Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ma imali na naslovnoj strani bestsellers po kategorijama a vise nema.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Naručila sam neku bateriju za laptop. Još 4 dana do isteka zaštite. Ovo su mi poslali kao odgovor. Koga treba da kontaktiram da vidim hoće li uopšte stizati? Vidim da na istom oglasu nije više moguće dostaviti predmet u Srbiju.
5c577df8dac0bdd1300bfaaaa0b4b203.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kažeš da si proverila i da nije stiglo i otvoriš dispute...

Sta kaze broj za pracenje?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

@bojilica

Za transport baterija koje nisu u sklopu nekog uredjaja vaze posebna pravila i najverovatnije je nastao problem oko dostave u Srbiju ( baterija je ostala "zaglavljena" u Belgiji ).

Otvori Dispute dan ( dva ) pred istek zastite.

@bojilica

Za transport baterija koje nisu u sklopu nekog uredjaja vaze posebna pravila i najverovatnije je nastao problem oko dostave u Srbiju ( baterija je ostala "zaglavljena" u Belgiji ).

Otvori Dispute dan ( dva ) pred istek zastite.
Hoću. Hvala puno na savetu. Tako sam i mislila. Obično je sve stizalo u roku od mesec dana a i čudno je bilo da posle moje porudžbine predmet nije više bio dostupan za Srbiju.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

A sta piše na sajtu naše pošte? Ovo izgleda normalno, poslat je u zemlju odredišta.

Uzmem kod kineza gumene drzace za pc vent 40 kom a u paketu stigao 1

link ka artiklu?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

pa dispute a prvo ga pitaj da nije neka greška

u zadnje vreme samo problemi sa aliexpressom... opet od 5 narucenih stvari, tri dispute jer sam proizvodi nisu bili kao sa slike i opisa... i ako su prodavci sa pozitivnim ocenama... naravno aliexpress staje na njihovu stranu i trazi da ako hocu refund, vratim stvari nazad... da gubim jos vremena i jos novca i ako su mi oni potrosili po mesec dana da bih dobio neko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koje nisam narucio, a posteno sam platio ono sta su nudili... ne kupujem vise na aliexpressu, propali su, za 4 godine sam imao mozda jedan ili dva problema, a sad sest u protekla dva meseca....

u zadnje vreme samo problemi sa aliexpressom... opet od 5 narucenih stvari, tri dispute jer sam proizvodi nisu bili kao sa slike i opisa... i ako su prodavci sa pozitivnim ocenama... naravno aliexpress staje na njihovu stranu i trazi da ako hocu refund, vratim stvari nazad... da gubim jos vremena i jos novca i ako su mi oni potrosili po mesec dana da bih dobio neko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koje nisam narucio, a posteno sam platio ono sta su nudili... ne kupujem vise na aliexpressu, propali su, za 4 godine sam imao mozda jedan ili dva problema, a sad sest u protekla dva meseca....
A jel mozes da mi kazes kakav je GEARBEST,i dali su sigurni kao Aliexpress i kakvi su proizvodi ?Jer primetio sam da ima neke stvari koje su jeftinije od Aliexpressa [emoji4][emoji4]

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Nisu carinici uzeli nije otvarana koverta. ja se smejem na ovakve slucajeve jer se ciganci a nece videti ni dinara. necu dispute dok ne istekne protection, recu da nije doslo tako mi je manje natezanja. retko se ovo desava a uvek imam otprilike 60 posiljki u tranzitu, desilo mi se jos jednom da je trebalo da stigne 10 integralaca a kinez poslao 5, zavrsilo se isto po njega nije video dinara.

Nisu carinici uzeli nije otvarana koverta. ja se smejem na ovakve slucajeve jer se ciganci a nece videti ni dinara. necu dispute dok ne istekne protection, recu da nije doslo tako mi je manje natezanja. retko se ovo desava a uvek imam otprilike 60 posiljki u tranzitu, desilo mi se jos jednom da je trebalo da stigne 10 integralaca a kinez poslao 5, zavrsilo se isto po njega nije video dinara.

u pravu si, od sad i ja govorim da nije doslo i kraj... muka mi je vise da mi posalju ono sto nisam trazio, a uredno platim sve\

@Ibrica

Ne znam koliko ljudi to zna, ali Gearbest su obicni dropshipperi, tj uzdigli su dropshipping na mnogo ozbiljniji nivo.
Oni nisu online buvljak sa nadzorom, kao aliexpress, oni bukvalno robu od dobavljaca preprodaju u svojoj prodavnici.
Doduse nisu oni instagram i fejsbuk dropshipperi sto preprodaju stvari sa alija za mnogo vise novca, vec hoce da se takmice upravo sa alijem i ostalima.
Iz tog razloga moraju na nekim stvarima da snize cene kako bi bili konkurentni, mada imaju referal i affiliate program kroz koji nadoknade dosta novca, Mada ono sto je bitno je da su mnogo zadrtiji sto se tice dispute i redje vracaju novac nego aliexpress.
Doduse, primetio sam da stvari stizu mnogo brze i za razliku od aliexpressa daju popuste na sledece kupovine ako slikas proizvod i ostavs utisak, a hoce i da posalju nesto ako imas youtube kanal ili veliki instagram ili dobar blog.
Ja sam od njih dobio Ulefone Mix 4g telefon, LeEco Le S3 x626 telefon, Redragon Kumara RGB tastaturu i Alfawise S95 tvbox, potpuno besplatno, nesto sto alibaba grupa nikad ne bi uradila. U sustini, po tome se vidi razlika iz medju ta dva servisa, online buvljaka i dropship brenda.

Poslednja izmena:
u pravu si, od sad i ja govorim da nije doslo i kraj... muka mi je vise da mi posalju ono sto nisam trazio, a uredno platim sve\

@Ibrica

Ne znam koliko ljudi to zna, ali Gearbest su obicni dropshipperi, tj uzdigli su dropshipping na mnogo ozbiljniji nivo.
Oni nisu online buvljak sa nadzorom, kao aliexpress, oni bukvalno robu od dobavljaca preprodaju u svojoj prodavnici.
Doduse nisu oni instagram i fejsbuk dropshipperi sto preprodaju stvari sa alija za mnogo vise novca, vec hoce da se takmice upravo sa alijem i ostalima.
Iz tog razloga moraju na nekim stvarima da snize cene kako bi bili konkurentni, ali ono sto je bitno je da su mnogo zadrtiji sto se tice dispute i redje vracaju novac nego aliexpress.
Doduse, primetio sam da stvari stizu mnogo brze i za razliku od aliexpressa daju popuste na sledece kupovine ako slikas proizvod i ostavs utisak.
@probotzor Pa na Aliexpress non stop porucujem,ali sam video par artikala koje ima na GearBest a nema na Aliexpress i jeftinije je pa sam hteo da pocnem i kod njih nesto da porucim da vidim kako je kada porucis,dali su sigurni i kakva ima je roba kvalitet.E sada znam da si ti za to najrealniji [emoji4][emoji4][emoji4]

Posle godina i godina poslovanja i prerastanja iz dropshipping u ozbiljnu prodavnicu(ali i dalje jako blisku dropshippingu), Gearbest ima i neke svoje brendove, tako da njih cesto nema na drugim mestima.
Nema razlike u kvalitetu robe, sve su to kinezi iz istih fabrika. Ako si kojim slucajem pogledao moj poslednji video, dobio sam taj alfawise tvbox od Gearbesta i on ima dosta problema...
Kinezi su to, ni kod jednog nisi potpuno siguran.

Razlog iz kog sam do sad uvek bira ali je sto ima veliku ponudu i razne prodavce i sto su jako cenili kupce do skoro i stajali na njihovu stranu. Sada, posle ovih silnih neprijatnosti vise nemam nameru da kupujem na aliju, osim nekih potrosnih stvari koje sam vec dosta puta kupovao od istih prodavaca tamo i znam da su proverene.

Sa druge strane, roba na GB se moze kupiti i preko paypala. Bukvalno sva roba, tako da je to jos jedan layer zastite, ako nista drugo. Da sam ovu robu sa alija koja nije kao iz opisa, platio preko paypala, mogao sam da od njih trazim refund i objasnim situaciju.

Poslednja izmena:
Slažem se u potpunosti.Ja šta sam primetio na Aliexpress jeste da su znatno poskupeli sada šiping i u odnosu na ranije mnogo duže se čeka proizvod nego ranije.Meni do sada se nije desilo da mi nisu vratili pare,a ali mi nije jedno dva paketa nisu stigla posle 90 dana i vratili su mi novac.Evo ima sada jedno osam dana kako cekam da mi vrate 6eura.Hteo jednu masku i ja se predomislio u roku od tri sata i pritisnuo da necu i cekam sada da mi vrate ako budu hteli.
Posle godina i godina poslovanja i prerastanja iz dropshipping u ozbiljnu prodavnicu(ali i dalje jako blisku dropshippingu), Gearbest ima i neke svoje brendove, tako da njih cesto nema na drugim mestima.
Nema razlike u kvalitetu robe, sve su to kinezi iz istih fabrika. Ako si kojim slucajem pogledao moj poslednji video, dobio sam taj alfawise tvbox od Gearbesta i on ima dosta problema...
Kinezi su to, ni kod jednog nisi potpuno siguran.

Razlog iz kog sam do sad uvek bira ali je sto ima veliku ponudu i razne prodavce i sto su jako cenili kupce do skoro i stajali na njihovu stranu. Sada, posle ovih silnih neprijatnosti vise nemam nameru da kupujem na aliju, osim nekih potrosnih stvari koje sam vec dosta puta kupovao od istih prodavaca tamo i znam da su proverene.

Sa druge strane, roba na GB se moze kupiti i preko paypala. Bukvalno sva roba, tako da je to jos jedan layer zastite, ako nista drugo. Da sam ovu robu sa alija koja nije kao iz opisa, platio preko paypala, mogao sam da od njih trazim refund i objasnim situaciju.

gearbest je malo sporiji od alija što se tice slanja [emoji39]. pre 20 dana sam kupio xiaomi tv box poslali posle 10 tj dali TN a on postao vidljiv tek posle 5 dana. bolja strana može i pp. prvi xiaomi telefon redmi note 2 kod njih sam kupio davno to beše još je u funkciji. jesu mnogo teži za povraćaj tako da apsolutno nikad nisam narucio nesto bez TN što se kod njih dodatno naplaćuje kao i osiguranje pošiljke [emoji849]

gearbest je malo sporiji od alija što se tice slanja [emoji39]. pre 20 dana sam kupio xiaomi tv box poslali posle 10 tj dali TN a on postao vidljiv tek posle 5 dana. bolja strana može i pp. prvi xiaomi telefon redmi note 2 kod njih sam kupio davno to beše još je u funkciji. jesu mnogo teži za povraćaj tako da apsolutno nikad nisam narucio nesto bez TN što se kod njih dodatno naplaćuje kao i osiguranje pošiljke [emoji849]

Ene ene ene koja razlika od Aliexpressa.Pa sada opet stani pani Aliexpress sigurniji i ako za neke proizvode cekas da stignu.

A jel mozes da mi kazes kakav je GEARBEST,i dali su sigurni kao Aliexpress i kakvi su proizvodi ?Jer primetio sam da ima neke stvari koje su jeftinije od Aliexpressa [emoji4][emoji4]

Ja kada sam nedavno pretrazivao neke artikle, Gearbest mi je izbacio svega nekoliko strana a na Aliexpress-u je bilo desetine i desetine strana.

Mozda je na GearBest-u solidna ponuda tehnike, ne znam, ali je gledajuci ukupnu ponudu i dalje to smesna ponuda u odnosu na Aliexpress.

Ja kada sam nedavno pretrazivao neke artikle, Gearbest mi je izbacio svega nekoliko strana a na Aliexpress-u je bilo desetine i desetine strana.

Mozda je na GearBest-u solidna ponuda tehnike, ne znam, ali je i dalje to smesna ponuda u odnosu na Aliexpress.
Slažem se sa tobom,ali sam i ja video da ima neke stvari koje GEARBEST ima a Aloexpress nema,ali to je baš retkost.Ali ja sam mislio dali proizvod 100% stiže i koliko je sigurno.

Gearbest izbacuje malo rezultata, jer je on jedna prodavnica, a Aliexpress izbacuje mnogo rezultata, jer je on online buvljak sa dosta prodavnica, pa mnogo prodavaca ima istu robu.
Ali recimo gearbest ima mnogo malo sitnih stvari i opreme za telefone i slicne uredjaje, cak i ako je jedna prodavnica. Tako da za neke kategorije stvarno ima slabu ponudu.

Gearbest izbacuje malo rezultata, jer je on jedna prodavnica, a Aliexpress izbacuje mnogo rezultata, jer je on online buvljak sa dosta prodavnica, pa mnogo prodavaca ima istu robu.
Ali recimo gearbest ima mnogo malo sitnih stvari i opreme za telefone i slicne uredjaje, cak i ako je jedna prodavnica. Tako da za neke kategorije stvarno ima slabu ponudu.
Slažem se sa tobom 100%..A reci mi onaj BANGOOD jel on odličan ?Kakvog imaš iskustva ?

Nikad nisam kupovao odatle. Vidim samo da se GB dosta trka sa njima, jer kad mi posalju formular sa kuponima za popust, uvek prave poredjenje cena koje su kod njih nize u odnosu na BG.

Nije na Gearbestu samo jedan prodavac, ima drugih ali naravno manje ih je nego na aliexpressu. Takođe gearbest nije dropshiping, tj moguće je jedino da su ovi manji prodavci...

Ne kapiras. Ceo Gearbest je poceo kao jedan veliki dropshipper. Sada uzimaju robu od dobavljaca i prodaju u svojoj prodavnici, sto je opet neka preprodaja. Gearbest je jedna prodavnica(sa nekim brojem manjih prodavnica unutra, zavisi kakav dil imaju sa tima sto imaju robu), nije buvljak sa bezbroj nezavisnih prodavnica kao Aliexpress. Aliexpress je bukvalno kupujemprodajem sa uredjenjem.

A i te manje "prodavnice" unutar GB je isto GB. Ja sam tako pokusao par puta da kontaktiram neke od njih(jos su bile brend prodavnice), da bih na kraju shvatio da se svi mailovi forwarduju istoj osobi, bez obzira na koji se obratis.

Ako si video na Gearbestu nekad da pise "ships from 08.08.2018" recimo, a ti gledas 01.08.2018. to je ocigledan znak da se taj item dropshippuje. Daju taj "shipping window" za vreme kojeg oni prime narudzbine i novac, nadju dobavljaca i plate dobavljacu da u ime njih posalje robu kupcima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno