Iskreno ne znam da li sam, nego po ovom captcha sto Boris pomenu rekao bih da jesam.Ти си натован? То је већи проблем од четвртог телевизора, мада зависи коме је шта важније. Овде је већ било речи о преговору, ако ти је УО при крају и потребно је да потпишеш нову, онда одеш у неку пословницу па питаш да те пребаце на јавну адресу или ћеш да раскинеш уговор. Наравно, потребно је да имаш услова за то јер ако претиш празном пушком, они ће да укапирају па тек онде ништа не добијаш.
Други начин је плаћање фиксне адресе, за ~5€ месечно имаш сигурно јавну адресу.
Sad gledam nije ista ip nego poslednji put kad sam proveravao. Duze se zadrzava nego ranije ali def je promeljiva. Mada mi je i uvek bila takva. Setio sam se davnih vremena kad me blokira neki sajt za download samo resetujem modem i nastavim dalje...
edit. Sad izguglah benefite fiskne ip posto me pre nikada interesovalo nije. Ukratko meni licno nepotrebno.
Ajde demistifikujte više, šta je CG NAT, ali uz konstataciju kako se on odražava na prosečnog korisnika.
Da li i kako utiče na torente,
da li utiče na brzinu download/upload,
da li ima uticaja na online igre tipa WOT,
šta se konkretno gubi sa tim.
Cenim da su ovo najbitnije stavke za bar 2/3 korisnika.
Sent from Nexus 5X using Tapatalk
1. Utiče - smanjuje mogućnost konektovanja na druge korisnike = smanjuje brzinu i broj konekcija.
2. U većini slučajeva ne.
3. Generalno da. Povećava malo ping i donosi problem ip ban-a. Zbog jedne bud*le iz deljenog ip-a, svi automatski fasujete ban i goodbye WOT.
4. Osim gore navedenog - zabranjuje direktan pristup svom kompu spolja, što dovodi do toga da nema korišćenja kućnog servera, gledanja kućnih kamera, ako je ip flagovana kao problematična, dobijaćeš kucanje captcha-e na dobrom delu sajtova, itd. Ovo je ono što većinu dotiče otprilike.
Да ли ово има везе једно са другим? Ово друго је рађено баш тада?Imam Cisco EPC3925 koji je radio odlično do pre godinu ipo, 2 dok nije počeo opasno da zeza WiFi.
Moj burazer je nešto čačkao da mu ne bi uređaji povezani na WiFi uzeli sav protok, pojma nema šta je radio niti dal je u tome uspeo. P
Da da to je to. Stoji jedna IP jako dugo... meni ne smeta nadam se ni onima koji dele samnomNe guglaj fiksnu, već javnu adresu. Nisu iste stvari. Sa ovom privatnom CGNAT-ovanom nema reseta kada bude problema na sajtu. Jedna privatna (koju deliš sa još korisnika) ostaje do ko zna kada.
Pisao sam o tome pre koji mesec, evo c/p:
Pitanja:
Odgovori:
Takođe treba dodati da ima svakakvih korisnika i ako deliš ip sa nekim krete*om, može da se desi ovaj captcha problem u toj meri da ti presedne korišćenje računara i interneta.
Pogledacu kada budem kuci...Да ли ти на рутеру пише иста адреса као она што добијеш на неком сајту? Иначе натовање не смета ономе коме не значи (приступ компу од споља, приватни торент трекери и слично) или му не смета да понекад откуца неко словце и зато ми није јасно зашто СББ не врати јавну онима који затраже. Не би се јавило ни 1% корисника а они не би били на овако лошем гласу. Мада ... тај лош глас се шири међу тих <1% па и не смета много.![]()
Koliko ima wifi mreža u tvojoj okolini, koliko ih hvatas?Imam Cisco EPC3925 koji je radio odlično do pre godinu ipo, 2 dok nije počeo opasno da zeza WiFi. Zvala sam korisnički. Tražili mi da ukucam onu adresu u pretraživač i ispalo da je sve u redu. Međutim meni je wifi očajan. Ne može da učita običnu stranicu na Google. Jel postoji neki reset i uputstvo da probam da ispravim stvar? Probala sam da gasim, palim modem, desi se da je prvih 3 minuta ok i onda ponovo isto. Našla sam program koji prikazuje povezane uređaje i tu je sve ok. Moj burazer je nešto čačkao da mu ne bi uređaji povezani na WiFi uzeli sav protok, pojma nema šta je radio niti dal je u tome uspeo. Proverila sam i kod njega na kompu varira protok. Nemoguće da 2 telefona i laptop povezana na WiFi zezaju, nije bilo tako ranije.
Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Ne znam. Mislim da nema veze. Kad je on meni rekao da je tako nešto pokušavao moj laptop se povezivao odlično. Možda je modem crko tj hoće da crkne. Pokušala sam i sa otkazivanjem unifi-ja, ma nema nikakve veze. Opet je loš signal. Toliko loš da se moji uređaji pre povežu na unifi nego na naš wifi.Да ли ово има везе једно са другим? Ово друго је рађено баш тада?
Koja je procedura da se zameni uređaj? Paket je trio silver + neka doplata za fhd sportske kanale. Pojma nemam kad ističe paket, tu nastaje problem jer je ćale potpisnik ugovora a ne živi sa nama i problem mu je da ode do poslovnice. Prošli put je burazer potpisao obnovu ugovora bez problema. Taj malo bolji router ne daju još uvek za sliver koliko vidim.
Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Прешао си са дуо на трио? Који си пакет имао и који си узео, трио је од дуо скупљи 390 колико је тлф претплата? Трио голд? Мериш на каблу или бежично?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari