u zadnje vreme samo problemi sa aliexpressom... opet od 5 narucenih stvari, tri dispute jer sam proizvodi nisu bili kao sa slike i opisa... i ako su prodavci sa pozitivnim ocenama... naravno aliexpress staje na njihovu stranu i trazi da ako hocu refund, vratim stvari nazad... da gubim jos vremena i jos novca i ako su mi oni potrosili po mesec dana da bih dobio neko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koje nisam narucio, a posteno sam platio ono sta su nudili... ne kupujem vise na aliexpressu, propali su, za 4 godine sam imao mozda jedan ili dva problema, a sad sest u protekla dva meseca....
Mašiš poentu, bukvalno gledano čitava trgovina na svetu je preprodaja, ali to ne znači dropshipping (tj kad prodavac uopšte nema kontakt sa robom). Na Gearbestu možeš da biraš kojom poštom hoćeš da ti pošalju, sa trackingom ili bez itd. Takođe su počeli da pišu stvarno plaćene vrednosti na paketu što nije moguće u slučaju dropshipping. Sa druge strane većina prodavaca na aliexpressu jesu dropshipperi.Ne kapiras. Ceo Gearbest je poceo kao jedan veliki dropshipper. Sada uzimaju robu od dobavljaca i prodaju u svojoj prodavnici
Mašiš poentu, bukvalno gledano čitava trgovina na svetu je preprodaja, ali to ne znači dropshipping (tj kad prodavac uopšte nema kontakt sa robom). Na Gearbestu možeš da biraš kojom poštom hoćeš da ti pošalju, sa trackingom ili bez itd. Takođe su počeli da pišu stvarno plaćene vrednosti na paketu što nije moguće u slučaju dropshipping. Sa druge strane većina prodavaca na aliexpressu jesu dropshipperi.
Gearbest funkcioniše ovako: imaju dilove sa manjim dobavljačima (preprodavac) ili proizvođačima, pojedinu robu koja se dobro prodaje imaju u sopstvenim magacinima i šalju je direktno, veći deo nema na stanju tj. u magacinu i kad se naruči GB kontaktira dobavljača/prodavca, ovaj pošalje robu njima, GB kad primi robu, spakuje i šalje kupcu.
Dropšiping funkcioniše ovako: kupac plati proizvod prodavcu (koji je dropšiper), prodavac kontaktira svog dobavljača ili proizvođača sa kojima sarađuje, pošalje im deo novca (svoju proviziju zadrži) i pošalje im podatke o kupcu sa adresom na koju treba da pošalju proizvod.
Dropšiping može svako da radi, potreban je samo komp i paypal ili neki drugi vid primanja novca. Kontaktirate prodavce preko alija, alibabe ili direktno, dogovorite se oko detalja, cene isl. sklepate neki sajt sa slikama i opisom i opcijom "Buy" i to je to... (naravno, svrbija je "malo zaostala" u razvoju pa tu postoji par pitanja legalnosti takvog biznisa ali nije nemoguće raditi tako nešto)...
Ugreen su dobri.Može li preporuka za dobre, a povoljne microUSB i Type-C USB kablove za punjenje? Treba mi par komada.
Jel samo meni u zadnje vreme sitne isporuke iz kine (bez TN) ne stižu?!?
Ja sam naručivao Ugreen na Joybuy za 0,99$, malo malo pa su na akciji.Može li preporuka za dobre, a povoljne microUSB i Type-C USB kablove za punjenje? Treba mi par komada.
ja nisam napljuvao poštarana a u zadnje 3 godine mi nije stigla nijedna pošiljka bez tn. evo čekao sam jednu od maja i pre 10 dana sam uzeo refund (tn bio 5 puta skuplji od artikla) zato i ne maltretiram kineze tj ne naručujem bez TN.Jel samo meni u zadnje vreme sitne isporuke iz kine (bez TN) ne stižu?!? Ili je to zato što je žena napljuvala poštara kod kolege jer se isGanisaoCi za 50 dinara? Bukvalno 3 stvari za redom ni nisu stigle, jednu mi se javio kinez da mu je vraćena nazad, ove dve ni traga ni glasa. Nikad mi se to nije desilo, a baš dosta kupujem, pogotovo u ovo doba godine.
Sent from my LEX820 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari