kako sam shvatio sve radi sem SK? koristim drugarov EON i sad na IKOM/SBB sve radi naravno... al se pitam ako predjem na PTT da li ce i dalje sve da radi ili ne

Imam Cisco EPC3925 koji je radio odlično do pre godinu ipo, 2 dok nije počeo opasno da zeza WiFi. Zvala sam korisnički. Tražili mi da ukucam onu adresu u pretraživač i ispalo da je sve u redu. Međutim meni je wifi očajan. Ne može da učita običnu stranicu na Google. Jel postoji neki reset i uputstvo da probam da ispravim stvar? Probala sam da gasim, palim modem, desi se da je prvih 3 minuta ok i onda ponovo isto. Našla sam program koji prikazuje povezane uređaje i tu je sve ok. Moj burazer je nešto čačkao da mu ne bi uređaji povezani na WiFi uzeli sav protok, pojma nema šta je radio niti dal je u tome uspeo. Proverila sam i kod njega na kompu varira protok. Nemoguće da 2 telefona i laptop povezana na WiFi zezaju, nije bilo tako ranije.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Sad gledam nije ista ip nego poslednji put kad sam proveravao. Duze se zadrzava nego ranije ali def je promeljiva. Mada mi je i uvek bila takva. Setio sam se davnih vremena kad me blokira neki sajt za download samo resetujem modem i nastavim dalje...

edit. Sad izguglah benefite fiskne ip posto me pre nikada interesovalo nije. Ukratko meni licno nepotrebno.

Ne guglaj fiksnu, već javnu adresu. Nisu iste stvari. Sa ovom privatnom CGNAT-ovanom nema reseta kada bude problema na sajtu. Jedna privatna (koju deliš sa još korisnika) ostaje do ko zna kada.

Pisao sam o tome pre koji mesec, evo c/p:

Pitanja:

Ajde demistifikujte više, šta je CG NAT, ali uz konstataciju kako se on odražava na prosečnog korisnika.

Da li i kako utiče na torente,
da li utiče na brzinu download/upload,
da li ima uticaja na online igre tipa WOT,
šta se konkretno gubi sa tim.

Cenim da su ovo najbitnije stavke za bar 2/3 korisnika.

Sent from Nexus 5X using Tapatalk

Odgovori:

1. Utiče - smanjuje mogućnost konektovanja na druge korisnike = smanjuje brzinu i broj konekcija.
2. U većini slučajeva ne.
3. Generalno da. Povećava malo ping i donosi problem ip ban-a. Zbog jedne bud*le iz deljenog ip-a, svi automatski fasujete ban i goodbye WOT.
4. Osim gore navedenog - zabranjuje direktan pristup svom kompu spolja, što dovodi do toga da nema korišćenja kućnog servera, gledanja kućnih kamera, ako je ip flagovana kao problematična, dobijaćeš kucanje captcha-e na dobrom delu sajtova, itd. Ovo je ono što većinu dotiče otprilike.

Takođe treba dodati da ima svakakvih korisnika i ako deliš ip sa nekim krete*om, može da se desi ovaj captcha problem u toj meri da ti presedne korišćenje računara i interneta.

Poslednja izmena:
Imam Cisco EPC3925 koji je radio odlično do pre godinu ipo, 2 dok nije počeo opasno da zeza WiFi.

Moj burazer je nešto čačkao da mu ne bi uređaji povezani na WiFi uzeli sav protok, pojma nema šta je radio niti dal je u tome uspeo. P
Да ли ово има везе једно са другим? Ово друго је рађено баш тада?

Ne guglaj fiksnu, već javnu adresu. Nisu iste stvari. Sa ovom privatnom CGNAT-ovanom nema reseta kada bude problema na sajtu. Jedna privatna (koju deliš sa još korisnika) ostaje do ko zna kada.

Pisao sam o tome pre koji mesec, evo c/p:

Pitanja:

Odgovori:

Takođe treba dodati da ima svakakvih korisnika i ako deliš ip sa nekim krete*om, može da se desi ovaj captcha problem u toj meri da ti presedne korišćenje računara i interneta.
Da da to je to. Stoji jedna IP jako dugo... meni ne smeta nadam se ni onima koji dele samnom :)

Да ли ти на рутеру пише иста адреса као она што добијеш на неком сајту? Иначе натовање не смета ономе коме не значи (приступ компу од споља, приватни торент трекери и слично) или му не смета да понекад откуца неко словце и зато ми није јасно зашто СББ не врати јавну онима који затраже. Не би се јавило ни 1% корисника а они не би били на овако лошем гласу. Мада ... тај лош глас се шири међу тих <1% па и не смета много. ;)

Да ли ти на рутеру пише иста адреса као она што добијеш на неком сајту? Иначе натовање не смета ономе коме не значи (приступ компу од споља, приватни торент трекери и слично) или му не смета да понекад откуца неко словце и зато ми није јасно зашто СББ не врати јавну онима који затраже. Не би се јавило ни 1% корисника а они не би били на овако лошем гласу. Мада ... тај лош глас се шири међу тих <1% па и не смета много. ;)
Pogledacu kada budem kuci...

Imam Cisco EPC3925 koji je radio odlično do pre godinu ipo, 2 dok nije počeo opasno da zeza WiFi. Zvala sam korisnički. Tražili mi da ukucam onu adresu u pretraživač i ispalo da je sve u redu. Međutim meni je wifi očajan. Ne može da učita običnu stranicu na Google. Jel postoji neki reset i uputstvo da probam da ispravim stvar? Probala sam da gasim, palim modem, desi se da je prvih 3 minuta ok i onda ponovo isto. Našla sam program koji prikazuje povezane uređaje i tu je sve ok. Moj burazer je nešto čačkao da mu ne bi uređaji povezani na WiFi uzeli sav protok, pojma nema šta je radio niti dal je u tome uspeo. Proverila sam i kod njega na kompu varira protok. Nemoguće da 2 telefona i laptop povezana na WiFi zezaju, nije bilo tako ranije.

Koliko ima wifi mreža u tvojoj okolini, koliko ih hvatas?

Drugar u zgradi ima 15 i jedva izvuče 30 mbit na svojoj mreži, a 60 ima brzinu. Jedino kršten ruter koji ima 5ghz pomaže.

Да ли ово има везе једно са другим? Ово друго је рађено баш тада?
Ne znam. Mislim da nema veze. Kad je on meni rekao da je tako nešto pokušavao moj laptop se povezivao odlično. Možda je modem crko tj hoće da crkne. Pokušala sam i sa otkazivanjem unifi-ja, ma nema nikakve veze. Opet je loš signal. Toliko loš da se moji uređaji pre povežu na unifi nego na naš wifi.

Samo 5GHz + Modem i to je rešenje.
Evo meni gura i na kabl i na telefonu 160Mbit
A na 2.4 max 30 čak mi na 2.4 počelo da pravi i problem sa USB prijemnikom od tastature. Imam jedno 50 mreža u okolini na 2.4

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Koja je procedura da se zameni uređaj? Paket je trio silver + neka doplata za fhd sportske kanale. Pojma nemam kad ističe paket, tu nastaje problem jer je ćale potpisnik ugovora a ne živi sa nama i problem mu je da ode do poslovnice. Prošli put je burazer potpisao obnovu ugovora bez problema. Taj malo bolji router ne daju još uvek za sliver koliko vidim.

Koja je procedura da se zameni uređaj? Paket je trio silver + neka doplata za fhd sportske kanale. Pojma nemam kad ističe paket, tu nastaje problem jer je ćale potpisnik ugovora a ne živi sa nama i problem mu je da ode do poslovnice. Prošli put je burazer potpisao obnovu ugovora bez problema. Taj malo bolji router ne daju još uvek za sliver koliko vidim.

Probaj da resetuješ modem na fabrička podešavanja. Ako to ne upali pozovi korisnički servis, oni će ti svakako objasniti koja je procedura za zamenu uređaja i da li imaš pravo na zamenu. :)

Ваљда све дају ако им се реваншираш парама. Фрај не верујем да може.

Прешао си са дуо на трио? Који си пакет имао и који си узео, трио је од дуо скупљи 390 колико је тлф претплата? Трио голд? Мериш на каблу или бежично?

Imao sam Duo Net Gold, a presao na Trio Gold. I receno mi je da cu placati istu cenu jer je to neka promocija valjda bila, tacnije telefon besplatno. Naravno da merim na kablu, mogu misliti koji bi to haos bio da ga koristim bezicno.

Ljudi kakva su vasa iskustva?
D3 cam vs mini D3?

Znam da su im funkcije iste...

E sad da li taj cam modul radi kako valja ili ne? Jel ako zabada dzabe onda sto se integrise u tv i ne zauzima prostor.

Онда би требало да тражиш то што су обећали.

Ako neko od korisnika trio paketa ne koristi eon za smart tv a zeli da podelimo troskove neka se javi preko pp

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno