Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Konacno da je dosao u moj posed, a visim ovde od prvog posta. I to kako...za dz. Skoro sam bio kidu najavio kupovinu samo sa se skrpim posto sam imao neke neplanirane izdatke, kad ono dodje kum i pokloni mi rn5, ipak kum nije dugme. [emoji23] Njemu u firmi dali s8+, a on se seti mene i moje ljubavi prema xiaomiju. Hvala mu.
Nego, posto ga je koristio neko vreme pohabao je onaj silikon sto dolazi uz telefon. Posto sam ja picajzla hdedoh na nadjem da kupim drugi na aliju, ali nigde nema takav originalni kao sto dolazi u pakovanju, a bas mi se cini da je legao odlicno. Msm narucicu mu ja jos neke kejsove, ali hocu i ovaj jedan. Sad vidim da se vecini vas nesto nije dopao pa ako ima neko da ima nov nekoriscen iz pakovanja da proda, ili da mu ja za uzvrat narucim neku maskicu sa alija ili bas ako hoce moze i da pokloni. [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pozdrav za sve članove foruma, svidjelo mi se vaše pisanje i diskusije pa sam se registrovao i pridružio.
interesuje me Xiaomi redmi 5A, kao i Xiaomi redmi 4x. Ako je neko imao iskustva tj. posjedovao telefon da napise njihove pozitivne i negativne strane.
Jasno mi je da je bolji 4x ali je i skuplji. Dvoumim se izmedju ova dva modela.

Matte Colorful Clear Transparent Soft Silicone TPU Case for Xiaomi Redmi Note 5 Pro Snapdragon 636 5.99" Cover Red Black
http://s.aliexpress.com/AvMfmYbm?fromSns=Copy to Clipboard

Ne znam da li original ali na tom principu je..

Nije to to. Trazio ja, nigde ga nema. Ako neko ima viska da nece da ga koristi nek se javi...

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Nije to to. Trazio ja, nigde ga nema. Ako neko ima viska da nece da ga koristi nek se javi...

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока
Čitam, čitam i ne pali mi se mozak. Imam ja samo treba da pogledam gde sam je ostavila. Poslaću ti pp

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Stavi ovde na kupujem deo oglasa, da kupuješ to, verovatno ce neko sa foruma ko uzima nov ili vec ima videti.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Da li neko može da potvrdi ili opovrgne da ovaj telefon ima " probleme sa sinkronizacijom Gmaila i ostalih aplikacija" ( izvor: http://www.racunalo.com/xiaomi-redmi-note-5-recenzija-novi-kralj-srednje-klase/)?

Hteo sam da kupim ovaj telefon ćerki za rođendan ali ne bih da uzimam ukoliko je ovo neki teško rešiv problem.
Gledao sam još i Xiaomi S2 i Redmi 5 plus.
Bitno mi je da telefon ima što manje problema, dobru bateriju, solidnu kameru. Ona nije zahtevan korisnik . Šta bi bio pametan izbor?
Naginjem najviše ka Note 5 ali me brinu ti problemi oko sinhronizacije ( ako zaista postoje) . Da li ovaj telefon ima još nekih mana na koje bi trebalo obratiti pažnju?

Узмите јој неки Самсунг, немојте да се смеју детету да носи кинески телефон!

Купујмо домаће!

Ovo što je @vladof napisao može da bude jedini razlog da detetu ne kupite Xiaomi telefon,sve ostalo radi bez problema.

@radisasvr
Vjerovatno ima problema sa sinhronizacijom zbog onih sistemskih režima za štednju baterije. Lično sam ga koristio 2 dana i nisam primjetio taj problem, čak bolje sinhronizuje od S7 (gmail, 5 naloga).

Nisam primetio da ima problem. Stižu mi na vreme notifikacije za mejlove, čak i one manje bitne poput KP, juče s bankom razmenio par mejlova, sve fino. I to iz pozadine budi aplikaciju i javlja za mejl, nije da je bila otvorena pa kao drži je u memoriji.

Ne, ne, matirani je sa linka, a uz crni sam dobio "sjajnu" fabričku.

Da li neko može da potvrdi ili opovrgne da ovaj telefon ima " probleme sa sinkronizacijom Gmaila i ostalih aplikacija" ( izvor: http://www.racunalo.com/xiaomi-redmi-note-5-recenzija-novi-kralj-srednje-klase/)?

Hteo sam da kupim ovaj telefon ćerki za rođendan ali ne bih da uzimam ukoliko je ovo neki teško rešiv problem.
Gledao sam još i Xiaomi S2 i Redmi 5 plus.
Bitno mi je da telefon ima što manje problema, dobru bateriju, solidnu kameru. Ona nije zahtevan korisnik . Šta bi bio pametan izbor?
Naginjem najviše ka Note 5 ali me brinu ti problemi oko sinhronizacije ( ako zaista postoje) . Da li ovaj telefon ima još nekih mana na koje bi trebalo obratiti pažnju?
Ima pregršt podešavanja, mnogo više nego bilo koji drugi brend, gde može da se izuzme aplikacija od štednje baterije, da se zaključka u ram memoriji, da se dozvoli automatsko pokretanje i onda mora da radi. Može samo da ne radi ako izbace lošu nadogradnju kao što se dešava sa instagramom ali onda ne radi kako treba na bilo kom fonu.

Zašto ukloniše onu mail aplikaciju koja je bila fabrički ugrađena u prethodne modele? Bila mi je mnogo preglednija od Gmail-a.

