Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Масик, јако добар!
2.3 ради савршено стварно, нисам стављао 2.4 зато што је испомерао иконице у статус бар-у.
Стварно квалитетан ром.

Купујмо домаће!

Stigao update za Betu posle dužeg vremena. I to veliki.
976312d6f9286f54c9835aeee245ae97.jpg

Screenshot_2018-08-17-12-49-13-458_com.android.settings.pngScreenshot_2018-08-17-12-49-26-978_com.android.updater.png

pozdrav, pazario juce ovaj model , prezzadovoljan za sada, zanima me jel valja instalirati ovaj update ?

Ако нећеш да се враћаш на раније верзије миуија инсталирај, ако хоћеш немој. Ова верзија има антиролбек ...

Купујмо домаће!

Jutros primetim kad sam ušao u podešavanja da imam spreman update, uđem da vidim šta je u pitanju kad ono nema ga, nestao.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

To je verovatno 9.6.3.0 Global Stable. Povučen je brzo, mali broj ljudi je uspeo da instalira.

Ma bitno da radi kako treba, a update kad stigne, nek stigne. Bolje da zakasni i stigne stabilan, nego da puste update sa greskom.

Jel se pominje kad ce zvanicno miui 10 ota global stable?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

I mene to zanima...ja sam mislio da ce brzo stici, ali evo prodje 2 meseca od predstavljanja i dalje nista... :)

Poslednja izmena:
Polako, doći će. Gotovo 3 nedelje nije update-ovana ni Beta. Očigledno imaju nekih problema pa peglaju sve to.

Jedno pitanje. Kada stigne poruka na WhatsAppu na primer, iako stigne recimo 5-6 poruka, iznad ikonice stoji samo broj 1. Na P9 je brojalo koliko poruka toliko pise. Tipa 25, 43 itd. Ima li nekako nacin da se ovo promeni?

Face unlock kako radi koliko sam video moram region da promenim da bih imao.tu opciju

Da, mora Indija ili Indonezija. Radi fino, ali dosta sporije nego na AOSP/LOS (bar na Note 4 su ti romovi bili super brzi za face unlock). Ovde je nešto sporije, ali i dalje brzo. Jedina zamerka je što ne skenira nego više te "slika" iz određenog ugla (pravo ispred tebe) pa onda moraš tako da staviš telefon da bi otključao. Kada te skenira kao na custom romu, možeš dosta niže i u drugačijem (da kažem prirodnijem) položaju da držiš telefon i on će te prepoznati.

Hvala na odgovoru

Jel ce sa desetkom doci fu na sve regione?

Jel ovo ide na 15h sot-a? [emoji2]
Dobro, danas mi je bio chill day pa sam ga vise gnjavio. Dva mail naloga, stalno uparen sa mb3. Wifi 70% 4g 30%. Auto osvetljenje. Znaci bas sam ga mucio ceo dan i on jedva dosao na 50%. Ja ne znam sta mu treba raditi da se ovaj telefon isprazni od ujutru do uvece i ne znam da li je to uopste moguce? Ja bar ne bih mogao. Da se ogradim odmah, igrice ne igram.
b9d4ebc7da87edc8b94a45d3d83ddedf.jpg
a630a499cd71488523ddd2f55231e37b.jpg

Posle 50% brže padaju procenti. Zavrsices na nekih 10-11 sati.

Sem ako naravno ne spustis niže osvetljenje.

Izvuče se više Sota kad je u manje sati. Ovo je recimo nemoguće izvući na 48+ sati. Ali zato na 30ak sati bez problema.
1b02c622fc3860830c05e8740c95c5c5.jpg
f4fd7b0a9cd893bcbe63c838a83b5707.jpg
e7393865f312b421ef0601888ea32dcf.jpg

Kolege, jedno pitanje vezano za model 32gb to jest 64gb, ima li greske kod kupovine ovog telefona od 32/3GB ili treba ici na 64/4 ?

Vratio se pre neki dan za letovanja i pogledam aplikaciju mts centar, zaduzenje 3320 dinara. Malo proguglam i vidim da se mnogi ljudi zale da im se telefon sam povezivao tokom boravka u inostranstvu iako je bio iskljucen internet u romingu. Otvorim listing i vidim da mi se 66 puta povezao na internet i potrosio svaki put po 0.1 mb. Objasnjenje je da 4g mreza moze da se povezuje na internet preko neke aplikacije u romingu iako je on iskljucen. Mene buni kako ne vidim potrosnju te neke aplikacije u data usage na telefonu, znaci sve su aplikacije na 0b u tom periodu.

S obzirom na malu razliku u ceni, ne vidim razlog za kupovinu 3/32.

Ja imam 32gb verziju i ne mogu reći da sam primetio neka ograničenja. Mada opet, sve se svodi na tvoje potrebe kako u pogledu RAM memorije tako i memorije za skladištenje podataka. Lično ne igram igrice, multitasking mi je uglavnom između aplikacija za dopisivanje, YouTube i chrome tako da 1gb RAMa više mi nije potreban za moje korišćenje. Sa druge strane imam 500inak pesama i sezonu-dve neke serije i to je to, pa mi je i ovih 20-25gb dovoljno. Razlika je (kada sam ja kupovao) bila 30e i procenio sam da mi se ne isplati tj da nemam potrebu za 64/4 verzijom. A ti sam proceni za sebe. Ni za jednu od verzija se ne može reći da je greška ako se kupi. Prosto šta tebi treba i to je to.

Poludeću od senzora blizine. Ima li neko rešenje ili će da ide momentalno u oglase?!

Probaj kalibraciju, ja za sad nemam nikakvih problema sa senzorom blizine, ali sa prethodnim Redmi Note 3 Pro sam se baš namučio. Kalibrisao sam ga svakih nedelju - dve, izludjivalo me je kad odmaknem telefon od uveta a ekran sa ne pali.

Ajde jedna mini anketa. Jel koristite softverske tastere ili gestures?

Nazad
Vrh Dno