Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Gesture

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Šteta, mada računamo da je kamera tu negde, a da je ekran svakako bolji/svetliji

Vratio se pre neki dan za letovanja i pogledam aplikaciju mts centar, zaduzenje 3320 dinara. Malo proguglam i vidim da se mnogi ljudi zale da im se telefon sam povezivao tokom boravka u inostranstvu iako je bio iskljucen internet u romingu. Otvorim listing i vidim da mi se 66 puta povezao na internet i potrosio svaki put po 0.1 mb. Objasnjenje je da 4g mreza moze da se povezuje na internet preko neke aplikacije u romingu iako je on iskljucen. Mene buni kako ne vidim potrosnju te neke aplikacije u data usage na telefonu, znaci sve su aplikacije na 0b u tom periodu.
Ovo sam ja primetio bez rominga, telenor sam j u paketu imam ne znam kolgo gigabajta ali nikad tk ne potrosim e sad su mi se potrosili. Opcije za programera pa iskljucio sam mobilni podaci su uvek aktivni to na off. Ne znam dal je ovo resenje ali orimetio sam da kada sam na wifi ponekad se pojavi negde gore gde je i ikonica za wifi pojavji se 4g

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Malo sam čitao oko anti roll, ako sam dobro shvatio, uz otključani BL postoje rešenja za one koji nisu već brikovali telefon. Znači mogu da OTA da idem na GS 9.5.19 sada dok je zaključan BL, a za 15 dana kad otključam biću u mogućnosti da zamenim MIUI ako mi dosadi (na RN4 sam koristio neki RR), pa i da se vratim na stariji MIUI ako bude potrebe. Planiram da dam šansu MIUIu ali ne bih da se zakucam za njega.
Grešim li negde?

Malo sam čitao oko anti roll, ako sam dobro shvatio, uz otključani BL postoje rešenja za one koji nisu već brikovali telefon. Znači mogu da OTA da idem na GS 9.5.19 sada dok je zaključan BL, a za 15 dana kad otključam biću u mogućnosti da zamenim MIUI ako mi dosadi (na RN4 sam koristio neki RR), pa i da se vratim na stariji MIUI ako bude potrebe. Planiram da dam šansu MIUIu ali ne bih da se zakucam za njega.
Grešim li negde?
Probao skro sve romove ali miui definitivno najbolje radi. Trenutno se ne isplati prelazak na neki drugi custom rom.
Gesture naravno

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Платите рачуне шта само кукате за 3000 динара ....
Фсг....нема назад ....

Купујмо домаће!

Gestures, odlicna stvar. Super mi je kad neko trazi da malo proba telefon pa kad se pogubi bez tastera [emoji16]

Ljudi imam ovaj fon 2 dana i juce kad sam pokusao da prebacim sa pc-a na telefon muziku i slike , nisam mogao, jednostavno prevucem nesto i on kao krene da kopira i nikako da se skloni sa pocetka , nece da prekopira cak ni jednu obicnu prostu sliku...snasao sam se tako sto sam prebacio sve na usb pa onda preko otg kabla koji imam na srecu prrbacio sve na telefon...da li neko mozda moze da mi pomogne da prebacujem sa kompa ko covek ??

U kom je modu?

Kad povezes na PC, izadje ti na telefonu notifikacija, pa odaberes File transfer mod..

Da da izabrao sam file transfer i kazem ti ja recimo otvorim preko kompa folder Download na telefonu i recimo pokusam nesto da prekopiram sa kompa u folder Download na telefonu i ono otvori se prozorcic na kom pise copying...i tako stoji nece da krene stoji na 0 posto ....

Gestures.

Prvo sam bio malo rezervisan oko korišćenja ali posle 2-3 dana probe se ne vraćam više na tastere...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Gestures naravno.
Dolazim sa bb 10 OS koji tako funkcionise odavno. Prvo sto sam uradio kad sam ukljucio rn5 je da sam prebacio na gestures.

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Ljudi imam ovaj fon 2 dana i juce kad sam pokusao da prebacim sa pc-a na telefon muziku i slike , nisam mogao, jednostavno prevucem nesto i on kao krene da kopira i nikako da se skloni sa pocetka , nece da prekopira cak ni jednu obicnu prostu sliku...snasao sam se tako sto sam prebacio sve na usb pa onda preko otg kabla koji imam na srecu prrbacio sve na telefon...da li neko mozda moze da mi pomogne da prebacujem sa kompa ko covek ??
Možeš iz xplore-a ili es file menagera, samo treba da share-udjes folder ili drive u windows-u I sve radiš preko telefona. Posle samo odeš u neki od ovih ili nekih drugih file menagera i odeš u lan ili network i nadjes share-ovani komp/drive/folder

Možeš iz xplore-a ili es file menagera, samo treba da share-udjes folder ili drive u windows-u I sve radiš preko telefona. Posle samo odeš u neki od ovih ili nekih drugih file menagera i odeš u lan ili network i nadjes share-ovani komp/drive/folder

Jasno je to meni sve ja znam da postoje razni nacini...ali me zanima sto ne radi ono sto sam pokusao...

Malo pre ukljucio full screen gestures da probam. Malo mi nezgodno, navikao sam na dugmice dole, ali koliko lepse izgleda fon ovako neverovatno. Aplikacije su mnogo lepse kada idu od ivice do ivice ekrana, bez da ima dugmica dole. Valjda cu se navici :d

Gestures. Male ruke, istegnem prste dok pokušavam da kliknem na dno + čudo ima 800g,treba to držati u jednoj ruci sa sve akrobacijama sa prstima [emoji846]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Gestures. To sam prvo podesio kad sam uzeo telefon. Oduvek su mi smetali ti softverski dugmici na dnu jer volim da je ekran maksimalno iskoriscen. Na pocetku mi je jedino smetalo sto mi je tastatura dosta spustena i non stop sam gresio, trebalo je vremena da naviknem da kucam. Zanimljivo je i videti kad ti neko drugi uzme telefon, ne moze da se snadje i vrati ga za 10 sekundi.

Jučer sam tražio neke pc komponente i na stranici bcgroup-a primetim da imaju RN5 i rekoh da vidim cenu za model 3/32 i 4/64... 29k rsd i 33krsd a ono što mi je privulo pažnju je komentar koji je pitao koji su 4G bandovi podržani i po odgovoru bcgroup-a mislim da prodaju samo kineske verzije. Takođe sam gledao i u gigatronu, kasnije sam pozvao i call centar i pitao jel imaju LTE 20 odgovor je bio "To vam ne treba pošto ima band 3 i to sve mreže podržavaju." Onda upitah jel to globalna verzija ili kineska, rekoše mi Globalna.
Možda ovi iz bcgroupa nisu lepo iskopirali sve LTE bandove i možda je neko u gigatronu pogrešio oko informacija za LTE ali i tamo proverite tj forsirajte za odgovor na pitanje "Da li je podržan LTE 20?" Pošto ćete možda... možda dobiti kineksu verziju sa garancijom na 2 godine :D

Ne bih rekao da mogu kinesku verziju da prodaju u radnjama.

oni uvoze global verziju, video sam mofija pa cu mozda njega. hteo sam nillkin qin ali ce se taj prozorcic brzo izuljati

Nazad
Vrh Dno