Već duže vreme samo voajerišem na forumu (godinama) pa reko da se konačno i aktiviram :). Pazario sam aparat pre mesec dana i utisci su sledeći: ekran dobar, baterija sa dve sim kartice izgura jedan dan, dok sa jednom udaram i po dva dana bez problema. Ono što me malo nervira je prokleti senzor blizine jer moram da sklonim telefon sa uva (uveta, uha :)) barem 2-3 puta pre nego što se ugasi a kada rukom prekrijem gasi se odmah. Kamera solidna, niti je dobra niti je loša. Za taj novac je svakako na svom mestu. Kvalitet zvuka mi je malo tanak kao i zvučnik. Dešava se da zvučnik malo probija kada se pojača skroz do kraja a u toku razgovora mi se desi da sagovornika čujem kao iz bureta. Da li je do mreže ili samog aparata, ne znam. Pazario sam uređaj u Gigatronu.

Ja prezadovoljan za sad. Da ga ne ureknem nema probleme sa proximity senzorom i duhovim po ekranu. Kad se nisu pojavili kod kuma za mesec-dva nece valjda ni sad. Gmail instant sinhronizuje, a nisam mu gasio optimizaciju, pustio sam prvo da vidim kako radi i radi extra. Zvuk na zvucniku po mom misljenju kvalitetan, ne bih se bunio da je jaci malo ali ok je (pre njega sam bio na bb passportu koji verovatno ima mozda i najjace zvucnike ikad na nekom telefonu pa sam malo subjektivan). Sto se kamere tice tu nisam kompetentan, slabo slikam, slabo kacim slike po drustvenim mrezama. Kamera mi najvise sluzi da skeniram neka dokumenta i eventualno letovanje i zimovanje. Za moje potrebe i vise nego dobra. Videcu dal cu da ubacujem gcam uopste.
Jedino me malo nervira kad izbacim neki vidzet (konkretno za crkveni kalendar) ako praznik ima malo veci naziv isece jedan deo teksta, a nema opciju da ga prosirim (a da ne ubacujem neki custom launcher).
Sve ostalo za sad top. Videcemo jos...
P.S. Kako bese ono da vidim koji mi je ekran zapao (i koji je bese bolja varijanta)?

Poslednja izmena:
Ima pregršt podešavanja, mnogo više nego bilo koji drugi brend, gde može da se izuzme aplikacija od štednje baterije, da se zaključka u ram memoriji, da se dozvoli automatsko pokretanje i onda mora da radi. Može samo da ne radi ako izbace lošu nadogradnju kao što se dešava sa instagramom ali onda ne radi kako treba na bilo kom fonu.

Zašto ukloniše onu mail aplikaciju koja je bila fabrički ugrađena u prethodne modele? Bila mi je mnogo preglednija od Gmail-a.

Da li ima smisla razmišljati o S2 ili 5 plus pored Note 5 ? Razlika u ceni cca 15-20 eur ( za 3/32)?

Uzmi Note 5 i uzivaj

Nije za mene, za ćerku je :) . Problem je što hoće da bude u roze boji a izgleda da nema , makar još nisam našao na K&P.

Nije za mene, za ćerku je :) . Problem je što hoće da bude u roze boji a izgleda da nema , makar još nisam našao na K&P.
Nema roze. Samo crni, zlatni i (šerpa) plavi,a u Kini čak ima i crveni. Ma kupiš detetu neku dobru masku i rešena stvar...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Voppton Glitter Liquid Dynamic Sand Case For Xiaomi Redmi Note 4 Note 4X 5Plus Note 5 Pro Pink Back Cover TPU Silicone Case
http://s.aliexpress.com/ruUzAzMN?fromSns=Copy to Clipboard

For Xiaomi Xiomi Redmi S2 Pink Case Luxury Cute Liquid Case For Xiaomi Mi 8 SE Case For Redmi 5 5A Note 5 Pro 3S Cover Coque
http://s.aliexpress.com/6RrAFFz6?fromSns=Copy to Clipboard

Colorful Gradient Soft TPU Case For Xiaomi Redmi Note 5 4X 5A Pro Redmi 5 5A 5 Plus 4X 4A S2 Mi A1 5X 6X Mi Note 3 Mix 2S Cover
http://s.aliexpress.com/qaeInuay?fromSns=Copy to Clipboard

For Xiaomi Redmi 6 Pro Case For Redmi Note 5 Pro Case Cover For Xiomi Redmi 5 Plus 5A Y2 S2 6 6A A2 Lite Case Coque Funda Pink
http://s.aliexpress.com/vQviaIBN?fromSns=Copy to Clipboard

Evo nek bira. Ova prva maska je malo debela, dobro štiti kameru ali ako ima dugačke nokte, neće moći da koristi skener otiska prsta. Ima sigurno još raznih maski. Napred je beo pa je boja nebitna koliko maska. Možete da razmotrite MIA2 ali on nema ulaz za klasične slušalice, proširivu memoriju i po mom mišljenju miui fluidnije radi. Na strani MIA2 je verovatno kamera.

Koju aplikaciju za kameru valja koristiti osim Gcam? Posto na stock kameri nece da snima u 4K, a podrzava. :D

Evo anketa na 4pda kako se kotira Masik, dakle prvi je custom Miui rom i to ubedljivo:
8bf138a862bcbf913b39bdb2f4c64ed9.jpg

Vrh Dno